Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
гледам сада нешто на нету о кромањонцима...

2015_09_21_155333.gif

2015_09_21_155351.gif

Ми кромањонцима обично називамо хаплогрупу I, мада је старост хаплогрупе процењена негде на 25000 година. Њен претходник је хаплогрупа IJ. Занимљива ми је ова карта пре 32500 година, која у европском делу скоро па пресликава садашњу дистрибуцију хаплогрупе I2a1. Занимљиво је и ово да су кромањонци насељавали велика пространства Африке.

Опет ништа ниси разумео, а ниси желео ни да пажљиво прочиташ рад о коме дискутујемо. Да јеси, уочио би да то што у раду воде под скраћеницом "Bal" нису Балтски народи, већ је узорак узет из више земаља око Балтичког мора (Latvia, Finland, Sweden, Norway, Denmark), при чему је 2/3 узорка узето из Шведске, односно 4/5 из Шведске+Норвешке. Само је један узорак из Латвије.
Znam.
"U4a2a: found in Lithuania, Poland, Slovakia, Scandinavia, Iran (Qashqai) and Central Asia (Kyrgyzstan)
U4a2: found in northern and central Europe, as well as in Central Asia (Kyrgyzstan, Turkmenistan, Uzbekistan)
U4a2a: found in Lithuania, Poland, Slovakia, Germany, Scandinavia, Iran (Qashqai) and Central Asia (Kyrgyzstan)
U4a2a1
U4a2b: found mostly in central Europe and Russia, but also in Scandinavia and the Netherlands
U4a2c
U4a2c1
U4a2d: found in Ukraine and the British Isles
U4a2e: found in Poland
U4a2f
U4a2g: found in Russia
U4a2h: found in Britain

U4c
U4c1: found in most of Europe as well as in Iran (Persians) and in Central Asia (Turkmenistan, Uzbekistan)
U4c1a: found in most of Europe, but also in Iran (Persians) and Siberia
:per: :per:

Poslednja izmena:
гледам сада нешто на нету о кромањонцима...

2015_09_21_155333.gif

2015_09_21_155351.gif

Ми кромањонцима обично називамо хаплогрупу I, мада је старост хаплогрупе процењена негде на 25000 година. Њен претходник је хаплогрупа IJ. Занимљива ми је ова карта пре 32500 година, која у европском дeлу скоро па пресликава садашњу дистрибуцију хаплогрупе I2a1. Занимљиво је и ово да су кромањонци насељавали велика пространства Африке.
Drevna DNA nam govori da su i pre 10000 bili pomešani sa svojim praroditeljima F i rođacima G.

Онда буди прецизан и немој да користиш термин "Балтски народи" када говориш о нечему што нема везе са њима. А тако радиш и у другим приликама. Не сметају толико твоје смеле хипотезе, иако су углавном усхитрене, колико то што то не формулишеш онако како треба, јасно и прецизно.

Drevna DNA nam govori da su i pre 10000 bili pomešani sa svojim praroditeljima F i rođacima G.

Ево, још један пример твојих реченица без једнозначног значења. Шта ти значи ово "i", да ли је то везник или ту треба да пише "хаплогрупа I"? Сада треба да ломимо главу на шта си ти мислио. Највероватније је ово друго, јер у супротном се реченица ни на шта не односи, мада, са друге стране, ни то није сигурно јер се и многе твоје друге реченице ни на шта не односе. А ако си мислио на хаплогрупу I, реци нам где је то пронађена та хаплогрупа и хаплогрупа G старија од 10 хиљада година?

Poslednja izmena:
Potomci istorijskih baltskih naroda, nisu samo u Litvaniji i Letoniji.

Наравно, има их и у Русији, Белорусији, Украјини...

G je rođačka, a ne roditeljska haplogrupi I.

Нисам те то питао. Питао сам те где си нашао те I и G хаплогрупе од пре 10 хиљада година? И још помешане са хаплогрупом F.

Naravno ima ih i u Iranu, Kirgiziji...

Ima je i u Holandiji.
Da, baš kad je I1 bio na Balatonu.

Mada S-C populacija, iz tog perioda su najače veze sa Rumunima i Bugarima.
I dok mi Srbi, u tom periodu imamo jake veze sa Bugarima, Rumunima, Mađarima, Balti imaju samo sa nama.
http://journals.plos.org/plosbiolog...id=info:doi/10.1371/journal.pbio.1001555.g005
I Belgijancima.
Davno je to bilo, da pokušamo da rastumačimo ono što je bliže.

I u ruševinama mesopotanskih gradova.

Ekspanzija jedne grupe indoevropljana. Druga je U4a1.

Нисам те то питао. Питао сам те где си нашао те I и G хаплогрупе од пре 10 хиљада година? И још помешане са хаплогрупом F.
Ima ih i kasnije.
U starčevačkoj kulturi.

Poslednja izmena:
Naravno ima ih i u Iranu, Kirgiziji...

Ко их је пронашао и од када датирају?

Ima je i u Holandiji.

Исто питање!

I u ruševinama mesopotanskih gradova.

Је ли то било пре 10 хиљада година? Занимљиво!!!

Ekspanzija jedne grupe indoevropljana. Druga je U4a1.

И то је било пре 10 хиљада година? Запрепашћујуће!

Ima ih i kasnije.
U starčevačkoj kulturi.

Нисам питао за касније, питао сам за пре 10 хиљада година, о том периоду си говорио!

Ахилови одговори су често толико ментално деструктивног каратера да човек изгуби вољу да се даље замара са гатањем шта је писац хтео да каже. Толика неозбиљност и ноншаланција, невероватно.

Кириос ти је лепо рекао да не постоје подаци старији од 10000 година али човек без обзира на ту чињеницу наставља по својему.

- - - - - - - - - -

Kažemo, Avari opustošili Dalmaciju, prazan prostor naselili Srbi i Hrvati.
Kad ono, Avari nikada nisu bili u Dalmaciji.

Као прво, постоји велика разлика између данашње регије Далмације и римске провинције са истим именом.
Као друго, Авари су били само једни од бројних који су упадали у Далмацију.
Као треће, јеси ли нам то сада управо доказао да си ти у праву а ми у криву?

бај д веј тврдити да Авари нису пустошили Далмацију је нонсенс.

map_awaren.jpg

Poslednja izmena:

ако су кромањонци били IJ онда је могуће да су IJ били мешани са F, G а можда су у питању само I а богами, и само J. Са оваквом тврдњом само уносиш забуну у дискусију.

Ахилови одговори су често толико ментално деструктивног каратера да човек изгуби вољу да се даље замара са гатањем шта је писац хтео да каже. Толика неозбиљност и ноншаланција, невероватно.

Кириос ти је лепо рекао да не постоје подаци старији од 10000 година али човек без обзира на ту чињеницу наставља по својему.

- - - - - - - - - -

Као прво, постоји велика разлика између данашње регије Далмације и римске провинције са истим именом.
Као друго, Авари су били само једни од бројних који су упадали у Далмацију.
Као треће, јеси ли нам то сада управо доказао да си ти у праву а ми у криву?

бај д веј тврдити да Авари нису пустошили Далмацију је нонсенс.

map_awaren.jpg
Šta je ovde mentalno destruktivno?
Ima konstatacija iz emisije u kojoj gostuje Tibor Živković, i link na emisiju u kojoj on to objašnjava.
Nema mojih tvrdnji, to kaže Tibor Živković.
I posle seobe 98% stanovništva je bilo starosedelačko.
ако су кромањонци били IJ онда је могуће да су IJ били мешани са F, G а можда су у питању само I а богами, и само J. Са оваквом тврдњом само уносиш забуну у дискусију.
Antropološki tip kromanjonca se formira pre izdvajanja HG I.
Evropski naseljenici haplogrupe F su antropološki kromanjonci.
Kada je nastalala HG I, ona je pripadala istom antropološkom tipu, kao i njeni preci.

Poslednja izmena:
Šta je ovde mentalno destruktivno?
Ima konstatacija iz emisije u kojoj gostuje Tibor Živković, i link na emisiju u kojoj on to objašnjava.
Nema mojih tvrdnji, to kaže Tibor Živković.
I posle seobe 98% stanovništva je bilo starosedelačko.

И ја сада треба да одрапим једно 1-2 времена да би сазнао шта је покојни Живковић рекао и што ће врло вероватно по твом старом дором обичају бити протумачено на погрешан начин? Покажи нам место где је Живковић тврдио да је 90% становништва било староседелачко.

Antropološki tip kromanjonca se formira pre izdvajanja HG I.
Evropski naseljenici haplogrupe F su antropološki kromanjonci.
Kada je nastalala HG I, ona je pripadala istom antropološkom tipu, kao i njeni preci.

Ето... да нисам поставио илустрације и написао да сам читао како се ради о хаплогрупи IJ, онда би ти поверовао на реч да се ради о томе да су кромањонци били припадници хаплогрупе F. И сад на једну страну иде тумачење целокупне научне јавности а на други тас иде Ахил са својим хипотезама које ће бранити док се свима не смучи дискусија на ту тему.

Јеси ли ти свестан шта си рекао ако ово тврдиш? Онда испада да су носиоци Р1а и Р1б кромањонци, заједно са кинеским кромањонцима. Све лепо графички приказано, али џаба.....

И још питаш шта је ментално деструктивно.

Ponovo pročitaj pitanje i odgovor.
I ponovo dok ne shvatiš.

Оно од чега смо кренули је ово:

Овде не видим никакво питање, а не личи ни на одговор. А да не схватам о чему овде говориш је тачно, и не вреди да читам поново и поново, и даље не схватам. Зато сам и тражио да ми то објасниш, али ти то изгледа не умеш, изгледа да ни теби није јасно шта си хтео да кажеш!

Мора ти се признати да си маштовит човек, али овде мораш да разграничиш то шта кажу чињенице, а шта је плод твоје маште!

Poslednja izmena:
Ako hoćeš da pratiš temu, moraš pogledati celu emisiju.
...
I nije moja krivica što vama nije ništa jasno.
Nemojte me napadati zbog toga.

Пусти ти ТВ емисије, читај књиге. Што се Живковића тиче, прочитај рецимо ово

http://www.scribd.com/doc/56960573/...ni-Pod-Vizantijskom-Vlascu-Od-600-1025#scribd

Посебно обрати пажњу на оно што пише на странама 185-188, где се анализира стање на Западном Балкану пре доласка Словена. Између осталог, Живковић каже да се највећи одлив романског становништва у данашњој Босни и Херцеговини десио и пре доласка Словена, јер је услед рушења привредних средишта на јадранског обали и Мезији, куда је текао извоз добара из данашње БиХ, привредни значај ове области готово у потпуности пропао. Тој депопулацији и привредном слому допринели су не само војни упади Хуна и других, већ и природне катастрофе, попут оне из 536. године која је изазвала велику глад широм Европе, као и епидемију куге која је захватила широке области, а посебно приморје. Познато је да су те недаће из времена након 536. године побиле више од 25% становништва у Европи, а на Балкану још и више.

Poslednja izmena:
Odliv romejskog stanovništva iz gradova.
Ostalo lokalno ruralno stanovništvo.
Novopridošli Sloveni nisu ni delom mogli popuniti stare gradove, gde su se naselili kao nova vojna elita.
Živković tvrdi da ih je bilo 1,2 eventualno 3 % ukupne populacije.

E, da.
Posle invazije Bugara, gradovi su ponovo zapusteli

Poslednja izmena:
Novopridošli Sloveni nisu ni delom mogli popuniti stare gradove, gde su se naselili kao nova vojna elita.

E, da.

Ja sam vidio već kako on to tvrdi, no tko su ovih ostalih 98% koji su lijepo dočekali Hrvate i Srbe? I kako to, mi danas svi pričamo slavenski, a ne romanski ili nekakav ilirski?

Ja sam vidio već kako on to tvrdi, no tko su ovih ostalih 98% koji su lijepo dočekali Hrvate i Srbe? I kako to, mi danas svi pričamo slavenski, a ne romanski ili nekakav ilirski?

Zašto Mađari govore mađarski kad su po genetici slični Slovenima? Zašto Anatolci (Turci) govore turski kad su po genetici Romeji? Zašto Meksikanci govore španski kad su po genetici Indijanci? Itd.

Zašto Mađari govore mađarski kad su po genetici slični Slovenima? Zašto Anatolci (Turci) govore turski kad su po genetici Romeji? Zašto Meksikanci govore španski kad su po genetici Indijanci? Itd.

A zašto Bugari govore slavenski, a ne turkiski. Kako su po balkanskim zabitima i vrletima nametnuli slavenski jezik nekim vlasima i romejima? Nešto ne štima, pravi vlaše :-D

Mislim da je grupa, koju legenda o poreklu Ilira izdvaja u posebnu grupu (Autarijat, Penoni, Tribali i Skordisci) bliska Slovenima.
Sloveni su etnogenezirali u Panoniji i milenijumima su bili u kontaktu i interakciji sa Pomoravskim plemenima.
Na prostoru Srbije i istočne Panonije imamo tragove indoiranske toponimije.

To se uklapa u zaključke našeg najvećeg paleolingviste akademika Milana Budimira.

Poslednja izmena:

E, da.

Типично твој стил понашања - волиш да дискутујеш а не волиш да читаш. Прочитај пажљиво и видећеш да Живковић не говори само о градовима, не говори о одливу становништва из градова, говори о одливу становништва уопште. Када говори о насељима не говори само о градским насељима, већ о насељима уопште. А недаће које су се десиле у 6. веку, узроковане, како данашња наука сматра, највероватније великом ерупцијом вулкана Кракатау, погодиле су пре свега рурално становништво, јер је огромна количина вулканских гасова и пепела у атмосфери годинама заустављала сунчеву светлост, усеви су уништени, стока десеткована, и завладала је страховита глад. Византијски градови, пре свега Цариград, били су приморани да увозе жито из Египта, па су уз жито добили и пацове и запатили страховиту епидемију куге. Прочитај и шта Живковић каже о пустошењима које су проузроковали Хуни. Ако те мрзи да читаш онда гледај цртане филмове, нема везе...

To su nekakve jadne kukavice koje su nakon dolaska onih 2% iz straha morali da uce slovenski jezik i pri tome vrlo temeljito, skoro ne ostavljajuci ni jednu jedinu rec iz svojih dotadasnjih jezika. A kao najjaci dokaz da nije bilo doseljavanja je izuzetno velika raznovrsnost haplogrupe I2-DinS. A da ne spominjemo njenu starost koja se procenjuje na oko 2200 godina.

Dosta opsiran opis desavanja prilikom doseljavanja Slovena se moze procitati ovde

https://sr.wikipedia.org/wiki/Словенско_насељавање_Балканског_полуострва

Tog Zivkovica sam uvazavao kao istoricara ali ukoliko je rekao tu nebulozu o 98% domecilnih i 2% Slovena, sa covekom nesto nije bilo u redu. Pokoj mu dusi ali u pitanju je teski nonsens.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back