Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Plus sto Tihi opet pokazuje svoje neznanje jer ne zna da je u Golf V isao i cuveni 1,9TDI 77kw koji nema nikakav problem sa uljanom pumpom za koju sam vec zilion puta rekao i pisao da joj treba menjati osovinu na vreme i tad nema problema sa uljanom pumpom.
Posto to niko nije naucio je VW je auto u koji sipas i ne razmisljas a ulazes 5 dinara godisnje desavalo se to sa pumpama ali ko je promenio osovinu nije imao taj problem.Na kraj krajeva to opet vazi za motore sa pocetka proizvodnje tj tamo je bilo izrazenije jer niste valjda pomislili da ce VW ili bilo koji drugi svetski proizvodjac automobila da ostavi tu gresku a od pocetka proizvodnje tog motora je proslo 14 godina.
Tihi nam zivi u proslosti.z:)

Tihi vidim ućuta se po nekim pitanjima. z:lol: Svaki motor kad tad crkne. Bio on TDI, HDI, DCI ili bilo koji drugi. Ako se održava kako treba i vozi normalno svaki auto će preći bar 400 000 km.

ne crkne svaki . Npr Hondi crkne jedan na 347

Audi/VW crkne 1 od 27

Razlika drasticna

German cars 'among worst for engine failures'

german-manufacturers-no-longer-most-reliable.jpg

Audi, BMW and VW ranked in the bottom 10 of a study into engine reliability

erman-made cars are not as reliable as many believe, according to new research. Warranty Direct has studied its claims data to compile a list of the manufacturers with the most reliable engines - and Audi, BMW and Volkswagen all finished in the bottom 10 out of a total 36 makers.

In fact, the only firm whose cars had a worse engine failure rate than Audi was MG Rover. MINI wasn’t much better, finishing third from bottom, while its parent company BMW came seventh from bottom. And, despite its reputation for rock-solid reliability, Volkswagen came ninth from bottom.

Honda scooped the gold medal – the study found that just one in every 344 Honda engines failed, compared to one in every 27 Audi engines. Despite its recent recall woes, Toyota came second and Mercedes managed to outperform its fellow German brands with a respectable third-place finish.

Duncan McClure, Warranty Direct Managing Director, said that engine failures are the worst for motorists as they’re the repairs that can lead to the highest costs because of the parts and hours of labour required to fix them: “The nuber of failures may be low compared to areas such as axle and suspension damage but engine repairs almost always result in costs reaching the thousands for motorists who aren’t covered by a warranty.”

An engine failure on a Range Rover Vogue recently led to Warranty Direct’s highest ever claim of £13,000.

Top 10 manufacturers

Manufacturer Failure rate (%) Failure rate (1 in x)
1 Honda 0.29% 1 in 344
2 Toyota 0.58% 1 in 171
3 Mercedes 0.84% 1 in 119
4 Volvo 0.90% 1 in 111
5 Jaguar 0.98% 1 in 103
Bottom 10 manufacturers

Manufacturer Failure rate (%) Failure rate (1 in x)
1 MG Rover 7.88% 1 in 13
2 Audi 3.71% 1 in 27
3 MINI 2.51% 1 in 40
4 Saab 2.49% 1 in 40
5 Vauxhall 2.46% 1 in 41
What’s your view? Do you think German manufacturers still deserve their reputation for building the most reliable cars?

To discover the most reliable cars on the market today, visit our sister site Carbuyer.

http://www.autoexpress.co.uk/car-news/consumer-news/62383/german-cars-among-worst-engine-failures

Ko sto vidis - Nemci krsevi i lesevi samo takvi. japanci najpouzdaniji

Poslednja izmena:
Problem je samo sto Honda ne moze ni da dogura do tog broja 347 u Srbiji.z:lol:
Mislim na godisnjem nivou.z:)
Zato je i prestala da prodaje Accord jer nisu mogli da prodaju par desetina primeraka.
A kvalitet koji trosi ulje.

zato tvoj kum kupio i dalje vozi novu Hondu Accord umesto nekog poluraspadnutog TDI Passata preko tebe iz uvoza :lol:

Vozi i razmislja o njenoj prodaji i vec bi da uzme nesto drugo a njegov rodjeni brat vozi upravo Pasat koji je uzeo od mene i nista se losije ne vozi od Kuma iako mu je auto 2002.z:)
A i ulje ne mora da doliva jer ima cuveni 1,9TDI motor sa 130ks.z:poz:

secam se moj brat od ujaka kad je vozio taj cuveni 1.9 TDI Passat 96 godiste. Do Kopaonika i nazad mu trosio 3 litre ulja. Krenuli mi od Raske do Kopa, i vec u Novom Selu , auto krenuo da trokira, nec da vuce zaustavi on auto pogledamo kad ono nema grama ulja u motoru sve potrosio. I parkiraj auto tu gde je stao, stopiraj i teraj dalje ...

Servisirao ga par puta radio generalke, polugeneralke, 2-3 put radio remont turbine, jednostavno les sa jednom nogom u grobu nije mogao da se opravi. Na kraju digao ruke prodao ga bud zasto i kupio Reno Megana benzinca na plin.

secam se moj brat od ujaka kad je vozio taj cuveni 1.9 TDI Passat 96 godiste. Do Kopaonika i nazad mu trosio 3 litre ulja. Krenuli mi od Raske do Kopa, i vec u Novom Selu , auto krenuo da trokira, nec da vuce zaustavi on auto pogledamo kad ono nema grama ulja u motoru sve potrosio. I parkiraj auto tu gde je stao, stopiraj i teraj dalje ...

Servisirao ga par puta radio generalke, polugeneralke, 2-3 put radio remont turbine, jednostavno les sa jednom nogom u grobu nije mogao da se opravi. Na kraju digao ruke prodao ga bud zasto i kupio Reno Megana benzinca na plin.

Kako ti ne dosadi širit izmišljotine?

Objasni zašto bi motor trokirao ako potroši ulje? To čujen prvi put a od 15 - te godine san na cesti što na dva kotača što na četiri ii sudjelujen u auto sportu..

Tihi nam prica o automobilu starom 21 godinu koji je pritom drugaciji koncepcijski od novijeg motora koji se nalazio u Pasatu B5..z:lol:
I jak mi je taj tvoj izmisljeni rodjak kad mu odjednom na par stotina km potrosi 3L ulja a u PAsat ide 4,5 tako da nikako nije mogao biti suv sto je samo dokaz da izmisljas.
Pritom ako ste vi krenuli od Rske na Kopaonik sta cete u Novom Sadu?:rotf::rotf::rotf:
Jel vi vidite kako ovaj izmislja?
I onda treba da uzmete bilo koji post koji napise za ozbiljno?z:lol:

Dobar dan,nov sam na forumu.
Zanima me kakva iskustva imate sa mazdom 6 ili sa uopste mazdom.benzinac
Mazda 6 je ok auto ali njena najveca mana je losa limarija.
Pogotovo su trule one koje dolaze iz Austrije i Nemacke i nemoj da te zavarava kako dobro izgledaju jer prethodno prodju tretman kod limara i farbara.
Ove sto dolaze iz Italije jos ponekad i mogu da prodju jer se tamo ne sole putevi mada ima i tamo oblasti gde pada preko zime sneg i gde takodje znaju da koroziraju kola kao sto je Bolzano. Oni primorski delovi su bez snega pa samim tim i bez korozije.
Pricam o prvom modelu a ti nam nisi rekao na koju Mazdu 6 mislis tj na koje godiste.
Motor kao motor je dobar mada ja licno nemam iskustva sa tim motorom jer 95% tih Mazdi stize sa dizel motorom.

Tihi nam prica o automobilu starom 21 godinu koji je pritom drugaciji koncepcijski od novijeg motora koji se nalazio u Pasatu B5..z:lol:
I jak mi je taj tvoj izmisljeni rodjak kad mu odjednom na par stotina km potrosi 3L ulja a u PAsat ide 4,5 tako da nikako nije mogao biti suv sto je samo dokaz da izmisljas.
Pritom ako ste vi krenuli od Rske na Kopaonik sta cete u Novom Sadu?:rotf::rotf::rotf:
Jel vi vidite kako ovaj izmislja?
I onda treba da uzmete bilo koji post koji napise za ozbiljno?z:lol:

Mazda 6 je ok auto ali njena najveca mana je losa limarija.
Pogotovo su trule one koje dolaze iz Austrije i Nemacke i nemoj da te zavarava kako dobro izgledaju jer prethodno prodju tretman kod limara i farbara.
Ove sto dolaze iz Italije jos ponekad i mogu da prodju jer se tamo ne sole putevi mada ima i tamo oblasti gde pada preko zime sneg i gde takodje znaju da koroziraju kola kao sto je Bolzano. Oni primorski delovi su bez snega pa samim tim i bez korozije.
Pricam o prvom modelu a ti nam nisi rekao na koju Mazdu 6 mislis tj na koje godiste.
Motor kao motor je dobar mada ja licno nemam iskustva sa tim motorom jer 95% tih Mazdi stize sa dizel motorom.

Ova je uvezena iz svajcarske,2004 godiste
znam da je velika vecina sa dizel motorom i u oglasima je velika vecina dizelasa.

za imotskog - ovakih po Kopaoniku od kako je dosla ova zima - ko kusih pasa :(

VW Passat 2.0 TDI 2013 godiste

Sta kaze covek koji je snimao video

To all the doubters: There was no way this engine was going to start at this temperature. I tried cranking it for several minutes after filming.
I have already blown a turbo due to cold weather in this car. Beware of TDI's in extreme cold weather. Not a good mix.

Kaze crkla mu turbina od zime :sad2: TDI & hladna zima veoma losa kombinacija

Aha.z:lol:

Znaci ne troluj ovde bezveze jer ljudi itekeko pale svoje automobile bez problema uz malo prilagodjavanje uslovima a kod dizelasa su to ispravni grejaci i odlican akumulator a s obzirom na nase mutljage sa gorivom treba sipati i aditiv za svaki slucaj koji nit je skup niti ga treba mnogo.
Tako je jedan moj drugar kom sam prodao Mondeo imao prve zime problem i tad naucio skolu i sipa aditiv i od onda se kune u taj dizel motor.
A kad sam vec tu koliko vremena bi trebalo tvom plinasu da prebaci na plin na tih -30?z:D
Bukvalno dodjes tamo gde si krenuo i on jos nije prebacio sto znaci da se vozis na benzin.
Imao sam plinase i znam kako je to na takvim jacim minusima tipa -15 gde odem gde sam krenuo,ugasim auto,obavim sta sam trebao,krecem kuci i tek 500m pred kucom mi prebaci na plin. E to je ta usteda.

benzinac na minusu nece da upali jedino ako je na autu los akumulator

moze to da bude problem i kod dizela ali je ipak glavni problem tj uzrok nepaljenja to sto gorivo smrzne

A na to ti ne mozes da imas uticaj niti znas da li je prodavac dodao dovoljno aditiva u gorivo.

plus dizelasi novi trose mnogo vise nego ovi stariji , mnogo su osetljivi, opravke jako skupe, motori rade ko traktori - tako da je dizel generalno losa tehnologija

djavolcicu obrati paznju na drugoj temi sta kazu poljaci potrosnja po gradu za 2014 godiste VW Golf 2.0 TDI sa DSG menjacem koji kosta u Nemackoj 29.600 evra

Evo ti screenshot

2gy5zyb.jpg

Poslednja izmena:
da,novi dizeli bas rade kao traktori i puno trose...mani se tih prica
evo par primera,w212 e200cdi,7g automatik,potrosnja prosek 6L...2015 nissan xtrail 1.6dci automatik,potrosnja grad 7-8L,otvoreno 4.5-6L

evo ti video snimak za golf 2.0 tdi pa sam vidi . Nisam ja snimao samo sam gledao

po gradu Golf 2.0 TDI 12.6 litara na voznju od 3km

pusti me tih bajki i lovackih prica

Slika/snimak ne lazu

evo ti taj tvoj W212 e200 cdi trosi coveku 12 litara dizela po gradu

premotaj na 0:57

6 litara prosek MALO SUTRA z:D

na ovom snimku 6.5 litara dizela trosi na otvoreno a 12 litara po gradu

r93lu1.jpg

Znaci ako uzmemo da je 50% gradska a 50% vangradska voznja prosecna potrosnaj je 9 litara dizela. To je u parama kao 18 litara plina

Poslednja izmena:
Da li tebi dosadi stalno iste priče pričati? Ok shvatili smo ne voliš dizele. z:D Ali nemoj nam pričati bajke. Ja prvi više volim benzince. Ali znam x ljudi koji voze dizele. I nije baš da im se automobili raspadaju i da vise u servisu.

pa vi pricate bajke o nekakvoj stedljivosti dizelasa, maloj potrosnji , trte mrte , jeftina voznja po gradu

kad ono burazere srpska majka VW Golf 2.0 TDI i to sa DSG menjacem 12.6 litre dizel corbe po gradu z:D

OPA DJURDJO z:D

Poslednja izmena:
evo ti video snimak za golf 2.0 tdi pa sam vidi . Nisam ja snimao samo sam gledao

po gradu Golf 2.0 TDI 12.6 litara na voznju od 3km

pusti me tih bajki i lovackih prica

Slika/snimak ne lazu

evo ti taj tvoj W212 e200 cdi trosi coveku 12 litara dizela po gradu

premotaj na 0:57

6 litara prosek MALO SUTRA z:D

na ovom snimku 6.5 litara dizela trosi na otvoreno a 12 litara po gradu

r93lu1.jpg

Znaci ako uzmemo da je 50% gradska a 50% vangradska voznja prosecna potrosnaj je 9 litara dizela. To je u parama kao 18 litara plina

Alo papane ,moljac je rekao za dizelasa a ne benzinca.:rotf:
Malo si se zaebao pa okacio potrosnju od benzinca.:hahaha:

pa vi pricate bajke o nekakvoj stedljivosti dizelasa, maloj potrosnji , trte mrte , jeftina voznja po gradu

kad ono burazere srpska majka VW Golf 2.0 TDI i to sa DSG menjacem 12.6 litre dizel corbe po gradu z:D

OPA DJURDJO z:D

Koji smo to mi z:lol: Za potrošnju u ti već odgovorili. I znaš ima nas koji ne živimo u velikom gradu. A u malom gradu sigurno bilo koji auto neće trošiti 12 litara.

Back