Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А шта теби значи то "игнорант"? Очигледно се разбацујеш речима чије значење не разумеш.

Објасни ти мени одакле једном хемичару и једном физичару, лаицима у области историје, археологије и лингвистике, права да, на пример, доводе у питање теорије Марије Гимбутас или Колина Ренфроуа. Шта они знају о томе? Чак и многи који су тим областима посветили читав свој живот не могу то да ураде, а онда се нађу двојица који су колико јуче прочитали први текст из те области, и одмах све знају најбоље. То би било исто као када би, на пример, Колин Ренфроу почео да пише о субатомским честицама и узео да обара теорије Енглера и Хигса. Шта би ти онда рекао?

Ignorant je, kada prebacis jednom coveku, da "ono" sta kaze nije tacno, bez dokaza u kom smislu on gresi. ignorant je kada napadas coveka i pokusavas da ga diskreditiras kao retarda koji nema pravo da diskutuje o necemu o kome on nije strucnjak. to me seti na inkviciju.
mi zivimo u otvorenom drustvo, i svaki covek ima pravo na svoje mislenje. ti ali ubijas otvoreno mislenje za ovakim kukavickim napadima. tvoj zadatak je sada da pokazes gde gresim. to bi radili tvoji strucnaji. sta vazi je message a ne titula.

Interesantno:

I2a1 p37.2 je krenuo za balkana oko 3000bc i krenuo u svih delova evrope.

I2a1-P37.2 - Two examples of I2a1 have been found in the DNA of Neolithic farmers. They were among the burials in the Cave of Treilles in Aveyron, in the South of France. The Treilles culture of c. 3000 BC.

I2a1-P37.2 je predak britanske i2a1 dishles.

Sta su doneli ti ljudi u britaniji?

Old Sarum (lat: Sorviodunum) <--- Slucaj?

Old Sarum - aerial view during the Neolithic period:

Old Sarum (Latin: Sorviodunum) is the site of the earliest settlement of Salisbury, in England. The site contains evidence of human habitation as early as 3000 BC. Old Sarum is mentioned in some of the earliest records in the country. @wiki

369076.jpg

Slavic Castle:
galeriepotsdam.jpg

Ili google

Arijevski Arkaim: The site is generally dated to the 17th century BC. Earlier dates, up to the 20th century BC, have been proposed. It was a settlement of the Sintashta-Petrovka culture.

arkaim01.gif

arkaim2_1.jpg

Sintastha culture:
The Sintashta culture, also known as the Sintashta-Petrovka culture[1] or Sintashta-Arkaim culture,[2] is a Bronze Age archaeological culture of the northern Eurasian steppe on the borders of Eastern Europe and Central Asia, dated to the period 2100–1800 BCE.[3] The earliest known chariots have been found in Sintashta burials, and the culture is considered a strong candidate for the origin of the technology, which spread throughout the Old World and played an important role in ancient warfare.[4] Sintashta settlements are also remarkable for the intensity of copper mining and bronze metallurgy carried out there, which is unusual for a steppe culture.[5]

Wiki

which is unusual for a steppe culture

jedini direktan link je cucuteni tripilian cultura. balkan je uvek bijo jedan centar metalurgije.

Poslednja izmena:
Ignorant je, kada prebacis jednom coveku, da "ono" sta kaze nije tacno, bez dokaza u kom smislu on gresi. ignorant je kada napadas coveka i pokusavas da ga diskreditiras kao retarda koji nema pravo da diskutuje o necemu o kome on nije strucnjak. to me seti na inkviciju.
mi zivimo u otvorenom drustvo, i svaki covek ima pravo na svoje mislenje. ti ali ubijas otvoreno mislenje za ovakim kukavickim napadima. tvoj zadatak je sada da pokazes gde gresim. to bi radili tvoji strucnaji. sta vazi je message a ne titula.

Као прво, кажем ти да имаш погрешно мишљење о значењу речи "игнорисати". Простудирај мало речнике и биће ти јасније. Друго, ко каже да ти не скрећем пажњу на то где грешиш. Најпре, грешиш што превише верујеш онима који пишу нешто о чему немају појма, пупут Кљосова и његовог коаутора физичара коме сам заборавио име. Што се Кљосова тиче, не кажем да се од њега нема шта научити, напротив, може се научити када пише о ономе што он добро познаје, а то су хемија и генетика, али немаш шта научити од њега када пише о стварима које ни сам не познаје, као што су историја, археологија, лингвистика... Када се ради о научним проблемима који су мултидисциплинарне природе, у свету науке је уобичајено да се формирају тимови састављени од врхунских стручњака за сваку од научних области у које та проблематика задире. У таквим тимовима свако је задужен за област у којој је стручан, да решава део проблема који се тиче његове области, али има и задатак да другим члановима тима помогне да схвате проблематику његове области. На тај начин сви они заједно идеје, методе и резултате тих различитих области комбинују у једну смислену, конзистентну целину. Могу ти навести многе примере таквих мултидисциплинарних тимова и врхунских резултата до којих су такви тимови дошли. Међутим, колико видим, Кљосов не жели да се удружи са онима који знају оно што он не познаје, већ више воли да сам разглаба о томе што не зна, и што на такав начин никада неће научити.

Као прво, кажем ти да имаш погрешно мишљење о значењу речи "игнорисати". Простудирај мало речнике и биће ти јасније. Друго, ко каже да ти не скрећем пажњу на то где грешиш. Најпре, грешиш што превише верујеш онима који пишу нешто о чему немају појма, пупут Кљосова и његовог коаутора физичара коме сам заборавио име. Што се Кљосова тиче, не кажем да се од њега нема шта научити, напротив, може се научити када пише о ономе што он добро познаје, а то су хемија и генетика, али немаш шта научити од њега када пише о стварима које ни сам не познаје, као што су историја, археологија, лингвистика... Када се ради о научним проблемима који су мултидисциплинарне природе, у свету науке је уобичајено да се формирају тимови састављени од врхунских стручњака за сваку од научних области у које та проблематика задире. У таквим тимовима свако је задужен за област у којој је стручан, да решава део проблема који се тиче његове области, али има и задатак да другим члановима тима помогне да схвате проблематику његове области. На тај начин сви они заједно идеје, методе и резултате тих различитих области комбинују у једну смислену, конзистентну целину. Могу ти навести многе примере таквих мултидисциплинарних тимова и врхунских резултата до којих су такви тимови дошли. Међутим, колико видим, Кљосов не жели да се удружи са онима који знају оно што он не познаје, већ више воли да сам разглаба о томе што не зна, и што на такав начин никада неће научити.

kada matematicar kaze 2+2 je 5 a ja 4 onda automatski matematicar ima pravo? ma kakva je to brutalna logika.

Ja sam tek prekjuce saznao da uopste covek kao ANATOLIJ KLJOSOV postoji. da se on sklopi za mojim mislenjem ne znaci da sam ja preuzeo njegovo mislenje. jeli to nije sada malo kukavicki da me diskreditiras preko ledja jednog coveka?

opet za tebe:

tvoj zadatak je sada da pokazes gde gresim. to bi radili tvoji strucnaji.

Poslednja izmena:
ikomiko

gde su dokazi za to?
I2a1-P37.2 - Two examples of I2a1 have been found in the DNA of Neolithic farmers. They were among the burials in the Cave of Treilles in Aveyron, in the South of France. The Treilles culture of c. 3000 BC.

To je I2a M26 koji se odvojio od "Dinarica" pre nekih 10+ hiljada godina, sto automatski negira tvoju prethodnu tvrdnju.

ajde da i ti nesto pravilno kazes ))

Gde su dokazi da su to bili bas oni?

Nisi glup momak ali neki rezoni su ti vrlo losi. Onda bi po toj logici bilo i da su Srbi od reci servus. Potpuno ista logika i razmisljanje.

- - - - - - - - - -

Ja sam tek prekjuce saznao da uopste covek kao ANATOLIJ KLJOSOV postoji. da se on sklopi za mojim mislenjem ne znaci da sam ja preuzeo njegovo mislenje. jeli to nije sada malo kukavicki da me diskreditiras preko ledja jednog coveka?

Samo za tvoju informaciju, on za razliku od tebe smatra da su kulturu megalita u Englesku doneli iskljucivo R1a bez ikakvih I2a1. Pa sada ti vidi koliko se vasa misljenja slazu.

Na ovoj temi gotovo ide izkljucivo o Haplogrupama koji su na Y kromosomu.
Lesander je cak tvrdio da na licama moze da kategorizuje haplogrupu.
- - - - - - - - - -
Ili bolje receno gotovo nikakvu jer osobine imaju jedan i drugi pol, da ne pricam o drugim faktorima (okolina, kultura i.t.d.).
Ниси разумео.
Не заговарам ја идеју са постоје некакви супер гени.
Чак и немислим да треба поистовећивати народе са генима. Мањински део Срба је И2а дин, а могуће да је у прошлости тај проценат био и млађи.
Међутим, ако имамо младу популацију која се се доста раширила из бонзаног доба, онда ту популацију и њено ширење можемо повезати са неком етничком групом.
Ако се питамо која је типична популација у којој је заступљена И2а дин хг, онда су то Херцеговци, антрополошки мезокефални робуснији динарци. А овај тип је заступљен на овом простору јако дуго...
Да још једном појасним, хг су само помоћно средство које нам може указати на развој неке популације. Не значи да је цела популација у те хг, нити да нема посматране хг ван те популације.
За И2а дин је занимљиво да се повећана коцентрација ове хг поклапа са простором који Павле Ивић дефинише као зону утицаја јужнословенских говора, Од делова Украјина, и Словачке, преко Румуније, Мађарске и Аустрије, па на југ.
Наравно, не треба заборавити ни наслеђе по женској линији, нарочито на Балкану, где је улога жене значајнија него код степских култура.
И нереално је очекивати било какве необориве доказа од генетичке генеаологије, али ГГ може указати на траг. Нарочити узорци из костију.

Poslednja izmena:
kada matematicar kaze 2+2 je 5 a ja 4 onda automatski matematicar ima pravo? ma kakva je to brutalna logika.
...[/B]

Управо је ово доказ твог погрешног приступа. Рецимо да неки математичар каже "2+2=0" или "2+2=1". Алгебарски системи у којима то важи постоје (као и систем у коме је "2+2=5"), и ако математичар говори о њима, онда ће бити у праву. Са друге стране, рецимо да си ти у свом математичком образовању обрадио само онај део математике у коме је "2+2=4", оно што се учи на самом почетку основне школе. Како никада ниси дошао до математике у којој је "2+2=1", теби ће изгледати да је то нетачно, и убићеш се од доказивања да математичар који је то рекао није у праву. Потпуно иста ствар је и у другим областима науке. Један научник, рецимо у области историје или археологије, школовао се за то читав живот, и има у глави гомилу чињеница на основу којих формира свој став о одређеном питању. Онда наиђеш ти, који си прочитао пар текстова са википедије, коме већина тих чињеница које историчар/археолог држи у својој глави није позната, и на основу оно мало чињеница са којима си се упознао створићеш у својој глави неку погрешну, непотпуну слику ствари, и тврдићеш да историчар/археолог није у праву.

...

Тачно је, ми живимо у отвореном друштву, и сваки човек има право на своје мишљење, има право да у кафани критикује кога год хоће, и шта год хоће. Међутим, наука није отворени систем, наука је затворени систем у коме постоје одређена правила која мораш да поштујеш када нешто критикујеш, прецизно је дефинисано шта је то научна критика и како се она спроводи. А да би спровео научну критику у одређеној научној области, ту област мораш изузетно добро да познајеш.

Poslednja izmena:
Interesantno:
Old Sarum - aerial view during the Neolithic period:
Old Sarum (Latin: Sorviodunum) is the site of the earliest settlement of Salisbury, in England. The site contains evidence of human habitation as early as 3000 BC. Old Sarum is mentioned in some of the earliest records in the country. @wiki

369076.jpg

Slavic Castle:
galeriepotsdam.jpg

Ili google
Arijevski Arkaim: The site is generally dated to the 17th century BC. Earlier dates, up to the 20th century BC, have been proposed. It was a settlement of the Sintashta-Petrovka culture.
arkaim01.gif

arkaim2_1.jpg

Sintastha culture:
The Sintashta culture, also known as the Sintashta-Petrovka culture[1] or Sintashta-Arkaim culture,[2] is a Bronze Age archaeological culture of the northern Eurasian steppe on the borders of Eastern Europe and Central Asia, dated to the period 2100–1800 BCE.[3] The earliest known chariots have been found in Sintashta burials, and the culture is considered a strong candidate for the origin of the technology, which spread throughout the Old World and played an important role in ancient warfare.[4] Sintashta settlements are also remarkable for the intensity of copper mining and bronze metallurgy carried out there, which is unusual for a steppe culture.[5]
Wiki
which is unusual for a steppe culture
jedini direktan link je cucuteni tripilian cultura. balkan je uvek bijo jedan centar metalurgije.
Možda ti je ovo zanimljivo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Silbury_Hill
http://sh.wikipedia.org/wiki/Glastonbury
http://sh.wikipedia.org/wiki/Avebury
http://en.wikipedia.org/wiki/Großmugl

Evo kakvo zlo izazivaju novinari u zelji da zarade svojih par srebrenjaka:

Ovo je sve pocelo ,kada su geneticari utvrdili da smo narod najstariji ,i poticemo od Nojevog sina ,Jafeta. Cim je istina ,za koju smo mi tvrdili ,a ostali nas ismejavali, naucno potvrdjena , svi hoce da rade sa nama jer smo ,po logici stvari od boga dati i opstali u savezu sa : ? kime? Sa svima, dobrim i naprednim , a protiv loseg i nazadnog. To je tajna koja se otkrila Srbima i koja ce da preokrene istoriju sveta. Tarabici su to predvideli. preokret ce nastati, svi ce hteti Srbi biti.

Meni je iskreno zao ovog coveka koji je od strane nakavih poluljudi nateran da zivi u zabludama i lazima.

Tago svani kurganci su vec imali pre invazije "balkana" i dela evrope, kontakt za neolithickim balkanom. ljudi su u tim vremenima na miram nacin trgovali. kurgan teorija o agresivnom napadu I.E speakers nije tacna. danas se zna da su tu kulture na tom prosturu bili isto neolithicke i da su kao prva kultura domenistiricila konja. oni su bili mix semi agrakultura. to znaci da hypotesa o izvoru indo evropskom jeziku na prostoru anatolije moze biti istina.
Анатолијска хипотеза намеће закључак да су изрази за кочије, точкове морали настати након смрти ПИЕ језика, као и да су сви из њега проистекли језици независно један од другог игром случаја изабрали исте ПИЕ корене за наведене изразе. Ту је сметња то што не садрже звуке који би били очекивани у случају да су настали у нпр. једном каснијем наследном језику па потом били преношени у друге, али зато садрже звукове очекиване ако су били наслеђени из ПИЕ језика. Потоње би, у контексту анатолисјке хипотезе, било логично само у случају да је ПИЕ био толико еволутивно пасиван да је опстајао готово неизмењен током раздобља од 3500 година, а то је немогуће. Иста хипотеза има и других рупа и пропуста.

[David W. Anthony, The Horse, the Wheel, and Language: How Bronze-Age Riders from the Eurasian Steppes Shaped the Modern World, Princeton University Press, 2007, 75-76.]

seh9.png

yt4v.png

Poslednja izmena od moderatora:
ikomiko

gde su dokazi za to?
nema, nisam dobro interpretitaro. ja sam misleo m423 i split izmedju L147 i L161(dinaric i british disles).
http://knordtvedt.home.bresnan.net/Tree and Map for Hg I.pdf
ova grupa koje je stigli oko 3000bc u britiani bi mogla biti deo meldon bridge periode koja.
The Meldon Bridge Period is the name given by archaeologists to the earliest period of metalworking and the first period of the late Neolithic in Britain. It spans the period 3000 BC to 2750 BC and is named after the typesite of Meldon Bridge in Peeblesshire. Copper was used for the first time in the British Isles, initially in Ireland and then spreading east. Metalworking phases are divided into the Stage I Castletown Roche industries and the Stage II Knocknague/Lough Ravel industries. As well as metalworking, numerous other developments appeared in the archaeological record, including henges, stone circles, Peterborough ware, Grooved ware and cursus monuments.

To je I2a M26 koji se odvojio od "Dinarica" pre nekih 10+ hiljada godina, sto automatski negira tvoju prethodnu tvrdnju.
U redu. ali to ne znaci da grupe nemogu da zive na istom prostoru. po nordvendtu su najvece mutacije I bili oko 3000bc. zato sto se moze naci u svim delovima evropi razliticne I tipove kao l147 i l161.

Gde su dokazi da su to bili bas oni?
Jedan 100% dokaz nemam. to je samo hipotesa, zato oko 3000bc u britaniji su se najavile neolithicke culture koje su doveli "tehnologoju" koja ima zvoj izvor na balkanu a ja vezem tu cultura z l161 koja je brat l147 (srpski predak)<-- slucaj?

Nisi glup momak ali neki rezoni su ti vrlo losi. Onda bi po toj logici bilo i da su Srbi od reci servus. Potpuno ista logika i razmisljanje.
Mozda ti ne mislis i dalje? Ser, Sar, Sur i tako dolje postaje puno duze neko rimsko zarstvo. puno je logicnije da su oni tu rec preuzeli i sklopili u njihov recnik.

- - - - - - - - - -

Samo za tvoju informaciju, on za razliku od tebe smatra da su kulturu megalita u Englesku doneli iskljucivo R1a bez ikakvih I2a1. Pa sada ti vidi koliko se vasa misljenja slazu.
Imas link ovog zitata? ja se za tim uopste ne sklopim.

За И2а дин је занимљиво да се повећана коцентрација ове хг поклапа са простором који Павле Ивић дефинише као зону утицаја јужнословенских говора, Од делова Украјина, и Словачке, преко Румуније, Мађарске и Аустрије, па на југ.
Вртиш ово већ месецима а такве тврдње нема у тој књизи. Није први пут да изврћеш и(ли) не разумеш нечије речи.
ksw3.png
pu8n.png

Poslednja izmena:

Vec druze vreme, za Klyosove tvrdnje vezane za genetiku trazim materijal, ali za sad nemam. U njegovim tekstovima, mozda da bi sire mase kapirale, ne daje nikakve podatke po kojima dolazi do zakljucka.

Medjutim, ako gledamo FTDNA podatke :

Ove su grane
http://www.familytreedna.com/public/r1a/default.aspx?section=results
Gde je najstari R1a, R1a L168 M17 M198, za kojeg nema starost, ali svakako veca od 7000 godina. Njegovi potomci (koji nisu M417 su retki ali (za sad) svi Evropljani.
1 poljak-belorus
1 Rus
1 Nemac
1 Englez
1 Makedonac (!)

Naravno, svi ostali M417 (7000 godina star) su Evropljani (1 englez bez mutacije L664 ili Z283 ili Z93) ili bili, posto ne vidim drugu mogucnost nego da Z93 potice iz Evrope (zato sto su mu svi rodjaci tamo).

Zakljucak, R1a jeste u Evropi od pre 7000 godina. Da li je to kontradiktorno sa Kurgan hipotezom o indo evropskog jezika?

Upravo je ovo dokaz tvog pogrešnog pristupa. Recimo da neki matematičar kaže "2+2=0" ili "2+2=1". Algebarski sistemi u kojima to važi postoje (kao i sistem u kome je "2+2=5"), i ako matematičar govori o njima, onda će biti u pravu. Sa druge strane, recimo da si ti u svom matematičkom obrazovanju obradio samo onaj deo matematike u kome je "2+2=4", ono što se uči na samom početku osnovne škole. Kako nikada nisi došao do matematike u kojoj je "2+2=1", tebi će izgledati da je to netačno, i ubićeš se od dokazivanja da matematičar koji je to rekao nije u pravu. .
Ma ozbiljno... samo jos fali da kazes zemlja ravna ploca.
Modularna aritmetika radi pro princiup 1+1=2. na modularnom princiup 1+1 nemoze biti 3. modularana artimetika je zatvoren krug, to znaci ti definises nesto. to moze biti sad za 24 zasova. 24 je kraj i pocetak tok kruga. 19+8 nemoze u tom krugu biti 27, ali ce biti 3, zato sto sad pocinje opet od 24/0. a to sve radi po principu 1+1=2.

Onda naiđeš ti, koji si pročitao par tekstova sa vikipedije, kome većina tih činjenica koje istoričar/arheolog drži u svojoj glavi nije poznata, i na osnovu ono malo činjenica sa kojima si se upoznao stvorićeš u svojoj glavi neku pogrešnu, nepotpunu sliku stvari, i tvrdićeš da istoričar/arheolog nije u pravu. Potpuno ista stvar je i u drugim oblastima nauke. Jedan naučnik, recimo u oblasti istorije ili arheologije, školovao se za to čitav život, i ima u glavi gomilu činjenica na osnovu kojih formira svoj stav o određenom pitanju.
Na srecu ja nisam takav covek kao ti, koji menja "principe" ovok universuma samo da ima pravo.
Koliko neki "skolovan" covek poznat nesme nikada biti faktor da je u pravo. to samo jedan domaticki slepac kao ti moze da misli. pokusaj malo ta mislis sam. hajde jedan primer.
kada gimbuntas kaze da je tocak i da su kola iz "stepe" jeli ona u pravu? t
ja sada postujem link da se naslu 2012 (zena umrela 1994) godine tocak i kola u anatoliji koj predatira kola i tocak iz stepe 2000 godina.
Ko je sada u pravu? Ona ili ja?
na ovakom nivou se diskutuje. ti ali nemas intere, zato sto si jedna cista izkompleskirana kukavica.

Vec druze vreme, za Klyosove tvrdnje vezane za genetiku trazim materijal, ali za sad nemam. U njegovim tekstovima, mozda da bi sire mase kapirale, ne daje nikakve podatke po kojima dolazi do zakljucka.

Ove su grane
Gde je najstari R1a, R1a L168 M17 M198, za kojeg nema starost, ali svakako veca od 7000 godina. Njegovi potomci (koji nisu M417 su retki ali (za sad) svi Evropljani.
1 poljak-belorus
1 Rus
1 Nemac
1 Englez
1 Makedonac (!)

Naravno, svi ostali M417 (7000 godina star) su Evropljani (1 englez bez mutacije L664 ili Z283 ili Z93) ili bili, posto ne vidim drugu mogucnost nego da Z93 potice iz Evrope (zato sto su mu svi rodjaci tamo).

Zakljucak, R1a jeste u Evropi od pre 7000 godina. Da li je to kontradiktorno sa Kurgan hipotezom o indo evropskog jezika?

Makedonac ima dosta posebnih vrednosti, odnosno nize vrednosti na nekoliko markera. Logicno je bilo da je dosao sa Slovenima ali ne mora da znaci. Rus i Poljak su blizi rodjaci. Necu da dolazim brzo do nekih zakljucka, ali za sada nista ne usporava staro balkansko porekla R1a grupe. Videcemo vremenom koji jos likovi su stari R1a, i gde danas zive. Da ne govorim o kostima za kojih nema para za istrazivanje.
http://www.familytreedna.com/public/r1a/default.aspx?section=yresults

The wagon vocabulary is a key to resolving about the place and time about indo european homeland]
Publisher: Princeton University Press; Reprint edition (July 26, 2010) by David W. Anthony (Author)

World's Oldest Toy Car -
Could This 7500-Year-Old Discovery Be The Earliest Evidence Of The Wheel?

First version of this article was originally published on 20 July, 2012

A stone car with two axles and 4 wheels dating from about 7500 years ago was found during excavations in the Kiziltepe(anatolija) district of the southeastern province of Mardin, are now on display at the Mardin Museum, Turkey. The auto refinance rates on such a car, if it existed today, would be considerably low in comparison to what the the cost of an auto refinance on more modern cars are.

http://believenothing.net/2012/07/23/worlds-oldest-toy-car-7500-years-ago/

wheeled vehicles (kola) na neolitikcom prostoru predatiraju kola u stepi. od anatolije, do mesopotiamije i balkana.

Вртиш ово већ месецима а такве тврдње нема у тој књизи. Није први пут да изврћеш и(ли) не разумеш нечије речи.
ksw3.png
pu8n.png
Све стручњак до стручњака.
Тврдом управо то што пише.
Павле Ивић каже да нема лингвистичких параметара који би указали на досељавање Срба из Лужице.
Ове области које Ивић доводи у везу са јужнословенским језицима имају повећану коцентрацију И2а дин хг,
Читаоцима овог форума, биће посебно занимљиво помињање припатја.
Генерално не ради се само о И1а дин, Има читав низ подгрупа које имају повећану коцентрацију у правци Тиса - Буг - источна обала Висле.

Ove su grane
1 poljak-belorus
1 Rus
1 Nemac
1 Englez
1 Makedonac (!)

Условно Македонац. Човек је Мијак, један веома занимљива етничка група.
Koji Srbi i kad ???
Буребиста је уништио Боје средином 1. века пре нове ере. Изгледа да их није уништио до последњег.
Мигеција север југ и југ север је редовна појава на правцу Тиса Буг.
Последња на север била би после рата Лимиганата са Слободним Сарматима и интервенције Рима. Слабљење Рима омогућава повратек на југ, а долазак Авара србе тера ка Аустријској граници, где их има и у Порфирегенитово време.
Врло занимљив цитат из "Повести минулих лета"
http://forum.krstarica.com/showthre...-Словенима?p=26556689&viewfull=1#post26556689

Poslednja izmena:
Све стручњак до стручњака.
Тврдом управо то што пише.
Павле Ивић каже да нема лингвистичких параметара који би указали на досељавање Срба из Лужице.
Ове области које Ивић доводи у везу са јужнословенским језицима имају повећану коцентрацију И2а дин хг,
Читаоцима овог форума, биће посебно занимљиво помињање припатја.
Генерално не ради се само о И1а дин, Има читав низ подгрупа које имају повећану коцентрацију у правци Тиса - Буг - источна обала Висле.

Видех већ како се ти "позиваш" на језикословце,
погрешно их нешто разумеш и онда своје незнање
овде вучеш месецима као неку чињеницу.
Зато ти препоручујем да човека попут П. Ивића испоштујеш
и цитираш дословце, ако се већ желиш на њ позивати, немој
упорно тврдити како је он нешто рекао а нигде не наводиш свој извор.
World's Oldest Toy Car -
Could This 7500-Year-Old Discovery Be The Earliest Evidence Of The Wheel?
First version of this article was originally published on 20 July, 2012

A stone car with two axles and 4 wheels dating from about 7500 years ago was found during excavations in the Kiziltepe(anatolija) district of the southeastern province of Mardin, are now on display at the Mardin Museum, Turkey. The auto refinance rates on such a car, if it existed today, would be considerably low in comparison to what the the cost of an auto refinance on more modern cars are.
http://believenothing.net/2012/07/23/worlds-oldest-toy-car-7500-years-ago/
wheeled vehicles (kola) na neolitikcom prostoru predatiraju kola u stepi. od anatolije, do mesopotiamije i balkana.
Не бих рекао да можемо имати ову играчкицу па рупу од 3500 година до следећега точка.
Ту треба споменути како анатолијски нема сигуран, убедљив речник у погледу возилā с точковима што даље предлаже исто за за архаични ПИЕ, као и да о-основе речӣ, релативно касно развиће ПИЕ фонологије, везаних за точак и возила сведоче о њиховом настанку током познијега доба, што би значило да се ПИЕ с "точкашким" речником говорио после 3500. ПНЕ.

Poslednja izmena:
Видех већ како се ти "позиваш" на језикословце,
погрешно их нешто разумеш и онда своје незнање
овде вучеш месецима као неку чињеницу.
Зато ти препоручујем да човека попут П. Ивића испоштујеш
и цитираш дословце, ако се већ желиш на њ позивати, немој
упорно тврдити како је он нешто рекао а нигде не наводиш свој извор.
Evo ti si ga citirao doslovce.
I pokazao da ne grešim.
Ivić naginje istočnoj Bojci, kao prapostojbini Srba.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back