Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nešto me zanima. Gde su alfisti?

Kako se niko nije setio/potrudio da u alfu 147 ubaci 2.4 jtd sa menjačem? Sigurno da može da stane, jer u 147 GTA staje 3.2 litra 6 cilindara, tako da ovaj ''petak'' 2.4 jtd može da se uglavi.

Da se nadja neka alfa u dobrom stanju, izbaci motor i menjač, ubaci 2.4 mjtd od 185 ks i čipuje se na ~230 ks i 450 Nm. Kočnice bi morale od 156/166, trap bi češće stradao, ali mislim da je izvodljivo. Bila bi to zaebana mašina. Sigurno bi išao za ispod 6 sekundi do 100 km/h.

alfisti se po definiciji ne bakću s dizelima. za ovaj predlog bi te najverovatnije prebili u nekom alfa romeo klubu :lol:

Ubacivan je vec 2.4 20v u 147,i vozena je na trkama.Naravno u inostranstvu.I dobro se pokazala.Inace,kad se odvrne 2.4,jede kvacilo,tako da mora da se ojacava itd,sto automatski povlaci vise novca.Al' jbg,dosta konja moze da se dobije samo remapom.Sto se tice GTA,156/147 idu ~6s do 100.Konkretno 156 GTA je brza npr. od novog Megana RS 265.A 156 3.0-3.2 konverzije su jako proste ako vec imas npr. 2.5 motor u Alfi.Maltene sraf na sraf,osim malo drugacijeg polozaja motora,i hladnjaka ulja.
Evo jedne Alfe od mog prijatelja,doduse klip je stariji,sada auto ide jos bolje:

smešan je spisak dodatne opreme za insigniju na opelovom sajtu. Selektovao sam 1.6t cosmo i mogu da doplatim:

455 eura za ''Šasija ojačana u prostoru gde se nalazi motor radi zaštite motora''

''Antena koja se montira na prozor sa krovnim perajem''

''Dugačka krovna antena''

''Kratka krovna antena'' (velika posvećenost anteni)

''Paket pomoći za vozača 3: Parkiraj i idi'' Gde da idem bre?

''Prednja kamera i upozorenje pri izlasku iz trake kojom se vozi'' - jok, trakom kojom se leti ili ona pomoćna traka iz susednog smera.

''Prilagodljivo prednje svetlo'' - veću toj opciji ''new driver paket'' ''Automatsko nivelisanje prednjih svetala''

''Senzorski indikator za upozorenje na nadolezeći saobraćaj pri hodu unazad'' :eek: je l ovo parking senzor bogte? zaebana alatka

''Sistem za pranje prednjih svetala pod visokim pritiskom'' - minimum 900 bar

''Vetrobransko staklo koje odbija toplotu'' - ne treba klima.

''Visoko/nisko usmeravanje snopa svetala'' - 7. put o tim svetlima.

''Paket za bolju performansu sa povećanom konjskom snagom (250KS) - 325 €:

* Paket za hladne vremenske uslove
* Prednja sedišta sa grejačima
* Sistem za pranje prednjih svetala pod visokim pritiskom''

Sumnjam da može za 325 eura da se digne sa 170 ks na 250 ks i uz tih 325 eura dobiješ čipovanje i paket za hladne uslove, grejače sedišta i sistem za pranje prednjih svetala pod visokim pritiskom (od 900 bar). Sve to za 325 eura! Pa samo lud čovek ne uzme 4 opcije za te pare.

''Paket za prašinu (samo za Rusiju)'' - vredi doplatiti tih 50 eura. Paket za prašinu je vrlo bitan kad se ide u Rusiju.

''Paket za redukciju CO2'' - ?

''Prekidači za otvorena vrata, prekidač za haubu, bezbednosni LED na instrument tabli, lampica za upozorenje na kradju i poruka na IPC-u''

''Dugačka krovna antena''

''Oprema šasije zadnje osovine, H-ruka''

itd.

kako ga srede, pa ni u ovlašćenom neće da provale:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7104247/opel-insignia-16-turbo

Pa posle kažu da Šabac nije ozoglašen zbog autoprevara i rasturenih ukradenih vozila...

Sapcani su majstori svog zanata :mrgreen:

Secam se kad sam isao da gledam jedan Ford Mondeo na auto placu Holliday - sva auta su bila gotova perfektna, doterana, oprana spolja i iznutra itd. Osecaj je ko da kupujes nov a ne polovan auto kako ga oni nasminkaju. Jedino je keder na prozoru bio falican .

Naravno nismo nista pazarili :mrgreen:

Sava uopste nije skupa u toj dimenzji, svega 6k, kvalitetnije gume idu od 8k po komadu pa na gore. Meni je Sava S3 + bila ok, ali je kratko trajala.

To sto je premium ne znaci da je bolja, zato je najbolje pogledati testove. Npr. Fulda se ne smatra za premium, bar kod nas, a u mojoj dimenziji je bila najbolja na snegu, pa sam je zato i uzeo. Michelin je najskuplji, ali nije najbolji. Ja bih isao na Hankook, kao sto sam ih i i kupio, zato sto su trenutno dosta povoljne, a kvalitet je dosta dobar. Npr. 15" Tigar je oko 4600-4800, Sava oko 5k, Hankook 5,5 .... Continental, Dunlop, itd. oko 7,5-8k. Mislim da je Hankook mnogo bolji od Tigra, a skuplji za svega 800-1000 dinara, dok Continental, itd. nisu toliko bolji od Hankook-a, da bi opravdali tu doplatu od 2-2,5k.

pogledaj ovaj sajt, salju gume po celoj EU,neznam dali i u srbiju. slanje besplatno http://www.autobandenmarkt.nl. imate i umesto NL- DE . samo cujem da se u srbiji placa carina, neznam za hrvatsku

Poslednja izmena:
Ubacivan je vec 2.4 20v u 147,i vozena je na trkama.Naravno u inostranstvu.I dobro se pokazala.Inace,kad se odvrne 2.4,jede kvacilo,tako da mora da se ojacava itd,sto automatski povlaci vise novca.Al' jbg,dosta konja moze da se dobije samo remapom.Sto se tice GTA,156/147 idu ~6s do 100.Konkretno 156 GTA je brza npr. od novog Megana RS 265.A 156 3.0-3.2 konverzije su jako proste ako vec imas npr. 2.5 motor u Alfi.Maltene sraf na sraf,osim malo drugacijeg polozaja motora,i hladnjaka ulja.
Evo jedne Alfe od mog prijatelja,doduse klip je stariji,sada auto ide jos bolje:

U kom smislu je 156 GTA brza od Megana RS 265? 0 -100, 0 - 160, na nekoj stazi?

Back