Генетичка генеалогија II

moje zapazanje sto se tice fizickog izgleda Vlaha istocne Srbije je da imaju cak vise slovenskih karakteristika nego njihovi susedi Moravci.

Msm da nisi video originalne Moravce dovoljno, pre kosovske struje i crnogorske. U zabitima oko Morave ja svetlije ljude nisam vidjao u ovim krajevima,cak ni Zagorci ja msm da je pitanje da li mogu da im konkurisu, tek tamo Slovenci i Istrijani.

Verovatno nekakav Norik.
Svetli Dinarac sa baltidskim primesama ili nordidskim.
Mada uopšte razmatranje tako nečega ne vodi nikuda, dobar deo Srba izgleda onako kako bi to ,,trebalo" .
ne slažem se baš za Norik i Srbe. pre bih Slovence i Zagorce stavio tu. kod nas pre moze da se kaže o plavokosima da su plavi Dinarski tip. (vidi Dvornikovića)
ja bih onako prosečnog Srbina ako je moguće naći neku zlatnu sredinu, opisao pre kao Kromanjon derivat, neki Dinarik+Borreby, evo kao primer pokojni Bata Živojinović da ga staviš u bilo koju naciju ne liči ni na koga osim na Srbina. četvrtasta vilica, snažna gradja, krupne šake,...

Vlasi se drastično razlikuju između sebe, od klasično srpskog izgleda do preterano mediteranskog.To je i logično.
razlikuju se i Srbi mozda u istom procentu

Приложени урадак у неком од претходних постова (Генетика, историа и бајке) неког Мусавија, или како се већ зове, није ништа друго до један монтенегрински политички памфлетић препун произвољних и не ријетко инфантилних тумачења, немуштих покушаја негирања навода неких српских историчара, доста погрешних цитата уз понеку неопјевану глупост када би аутор кренуо да коју натукне "из своје главе". Отприлике образац "историчара" МирославаЋосовића, што ће рећи, безвриједно штиво.

Приложени урадак у неком од претходних постова (Генетика, историа и бајке) неког Мусавија, или како се већ зове, није ништа друго до један монтенегрински политички памфлетић препун произвољних и не ријетко инфантилних тумачења, немуштих покушаја негирања навода неких српских историчара, доста погрешних цитата уз понеку неопјевану глупост када би аутор кренуо да коју натукне "из своје главе". Отприлике образац "историчара" МирославаЋосовића, што ће рећи, безвриједно штиво.
To kralju!!! Udri, samo da ti bude lakše. ( A, neće.)

To kralju!!! Udri, samo da ti bude lakše. ( A, neće.)
Ако си већ бануо на овај српски форум, било би коректно да си се упознао са правилником (овдје) који
Šta je zabranjeno?
  • postavljanje besmislenih, nejasnih sadržaja i sadržaja koji su sami sebi svrha
  • banalna komunikacija (kratka, površna svakodnevna komunikacija nalik na razgovor uživo, tzv. chat)
такву комуникацију не допушта. Посебно је непојмљиво користити на потформу историја.
Зато уложи мало напора и покушај срочити смислен одговор да бих знао шта одговараш.

Pravim imenom nazvano Smeće :)

ne slažem se baš za Norik i Srbe. pre bih Slovence i Zagorce stavio tu. kod nas pre moze da se kaže o plavokosima da su plavi Dinarski tip. (vidi Dvornikovića)
ja bih onako prosečnog Srbina ako je moguće naći neku zlatnu sredinu, opisao pre kao Kromanjon derivat, neki Dinarik+Borreby, evo kao primer pokojni Bata Živojinović da ga staviš u bilo koju naciju ne liči ni na koga osim na Srbina. četvrtasta vilica, snažna gradja, krupne šake,...

razlikuju se i Srbi mozda u istom procentu
Moguće da je to stvar licnog okruzenja i percepcije.
Meni bi tipični primeri Srba bili Dragan Dzajić iz mlađih dana, Dušan Bajević itd...Dakle svetliji ten, svetlije oči, očigledan dinarski trag, smeđa kosa sa onim ,,rusim" odsjajem.Ima mnogo boljih primera za ovo što govorim, ali da ne guglam.

Ala lupeta Lanselot boga se ne boji.
Pa ne znam koji je to ozbiljan geneticar izasao i rekao da je nesto "Srpski gen".

Ono sto je jos traumaticnije sa tacke zdravog razume je "stimovanje" raznih DNK projekata pa je onda E prisvojena od Siptara i drugih naroda s jug a predstavlja se kao "srpska".

Veca je verovatnoca da je deo ljudi sa tom izrazenom grupom zapravo neki srbizovan Albanac ili nesto slicno s jug.

Odmah da se ogradim od nekog rasizma i slicno i moj deda s mamine strane se po svoj prilici uklapa u tu pricu.

Haplogrupa srpska- ako uzmemo da su Srbi slovensko pleme je kombo R1A i I2A
Cak je i I2a vise dinarska nego slovenska ali da je uzmemo jer je po svoj prilici bilo migracija od juga ka severu -zbog bezanja od raznih najezda sa juga pa je to sto zovemo "slovenski svet" taj neki R1A I2a kombo.

Pa ne znam koji je to ozbiljan geneticar izasao i rekao da je nesto "Srpski gen".

Ono sto je jos traumaticnije sa tacke zdravog razume je "stimovanje" raznih DNK projekata pa je onda E prisvojena od Siptara i drugih naroda s jug a predstavlja se kao "srpska".

Veca je verovatnoca da je deo ljudi sa tom izrazenom grupom zapravo neki srbizovan Albanac ili nesto slicno s jug.

Odmah da se ogradim od nekog rasizma i slicno i moj deda s mamine strane se po svoj prilici uklapa u tu pricu.

Haplogrupa srpska- ako uzmemo da su Srbi slovensko pleme je kombo R1A i I2A
Cak je i I2a vise dinarska nego slovenska ali da je uzmemo jer je po svoj prilici bilo migracija od juga ka severu -zbog bezanja od raznih najezda sa juga pa je to sto zovemo "slovenski svet" taj neki R1A I2a kombo.
Prilikom migracija sasvim je jasno da je I2a1b došla kao deo srpskog etnosa, dakle kad je nađeš npr kod Rumuna iz Temišvara koji ima poklapanje sa Srbima ili kod Hrvata iz zapadne hercegovine vrlo je jasno odakle im.
Ne postoji takva podela na Dinarski i Slovensku, jer su naprosto učestvovale u etnogenezi prvobitnih Slovena. Koliko vidim ti nisi baš upućen.
Apsurdno je govoriti da je E-V13 albanski haplotip.
Potpuno netačno.
Ne znam tačno koja ,,nacija" je zaslužna za vaše ispiranje mozga.
Btw zaista nisam upućen da neko štima rezultate
tako nešto se dogodilo kada su Hrvati radili provobitna istraživanja, posle su prestali da sarađuju sa okolnim projektima.

Njihova baza podataka, kao i saradnja sa ostalima je potpuno izostala. Ostali dnk projekti sarađuju međusobno, sve je poprilično transparentno.
E-V13 pogotovo ove grane koje nalazimo kod Srba nemaju gotovo nikakvih značajnijih dodirnih tačaka sa onima koje se nalaze kod Albanaca. E1b se smatra donekle paleo balkanskom, ali je ona prisutna po čitavoj Evropi.Tako da ne mora nužno da znači da određene grane nisu jako rano ušle u taj srpsko-slovenski korpus, zapravo ja sam ubeđen da je to bio slučaj.Antropologija takođe jasno ide u tom pravcu.

Prilikom migracija sasvim je jasno da je I2a1b došla kao deo srpskog etnosa, dakle kad je nađeš npr kod Rumuna iz Temišvara koji ima poklapanje sa Srbima ili kod Hrvata iz zapadne hercegovine vrlo je jasno odakle im.
Ne postoji takva podela na Dinarski i Slovensku, jer su naprosto učestvovale u etnogenezi prvobitnih Slovena. Koliko vidim ti nisi baš upućen.
Apsurdno je govoriti da je E-V13 albanski haplotip.
Potpuno netačno.
Ne znam tačno koja ,,nacija" je zaslužna za vaše ispiranje mozga.
Btw zaista nisam upućen da neko štima rezultate
tako nešto se dogodilo kada su Hrvati radili provobitna istraživanja, posle su prestali da sarađuju sa okolnim projektima.
Za haplogrupu E nisam rekla da je iskljucivo albanska, citaj pazljivije,rekoh "s jug" uz to.
Ovo sto je doslo u dodir s nama je pre Albansko nego nesto drugo jer se granicimo sa njima i normalno je da je u procesu srbizacije bilo mnogo Albanaca.
Tako da nije apsurdno da je E i albanska izmedju ostalog.

Vidim da ti nisi bas upucen jer je veliko pitanje odakle je I2 a "dosla". Tu je bilo raznih polemika.

Pricati o "nacijama" ovde nema smisla
Ovde se olako nesto naziva "srpskim" i to je veliki problem.

Posebno haplgroupa E. To veze sa plemenom Srbi nema.

Pogledaj gde je sve rasprostranjena grupa E - to je Mediteran, Severna afrika....nikakvi Sloveni......
Nekom ide na ruku da govori da je E i srpska jer:
a- ne zele da se identifikuju sa Albancima i generalno juznjacima i ne zele da pomisle da su im to preci a da nisu Sloveni
b-opet ta grupa je duze na Balkanu pa se loze da su autohtoni pa im se zato svidja onda se loze na moguce veze sa Etrurcima, Tribalima i tako to

Sad sta je danas uslo u "naciju" je nesto sasvim drugo.

E1b se smatra donekle paleo balkanskom, ali je ona prisutna po čitavoj Evropi.

Da , izuzetno je prisutna........ali u Africi.... :lol: i medju Siptarima

b3ba8588abea2a9c6892f2126037cb47.jpg

Da , izuzetno je prisutna........ali u Africi.... :lol: i medju Siptarima

Pogledajte prilog 838108

E1b-L618 је нађена у скелету из средње Далмације из 5485 п.н.е. У то доба није било ни Ш од Шиптара који се први пут помињу у 11-ом в. илити неких 6500 година касније.

ancient_DNAFinal-1-905x509 (2).jpg

Mora da je bio Srbin iz Lepenskog vira, dos'o na odmor i umro.

Није баш на мору, него у Загори. Позиција на мапи је близу Зелова (Сутинског) родног села славног Владимира Беаре https://sr.wikipedia.org/wiki/Зелово_(Мућ)
Кад поменух Владимира Беару, он је био I2-PH908. На табели српског днк пројекта стоји резултат Беаре из Лећевице I2-PH908, а све Беаре из тог краја су исти род https://sr.wikipedia.org/wiki/Лећевица

Није баш на мору, него у Загори. Позиција на мапи је близу Зелова (Сутинског) родног села славног Владимира Беаре https://sr.wikipedia.org/wiki/Зелово_(Мућ)
Кад поменух Владимира Беару, он је био I2-PH908. На табели српског днк пројекта стоји резултат Беаре из Лећевице I2-PH908, а све Беаре из тог краја су исти род https://sr.wikipedia.org/wiki/Лећевица
Vidiš da ovo čudo nije u stanju da razume ni najosnovnije stvari vezane za genetiku.
Kako nekome objasniti da je PH908 uslovno rečeno srpska, kad ne zna ni raznolikost ni rasprostranjenost iste, niti metod kojim se to utvrđuje.
Kao što rekoh i onda reći da je E1b isključivo albanska je van pameti. Vasojevići stoje na 6 000 godina daleko od albanskih E.

Poslednja izmena od moderatora:

Back