gost 371695
Elita
- Poruka
- 19.917
Ко им то "пришива" германско порекло? Објасни!
Do skora je bila teorija da se radi o bastranima

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па шта ако имају различита презимена? Јеси ти глуп или се само правиш? Разумеш ли да је један члан Порекла тестирао 60 својих рођака? Да неко сутра то уради са Васојевићима или Кучима наравно да би и њихов број морали умањити како би добили што реалнију статистику. Није толико страшно ни твоје трагично непознавање статистичке методологије, колико твоја (и не само твоја) необјашњива искомплексираност.
Једино што је излизано је твоје цмиздрење по овом питању, са логиком везе немаш, а ни статистику очигледно никад ниси учио. Аврамијештаци и Озринићи су једина два рода која су плански тестирана, дакле сакупљани су узорци од људи за које се или знало или претпостављало да су исти род на основу славе и/или предања. И то за статистику не био био превелики проблем да их је тестирано по 10-15, али тестирано је 60 Аврамијештака који сви припадају истој грани, и 50-ак Озринића, који такође сви припадају истом роду/грани. Да ли ти заиста желиш да кажеш да више од 20% R1a Срба слави Аврамијевдан, пошто је то логичан закључак ако мислиш да је статистика за R1а реална?
Na kraju ce ispasti da Bugari imaju vise R1a od Srba, a Makedonci tek nesto manje. Ulaze polako na klizav teren politike i politikanstva cineci medvedju uslugu svom narodu davajuci sovinistima i kvazinaucnicima iz bratskih nam bivsih republika municiju za svoje vlazne snove. Ispasce Srbi iz Srbije genetski razliciti od Srba iz BiH i Krajine sto je sjajan argument ovim gore navedenim.
Теорија о Бастарнија је све популарнија, а ту и тамо се провлачи и готска теорија.
Mislim, stvarno, dosadila je nekolicina ovih koji se upiru da proguraju R1a iznad E1b po svaku cenu. Kao da im od toga zavisi život. Dečija posla koja, na žalost, ljudima bespotrebno oduzimaju energiju koja se može potrošiti na korisnije načine.
Теорија са Бастарнима не негира словенску везу.
Бастарни су учествовали у етно-генези Словена, само нису прото-словени.
Бастарни су Германско(германизовано племе) које живело на простору када је настала I2ab1 у јужној Пољској и око Висле које се помера према истоку и југо-истоку.
Штавише о њима више знамо него ли о прото-словенима.
Бастарни долазили у Македонију као војници плаћеници.
Ne guramo mi nista, R1a je bila zvanicno druga dok se par genijalaca nije setilo da urade suprotno po svaku cenu. Ispadaju Srbi precani skroz druga populacija od Srba u Srbiji, sumnjam da ste svesni sta radite i kakvim psihopatama u regionu dajete dusevnu hranu i municiju.
Како?
Срби из западне Србије и дела Шумадије, Војводине су исти као Херцеговци, Кордунаши или део популација Источне Босне ако се гледају % халпогрупа?
Па логично је било да ће се разликовати регионално популација. Али код Срба су те варијације мање него ли код нпр. хрвата.
Код Срба је И2а доминатна практично свуда, код хрвата је другачије.
Прво кажеш да су Бастарни били Германи коју су славизирани, а онда кажеш да су нису били ни прави Германи него да су били германизовани.
Према твојој теорији Бастарни као да су пали са Марса, па се мало германизују и буду Германи, а касније се мало пословене односно постану Словени.
Који мој су онда били ако нису били ни изворни Словени ни изворни Германи? Кромањонци, Келти, Марсовци, Атлантиђани...?
За I2a1b знамо да доминира у свим српским крајевима, само се проценти разликују.
Овде се расправља о томе која хаплогрупа је друга код Срба, да ли је то R1a или E-V13.
Бастарни првобитно можда нису били Германи, могуће да су били Сармати и/или Келти. Али су сигуртно причали германски у време када су дошли први записи о њима из античког периода.
Постоје записи да су се мешали са Сарматима. Сармати су били ирансско племе које је прилично терорисало околна племена од Келта до прото-словена, који су били у поданичком односу спрам њих. Тек доласком германа се то мења.
Такође се зна да су Бастари припадали кулутури која ће бити претеча Кијевске културе што је прва права словенска култура. Али то долази касније, наша ера.
Надам се да је сада јасније?!
Па зашто се онда прича о скроз другој популацији када то није тачно?
Шта је то па различито ако је негде мало више Е на другом месту у односу на Р1а и обрнуто.
Уосталом, постоје крајеви где И1 излази на друго место. И шта сада?
У Британији има И2, штавише, то се сматра најстаријом популацијом тамо.
Али ни то није толко битно јер ти гледаш више данашње стање него ондашње миграције.
Примера ради, Високе татре су била насељене келтским народима у то време. Можда су они носиоци нашег И2, можда су Вандали, који насељавају горњи токо Висле до Буга на истоку.
Проблем је како то повезати са Словенима.
Бастарни су били на том просотору и зна се да се крећу према истоку стварајући одређене претходнице Кијевске културе и зато је добра вероватноћа да су они носиоци И2аб1.
Bez osvrta na ovo oko E i R .
Mene zivo zamima da li neko stvarno misli da na poreklu niko nije testirao par svojih rodjaka![]()
Pa valjda testiranje sluzi da vidis s kim si krvno povezan, a da to nisi mogao znati pre. Niti neko moze znati da je R1a dok se ne testira, inace treba da se filtrira tom logikom i vecina Vasojevica, Kuca, Bjelica....
Мало си безобразан, желиш ли да се видимо па да ми кажеш у лице да са глуп?
Колико ја знам од крајева где је узорак репрезентативан E-V13 је на другом месту само у Црној Гори.
На југу Србије је тренутно E-V13 на другом месту, али тамо је узорак само 60 и нешто, и разлика у односу на R1a је око 2,5%.
Мислим да је Мстислав мислио да ће на крају испасти да ће код Срба из БиХ и авнојевске Хрватске R1a бути на другом место (што је и тачно), а да ће код Срба из Србије E-V13 бити на другом месту (што је мало вероватно). Тако да ће усташки митомани почети да измишљају нове поделе међу Србима, као нам није свима на врх главе њихове анти-српске пропаганде о Турцима, Власима, Ромима, православним Хрватима итд.
- - - - - - - - - -
У Британији постоји хаплогрупа I2b, има је неколико процената.
У Британији не постоји I2a1b.
Нисам рекао, само сам питао, видиш да има знак питања на крају реченице. Хоћеш ти да се видимо па да ми у лице кажеш да сам мало безобразан?![]()
![]()
Теорија са Бастарнима не негира словенску везу.
Бастарни су учествовали у етно-генези Словена, само нису прото-словени.
Бастарни су Германско(германизовано племе) које живело на простору када је настала I2ab1 у јужној Пољској и око Висле које се помера према истоку и југо-истоку.
Штавише о њима више знамо него ли о прото-словенима.
Бастарни долазили у Македонију као војници плаћеници.
Ne guramo mi nista, R1a je bila zvanicno druga dok se par genijalaca nije setilo da urade suprotno po svaku cenu. Ispadaju Srbi precani skroz druga populacija od Srba u Srbiji, sumnjam da ste svesni sta radite i kakvim psihopatama u regionu dajete dusevnu hranu i municiju.
Једна занимљива ствар.
K12b аутосомални прорачун (српски просек)
![]()
K12b Турска (по регионима)
![]()
Као што може да се види на овом прорачуну најдоминантнија мешавина код Срба је North Europe 39,07%, а у Турској се креће од 5-14% (у зависности од региона).
Дакле генетика је сахранила усташку неболузну пропаганду да су Срби генетски блиски Турцима.
Неко је поставио тему о генетици Срба и Турака на Политици, па сам ето добио инспирацију.
Naravno...Ma to su budale koje pricaju takve price . Ludost ukratko.
- - - - - - - - - -
Nego ja sam video jednu kartu na kojoj je bas proto slovenskim obelezen prostor gde bi tada trebalo da dominira I2a...Obzirom da pre potencijalne germanizacije pa slovenizacije kako vec to neko vidi, moze li neko da objasni sta su bili pre toga? I da da argument zasto recimo nisu proto-sloveni .