Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

- - - - - - - - - -

Cista klasika....steta sto danas nema ovakvih automobila sa novijom tehnologijom i bezbednosti.

Zapravo ima:

2017-subaru-brz-manual-test-review-car-and-driver-photo-670881-s-original.jpg

хаха а после пар година , ради се генералка на мотору, цркне типтроник дсг мењач, турбина рикне, ма све оде у пропаст....

Никада ја то не бих купио . Никада....

Не волим да ме варају и продају рог за свећу

Читао сам јуче да је просечна старост возила у Хрватској преко 13 година....

Значи ово не вози ни 1% Хрвата...

Auto se kupuje nov i menja barem na svakih 5 godina a toliko ce i ovaj audi da izdrzi...
E sada problem je sto prosecan Srbin misli da auto treba da se vozi 30 godina da predje milion kilometara i da pritom nema nikakvih kvarova...

Lassa nisu lose od tih jeftinijih. U kemoimpeksu ih imas za 40e odprilike. Ja sam uzeo zimus zimske dve. Navodno je to Turski proizvodjac neka filijala Bridgstone-a il tako nesto sam cuo. Preporucili su mi ih pre svih ostalih niskobudzetnih... i ne znam odakle si, ima jedna firma city pro car zove se, u bg je, uvozi altenza gume, australijska marka, ako ti trebaju letnje nebi trebalo da su lose jer ako australijanac ne zna da napravi letnju gumu ne znam ko zna :-) isto se krecu oko 40e

Poslednja izmena:
Nova guma je nova
Mozda tebi ali da nije tako ja sam se uverio ko zna koliko puta.
Evo jednog primera od pre 8-9 godina a o kom sam vec ranije pisao.
Krenem sa Seicentom koji je bio jedan od 9 koliko sam ih uzeo odjednom i bio je najbolji od svih a imao je i nove gume iz te godine Debica.
Iriski Venac je poznat po krivinama i krenem za Sabac kad ono auto klize li klize i ne smem da rizikujem.
Prsnem kad sam se vratio i nabacim mu polovne gume Hankook kad ono ista ruta auto drzi ko pegla i prosto je lepo uletati u krivine.
Tako da to "novo je novo" ne vazi kod guma jer sastav gume je veoma vazan i sta meni vredi guma sto je nova kad ne drzi kao Premium guma kao sto su Michelin,Continental,Dunlop,GoodYear,Bridgestone....
Pa evo ja na svom BMW-u vozim zimske gume Continental TS830 iz 2012 godine i em sto su mekane em drze perfektno a o snegu da ne pricam jer mislio sam da ce biti zabacivanja zbog zadnje vuce a ono ni u jednom momentu nisam osetio da zabacuje.
Takodje sam pre nekih 11-12 godina nabacio polovne gume Continental 215/40r17 na Astru Bertone sa 200ks i vozio ih dve godine i savrseno su me sluzile a bile su stare nekih 5-6 godina i nije to bila voznja gde se kilavilo nego se cedio auto do maksimauma u pojedinim trenucima i gume su drzale samo tako ali zato sto su to Continental. Da su bile te Lasa taj auto bi verovatno zavrsio na otpadu.
Te niskobudzetne gume su za kola poput Punta jer nisu zahtevna i voze se penzionerski i njima je prakticno vazno da drze vazduh.

Auto se kupuje nov i menja barem na svakih 5 godina a toliko ce i ovaj audi da izdrzi...
E sada problem je sto prosecan Srbin misli da auto treba da se vozi 30 godina da predje milion kilometara i da pritom nema nikakvih kvarova...

to je krsina od auta

Narocito kad vidimo koliko kosta - ko Svetog Petra Kajgana

A u pravu si svaba je kvaran

On zeli da traje vozilo dok traje garancija a posle da crkne sto pre - da bi prodao novi.

Da auto treba da traje makar 30 godina. To je znak kvaliteta.

Back