Na sto? Na to da su Sloveni potomci Germana? .
Ma ne. Ukazao sam samo na kartu, a ne i na tumačenje.. Ranije sam postavljao mišljenje Nemačkih istoričara da su Sloveni na te, severnozapadne prostore došli u, čini mi se, V veku.Takođe i mišljenja nekih Ruskih istoričara, koji imaju slične tvrdnje za njiohovo područje. Opet sa deuge strane, postsvlljsoo sam movinsrski članak, o arheološkim iskopavanjima na jugu Nemačke, gde je u kostima pronađen R1a.
Meni se čini da je tačna teza da su zbrku napravili naši naučnici koji su bukvalno, od Rusa, prepisali "Sloveni su došli sa one (duge) strane Karpata", umesto da "one" zamene sa "ove".
Naravno tu su genetički biliski Skiti i deo Sarmata.
a sto se tice tog I2a sa Tasmanije, ukoliko mu nadjemo rodjake u Dalmaciji onda cemo znati da nije poreklom sa Tasmanije. Ne treba banalisati stvari. Postoje naucne metode da se utvrdi geneticka povezanost medju nosiocima iste haplogrupe.
Uostaloom, ukoliko zelis da nam dokazes da je najstariji I2a bio svabo onda ne mozes dokazivati da je istovremeno bio i Dalmatinac.
Šta ako se niko iz tog džepa, polja, gde su prživeli ostatci tog najstarijeg nije testirao. Šta ako su poslednji preživeli nosoci strare I2a, na tom prostoru, završli u nekoj jami u II svetskom ratu, ili su oni od onih 700000 Srba (ili nešto manje) koji su završili u Jasenovcu..
Nauka jeste nauka, ali problem je kada se iskače iz oblasti za koju si specijalist.
Pre toga treba objasnjiti odakle tu R1a (Karpati) sa TMRCA 2500+ godina. Po kartama sa R1a projekta se vidi da su se sirili difuzno iz tog podrucja.
Naučnici tvrde da je ovo falsifikat:
"Slava bogovima našim što imamo veru koja ljudske žrtve ne traži
kao Varjazi koji uvek žrtve prinosahu nazivajući Peruna-Parkunom.
Mi kao žrtvu davasmo samo plodove polja i svog rada:
proso, mlečni mrs i tome za dan Kolade dodavasmo jagnje, kao i za dan Rusalje
s proleća i Crvenu Goru. To činimo u spomen na Karpatske gore.
U to vreme naš se rod nazivao Karpeni, a kad se sklonismo da u šumama
boravimo, nazivahu nas imenom Drevići, a u poljima nas zovu Poljani.
Oni koji Grke slušaju za nas govore da smo ljudožderi, a to je
laž, jer uistinu nije tako. Mi imamo drugačije običaje.
Tako oni koji žele drugoga da unize o njemu zlo govore i lud je onaj
koji se od takvih reči ne brani. Dugo vremena upravljasmo rodovima, a starci
iz roda, Vendi, odlazahu rođacima da sude pod drvetom Peruna. A takođe
toga dana igrasmo igre pred očima staraca: junaci pokazivahu snagu, brzo hodanje,
pevahu i plesahu. Tog dana seljani su odlazili u lov
i divljač donosili starcima koji su je s drugim ljudima delili. I volšebnici
deliše bogovima žrtvu u znak zahvalnosti i slavu uznosiše. U vreme Gota i dolaska Varjaga
biran je knez među vođama i taj je mladiće u surove bitke vodio.
A Rimljani nas osmatrahu smišljajući nam zla. I dođoše na nas svojim kolima
sa gvozdenim oružjem i napaše nas. Dugo smo se od njih branili da održimo ..."