gost 428502
Poznat
- Poruka
- 7.257
Ima slovenski haplotip, gledajući migracije i rasprostranjenost možemo reći i srpski.Oboje. I to je u knjizi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima slovenski haplotip, gledajući migracije i rasprostranjenost možemo reći i srpski.Oboje. I to je u knjizi.
moje zapazanje sto se tice fizickog izgleda Vlaha istocne Srbije je da imaju cak vise slovenskih karakteristika nego njihovi susedi Moravci.
pa ja sam bas iz dela Srbije gde se racuna i pomoravlje, mislim moj kraj prosao uzduz i poprekoMsm da nisi video originalne Moravce dovoljno, pre kosovske struje i crnogorske. U zabitima oko Morave ja svetlije ljude nisam vidjao u ovim krajevima,cak ni Zagorci ja msm da je pitanje da li mogu da im konkurisu, tek tamo Slovenci i Istrijani.
Verovatno nekakav Norik.Kako bi trebao da izgleda "original"srpski tip?![]()
Vlasi se drastično razlikuju između sebe, od klasično srpskog izgleda do preterano mediteranskog.To je i logično.pa ja sam bas iz dela Srbije gde se racuna i pomoravlje, mislim moj kraj prosao uzduz i popreko
ne slažem se baš za Norik i Srbe. pre bih Slovence i Zagorce stavio tu. kod nas pre moze da se kaže o plavokosima da su plavi Dinarski tip. (vidi Dvornikovića)Verovatno nekakav Norik.
Svetli Dinarac sa baltidskim primesama ili nordidskim.
Mada uopšte razmatranje tako nečega ne vodi nikuda, dobar deo Srba izgleda onako kako bi to ,,trebalo" .
razlikuju se i Srbi mozda u istom procentuVlasi se drastično razlikuju između sebe, od klasično srpskog izgleda do preterano mediteranskog.To je i logično.
To kralju!!! Udri, samo da ti bude lakše. ( A, neće.)Приложени урадак у неком од претходних постова (Генетика, историа и бајке) неког Мусавија, или како се већ зове, није ништа друго до један монтенегрински политички памфлетић препун произвољних и не ријетко инфантилних тумачења, немуштих покушаја негирања навода неких српских историчара, доста погрешних цитата уз понеку неопјевану глупост када би аутор кренуо да коју натукне "из своје главе". Отприлике образац "историчара" МирославаЋосовића, што ће рећи, безвриједно штиво.
Ако си већ бануо на овај српски форум, било би коректно да си се упознао са правилником (овдје) којиTo kralju!!! Udri, samo da ti bude lakše. ( A, neće.)
такву комуникацију не допушта. Посебно је непојмљиво користити на потформу историја.Šta je zabranjeno?
- postavljanje besmislenih, nejasnih sadržaja i sadržaja koji su sami sebi svrha
- banalna komunikacija (kratka, površna svakodnevna komunikacija nalik na razgovor uživo, tzv. chat)
Šta tačno? Slobodno se izjasni šta smatraš lupetanjem u mom izlaganju?Ala lupeta Lanselot boga se ne boji.
Pravim imenom nazvano SmećeПриложени урадак у неком од претходних постова (Генетика, историа и бајке) неког Мусавија, или како се већ зове, није ништа друго до један монтенегрински политички памфлетић препун произвољних и не ријетко инфантилних тумачења, немуштих покушаја негирања навода неких српских историчара, доста погрешних цитата уз понеку неопјевану глупост када би аутор кренуо да коју натукне "из своје главе". Отприлике образац "историчара" МирославаЋосовића, што ће рећи, безвриједно штиво.
Moguće da je to stvar licnog okruzenja i percepcije.ne slažem se baš za Norik i Srbe. pre bih Slovence i Zagorce stavio tu. kod nas pre moze da se kaže o plavokosima da su plavi Dinarski tip. (vidi Dvornikovića)
ja bih onako prosečnog Srbina ako je moguće naći neku zlatnu sredinu, opisao pre kao Kromanjon derivat, neki Dinarik+Borreby, evo kao primer pokojni Bata Živojinović da ga staviš u bilo koju naciju ne liči ni na koga osim na Srbina. četvrtasta vilica, snažna gradja, krupne šake,...
razlikuju se i Srbi mozda u istom procentu
Pa ne znam koji je to ozbiljan geneticar izasao i rekao da je nesto "Srpski gen".Ala lupeta Lanselot boga se ne boji.
Prilikom migracija sasvim je jasno da je I2a1b došla kao deo srpskog etnosa, dakle kad je nađeš npr kod Rumuna iz Temišvara koji ima poklapanje sa Srbima ili kod Hrvata iz zapadne hercegovine vrlo je jasno odakle im.Pa ne znam koji je to ozbiljan geneticar izasao i rekao da je nesto "Srpski gen".
Ono sto je jos traumaticnije sa tacke zdravog razume je "stimovanje" raznih DNK projekata pa je onda E prisvojena od Siptara i drugih naroda s jug a predstavlja se kao "srpska".
Veca je verovatnoca da je deo ljudi sa tom izrazenom grupom zapravo neki srbizovan Albanac ili nesto slicno s jug.
Odmah da se ogradim od nekog rasizma i slicno i moj deda s mamine strane se po svoj prilici uklapa u tu pricu.
Haplogrupa srpska- ako uzmemo da su Srbi slovensko pleme je kombo R1A i I2A
Cak je i I2a vise dinarska nego slovenska ali da je uzmemo jer je po svoj prilici bilo migracija od juga ka severu -zbog bezanja od raznih najezda sa juga pa je to sto zovemo "slovenski svet" taj neki R1A I2a kombo.
Za haplogrupu E nisam rekla da je iskljucivo albanska, citaj pazljivije,rekoh "s jug" uz to.Prilikom migracija sasvim je jasno da je I2a1b došla kao deo srpskog etnosa, dakle kad je nađeš npr kod Rumuna iz Temišvara koji ima poklapanje sa Srbima ili kod Hrvata iz zapadne hercegovine vrlo je jasno odakle im.
Ne postoji takva podela na Dinarski i Slovensku, jer su naprosto učestvovale u etnogenezi prvobitnih Slovena. Koliko vidim ti nisi baš upućen.
Apsurdno je govoriti da je E-V13 albanski haplotip.
Potpuno netačno.
Ne znam tačno koja ,,nacija" je zaslužna za vaše ispiranje mozga.
Btw zaista nisam upućen da neko štima rezultate
tako nešto se dogodilo kada su Hrvati radili provobitna istraživanja, posle su prestali da sarađuju sa okolnim projektima.
E1b se smatra donekle paleo balkanskom, ali je ona prisutna po čitavoj Evropi.
Mora da je bio Srbin iz Lepenskog vira, dos'o na odmor i umro.
Vidiš da ovo čudo nije u stanju da razume ni najosnovnije stvari vezane za genetiku.Није баш на мору, него у Загори. Позиција на мапи је близу Зелова (Сутинског) родног села славног Владимира Беаре https://sr.wikipedia.org/wiki/Зелово_(Мућ)
Кад поменух Владимира Беару, он је био I2-PH908. На табели српског днк пројекта стоји резултат Беаре из Лећевице I2-PH908, а све Беаре из тог краја су исти род https://sr.wikipedia.org/wiki/Лећевица
Ne možeš kada je indoktrinirana/o mržnjom.Ova lupa ko otvoren prozor. vidi šiptare, EV13 i odmah inteligentno sve poveže. kad bi neko mogao da joj objasni da su srpski i šiptarski EV13 udaljeni par hiljada godina.