Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mislio sam na kombinaciju sa Merdžonijem zbog prodaje, jer, da se razumemo, ima mnogo ljudi koji sumnjaju u Alfin kvalitet, a ja nisam jedan od njih. Rado bih vozio onaj petak 2.4 mjtd od 200 ks i ne bih se plašio riknjavanja.

Ako Alfa kojim slučajem za ovu novu da neke pogodnosti da privuče kupce, povoljne lizinge, bar 5 godina garancije i redje servise koji nisu papreno skupi, već sam razgovarao sa dragom o opciji te Alfe karavana pored Mazde i Škode.

A u kvalitet Ferarija ne verujem i nikada ga nisam voleo. Bio tu neki Ferari koji se trkao na Nurburgringu protiv Poršejca turbaća. Posle trke Ferarija oterali na prikolici u rodnu grudu da mu došteluju nešto, a Poršejac nazad kod vlasnika i ode vlasnik debe nešto.

Sad razmatram drugi auto, moram Kiju malo da parkiram. Za 3 nedelje sam prešao skoro 6000 km i sada na satu ima oko 32000 km, što skoro duplo prelazi ograničenje po lizingu. U prevodu: ili da plaćam neke penale (ne znam koliko je) ili da uzmem drugi auto i koristim ga tu po gradu i za neka kraća putovanja. Gledao sam nešto do 1500 eura, npr stari Micubiši Lancer, ima oko 63000 km na satu, nov tehnički pregled i tako to. Mislim da je tako nešto dobra kupovina. Ovde u AU na jedne tablice možeš da voziš tri auta, tako da se sa drugim autom isplati.

Inače sa Kijom za tih 6000 km nikakvi problemi. Po 15 sati u kolima i ne spava mi se, niti tražim krevet, niti sam umoran, samo nastavim dalje kao da sam došao iz prodavnice. Za tih 6000 km, oko 3000 km je bilo autoputa, ostatak grad i medjugradska vožnja. Non stop se vozilo brzo, kroz Nemačku ne ispod 160 km/h, a gotovo uvek oko 180 km/h i maksimalnih 200 km/h, pun stvari, auto zalegao, po gradu non stop kickdown, ali poštujući ograničenja, magistrala se terala malo brže i sve to rezultiralo 6.5 litara prosečne potrošnje. Da sam zadovoljan i nisam, ali ne može od 1600 ccm i takve vožnje da se očekuje bolje i plus automatik je. To je u parama oko 10 litara plina, tako da je ekvivalent nekom benzincu od 160-170 ks sa plinom ili jačem?

Sad razmatram drugi auto, moram Kiju malo da parkiram. Za 3 nedelje sam prešao skoro 6000 km i sada na satu ima oko 32000 km, što skoro duplo prelazi ograničenje po lizingu. U prevodu: ili da plaćam neke penale (ne znam koliko je) ili da uzmem drugi auto i koristim ga tu po gradu i za neka kraća putovanja. Gledao sam nešto do 1500 eura, npr stari Micubiši Lancer, ima oko 63000 km na satu, nov tehnički pregled i tako to. Mislim da je tako nešto dobra kupovina. Ovde u AU na jedne tablice možeš da voziš tri auta, tako da se sa drugim autom isplati.

Inače sa Kijom za tih 6000 km nikakvi problemi. Po 15 sati u kolima i ne spava mi se, niti tražim krevet, niti sam umoran, samo nastavim dalje kao da sam došao iz prodavnice. Za tih 6000 km, oko 3000 km je bilo autoputa, ostatak grad i medjugradska vožnja. Non stop se vozilo brzo, kroz Nemačku ne ispod 160 km/h, a gotovo uvek oko 180 km/h i maksimalnih 200 km/h, pun stvari, auto zalegao, po gradu non stop kickdown, ali poštujući ograničenja, magistrala se terala malo brže i sve to rezultiralo 6.5 litara prosečne potrošnje. Da sam zadovoljan i nisam, ali ne može od 1600 ccm i takve vožnje da se očekuje bolje i plus automatik je. To je u parama oko 10 litara plina, tako da je ekvivalent nekom benzincu od 160-170 ks sa plinom ili jačem?

Mozes isto da nadjes ove sto vracaju kilometraze i vratis . Javi se duletu on je na forumu najveci ekspert na tom polju vracanja kilometraze :mrgreen:

taj auto lancer sa tom kilometrazom i za te pare ti je ekstra kupovina. Ja bih to uzeo da sam na tvom mestu.

6.5 litara dizela ti je kod nas u parama odprilike kao 13 litara plina pola litre gore dole.

Poslednja izmena:
Sused, de molim te, objasni mi ovo na srpsko-hrvatskom jeziku.

Na primjer, kupiš rabljeni Audi odvezeš ga u ovlašteni servis i oni ti izlistaju sve servise i na koliko km su rađeni na tom autu.Moj susjed vozi Passat kome je vraćena kilometraža i to za 80000 km,provjerio u ovlaštenom servisu. Kod nas se km mogu provjerit u stanicama za tehnički pregled vozila.

Mogao bih da vratim na 20kkm, jer ono u servisu bilo na 17.5 km pre 3 meseca.

Za koliko ks je prosečna deset litara plina, pošto blizu mene je 80 centi plin, a u Nemačkoj sam vidjao i po 60 centi.

na nemacko austrijski plin sa 190 ks mislim da bi ti potrosnja bila 8-9 litara plina

Meni je na nemacki plin bila prosecna potrosnja sa Accordom neverovatnih 6.5 litara plina . Na nas srpski 10

- - - - - - - - - -

Na primjer, kupiš rabljeni Audi odvezeš ga u ovlašteni servis i oni ti izlistaju sve servise i na koliko km su rađeni na tom autu.Moj susjed vozi Passat kome je vraćena kilometraža i to za 80000 km,provjerio u ovlaštenom servisu. Kod nas se km mogu provjerit u stanicama za tehnički pregled vozila.

na nemcima ima 4-5 mesta gde se vraca kilometraza. Amateri kao ti vrate na primer samo na kilometar satu a profesionalci izmene kilometrazu na svim ostalim mestima. Znam decka koji se time bavi, radi za gazde velikih placeva i evo skoro je kupio od toga par godina star BMW F10

@BOTR druže šta ti je to trebalo, al nek ti je sa srećom.
Da l moramo da mu persiramo sad? :mrgreen:

Srećno i da nam budeš dobar mod.

- - - - - - - - - -

Tihi:

http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/auto/mitsubishi-lancer-1300-glxi-124289625/

Ovako nešto. Doduše to ide još jedno 100 ojra dole. Metnem mu druge felge i samo da bije.

Još uvek nije odlučeno, pošto moramo da vidimo alternativu prevoza do posla zbog gužve. Bus, voz, videćemo, ali gotovo je sigurno da nam drugo vozilo treba, a Kija nek ide malo pod drvo.

Od Mitsubishia iz tog nekog perioda, ovaj mi je ubedljivi favorit.:worth:
mitsubishi-galant-mit_gal_02_4t_1.jpg

Komsija ima 2.0 V6 i neki bas dobar izduv i cuje se bolesno dobro!

@ultrasdm
taj 2.2 je potpuno nov, nema veze ni sa Fiatom, pa cak ni sa Jeep-om posto i Jeep ima takodje 2.2 dizel ali su razliciti. Nema vise deljenja motora sa ostalima, bar u tim visim klasama, za ostalo cemo videti

@botr
Druze srecno na novom radnom mestu! :)

Знам за 2.2 мотор од 182 кс који је потпуно нов, али овде се помиње мотор исте запремине од 135 кс што ми делује нереално у данашње време.

Hvala svima :)

Ne morate da mi persirate, ali cemo da uvedemo neka nova pravila, npr. Honda mora da se spomene najmanje dva puta u svakom postu, i to iskljucivo u pozitivnom kontekstu :D

Za spominjanje Honde u negativnom kontestu slede sankcije :D

@Oskar

Taj Galant je bas popularan na severu Nemacke, Berlin i okolina, i meni se svidja :)

Ako se slazete, planiram da temu koja se zove preporuke za kupovinu vozila vratim na staro, tj. na generalnu diskusiju, posto je potrebna jedna takva tema, jer je npr. naslov ove teme Svabe vs Japanci, a po svom sadrzaju, posebno poslednjih nekoliko strana, se uklapa u generalnu diskusiju.

@Ultra

Taj motor ce, verovatno, namerno da bude oslabljen na 135ks, verovanto zbog ekologije, itd.

Ево новог истраживања о поузданости мотора. Мислим да је ово довољно позитивно о Хонди:mrgreen:

http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/2015/06/26/naj-ne-pouzdaniji-motori

"Nemačka medicina je najbolja na svetu" baš i ne važi kada su automobili u pitanju

Mnogi proizvođači automobila vole da se diče svojom pouzdanošću. Setimo se samo slogana „kada bi sve u životu bilo pouzdano kao Volkswagen“, iz reklame za VW Golf, iz 1987. godine.

Audi takođe voli da ističe svoju posvećenost kroz moto „Vorsprung durch Technik“, odnosno „napredak kroz tehnologiju“. Na našim prostorima zaista nemački proizvodi važe za nešto vrhunskog kvaliteta. Međutim, da li je to zaista tako u ovom našem, automobilskom slučaju?

Istina je ipak malo drugačija. Brojke koje je nedavno objavila kompanija „Warranty Direct“, koja se bavi garancijama potrošača, pokazuju da VW, Audi i BMW proizvode neke od najnepouzdanijih agregata na tržištu.

Audi je drugi otpozadi po pouzdanosti motora, sa jednim otkazivanjem kod 27 vozila. Od njega je gori jedino MG Rover. BMW i MINI se takođe loše kotiraju. MINI ima jedno otkazivanje motora na svakih 40 vozila, a BMW na svakih 45. VW-ov rezultat takođe nije nimalo ružičast, sa greškom na motoru na svaka 52 automobila. Dakle, „nemačka medicina“ baš i nije najbolja na svetu, generalno gledajući.

Ko zapravo pravi najpouzdanije motore?

Rezultat nije toliko iznenađujući. Na prvom mestu je Honda, kod koje tek jedan automobil na svaka 344 ima problem sa agregatom. Na drugom mestu je Toyota sa 171. Mercedes je ipak dokazao svoju klasu, i ubedljivo je najbolji među nemačkim markama, treći ukupno, dok je iza njega Volvo.

Jaguar je peti a Land Rover deseti. Za neke Fiatov plasman na sedmo mesto možda predstavlja iznenađenje, ali italijanska marka definitivno zna da napravi dobar i pouzdan motor, tako da se našla ispred Forda i Nissana, koje takođe bije dobar glas kao proizvođače motora.

10 najgorih

Proizvođač Stopa otkazivanja

1 MG Rover 1 u 13

2 Audi 1 u 27

3 MINI 1 u 40

4 Saab 1 u 40

5 Vauxhall 1 u 41

6 Peugeot 1 u 44

7 BMW 1 u 45

8 Renault 1 u 46

9 Volkswagen 1 u 52

10 Mitsubishi 1 u 59

10 najboljih

Proizvođač Stopa otkazivanja

1 Honda 1 u 344

2 Toyota 1 u 171

3 Mercedes-Benz 1 u 119

4 Volvo 1 u 111

5 Jaguar 1 u 103

6 Lexus 1 u 101

7 Fiat 1 u 85

8 Ford 1 u 80

9 Nissan 1 u 76

10 Land Rover 1 u 72

Poslednja izmena:
nemoguće audi, to je neka laž. Plasirali i finansirali japanci i koreanci da se audi kvari, čak 1 u 27 automobila. I onaj vozač šlep službe takodje potplaćen da mi priča kako najviše vozi audi. A tek o vw neću da trošim reči. Apsolutna laž, vw se ne kvari: dogma.

ultra,

merdžoni ima 2.2 dizel od 136ks, pre toga od 122ks ili tako nešto, a pre toga davno 90 ks itd. Ja samo pozitivnu stvar vidim od velike zapremine, male konjaže, ne kao kod moje Kije gde je obrnuto.

botr,

nemoj menjaš naziv, jer će prestanemo se raspravljamo, a onda prestajemo da pišemo :mrgreen:

- - - - - - - - - -

što se tiče galanta, jači je dosta, tj. dosta troši, u dobrom stanju sa niskom km je dostra skuplji.

Tačno se sećam kad sam jednom ispred zgrade video Galanta. Pao sam u nesvest, prvi put ga video, oduševio se autom.

@Ultras

Alfa je već imala takav oslabljeni motor u 159ci.

2.0 jtdm od 136ks se nudio u poslednjih par godina proizvodnje. Mehanički je bio gotovo identičan onom od 170ks, samo je bio elektronski 'utišan' zbog nižeg osiguranja i izduvnih gasova.

Šta znači otkaz motora? Sumnjiva su mi istraživanja koja nisu dovoljno definisana i daju ogromne razlike u rezultatima. Ne kažem da nije moguće, imao je Audi loših motora, setite se samo 2.5 tdi. Ni R5 ni V6 nisu valjali.

BTW. MG/Rover?? To još postoji?

Back