- Poruka
- 30.943
Генетичар са агрономског факултета....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

И диносауруси воде порекло од Хрвата.

da, ako se ne varam, za 5 ili 6000 dinara je moguce izvesti testiranje porekla po muskoj liniji na 17markera, koje inace kosta duplo vise. Ako ima zainteresovanih, neka odmah gledaju jer se rok za prijavu zavrsava skoro.
stvarno nisam u toku koja laboratorija sprovodi to ispitivanja ali ako je 23 markera za 6000 dinara, onda je to vrlo povoljno.
U Hercegovini portal Poreklo uskoro provodi veliku akciju testiranja. Trebinje, Bileca, Ljubinje i Gacko, za ocekivati veliku koncetraciju I2.
hm... ne znam zasto mislis da je za ocekivati vecu koncentraciju I2a? Po nekom mom misljenju, bice na nivou 35-40%. Istocna Hercegovina je podrucje koje je kroz istoriju funkcionisalo ko protocni bojler. Ja cak predvidjam povecano prisustvo doslovenskih haplogrupa E,G, J pa mozda i R1b.
Po logici bi trebalo da bude vise od 29% koliko je u CG ali dosta manje od Zapadne Hercegovine.
Naravno, ja sam recimo sa oceve strane sa Ceva od Ozrinica, a oni su se davno doselili u Hercegovinu. Ali mislim da je uvek procenat hg ostajao manje-vise isti.
Po legendi dosli su iz Metohije na Cevo, a pre toga sa Ozrena. Neki izvori govore da su povezani sa slovenskim plemenom Severjani.
Kojeg Ozrena ?
Ja sam razumio planine Ozrena u sjevernoj Bosni... a Ozrena ima mnogo širom slovenskih zemalja (ima Ozren kod Sarajeva, ima Ozren u južnoj Srbiji)... to je, inače, drugi naziv za boga Svetovida... korijen je zreti (vidjeti)... odatle riječi prozreti, zrcalo itd. ...