Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu je barbarogenius i jos jednom ponavlja da se ostavis falsifikovanja podataka i tumacenja po tvom ukusu, za razliku od tebe ja bar znam da procitam rezultate istrazivanja koji kod Srba i ostalih balkanaca pokazuju iskljucivo frekvencije I2a1 p37 ili eventualno I2a1b M423 , obe stare mnogo vise od 2000 godina, to sto ti zelis da ih prikazes kao neki I2a2a-Dinaric koji i ne postoji na najnovijem filogenetickom drvetu od pre 9 dana ( u stvari postoji ali ako mislis na taj I2a2a onda svaka cast, dokazao si da ga kod Srba nema ) je problem tvoje neukosti i sovinizma, svako moze slobodno da proveri i sva istrazivanja i podatke i videce da te stvari koje ti ovde prodajes postoje samo u porukicama koje salje godpodin Ken i koje se zasnivaju na par uzoraka koji su mu dospeli pod ruku a koje izvesni ljudi ovde( ( citaj Kor ) dopunjavaju podacima iz studija g. Primorca po kojem toliko voli da pljuje. Al eto posto nemam nameru da gubim vreme sa dokazanim falsifikatoromm, jos jednom te pozivam da crno na belo pokazes podatke o frekvencijam toga sto ti zoves I2a2a-Dinaric ili kako vec zove medju Srbima i Hrvatima, naravno ne poturajuci nam podatke od Primorca, Rootsi, Mirabel, Pericic itd koji se odnose na I2a1 P37 ili I2a1b M423 kao sto si dosad radio. Oko tvojih ostalih mastarija ne vredi ni diskutovati, dovoljno je reci da su se na seobu na Balkan iz Pripjata pre 1400 godian opredelila iskljucivo plemena sa visokim frekvencijama tzv. Dinaric grupe dok su u prapostojbini ostali samo oni sa visokim procento R1a, naravno postojala su po dva plemena od svakog pa tako imamo Dinaric Srbe i R1a Srbe, Dinaric Hrvate i R1a Hrvate, Dinaric Moravljane i R1a Moravljane, Dinaric Obodrite i R1a Obodrite , Dinaric Duljebe, Smoljane, Severjane i Dragovice i njihove R1a dvojnike, dakle svako pleme je bilo udvojeno i bas se desilo da se svi oni sa Dinaric odesle na Balkan a ovi sa R1a ostanu u domovini... sve same gluposti, dovoljno se videlo na onoj drugoj temi o splitskim vlajim kako ti g.investigator koji deli svoje stavove popkopavate jedni druge u svojim izjavama.... katastrofa, doduse kad vidim da na ovom forumu u anketi o aleksandru makedonskom vidim da vise od pola ljudi misli da je on bio srbin shvatim da se tvoje ideje sasvim lepo uklapaju u mentalno stanje vecine forumasa.
Da se razumemo, i ja tvrdim da je doseljavanje ( odnosno povratak) Srba bilo iz Lužice, ali mnogo ranije nego što kaže zvanična verzija. Ceo ovaj narod je bio ovde pre Rima
to je tacno u smislu da je dobar deo ovog naroda u principu posrbljeno starosedelacko romansko stanovnistvo, koje je opet poromanjeno ilirsko i tracko koje je opet poilireno stanovnistvo X koje se opet delom sastoji od migranata sa bliskog istoka a delom od paleolitskih evropljana o kojim ne znamo nista. Srbi su samo poslednji sloj u toj sedimentaciji, ako sto su u sedimentaciji Hrvata Srbi i posrbljeni Vlasi pretposlednji sloj njihovoh kolaca prekrivenog tankom hrvatskom glazurom.

to je tacno u smislu da je dobar deo ovog naroda u principu posrbljeno starosedelacko romansko stanovnistvo, koje je opet poromanjeno ilirsko i tracko koje je opet poilireno stanovnistvo X koje se opet delom sastoji od migranata sa bliskog istoka a delom od paleolitskih evropljana o kojim ne znamo nista. Srbi su samo poslednji sloj u toj sedimentaciji, ako sto su u sedimentaciji Hrvata Srbi i posrbljeni Vlasi pretposlednji sloj njihovoh kolaca prekrivenog tankom hrvatskom glazurom.

Nastavak od "Ceo ovaj narod je..... Ali velika većina njih nikad nije ni čula niti videla Rimljanina niti naučila ijednu reč od latinskog jezika.Latinizaciji su bili podložni oportunitički narodi koji se sa Rimljanima nisu borili već gledali , što je uvek pa i sada u njihovoj biti, da nešto profitiraju, zarade, isprose ili drpe.

Vecina njih nije videla rimljanina? za vise od 500 godina rimske vlasti i sluzenja u rimskoj vojsci? Koliko ja znam od konacnog pokoravanja ilirika u Avgustovo vreme pa sve do 7 veka u Iliriku nije bilo ni jedne jedine pobune protiv Rima a u isto vreme to podrucje je dalo nekih 20-30 rimskih careva i verovatno par stotina hiljada ljudi u rimsku vojsku. Al ajde nije ovo mesto za to, niti je to diskusija za mene.

Vecina njih nije videla rimljanina? za vise od 500 godina rimske vlasti i sluzenja u rimskoj vojsci? Koliko ja znam od konacnog pokoravanja ilirika u Avgustovo vreme pa sve do 7 veka u Iliriku nije bilo ni jedne jedine pobune protiv Rima a u isto vreme to podrucje je dalo nekih 20-30 rimskih careva i verovatno par stotina hiljada ljudi u rimsku vojsku. Al ajde nije ovo mesto za to, niti je to diskusija za mene.
naravno da nije za tebe, jer ti ne trazumeš da kad jedan rimski putopisac putuje jednim putem i na tom putu vidi rimske posade, to ne mora automatski da znači da je cela zemlja okolo i sav okolni narod poromanjen.
Naravno, poznajem i sutuaciju kad je taj narod znao za ROMEJE i skrivao se od njih, pa to i zapisao :

NIAS NAITED NIEDNEI NDA KAT ROMOI BARO , AKE GI ASETE NI IMA SE ZARABE NGIA BALBN :per:

ali to stvarno nije za tebe.

Ovde imaš dve nelogičnosti.
Prva ti je da aludiraš na Lužicu a podržavaš Kenovu ideju o praotadžbini u Pripjatu.
Druga je da poštuješ Vereničevu pretpostavku, a znaš odakle je teklo doseljavanje u Dalmaciju.

Da se razumemo, i ja tvrdim da je doseljavanje ( odnosno povratak) Srba bilo iz Lužice, ali mnogo ranije nego što kaže zvanična verzija. Ceo ovaj narod je bio ovde pre Rima.

Luzica (nije u pitanju Luzica vec zapadniji delovi slovenskog prostora) pa i Nemacka... su mesta gde danas imamo dosta Din-S, znatno vise nego recimo kod Rusa i Ukrajinaca. Ken konstatuje da ih je na zapadu najvise u tom delu Evrope a za izvoriste on uzima Pripjatu.

Verenic je grubo to definisao kao Bosnu. On je covek koji se boji da stupa u direktne verbalne duele sa Hrvatima. U nekoj svojoj davnoj fazi je bio natripovan da su Din-S zapravo izvorno Hrvatski a u poslednje vreme je radikalno izmenio svoj stav. Medjutim, kako sam kaze, ne zeli da diskutuje na ovu temu.

Kad je moglo biti ranije, moj Lesandro ako je starost haplogrupe kod nas manja od 2000 godina? Pa neka bude i 3000 ali je opet malo....

Luzica (nije u pitanju Luzica vec zapadniji delovi slovenskog prostora) pa i Nemacka... su mesta gde danas imamo dosta Din-S, znatno vise nego recimo kod Rusa i Ukrajinaca. Ken konstatuje da ih je na zapadu najvise u tom delu Evrope a za izvoriste on uzima Pripjatu.

Verenic je grubo to definisao kao Bosnu. On je covek koji se boji da stupa u direktne verbalne duele sa Hrvatima. U nekoj svojoj davnoj fazi je bio natripovan da su Din-S zapravo izvorno Hrvatski a u poslednje vreme je radikalno izmenio svoj stav. Medjutim, kako sam kaze, ne zeli da diskutuje na ovu temu.

Kad je moglo biti ranije, moj Lesandro ako je starost haplogrupe kod nas manja od 2000 godina? Pa neka bude i 3000 ali je opet malo....

Ovako kako sam napisao u poslednjem postu pre tvog, ovim jezikom nisu mogli da govore majmuni nego isti ljudi koji su i danas tu. Ili to nije bitno?

Ovako kako sam napisao u poslednjem postu pre tvog, ovim jezikom nisu mogli da govore majmuni nego isti ljudi koji su i danas tu. Ili to nije bitno?

Sve je bitno ali bi ipak trebali da se drzimo cinjenicnog stanja. Ukoliko jedan argument pobija drugi, onda nesto nije u redu. Tvoje tumacenje implicira da su postulati geneticke genealogije potpuno pogresni.

BTW malopre gledam na jednom forumu kako jedan napaljeni moldavac tvrdi da I2a1 nisu Sloveni vec Vlasi. To jeste, I2a1b kod Srba je vlaskog i neslovenskog porekla.i nastao je slovenizacijom romanofonog stanovnistva.
Jako zanimljivo da se njegovo misljenje poklapa sa misljenjem pojedinaca ovde.

Sve je bitno ali bi ipak trebali da se drzimo cinjenicnog stanja. Ukoliko jedan argument pobija drugi, onda nesto nije u redu. Tvoje tumacenje implicira da su postulati geneticke genealogije potpuno pogresni.

BTW malopre gledam na jednom forumu kako jedan napaljeni moldavac tvrdi da I2a1 nisu Sloveni vec Vlasi. To jeste, I2a1b kod Srba je vlaskog i neslovenskog porekla.i nastao je slovenizacijom romanofonog stanovnistva.
Jako zanimljivo da se njegovo misljenje poklapa sa misljenjem pojedinaca ovde.
Baš mi Rumun nalete na zicer. Upravo u onom tekstu BALABANI su se skrivali od ROMEJA i to napisali tračkim jezikom odnosno protojužnoslovenskim.
I naravno, u razumevanju svega će pomoći istraživanje ove novoproklamovane I2a2 haplogrupe koja je malobrojna ali široko rasprostranjena.

Poslednja izmena:
Evo danas Nortdvedt daje nove TMRCA za I2a1b1

New estimates for some ages relevant to L147+ “Dinarics” of Eastern Europe:

TMRCA(448=20+) = 2340 years
TMRCA(448=19-) = 2040 years
TMRCA(interclade node) = 2820 years
G*** = 1350 years with sigma 570 years
G*** is twice the interclade node age less the two coalescence ages of the separate clades

The populations include the three young subclades identified so far: Jewish, Bosnian/Croatian, Montenegro

Savetujem svima (koji znaju engleski) procitati sledece:
http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml#R1b-conquest

U pitanju je rad od Maciamo-a, administratora Eupedije. Sve ono sto smo mi ovde pricali u vec skoro 2500 postova se moze naci ovde u sazetom obliku.

Toplo savetijem svima. Naravno, postoje mesta sa kojim se ja licno ne slazem (kao naprimer starost TMRCA R1b-L11/S127 u zapadnoj Evropi od 6000 godina. ali je u sustini sve veoma informativno.

I sto je za pohvalu od maicamo-a koji je nosilac haplogrupe R1b, priznao je da su poreklom iz severozapadne Anatolije kao i da su dolaskom u Evropu izvrsili genocid nad (mahom) I kao i nad E1b i ostalim koje su tu zatekli. I iz svega se da zakljuciti da su pohodi R1b bili ratnicki i da u njima nisu ucestvovale zene.

Sve sam to ja govorio ovde jos davno ali sam prozivan za zlonamernost, pogresno tumacenje informacija i ne znam za sto sve jos ne.

King Louis XVI of France G2a3b1
louis.gif

Negde sam procitao da su pripadnici visih kasti u Indiji genetski slicni slovenskim i baltickim narodima. Takodje se tvrdi da su te dve grupe jezika najblise sanskritu. Ima li neko podatke, kojim bi se potvrdilo ono prvo? Svakako da ovde ima znatno upucenijih od mene, sto i nije narocito tesko, pa pitam, kako bi bio siguran u ovo sto sam naveo. Jos jednu zanimljivost sam nasao. Stariji izvori opisuju Kirgize kao narod svetlije kose i ociju, dok danas oni ocigleno pripadaju zutoj rasi, ali izgleda da su oni takodje genetski bliski nekim evropskim narodima.

Negde sam procitao da su pripadnici visih kasti u Indiji genetski slicni slovenskim i baltickim narodima. Takodje se tvrdi da su te dve grupe jezika najblise sanskritu. Ima li neko podatke, kojim bi se potvrdilo ono prvo? Svakako da ovde ima znatno upucenijih od mene, sto i nije narocito tesko, pa pitam, kako bi bio siguran u ovo sto sam naveo. Jos jednu zanimljivost sam nasao. Stariji izvori opisuju Kirgize kao narod svetlije kose i ociju, dok danas oni ocigleno pripadaju zutoj rasi, ali izgleda da su oni takodje genetski bliski nekim evropskim narodima.

O tome smo dosta pisali u okviru teme.
Ajde da tako kazemo... najblizi su (Indijci) danasnjim Rusima, sto je i logicno geografski.

Kirgizi su R1a1, i po procentima su veci Sloveni od Rusa (ako je R1a1 merilo slovenstva, sto ovde neki vrlo cesto demonstriruju). Za razliku od Rusa, oni su se vise mesali sa azijatkama i zato su danas slicniji azijatima nego Evropljanima. Slicna stvar je i sa Avganistanom i Indijom. Zene cuda cine.

O tome smo dosta pisali u okviru teme.
Ajde da tako kazemo... najblizi su (Indijci) danasnjim Rusima, sto je i logicno geografski.

Kirgizi su R1a1, i po procentima su veci Sloveni od Rusa (ako je R1a1 merilo slovenstva, sto ovde neki vrlo cesto demonstriruju). Za razliku od Rusa, oni su se vise mesali sa azijatkama i zato su danas slicniji azijatima nego Evropljanima. Slicna stvar je i sa Avganistanom i Indijom. Zene cuda cine.

Hvala na odgovoru. Znas li bar na kojim otprilike stranicama su ti raniji razgovori, vezani za ovu temu, da ne bi prelazio od prve do pretposlednje?

Nezvanična vest od Vadima Verenicha:
Yesterday i was told by one Ukrainian that there are unconfirmed rumours of discovering I2a (P37.2) samples in the burial sites of the late Tripolian culture (c.2800 BC) and Corded Ware culture(c.2500 BC). This information is attributed to Mikhail Videyko, a chief researcher of Tripolian culture in Ukraine.

Daleko od toga da je sav R1a Slovenski. Indijski R1a je Z93 i L342+. Ruski R1a je uglavnom Z280. Za M458 koji je naročito zastupljen u Poljskoj za sada nije sigurno da li pripada istočnoj ili zapadnoj grani, testiranja su u toku.

Naravno ; da li bi se ugrubo moglo reći da su istočna i " centralna " (poljska) grana ušli u slovenski kulturni korpus mešajući se sa još nekim haplogrupama ( I2a1b1 ili možda I2a1b1a Dinaric ) ?

Poslednja izmena:
Za sada rezultati pokazuju da je R1a u Aziji i na Bliskom Istoku uglavnom L342 koji nije u bliskoj vezi sa ruskim R1a. L342 obuhvata Sibir, Indiju, Anatoliju, Iran. Do sada testirani L342+ su Indusi, Tatari, Turci, Aškenazi Jevreji (Hazari), Kurdi, Jermeni, Arapi. Z93+ je pronađen i kod Sekelja, a još se čeka njihov L342 rezultat.

Ovde se mogu pratiti najnoviji rezultati za Z280 i ostale SNP-ove.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjnH-bSBYrYTdG1fdVI0YWhQMHNtOFRQR01rUUdBY1E&hl=en_US#gid=0

Za sada izgleda da je Z280 glavna balto-slovenska grupa. M458 koji dominira u Poljskoj po svoj prilici ne spada u ovu grupu. Trojica M458+ su dobili negativan rezultat za Z280. Još se ne zna njihov Z284 rezultat.

U Z284 grupi su Skandinavci, Britanci, Irci. To je zapadna, odnosno severozapadna grana.

L342
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?authkey=CMjR3ssG&key=0AjnH-bSBYrYTdHV0WWR1ZF80anFmbGh0VmNvbGh6d1E&hl=en_US&authkey=CMjR3ssG#gid=0

Poslednja izmena:
Za sada rezultati pokazuju da je R1a u Aziji i na Bliskom Istoku uglavnom L342 koji nije u bliskoj vezi sa ruskim R1a. L342 obuhvata Sibir, Indiju, Anatoliju, Iran. Do sada testirani L342+ su Indusi, Tatari, Turci, Aškenazi Jevreji (Hazari), Kurdi, Jermeni, Arapi. Z93+ je pronađen i kod Sekelja, a još se čeka njihov L342 rezultat.

Ovde se mogu pratiti najnoviji rezultati za Z280 i ostale SNP-ove.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjnH-bSBYrYTdG1fdVI0YWhQMHNtOFRQR01rUUdBY1E&hl=en_US#gid=0

Za sada izgleda da je Z280 glavna balto-slovenska grupa. M458 koji dominira u Poljskoj po svoj prilici ne spada u ovu grupu. Trojica M458+ su dobili negativan rezultat za Z280. Još se ne zna njihov Z284 rezultat.

U Z284 grupi su Skandinavci, Britanci, Irci. To je zapadna, odnosno severozapadna grana.

L342
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?authkey=CMjR3ssG&key=0AjnH-bSBYrYTdHV0WWR1ZF80anFmbGh0VmNvbGh6d1E&hl=en_US&authkey=CMjR3ssG#gid=0

Nije baš da mi je najjasnije ovo boldovano. Ako M458 koja dominira u Poljskoj nije isto što i Z280 (glavna balto-slovenska grupa) to ne znači da bar delom nije izvorno slovenska ( slovenstvo kao kulturna tvorevina) . No ukoliko ona (M458) nije izvorno slovenska a današnji pripadnici ove haplogrupe (koji žive u Poljskoj) jesu Sloveni to bi značilo da su se oni ne u tako davnoj prošlosti slovenizovali . Ovo opet znači da je ukupni procenat R1a+ haplogupa kod Slovena npr. pre 1500 godina u odnosu na druge hg bio manji nego kod današnjih Poljaka. Razume se ovo su sve pretpostavke.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back