general ratko mladic - sudjenje pred haskim tribunalom.

Ko je reko da toga nije bilo?

A što se događalo 4 godine prije toga?

Дављење војника ЈНА у Сплиту 1991. је инцидент који се десио 6. маја 1991. године у Сплиту прилоком демонстрација које је организовао ХДЗ против ЈНА. Слика дављења војника Светланче Нацева обишла је свет а током демонстрација је убијен војник Саша Гешовски.

Демонстрације су организоване испред команде ЈНА у Сплиту. Током демонстрирања из масе се пуцало на зграду а један од метака смртно је погодио војника Сашу Гешовског који се налазио у једној од просторија. Испред зграде се налазило једно оклопно возило ЈНА а из масе је истрчао један од демонстраната који је скочио на возило и почео да дави војника Светланчу Нацева који је вирио из возила. Војник је успео да се одупре и да се увуче у возило, а демонстрант је онда скинуо митраљез са возила. Све ово су пратиле камере, полиција и демонстранати.

Nije mi jasno kojim osnovom ti gradis svoja ubjedjenja,
ali ovim sto si izlupetao , ja tvrdim da si ti ustaski mantras!!!!!:per::per::per::per::per:

Jer:
ti dobro znas da su Srbi i usli u rat da bi zastitili svoja istorijska prava ustavnog naroda,
te posto u tome nisu uspjeli,
ostanak bi bio ravan samoubistvu, to je odlazak bio jedina moguca opcija njegovog opstanka!!!!

Pa vidim kako je opstao.

Bem ti logiku smotanu! :roll:

Dobar skok od 520 godina. :lol:

Ono u međuvremenu nema veze, jel?

Па наравно да нема везе! Били смо ми срби сами против турака 1371. на Марици,и 1389. на Косову и 1912. смо ослободили Битољ и од турака и од бугара! Ми срби смо увек сами решавали своје проблеме,а не као ви чим вас неко мало притисне одмах зовете швабе и американце у помоћ!

Дављење војника ЈНА у Сплиту 1991. је инцидент који се десио 6. маја 1991. године у Сплиту прилоком демонстрација које је организовао ХДЗ против ЈНА. Слика дављења војника Светланче Нацева обишла је свет а током демонстрација је убијен војник Саша Гешовски.

Демонстрације су организоване испред команде ЈНА у Сплиту. Током демонстрирања из масе се пуцало на зграду а један од метака смртно је погодио војника Сашу Гешовског који се налазио у једној од просторија. Испред зграде се налазило једно оклопно возило ЈНА а из масе је истрчао један од демонстраната који је скочио на возило и почео да дави војника Светланчу Нацева који је вирио из возила. Војник је успео да се одупре и да се увуче у возило, а демонстрант је онда скинуо митраљез са возила. Све ово су пратиле камере, полиција и демонстранати.

Ajd sad kreni samo malo sjevernije, pa opiši događanja u Krajini.

Možeš od Škabrnje, pa dalje, kako ti drago.

Ti si rekao, svaki put u nekoj novoj formi, izmedju ostalog i u citiranom postu,.............. da Srbi nisu pobegli zato sto su se bojali "dobrih" hrvata. Kao sto vidimo iz prilozenog, ma zaista nisu imali razloga da vas se boje, to ih samo neki tamo nagovorili da ste vi zlocesti. licemerno, bedno i jadno da jadnije ne moze biti

Ti si rekao, svaki put u nekoj novoj formi, izmedju ostalog i u citiranom postu,.............. da Srbi nisu pobegli zato sto su se bojali "dobrih" hrvata. Kao sto vidimo iz prilozenog, ma zaista nisu imali razloga da vas se boje, to ih samo neki tamo nagovorili da ste vi zlocesti. licemerno, bedno i jadno da jadnije ne moze biti
Uvek moze jadnije s njihove strane.

Исто се дешавало као на овом снимку,хрвати упадају србима у куће убијају и пљачкају уз поруку србима да беже за Србију са земљом на опанцима коју су донели у Хрватску!

Pogrešna adresa i osoba za pljuvanje. nije on pravio aranžmane sa Hrvatskom za naftu nego saznaj ko je.

Ne znam i ne zanima me po pitanju njegove odgovornosti za prepustanje bez borbe
Bos. Grahova Hrvatima, zaista nema veze!!!!!

Evo ti samo dio tel.razgovora Martica sa Mladicem u to doba:

"Mladicu, nemamo ljudstva da posaljemo na Grahovo, pasce ustasama u ruke,
a to nam je onda omca oko vrata"

"Boli me curac Marticu za Grahovom, ako ti treba brani ga"!!!!

tu,tu,tu,......tu.....!!!!

Nešto mi tu dismr i onaj Hadžić:think:

Nego, tog lika se više niko i ne seća, a skoro ga je neki hrvatski političar iz onog vremena svojatao rečima: Nije on kriv , dok se nije okrenuo Miloševiću, bio je naš čovek...

On je bio svačiji. Pogodna figura za manipulaciju. Bilo je takvih nekoliko. Pa sličan scenario je svugde po bivšoj Jugi. "Veliki šef" se okruži slabo obrazovanim i političkim anonimusima koji figuriraju. U to neko vreme cilj je bio da neko iz Istočne Slavonije bude na čelu tadašnje RSK. Neću reći čiji je to interes bio. Ali se pričalo po "čaršiji" da ga kninska struja baš nije doživljavala kao predsednika.

Poslednja izmena od moderatora:

zanimljivo...a gde je bilo ljudstvo...?? zasto je prosecna starost boraca RSK bila 50 godina..??

Ajd sad kreni samo malo sjevernije, pa opiši događanja u Krajini.

Možeš od Škabrnje, pa dalje, kako ti drago.

evo pocecemo odavde

jos jedno zarobljavanje p.ckica ustasa, i jos jednom vas pustili:dash::dash:

vi zaista niste zasluzili da vas covek pusti da zivite, ko zna mozda si i ti bio medju nekim zarobljenima, a sad jedes govna ovde po forumu i pricas o srpskom genocidu nad vojnim zarobljenicima i civilima

Па како да има људство када је један број војноспособних побегао у Србију, после их милиција скупљала и слала назад и то добар број?

Исто се дешавало као на овом снимку,хрвати упадају србима у куће убијају и пљачкају уз поруку србима да беже за Србију са земљом на опанцима коју су донели у Хрватску!

Krivo.

To se nije događalo u Krajini, već negdje drugdje.

U Krajini 1991. Srbi su napravili etničko čišćenje. Prognali su ili pobili gotovo kompletno nesrpsko stanovništvo.

Па како да има људство када је један број војноспособних побегао у Србију, после их милиција скупљала и слала назад и то добар број?

bilo je dosta ljudi koji su bili odradili na ratistu, pa ih ponovo kupili po srbiji posle ...

mnogi odbili da idu...mnogi pobegli opet...pa ni general ponos kije hteo da brani svoj knin...

Back