Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru

Šta ste zapeli sa tim otpadom! Otpadaju geni, ne ljudi. Ljudi nisu otpad. Šta god da odluči ta majka, ona nije otpad, već samo njena genetska šema, jer neće biti nikoga da je ponese dalje. Daj da se razumemo!

Онда се то не зове отпад него НЕИСКОРИШЋЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛ!
Реч отпад значи ђубре а не нешто ''што отпада'' (отпада и лишће са дрвета па није отпад :lol:).

Онда се то не зове отпад него НЕИСКОРИШЋЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛ!
Реч отпад значи ђубре а не нешто ''што отпада'' (отпада и лишће са дрвета па није отпад :lol:).

Otpadanje od nastavljanja prenošenja gena. I reč otpad ne znači đubre. Otpad može biti i višak materijala u industriji koji se ne baca, već ponovo ubotrebljava.

A nazivati osobe otpadom zato što ne prenose gene jer ne vole da ih prenesu jeste sa evolucione tačke u redu. Ti geni će otpasti od prirodne selekcije, a evoluciju vrste nastavljaju neki drugi koji imaju potomstvo. Osobe mogu da budu i korisne, ali otpadaju jer su ćorsokak u genetskom smislu. Za ovo ne treba da si genetičar da razumeš. Čista filozofija.

Ovakva

деца запуштена, болесна, мутава, вечито шугава и слинава, граничне интелигенције...) а најборазованији једва по једно...

У било којој основној школи у Србији...(под уловом да није на Дедињу :mrgreen:), а школе које се налазе у крају где има много ромске популације или у селима-градовима-крајевима града где је слаба социјална структура и изражено сиромаштво таква деца су скоро у већини....:(

Не значи Хелен.

У мојој бранши, жене су тотално компас изгубиле!
Све трипују да ће да граде неку каријеру. Коју бре каријеру у Србијици ? И док се освесте ево је четрдесета. И онда следи изненађење- нема више јајних ћелија, а куца на врата и менопауза.

У данашње задње време, човек треба заиста широм да отвори очи и да максимално укључи мозак, да се не препушта толико утицају медија и глупости које ти исти пропагирају. Јер неке одлуке не могу никад да се исправе !

А људе који немају децу, као она моја другарица, најискреније саосећам. И никад се не бих усудила да им гурам прст у око нити да их називам којекаквим именима због тога. То је њихов крст. И само они знају како им га је носити.

Друга ствар су они који свесно и намерно не желе дете. Ту већ има елемената за разматрање , у најмању руку, уврнутости.

Ma sta velis "uvrnutosti" :lol: :roll:

Nego je`l imas ti (i neotesana Nina) neki sertfikat da nisi uvrnuta tj. da si odvrnuta??? A?
Mislim da nista gore nema i u realu i na forumu nego kad vidis da zena ne bira kako da sakupi poene kod raznih sirovina od muskaraca koji ljude uporedjuju sa nekakvim otpadima. E boze sacuvaj.
Otkud boga ti takva mrznja i netrpeljivost? Pa kao da pises o nekom kriminalcu, siledziji i sl. a ne o nekome ko zivi svoj zivot bez da time ikako ugrozava ostale, cak stavise pomaze ovoj planeti jer ima vise vode i hrane za pice :mrgreen:

Da li ti uopste imas dece? Jer ako imas ja ne mogu da shvatim jos vise tvoj stav. Ma ne mogu da shvatim i onih koji nemaju a osudjuju i vredjaju na najgori moguci nacin nazivajuci ikoga otpadom. Bre kao da niste sa ove planete.
Znate li vi sta znaci biti roditelj u 21 veku? Znate li uopste koliko danas dete kosta i sta znaci biti siromasan i nemati da pruzis osnovno. A u osnovno spada pribor za skolu, odeca za sva godisnja doba (jer deca rastu) , rezervne patike, ekskurzuje, mobilni telefoni, kredit za iste, internet i sl. gluposti vezano za ovo poslednje koje ako dete nema ne da biva odbaceno i ismevano nego neretko i zlostavljano od svojih vrsnjaka i druge dece.
Citate li vi uopste novine ili vesti jer u zadnjih par godina sam Yputa procitala ili da ne kazem koliko puta cula uzasne price sta biva kada nemas .

Verujem da je ovo svima koji zive i imaju bilo kakav kontakt sa zivim svetom ovo poznato , i kad je tako onda ne razumem kako neko a pogotovo zena moze da kritikuje zenu koja radi i zeli da stvori?
Za porodicu moraju da postoje uslovi sto materijalni sto po meni i oni emocionalni koji podrazumevaju ljubav i zelju.
Ocigledno da ti iz tvog iskustva ne mislis tako i da je za tebe da bi podarila jedan zivot potrebno samo da rasiris noge :neutral:
Ima nas jos uvek romanticnih samo toliko. A oni koji pak ne misle kao ja valjda ne mogu osporiti cinjenicu da je oduvek a pogotovo u ovom materijalnom svetu neophodno da se materijalno i stambeno (koliko ko moze) obezbedis pa tek onda da planiras porodicu. Ne znam mene su tako ucili jos u osnovnoj skoli a kroz zivot sam to 1000x potvrdila.

Sto se tice teme ja stvarno ne razumem sta vam znaci taj termin KARIJERA? Vecinu komentara kao da je pisala Sanja Marinkovic :lol: :neutral:

Uzelo je to maha i bukvalno se usvojilo da nemas dete = zbog karijere

Ja stvarno ne znam ni jednu zenu ili muskarca da nema dete zbog karijere ili po meni pravilno receno zbog posvecenosti poslu ili skoli mada i to vidim da ovde neki osudjuju :eek::roll: jer boze moj treba da batalis studije ako imas 30 god.:lol: umesto da se to pozdravi i podrzi ako to nekome ikako znaci jer ne edukuju se svi samo zbog novca.
Eeeeee nikad Srbija nece moci da se priblizi Evropi po kvalitetu jer se recimo bas takva zalaganja jako cene i mozes da imas i 70god. i ako hoces da studisras niko ti ne brani.

Elem ono sto sam htela da kazem pocevsi o muskarcima i zenama jeste da ja stvarno ne znam da iko od njih nije izrodio decu zbog kako vi moderno kazete karijere vec iz sasvim drugih okolnosti. Takodje smatram da ne postoji taj posao (karijera :zcepanje: ) ako te zadesi osecanje zvano uzvracena ljubav, ma odmah razmisljas u drugom smeru :)

Dok opet poznajem mali milion primera gde ne da nisu zeleli decu i nisu ucinili nista da svoj zivot podrede porodici nego su samo postali jos gori, pod gorim mislim sve najgore sto jednu porodicu moze da snadje sopstvenim dejstvom.

Na kraju krajeva kamo srece da je vise onih koji slede svoje snove i zelje jer u suprotnom imamo gore citirani sindrom i jos kao Ninin i Tozin koji zato sto rade ono sto ih ne ispunjava ocekuju da ih svi slede u tome, valjda da manje boli ono sto nisu odabrali i ne budu usamljeni u tome.
A zanimljivo kad neka devojka zena nema kako vi to opet zovete "ambicije" da radi i zaradjuje sopstveni hleb odmah je gotovanka i k.u.rva ili ako to nije onda juri karijeru. Ma koju bre karijeru zaista bih volela da znam sta vam to znaci? Grozim se te reci i tog poredjenja . Zar svako zivo bice kako raste i stasava od kad je veka nije imalo neko svoje zaduzenje? Izuzetak su osobe sa posebnim potrebama koje su prepustene drugima.

I da zakljucim da sve u zivotu ima smisla samo ako to zelis!

To vazi pogotovo za porodicu ili uopste svega sto se tice zivih bica pa makar to bili i kucni ljubimci. Da jedes kavijar , da ti neko kupi Vitonovu tasnu, Guci cipele itd sve to ima smisla samo ako uzivas u tome . Ali nista od toga niste obavezni da probate ili obucete ako se predomislite ili ne zelite jer su to stvari a ovde je rec o zivim bicima za ciji je zivot svaki po meni normalan covek odgovoran. Stoga i ne treba da zasniva porodicu ako je nece. Meni je to sasvim normalna potreba + imajuci u vidu vrednost, prava i mesto porodice u drustvu koje odavno ne postoji.

Back