Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па шта ако имају различита презимена? Јеси ти глуп или се само правиш? Разумеш ли да је један члан Порекла тестирао 60 својих рођака? Да неко сутра то уради са Васојевићима или Кучима наравно да би и њихов број морали умањити како би добили што реалнију статистику. Није толико страшно ни твоје трагично непознавање статистичке методологије, колико твоја (и не само твоја) необјашњива искомплексираност.

Мало си безобразан, желиш ли да се видимо па да ми кажеш у лице да са глуп?

Ко им то "пришива" германско порекло? Објасни!

Теорија о Бастарнима је све популарнија, а ту и тамо се провлачи и готска теорија.

Poslednja izmena:
Једино што је излизано је твоје цмиздрење по овом питању, са логиком везе немаш, а ни статистику очигледно никад ниси учио. Аврамијештаци и Озринићи су једина два рода која су плански тестирана, дакле сакупљани су узорци од људи за које се или знало или претпостављало да су исти род на основу славе и/или предања. И то за статистику не био био превелики проблем да их је тестирано по 10-15, али тестирано је 60 Аврамијештака који сви припадају истој грани, и 50-ак Озринића, који такође сви припадају истом роду/грани. Да ли ти заиста желиш да кажеш да више од 20% R1a Срба слави Аврамијевдан, пошто је то логичан закључак ако мислиш да је статистика за R1а реална?

Mislim, stvarno, dosadila je nekolicina ovih koji se upiru da proguraju R1a iznad E1b po svaku cenu. Kao da im od toga zavisi život. Dečija posla koja, na žalost, ljudima bespotrebno oduzimaju energiju koja se može potrošiti na korisnije načine.

Na kraju ce ispasti da Bugari imaju vise R1a od Srba, a Makedonci tek nesto manje. Ulaze polako na klizav teren politike i politikanstva cineci medvedju uslugu svom narodu davajuci sovinistima i kvazinaucnicima iz bratskih nam bivsih republika municiju za svoje vlazne snove. Ispasce Srbi iz Srbije genetski razliciti od Srba iz BiH i Krajine sto je sjajan argument ovim gore navedenim.

I ćta predlažeš kao lek? Da podignemo postotak R1a na 219%? Na takav način samo postaješ isto ono što su već postali oni koje spominješ iz bratskih nam republika. Kada budeš shvatio da nauka ne trpi komplekse, biće bolje za tebe, Psi laju, karavani prolaze, pusti te kompleksaše neka ublažuju svoju duševnu bol.

- - - - - - - - - -

Теорија о Бастарнија је све популарнија, а ту и тамо се провлачи и готска теорија.

I šta je problem sa teorijom o Bastarnima?

Теорија са Бастарнима не негира словенску везу.
Бастарни су учествовали у етно-генези Словена, само нису прото-словени.
Бастарни су Германско(германизовано племе) које живело на простору када је настала I2ab1 у јужној Пољској и око Висле које се помера према истоку и југо-истоку.
Штавише о њима више знамо него ли о прото-словенима.
Бастарни долазили у Македонију као војници плаћеници.

Mislim, stvarno, dosadila je nekolicina ovih koji se upiru da proguraju R1a iznad E1b po svaku cenu. Kao da im od toga zavisi život. Dečija posla koja, na žalost, ljudima bespotrebno oduzimaju energiju koja se može potrošiti na korisnije načine.

Ne guramo mi nista, R1a je bila zvanicno druga dok se par genijalaca nije setilo da urade suprotno po svaku cenu. Ispadaju Srbi precani skroz druga populacija od Srba u Srbiji, sumnjam da ste svesni sta radite i kakvim psihopatama u regionu dajete dusevnu hranu i municiju.

Бастарни су Германско(германизовано племе) које живело на простору када је настала I2ab1 у јужној Пољској и око Висле које се помера према истоку и југо-истоку.

Прво кажеш да су Бастарни били Германи коју су славизирани, а онда кажеш да су нису били ни прави Германи него да су били германизовани.

Према твојој теорији Бастарни као да су пали са Марса, па се мало германизују и буду Германи, а касније се мало пословене односно постану Словени.

Који мој су онда били ако нису били ни изворни Словени ни изворни Германи? Кромањонци, Келти, Марсовци, Атлантиђани...?

Poslednja izmena:
Ne guramo mi nista, R1a je bila zvanicno druga dok se par genijalaca nije setilo da urade suprotno po svaku cenu. Ispadaju Srbi precani skroz druga populacija od Srba u Srbiji, sumnjam da ste svesni sta radite i kakvim psihopatama u regionu dajete dusevnu hranu i municiju.

Како?
Срби из западне Србије и дела Шумадије, Војводине су исти као Херцеговци, Кордунаши или део популација Источне Босне ако се гледају % халпогрупа?

Па логично је било да ће се разликовати регионално популација. Али код Срба су те варијације мање него ли код нпр. хрвата.
Код Срба је И2а доминатна практично свуда, код хрвата је другачије.

Како?
Срби из западне Србије и дела Шумадије, Војводине су исти као Херцеговци, Кордунаши или део популација Источне Босне ако се гледају % халпогрупа?

Па логично је било да ће се разликовати регионално популација. Али код Срба су те варијације мање него ли код нпр. хрвата.
Код Срба је И2а доминатна практично свуда, код хрвата је другачије.

За I2a1b знамо да доминира у свим српским крајевима, само се проценти разликују.

Овде се расправља о томе која хаплогрупа је друга код Срба, да ли је то R1a или E-V13.

Прво кажеш да су Бастарни били Германи коју су славизирани, а онда кажеш да су нису били ни прави Германи него да су били германизовани.

Према твојој теорији Бастарни као да су пали са Марса, па се мало германизују и буду Германи, а касније се мало пословене односно постану Словени.

Који мој су онда били ако нису били ни изворни Словени ни изворни Германи? Кромањонци, Келти, Марсовци, Атлантиђани...?

Бастарни првобитно можда нису били Германи, могуће да су били Сармати и/или Келти. Али су сигуртно причали германски у време када су дошли први записи о њима из античког периода.
Постоје записи да су се мешали са Сарматима. Сармати су били ирансско племе које је прилично терорисало околна племена од Келта до прото-словена, који су били у поданичком односу спрам њих. Тек доласком германа се то мења.
Такође се зна да су Бастари припадали кулутури која ће бити претеча Кијевске културе што је прва права словенска култура. Али то долази касније, наша ера.
Надам се да је сада јасније?!

- - - - - - - - - -

За I2a1b знамо да доминира у свим српским крајевима, само се проценти разликују.

Овде се расправља о томе која хаплогрупа је друга код Срба, да ли је то R1a или E-V13.

Па зашто се онда прича о скроз другој популацији када то није тачно?
Шта је то па различито ако је негде мало више Е на другом месту у односу на Р1а и обрнуто.
Уосталом, постоје крајеви где И1 излази на друго место. И шта сада?

Бастарни првобитно можда нису били Германи, могуће да су били Сармати и/или Келти. Али су сигуртно причали германски у време када су дошли први записи о њима из античког периода.
Постоје записи да су се мешали са Сарматима. Сармати су били ирансско племе које је прилично терорисало околна племена од Келта до прото-словена, који су били у поданичком односу спрам њих. Тек доласком германа се то мења.
Такође се зна да су Бастари припадали кулутури која ће бити претеча Кијевске културе што је прва права словенска култура. Али то долази касније, наша ера.
Надам се да је сада јасније?!

Сармати су били R1a-Z93, G2a, па чак је нађана нека грана J1 у сарматским некрополама.
Хаплогрупа R1a-Z93 је типична за иранске народе, а Скити и Сармати су били иранојезични и наравно Индоевропљани.

Келтски народи су изразито R1b, а сматра се да је у етно-генези прото-Келта заједно са R1b-U152 и R1b- S145 учестовала и G2a-L497.

Red je da u SDP kao clana kolegijuma ubace i njega.

Prilozi

• hqdefault.jpg
    hqdefault.jpg
    24,7 KB · Pregleda: 4
У Британији има И2, штавише, то се сматра најстаријом популацијом тамо.
Али ни то није толко битно јер ти гледаш више данашње стање него ондашње миграције.
Примера ради, Високе татре су била насељене келтским народима у то време. Можда су они носиоци нашег И2, можда су Вандали, који насељавају горњи токо Висле до Буга на истоку.
Проблем је како то повезати са Словенима.
Бастарни су били на том просотору и зна се да се крећу према истоку стварајући одређене претходнице Кијевске културе и зато је добра вероватноћа да су они носиоци И2аб1.

Па зашто се онда прича о скроз другој популацији када то није тачно?
Шта је то па различито ако је негде мало више Е на другом месту у односу на Р1а и обрнуто.
Уосталом, постоје крајеви где И1 излази на друго место. И шта сада?

Колико ја знам од крајева где је узорак репрезентативан E-V13 је на другом месту само у Црној Гори.
На југу Србије је тренутно E-V13 на другом месту, али тамо је узорак само 60 и нешто, и разлика у односу на R1a је око 2,5%.

Мислим да је Мстислав мислио да ће на крају испасти да ће код Срба из БиХ и авнојевске Хрватске R1a бути на другом место (што је и тачно), а да ће код Срба из Србије E-V13 бити на другом месту (што је мало вероватно). Тако да ће усташки митомани почети да измишљају нове поделе међу Србима, као нам није свима на врх главе њихове анти-српске пропаганде о Турцима, Власима, Ромима, православним Хрватима итд.

- - - - - - - - - -

У Британији има И2, штавише, то се сматра најстаријом популацијом тамо.
Али ни то није толко битно јер ти гледаш више данашње стање него ондашње миграције.
Примера ради, Високе татре су била насељене келтским народима у то време. Можда су они носиоци нашег И2, можда су Вандали, који насељавају горњи токо Висле до Буга на истоку.
Проблем је како то повезати са Словенима.
Бастарни су били на том просотору и зна се да се крећу према истоку стварајући одређене претходнице Кијевске културе и зато је добра вероватноћа да су они носиоци И2аб1.

У Британији постоји хаплогрупа I2b, има је неколико процената.

У Британији не постоји I2a1b.

Bez osvrta na ovo oko E i R .
Mene zivo zamima da li neko stvarno misli da na poreklu niko nije testirao par svojih rodjaka ;)

Наравно да јесте, ПАР, али нико их није тестирао 50 или 60, колико је тестирано Озринића и Аврамијештака. Ако више људи различитих хаплогрупа истестира по неког рођака то не нарушава озбиљније статистику, али када само један или два човека истестирају по 50, 60 људи који припадају истој грани јасно ти је да ће то нарушити статистику.

Pa valjda testiranje sluzi da vidis s kim si krvno povezan, a da to nisi mogao znati pre. Niti neko moze znati da je R1a dok se ne testira, inace treba da se filtrira tom logikom i vecina Vasojevica, Kuca, Bjelica....

Да, али можеш ли ти да схватиш да су се Кучи, Васојевићи и Бјелице накупили редовним тестирањем, нико није узео и тестирао 50 људи за које се по предању зна да су Бјелице (Кучи, Васојевићи). И да ли можеш да схватиш да тих 60 људи који су из једног релативно малог географског подручја, славе исту ретку славу, и припадају истој, код Срба прилично реткој грани хаплогрупе Р1а не могу представљати реалну слику заступљености хаплогрупе Р1а код Срба? Поновићу питање, да ли мислиш да је реална слика да више од 20% припадника хаплогрупе Р1а код Срба слави ретку славу као што је Аврамијевдан?

Мало си безобразан, желиш ли да се видимо па да ми кажеш у лице да са глуп?

Нисам рекао, само сам питао, видиш да има знак питања на крају реченице. Хоћеш ти да се видимо па да ми у лице кажеш да сам мало безобразан? :per: :rotf:

Kladim se da 95 posto tih ljudi za koje tvrdis da su se masovno testirali nisu znali puno o svom poreklu niti da su znali nesto vise. Odbijte sve Avramijestake, opet ce R1a dominirati kod Srba u Bosni, za Hercegovinu je par vas tipovalo 20+Е-V113,a na kraju R1a ce sa novih 300 testiranih Hercegovaca porasti sa prvobitnih 17%. Za Krajinu ista prica, tako da ovo samo doprinosi da stvarate nepostojecu genetsku razliku Precana sa maticom.

Колико ја знам од крајева где је узорак репрезентативан E-V13 је на другом месту само у Црној Гори.
На југу Србије је тренутно E-V13 на другом месту, али тамо је узорак само 60 и нешто, и разлика у односу на R1a је око 2,5%.

Мислим да је Мстислав мислио да ће на крају испасти да ће код Срба из БиХ и авнојевске Хрватске R1a бути на другом место (што је и тачно), а да ће код Срба из Србије E-V13 бити на другом месту (што је мало вероватно). Тако да ће усташки митомани почети да измишљају нове поделе међу Србима, као нам није свима на врх главе њихове анти-српске пропаганде о Турцима, Власима, Ромима, православним Хрватима итд.

- - - - - - - - - -

У Британији постоји хаплогрупа I2b, има је неколико процената.

У Британији не постоји I2a1b.

Шта је битно шта они мисле?
Ако вам то толико значи да се надгорњавате са њима а ви онда имате зицер да је генетски доказано да се хрвати разликују по пореклу на југу и северу јер су водеће групе различите. Имаш на северу код њих Р1а и Р1б док на југу доминира И2а.
Код Срба свуда доминира И2а као водећа група.

Та британска И2 је старија од И2аб1 па размисли од мутацијама кроз време итд.

Nisam bas najbolje razumeo tu logiku . Pazi Vasojevici su pleme i velika je sansa da su istorodni. Pa kako je to vise merodavniji rezultat od ljudi koji ne znaju da su povezani i nisu plemenski povezani i kako bi oni uopste mogli i znati da ce ispasti ista haplo grupa? Dalje mi nije jasan i momenat gde kako sam razumeo dvoje ljudi testira 60 clanova i to planski. Svaka im cast ili su bas dobro stojeci sto se finansija tice (racunam test je preko 100eu) ili se neki besplatno testiraju?

Poslednja izmena:
Нисам рекао, само сам питао, видиш да има знак питања на крају реченице. Хоћеш ти да се видимо па да ми у лице кажеш да сам мало безобразан? :per: :rotf:

Само да знаш да сам натпросечно интелигентан, али би ми можда било боље да сам глуп јер ме онда не би тангирало оно што видим да се ради...

Боље је и за тебе и за мене да се не видимо, осим ако баш не инсистираш... а следећи пут кад пожелиш да ме вређаш имаш ПП, па изволи.

Poslednja izmena:
Uopste ne razumem poentu price zasto su manje verodostojni rezultati R1a od E1b...Ovi svi znaju da su plemenski povezani i kao takvi racuna se da su istorodni ali je ok da se ubace svi , a sa R1a koji pojma nemaju ni do 5 kolena nije ok? Cudna logika..
Pritom ja stvarno ne vidim zasto bi se bilo koji rezultat cenzurisao ili sta vec, treba racunati sve i sta sada.
Ako hoce celo pleme da se testira neka se testira boze moj, testirace se i drugi ima vremena . Van pameti je objaviti netacan rezultat bez obzira koja hpl grupa da je ostecena pa sve i da je H druga kod Srba msm.

Bravo, tako je. Sa malom ispravkom, nisu bili Baltosloveni ali jesu protosloveni, posto su kao manjinski faktor ucestvovali u slovenskoj etnogenezi. Kakvu god hg da su nosili, ona je ostala medju Slovenima, svidjalo se to nekome ili ne. Dolazili su u Dardaniju na poziv Filipa II, sto je uglavnom danasnja teritorija KiM.

Po svim raspolozivim cinjenicama, Bastarni imaju najvecu verovatnocu da budu izvorni nosioci haplogrupe I2a1 Din, mada za to ne postoje 100%-ni dokazi.

- - - - - - - - - -

Ajde mi nadji bar jedno nezavisno istrazivanje kod Srba koje je potvrdilo da je R1a ispred E1b, pa da zavrsimo razgovor. Nema ga, naravno, ali to tebi nece smetati da nastavis sa tom besmislenom pricom. Msmmm... strahovito ce promeniti odnos snaga ako se dokaze da je R1a na 17,3%, dok je E1b na 17,1%. Idi begaj.

Једна занимљива ствар.

K12b аутосомални прорачун (српски просек)
K12b-admixture-gotovo.jpg

K12b Турска (по регионима)
GyqEE7.png

Као што може да се види на овом прорачуну најдоминантнија мешавина код Срба је North Europe 39,07%, а у Турској се креће од 5-14% (у зависности од региона).
Дакле генетика је сахранила усташку неболузну пропаганду да су Срби генетски блиски Турцима.
Неко је поставио тему о генетици Срба и Турака на Политици, па сам ето добио инспирацију.

Једна занимљива ствар.

K12b аутосомални прорачун (српски просек)
K12b-admixture-gotovo.jpg

K12b Турска (по регионима)
GyqEE7.png

Као што може да се види на овом прорачуну најдоминантнија мешавина код Срба је North Europe 39,07%, а у Турској се креће од 5-14% (у зависности од региона).
Дакле генетика је сахранила усташку неболузну пропаганду да су Срби генетски блиски Турцима.
Неко је поставио тему о генетици Срба и Турака на Политици, па сам ето добио инспирацију.

Naravno...Ma to su budale koje pricaju takve price . Ludost ukratko.

- - - - - - - - - -

Nego ja sam video jednu kartu na kojoj je bas proto slovenskim obelezen prostor gde bi tada trebalo da dominira I2a...Obzirom da pre potencijalne germanizacije pa slovenizacije kako vec to neko vidi, moze li neko da objasni sta su bili pre toga? I da da argument zasto recimo nisu proto-sloveni .

Naravno...Ma to su budale koje pricaju takve price . Ludost ukratko.

- - - - - - - - - -

Nego ja sam video jednu kartu na kojoj je bas proto slovenskim obelezen prostor gde bi tada trebalo da dominira I2a...Obzirom da pre potencijalne germanizacije pa slovenizacije kako vec to neko vidi, moze li neko da objasni sta su bili pre toga? I da da argument zasto recimo nisu proto-sloveni .

Пре неки да сам видео аутосомални резултат - прорачун K12b једног Паштуна из Ирана, он има 16,36% North Europe мешавине. То је више чак и од Турака из северозападне Турске који у просеку имају 14,58% као што може да се види горе.

Хаплогрупа од тог Паштуна је R1a-Z93 (преко 50% Паштуна има ту хаплогрупу).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back