Следећи тип је без двоумице кромањонац, али има такође велики нордијски утицај, који баш није занемарљив како се на његовој оптици види. Као пример познати глумац Долф Лундгрен.
И на крају да кажем један прототипичан кромањонац, код кога доминира И2 хаплогрупа би био споменути Михаел Балак.
И можда да наведем још један пример кромањонаца, који је веома робустна варијанта, могла би се назвати палеокромањонац - певач групе Рамштај Тил Линдеман. За тај тип је типично да су веома великих пропорција, огромна лобања, веома маркантне и робусне црте лица, веома висока и мишићава грађа.
Naravno da se karakterološki tipovi ne moraju poklpati ni sa haplogrupama ni sa narodima.
Nazivati nordide nekakvim kukavicama i plašljivcima je velika rasistička predrasuda.
Полако. Расиста сасвим сигурно нисам, чак напротив су ми нпр. нордијци много радији, него што су то алпинци. Нордијци су и превише различити, поготово у завистноти од друштва и менталитета у ком се налазе, да бих ја ту сад могао неки целокупан закључан дао. Све што сам рекао се односи на нордијце северне Немачке, Данске и делом јужне Шведске.
Zar Normani ne pripadaju nordidima? A koliko se meni čini oni su o jadu zabavili svojim gusarenjem ne samo priobalje Sjevernog mora, već i evropsko priobalje Atlantskog okeana, čak i evropsko sredozemlje. Usput su i zavladali Engleskom, djelovima sjeverne Francuske (Normandija) osnovali su prvu Rusku državu, osvojili su jug Italije, a državu su formirali čak i u današnjoj Albaniji, prvi su doplovili do Amerike, kolonizovali Island itd.
Прво Нормане нисам познавао, а друго ја нисам говорио о једној групи народа, него о једном посебном типу са једног одређеног подручја и оно шта сам ја посматрао. А да су Нормани веома лош пример за једнан хомоген хаплотип, нема потребе да спомињем, јер у тим освајањима сигурно нису били "чистокрвни" нордијци, а и да јесу, генетика није све, већ један од више фактора који изграђују дух и менталитет једног народа.
Šta ćemo sa Švedskom, Poljskom, pa sa Poljsko-Litvanskom unijom? Zar nije predvodnica njemačkog ekspanzionizma bila Pruska?
Шведска има веома изражен И1 хаплотип и не тако јеак удео Р1б као што је то случај код Немаца и осталих народа западне Европе. Пољска од наведених можда има и понајмање Р1б гена, тако да не знам зашто Пољаке спомињеш нити са Литванијом основану унију, кад ја код балтичких народа веома јако изражен Р1а хаплотип и мање више И2. А што се Пруске тиче, погледај неке битније водеће политичаре новијег доба, па ћеш без икакве генетеске анализе видети да су углавном сви они били углавном далофелидни (фелише расе) и да код њих тај нордијски елемент није тако јако изражен, како би то нордицисти желели, да би њихову нордисју "супериорност" доказали.
Oni su uglavnom talentovani da od dva naprave tri. Odnosno da sa tim znanjem sto dobiju naprave vise i vece levele napretka. Tu posteno su super sve te civilizacije R1b po Evropi. Kako su prihvatili fore od Rima , tako su to digli na jos vece nivoe i jos u srednjem veku pobegli ostalima. Mada kod tih zemalja mi se svidja sto prema ostalima razvijaju vojsku i orizje a medjusobno harmoniju i naprave se na super sile. I to posteno jeste adut i vidi se jasno. Japanci na istoku slicno, samo sto su oni surovi medjusobno u tom nekom "vojna baza" uredjenju drustva.
Mada po mom misljenju I grupacije stanovnistva su uglavnom medjusobno surove i jedino u miksu sa ostalima mogu da krenu u napredak i da se "prekale" jer su verovatno kroz istoriju bili
toliko nadrndani jedni na druge da na tim prostorima koje su nastanjivali jednostavno nisu mogle da se razviju naprednije zajednice.
Nije zahvalno pricati generalno do u detalje, ali neke stvari se posteno jasno vide ...
Народи са доминантим Р1б хаплотип нису уопште за потцењивање. Колико год ми њих волели или мрзели, они су нас у неким стварима превазишли и није нимало глупао, да се ми за неке ствари на њих угледамо...
А што се тиче међусобних односа и корелацији са хаплотиповима је и мени упало у око, како се које групације понашају. Тако нпр на северу Немачке стално има неких особа, које осећају неправићност и морају критиковати себе и своју историју те због политике деведестих, те због 2. СР, те због 1. СР, па због ратова у средњем веку итд. Стално их нешто тера да буду као највећи моралисти и нека су други народи сво гори од њих, ако једна ситница није по њиховим моралним представама, мора се критиковати док се не поправи и најрадије ће се окомити на сопствен народ. Док су сасвим супортан пример алпинци на југу Немачке, који Немце са севера не подносе, јер они еома тешко подносе критику и кад се крене још око нечега, где немају аргументе, онда тек престаје било каква расправа, они устају са изразом лица "ма-ко-те-ј**е" и нема више шансе њих вратити за сто, они једноставно од своје тачке гледишта ни милиметар не попуштају.
И то је уопште и мало проблематично свуда где постоји већи удео И хаплотипа. Ту једноставно политичке структуре нису тако стабилне као тамо где су само Р1а или Р1б. Добар пример за то су бивша Пруска и на југу доминантна АУ-монархија, али делом и Баварска такође као гнездо алпинаца. После 2. СР Пруска и њен менталитет је од стране запада уништена, а народ по природи мирољубивији и послушнији није давао духовни отпор, данас је то легло средњоевропског либерализма. Док је нпр немачки југ тј. Баварска и Аустрија, пристала на пораз, али потајно оно нацистичко језгро и даље сачувала, иако у лакшој форми, али данас су Немци на југу Немачке -упркос томе што на југу најмање има странаца- први који дрвље и камење на странце бацају, а тамо где су они били водећи у политици, ту је увек одржана она хардлајнер линија. Због тога мислим да су за политику и стварање одређеног богатства "подмукли" алпинци најбољи. За војску и водеће државне органе, који имају заштитну и моралну улогу, су најбољи кромањонци и динарци, мада динарци нагињу ка томе да у малим оквирима размишљају и њима мало фали апетит за туђим, што је у политици ипак потребно, али зато имају веома јак изражен осећај за правду. А најбољи радници су нордијци - прецизни, разумни, вредни и послушни, без икаквог поговора раде све што им се каже, радник о коме сваки предузетник сања.