Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
bolje kupi dobru jaknu

Ja ne podnosim grejace sedista. Imam ih u 3 auta i nikad ato ne ukljucujem. Nekako mi je osecaj ruzan kao da mi se potparavaju bubrezi. Ne prija mi.

Mnogo mi vise prija kad se lepo i dobro obucem.

- - - - - - - - - -

ni meni. Ali proizvodjaci vise nemaju sta da smisle. Pa izbacuju i gluposti.

Kako jakna da pomogne kad sedaš na dupe,a ako je koža onda kao da sedaš na hladan beton,ni dugačke gaće ne pomažu.A nositi skijaške pantalone gde god da kreneš je malo nepraktično.Ja uvek koristim grejače u sedištima kad je hladno.Međutim nisu svuda dobri,na primer u renou su kao da sedneš na vrelu plotnu od šporeta,pravi roštilj za hemoroide.Na mom Land Roveru samo koristim prvi stepen,jer drugi je previše jak.Najbolje ima mercedes,3 nivoa,i nijedan ne peče dok sediš,i automatski se gase posle nekog vremena.
Čuo sam za jedan incident gde čovek invalid kojem je osuzeto sve od struka pa na dole,vozio VW Caravelle,neko mu upalio grejače u sedištu a on nije video,pošto se ne gase automatski to mu tako grejalo zadnjicu dok nije počelo da miriše paljevina.Čovek zadobio opekotine trećeg stepena.

Kako jakna da pomogne kad sedaš na dupe,a ako je koža onda kao da sedaš na hladan beton,ni dugačke gaće ne pomažu.A nositi skijaške pantalone gde god da kreneš je malo nepraktično.Ja uvek koristim grejače u sedištima kad je hladno.Međutim nisu svuda dobri,na primer u renou su kao da sedneš na vrelu plotnu od šporeta,pravi roštilj za hemoroide.Na mom Land Roveru samo koristim prvi stepen,jer drugi je previše jak.Najbolje ima mercedes,3 nivoa,i nijedan ne peče dok sediš,i automatski se gase posle nekog vremena.
Čuo sam za jedan incident gde čovek invalid kojem je osuzeto sve od struka pa na dole,vozio VW Caravelle,neko mu upalio grejače u sedištu a on nije video,pošto se ne gase automatski to mu tako grejalo zadnjicu dok nije počelo da miriše paljevina.Čovek zadobio opekotine trećeg stepena.

ne znam meni ne smeta. Ja svake zime u najhladnijem delu Srbije sedam ujutro dupetom na kozu i nikada mi nije hladno. Hladno mi je samo ako se dobro ne obucem :) I kod mene ima na grejacima i LO/HI ali mi ne prija nijedan nivo - ne znam. Verovatno da vecini prija inace se ne bi ugradjivalo u auta.

Magistralni put je u proseku 6.5 litara na 100km sa oscilacijama od 80 do 110 km/h, uzbrdo-nizbrdo-ravno. Znaci, ako se vozi normalno, potrosnja bude normalna, od 5 do 8 litara, u zavisnosti od konfiguracije puta. Ako se cesto naglo ubrzava, upozna se svaka smena na pumpi, trosi kao lud. Autoput je oko 7.5/8 litara na 130, mada i to sve zavisi koliko i kako vetar duva, ali to su neke okvirne brojke.
Potrošnja od malopre:

Tunel je u blagoj uzbrdici:

To su neke brzine koje najčešće koristim kada vozim autoputem: približno 140 km/h po cajgeru i ~110 km/h kroz tunel, gde je ograničenje 100 km/h.

Do Srbije oko 1300-1400 km autoput, od toga par stotina kroz Nemačku gde se uglavnom vozi 180 km/h, često maksimalnih 200 km/h, tj. 160 km/h kada situacija zahteva, ostatak 140 km/h i prosečna par puta bila 6.2 litra. Auto pun ko kod turaka vw.

Prosečna je 7 litara, ne znam kad sam posledni put resetovao. Možda pre 15-20 kkm. Poslednih 2 meseca slabo vozim svoj auto, a i pokušavam da ga tempiram da do februara predjem još nekih 4000 km maksimum (za 5500 km sledi mali servis), da bih uradio mali servis u srbiji i zamenu pločica.

@sizif

Okrugli ekrani su već duže vreme u modi i meni se svidjaju, jer daju finu i jasnu sliku. Ja imam ekran na kiji u led tehnologiji i potpuno sam zadovoljan. Vuče malo na audijeve boje, što ne čudi, jer dizajner iz audija ošo u kiju, a pre toga ostavio trag na audiju tt, audi a4, a6 čini mi se itd.

U ovome:
2015-Audi-TT-Coupe-Interior.jpg

Neuporedivo kulturnije deluje mada opet mi nije to to...

Inace vrhovni mudrac tog portala je neki strucnjak koji uglavnom menja BMW-e ko gace (E39, E60, F10 ma pitaj boga sta jos ima ili je bilo...), naravno dizelase jer benzin mnogo trosi, ide lose i ne isplati mu se, a sa druge strane ima neku muljavinu da nabavlja dizel na veliko za manju cenu. A da ne govorimo o tome sto je kacio klip sto vozi preko stotke na nekom lokalnom putu i to po snegu, ni put nije ociscen (mislim da mu je cak i malo dete bilo tad u autu, ne mogu 100% da tvrdim)... I naravno svi gledaju u njega ko u boga tamo
cekicko.gif

Je l ste stavilii zimske gume? Ja nisam jos, imam dve Fulde od prolse godine, koje su presle 3-4k km, pa su kao nove, i dve wintere od 5,5mm, koje cu da prodam, posto su prosle godine klizale prilicno, doduse ja sam to malo radio i namerno :D Hteo sam da ih ostavim jos ovu zimu, pa sam se predomislio. Porucio sam dva Hankook-a, 452, cini mi se da je odlican odnos cena/kvalitet, oko 45 evra su.

Kod mene zavejalo. Sinoc sam ostavio auto kod jednog da mi zameni gume. Ko zna koliko mi se vuku gume u gepeku.
Udjem ja u radionicu, znam da neki naš drži, reče mi prijatelj da idem kod njega da potpomognem posao i otvaram vrata od radionice, pitam jednog dečka je l priča srpski ili nemački (u takvim radionicama često ima naših na crno, ne znaju nemački) i lik kaže: ma daj, kakav nemački, ti si taj i taj, iz tog grada, te ulice, moj brat živi do tebe.
Kakve su šanse za to? A primetio sam da mi lik poznat.
Sizif, ja ne bih isao na premijum. Henkok ili Nokian završavaju posao

Sava uopste nije skupa u toj dimenzji, svega 6k, kvalitetnije gume idu od 8k po komadu pa na gore. Meni je Sava S3 + bila ok, ali je kratko trajala.

To sto je premium ne znaci da je bolja, zato je najbolje pogledati testove. Npr. Fulda se ne smatra za premium, bar kod nas, a u mojoj dimenziji je bila najbolja na snegu, pa sam je zato i uzeo. Michelin je najskuplji, ali nije najbolji. Ja bih isao na Hankook, kao sto sam ih i i kupio, zato sto su trenutno dosta povoljne, a kvalitet je dosta dobar. Npr. 15" Tigar je oko 4600-4800, Sava oko 5k, Hankook 5,5 .... Continental, Dunlop, itd. oko 7,5-8k. Mislim da je Hankook mnogo bolji od Tigra, a skuplji za svega 800-1000 dinara, dok Continental, itd. nisu toliko bolji od Hankook-a, da bi opravdali tu doplatu od 2-2,5k.

Back