Прибислав
Zainteresovan član
- Poruka
- 375
Ako ti želiš tako da misliš, slobodno. Tebi izgleda i ne trebaju nikakva istraživanja, jer već vidiš rezulatate i onih neobavljenih.
Ја причам искључиво за већ објављене резултате. Ево једног примера, кључна "теорија" аутохтониста је да су становници Винче били некакви прото Срби/Словени, а досадашњи археогенетски резултати су потврдили оно што су археолози на основу остатака материјалне културе утврдили још пре пола века, а то је да су Винчанци били неолитска земљорадничка популација која је на ове просторе дошла из Анадолије. Чињеницe:
1) код Винчанаца су пронађене искључиво ипсилон хаплогрупе карактеристичне за анадолске фармере (5 x G2a2, 1 x H2)
2) од 42 узорка Винчанаца из Мађарске и Србије 38 носи митохондријалне хаплогрупе карактеристичне за анадолске/блискоисточне фармере
3) код Винчанаца доминира аутосомална генетика ранијих анадолских фармера
Нигде "словенских" хаплогрупа, нигде I2a, нигде R1a. Класичан нокаут као што рекох...
Potpuno sam fasciniran osnovnim tipom argumentacije koji je došao do toga da prevladava na Forumu Krstarice
Ja sam pametan. Ti nisi. Tačka.
Јел одговара ова аргументација изнад? И није овако како си ти написао, већ: Ја сам упућен. Ти ниси. Тачка.
Poslednja izmena: