Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
slabo ti to znaš, jer da si pogledao link oxfordske studije našao bi tačnost podataka, ja ne izmišljam, i nije bilo 20 nego 15 % a ako ti to smeta obrati se Oxfordu i pošalji ih u 3 pm

Bošnjo ili kako već,

Genetika i nauka generalno bi trebalo da bude potraga za istinom, a ne potraga za sopstvenim identitetom. Jer ako se već govori o činjenicama, a nauka se prije svega zasniva na dokazivim činjenicama, onda tvoje nacionalno osjećanje, pitanje tvog ličnog identiteta kao jedna sasvim subjektivna stvar sa naukom nema baš nikakve veze.

To bezglavo jurcanje ka idealizovanoj slike sebe (u tvom slučaju se to odražava kroz osjećaj pripadnosti grupaciji poznatoj kao "bošnjaci", bosanski muslimani, južnoslovenski muslimani) pri sudaru sa zidom stvarnosti koji se zove činjenično stanje iliti fakat proizvodi mentalne traume koje se najbolje odražavaju i vide baš u načinu tvog pisanja na ovoj temi. Na taj način ti si izvanredan primjer i veoma dobar materijal za psihologe, čak odlična potvrda teze da adolescentske nacije produkuju adolescentske pojedince i da se nezrelo stanje nacije prenosi na njene pripadnike. Takve adolescentske, zakašnjele nacije mogu o jadu zabaviti ne samo sebe već i svoje bliže okruženje, što smo vidjeli na skorašnjem primjeru ratova devedestih.

Moj savjet: posmatraj genetiku kao interesantnu nauku, a ne kao lijek za vlastite nacionalne komplekse (genetika ti u tom smislu ne može pomoći)

Ali pazi ti kolika je to bolest...... Kod Srba je pobrojao 8% "azijskih markera" , dok ih u Bosni ima 0%!!!
E, onda uzmes studiju cije podatke je koristio i vidis da u boanskih muslimana ima cak 10% "azijske" haplogrupe J. Pri tome se jedino kod bosanakih muslimana srece znacajan postotak hg J1.

i sta je cilj ovoga? Koga covek namerava da laze?

Bošnjo ili kako već,

Genetika i nauka generalno bi trebalo da bude potraga za istinom, a ne potraga za sopstvenim identitetom. Jer ako se već govori o činjenicama, a nauka se prije svega zasniva na dokazivim činjenicama, onda tvoje nacionalno osjećanje, pitanje tvog ličnog identiteta kao jedna sasvim subjektivna stvar sa naukom nema baš nikakve veze.

To bezglavo jurcanje ka idealizovanoj slike sebe (u tvom slučaju se to odražava kroz osjećaj pripadnosti grupaciji poznatoj kao "bošnjaci", bosanski muslimani, južnoslovenski muslimani) pri sudaru sa zidom stvarnosti koji se zove činjenično stanje iliti fakat proizvodi mentalne traume koje se najbolje odražavaju i vide baš u načinu tvog pisanja na ovoj temi. Na taj način ti si izvanredan primjer i veoma dobar materijal za psihologe, čak odlična potvrda teze da adolescentske nacije produkuju adolescentske pojedince i da se nezrelo stanje nacije prenosi na njene pripadnike. Takve adolescentske, zakašnjele nacije mogu o jadu zabaviti ne samo sebe već i svoje bliže okruženje, što smo vidjeli na skorašnjem primjeru ratova devedestih.

Moj savjet: posmatraj genetiku kao interesantnu nauku, a ne kao lijek za vlastite nacionalne komplekse (genetika ti u tom smislu ne može pomoći)

Jos jedna potvrda genijalnih Mesinih reci:

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni ko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a neprihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđu svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kuda da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav.

Ovo bi trebalo uokviriti i citati pre nastave u svim skolama gde pohadjaju nastavu juznoslovenski muslimani.

fragment koji ja prosto obozavam:

Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni.
Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke,
i nema više toka ni ušća,
suviše malen da bude jezero,
suviše velik da ga zemlja upije.

Poslednja izmena:
Ljudi, ne vredi diskutovati sa tom osobom. Mislio sam da je izmanipulisan pa da mu malo pomognemo da pronađe prave izvore informacija i da se oslobodi toga. Međutim, pogrešio sam. Čoveka to ne interesuje. I on je falsifikator, veći manipulator i od Marjanovića, Primorca ... Oni to rade u rukavicama, a on onako seljački... Ništa od onoga na šta smo ga upućivali nije ni pogledao. Šta će mu. Njega uopšte ne zanima da se ovim ozbiljnije pozabavi, zanima ga samo ono što mu ide u prilog, što će mu pomoći da falsifikuje istoriju. A mi mu diskusijama sa njim još u tome i pomažemo. E pa ja sa tim falsifikatorom završio, više neću da traćim vreme na njega. Vi kako hoćete, ali ja više sa njim ne diskutujem.

http://bosniainfocentar.phpbb3now.com/

ja sam za vas mnoge ovdje profa-doktor
evo potrudio sam se da ranije postavljenu kartu malo prepravim i NAPRAVIM najbolji prikaz teritorijalnog nastanka i pravce širenja najvažniji haplogrupa i markera, što nije nimalo lako bilo, naročito povezati oznake M po markerima sa slovnim oznakama haplogrupa, što niko dosad na temi nije uradio

migration-patterns-of-ea-1.jpg

Ali pazi ti kolika je to bolest...... Kod Srba je pobrojao 8% "azijskih markera" , dok ih u Bosni ima 0%!!!
E, onda uzmes studiju cije podatke je koristio i vidis da u boanskih muslimana ima cak 10% "azijske" haplogrupe J. Pri tome se jedino kod bosanakih muslimana srece znacajan postotak hg J1.

i sta je cilj ovoga? Koga covek namerava da laze?
ja ne znam da li sa tobom ili samnom nije nešto u redu, ili sa očima ili sa mozgom
GDJE OVDJE piše 10% kod Bošnjaka !??!?!?!? bilo koja podgrupa iz J haplogrupe

4crtez2.png

Čovek ni sabiranje nije naučio.

BOSANCI: 30.4% azijskih markera (24.6+4.4+1.4)

HERCEGOVCI: 19.9% azijskih markera (12.1+3.6+2.8+0.7+0.7)

HRVATI (KOPNO): 55.6% azijskih markera (34.3+15.7+1.9+1,9+0.9+0.9)

SRBI (SRBIJA): 41.6% azijskih markera (15.9+10.6+7.1+4.4+2.7+0.9)

ha, ha
slavenska haplogrupa R1a je znači azijska ???
idi se malo umij, pa se vrati

Haplogroup-R1a.gif

Meša je obični Vlah sa sjevera Crne Gore, oni koji su prihvatili islam, koji se stidio što je bio musliman
on i nije bio Bošnjak, ni po etničkom a bogami ni po teritorijalnom identitetu, on je bio obična posrbica

За разлику од многих са простора бивше СФРЈ, Меша није имао проблем идентитета, дапаче, он је одлично знао шта је по вјери а шта је по националности...тако да ви бивши муслимани а данашњи Бошњаци треба да се на њега угледате...Селимовићи су иначе огранак Вујовића из Црне Горе од којих су два брата прешла на ислам, али су остали оно што јесу, Срби наравно.

Poslednja izmena:
За разлику од многих са простора бивше СФРЈ, Меша није имао проблем идентитета, дапаче, он је одлично знао шта је по вјери а шта је по националности...тако да ви бивши муслимани а данашњи Бошњаци треба да се на њега угледате...Селимовићи су иначе огранак Вујовића из Црне Горе од којих су два брата прешла на ислам, али су остали оно што јесу, Срби наравно.

Mlađo, ima li šta novo na nacionalnom projektu. Da se malo vratimo temi.

pa jesam li ja i reko da je bio Vlah po etničkoj pripadnosti, i pravoslavac po vjerskoj
dakle veze nema sa Bošnjacima u Bosni
on je bio "savremeni" Nemanja Kusturica, eto vam ga, još jedan Vlah koji se na kraju posrbio

Poslednja izmena:

Да имаш право, расправа се одвија у супротном од жељеног правца и прелази на препуцавање са особама које су самозвани експерти за све и свашта :) и које су овде јединствено ради спиновања.
Што се тиче националног пројекта...мислим да ће нове ажурниране карте о дистрибуцији хаплогрупа на простору бивше Југославије поставити у будуће Кор...видим да су многа презимена додата на ДНК пројекту...мислим да ће бити боље подијелити карте на посебне хаплогрупе, јер ако будеме ”трпали” све у једну испашће хаос.

Poslednja izmena:
Pa ti nedavno reče da Bošnjaci potiču od Vlaha :dontunderstand:

vrtimo se u krug
Vlasi su pojam kao i Slaveni, dakle sastavljeni od "milion" plemena, Bošnjaci koji vode porijeklo od "vlaškog" plemena Desitijata, veze nemaju sa ovim Vlasima iz Crne Gore niti sa došljacima Srbima, kao što na primjer ni slavensko pleme Srba nema veze sa na primjer slavenskim plemenom Gudušćana koji su živjeli u susjedstvu hrvatskog plemena, koje su ovi pokorili i od njih prihvatili titulu BAN
pa čak i u srednjem vijeku JASNO se razlikuju srbi od vlaha i BRANI im seorođavanje

165original.gif

Poslednja izmena:
a evo kako se od Vlaha postajalo Srbinom

čak i do turske vlasti nisu iščezli ROMANSKI elementi kod Vlaha, što je očit primjer imena, pa se tako otac Atanasija Raškovića zove Jerakul Bratul !!
dakle, pravi primjer kako je vršena i ranije, prije turskog vremena SLAVINIZACIJA Vlaha, odnosno posrbljivanje, iako su prave etničke grupice Vlaha preživjele i pod/ poslije Turaka.
89830570.jpg

IZVOR posljednji broj Glasnika
0naslovna.jpg

Nisam, malo sam u gužvi.

Не знам да ли си прочитао мој одговор на твоје питање:

Original postavio Ahil71

Да имаш право, расправа се одвија у супротном од жељеног правца и прелази на препуцавање са особама које су самозвани експерти за све и свашта и које су овде јединствено ради спиновања.
Што се тиче националног пројекта...мислим да ће нове ажурниране карте о дистрибуцији хаплогрупа на простору бивше Југославије поставити у будуће Кор...видим да су многа презимена додата на ДНК пројекту...мислим да ће бити боље подијелити карте на посебне хаплогрупе, јер ако будеме ”трпали” све у једну испашће хаос.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back