Danas zove Kum i hoce da menja ulje u Hondi a nece vise da ide u ovlasceni servis jer je poceo da sumnja u njih.
Odem i raspitam se o ulju i ko sta sipa i dodjem do zakljucka da umesto 0W-20 ipak predje na 5W-30 jer ono je preretko i mozda postoji mogucnost da zbog toga i ima potrosnju ulja.Zvao sam i onog prodavca sto ima prodavnicu delova za japance koji takodje vozi Accord i kaze da on sipa 5W-40 i samo Motul jer sa svim ostalim uljima ima potrosnju a samo sa ovim ne.
Ja kupim Shell koje nikako ne moze biti lose ulje i zamenim ga a stalo je tacno 3,8L
Kad sam pretakao staro ulje u litarsku ambalazu ispade da je Kum opet imao manjak ulja i imao je tacno 3L.
Setice se oni koji prate temu da je prosli put dosu citavu litru i da je falilo jos malko do maksimuma sto znaci da je Honda sprasila za 5000 km citavim 0,8L.
Stanje na satu je 125k km.
Ja mu preneo porukom da je opet imao manje ulja i on kaze da mu je oduvek trosila litru na 10k km.
Pohvalim Hondu drugaru kom sam prodao Grande Punto 1,3 M-jet i on kaze da za 11k km ni kap nije potrosio auto.
I sad je Honda zakon a Fiat djubre po nekima.