Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru

Muka mi je od ovakvih "argumenata".
ZASTO? :neutral:
Zasto ne mogu da kritikujem sta mi se kritikuje?
Zasto ako ne mislim da je to ispravno nemam pravo to da kazem?
U jeeee sto smo svi fini i tolerantni.

Istolerisi ti moje misljenje, ajde. :)
Cuj..." ne mozes ". Mogu.
Koji argument...ne razmisljaju svi kao ti...ma hajde, nisam znala. :)
Ne znam za tebe, ali ja dolazim na Forum bas iz razloga da kritikujem ono sto mi se ne svidja.

Rekla sam da nije u redu da sudis nekome o kome ne znas nista, a ne da ne mozes. Kao sto mozes i pazljivije da citas.

I definitivo ne znas sta je drugoj osobi u glavi.

Sta fali ako smo fini i tolerantni? Mozda samo imamo dovoljno sirine da razumemo da ne razumemo sve.

e tozo, jeste, tako je....ta najkvalitetnija zenska jedinka bas trci da pravi decu s tobom?

kako super ljudi izmisle svet oko sebe tako, sta god da se desava, oni ispadnu najbolji, najpametniji, najkvalitetniji...
ako im nesto bas ne ide uz dlaku, i tad su najbolji, najpametniji...bla, bla...jer su drugi krivi...

Sasvim pogrešno razumeš stvari . Prirodni zakoni se odnose i na mene . Dakle , ako ne budem ostavio potomstvo i ja ću biti genetski otpad .

Rekla sam da nije u redu da sudis nekome o kome ne znas nista, a ne da ne mozes. Kao sto mozes i pazljivije da citas.

I definitivo ne znas sta je drugoj osobi u glavi.

Sta fali ako smo fini i tolerantni? Mozda samo imamo dovoljno sirine da razumemo da ne razumemo sve.

Mogu da znam sta je u necijoj glavi i da jasno kazem da mi se ne svidja to sto vidim. Izgleda da je moja nesirina ipak sira od tvoje sirine. :)
A tek sto mogu da dodjem ovde i napisem koliko mi se sve to ne svidja...
Tolerancija je ponekad nedostatak sopstvenog misljenja.
Sa akcentom na ponekad.

Muka mi je od ovakvih "argumenata".
ZASTO? :neutral:
Zasto ne mogu da kritikujem sta mi se kritikuje?
Zasto ako ne mislim da je to ispravno nemam pravo to da kazem?
U jeeee sto smo svi fini i tolerantni.

Istolerisi ti moje misljenje, ajde. :)
Cuj..." ne mozes ". Mogu.
Koji argument...ne razmisljaju svi kao ti...ma hajde, nisam znala. :)
Ne znam za tebe, ali ja dolazim na Forum bas iz razloga da kritikujem ono sto mi se ne svidja.

Ахм, ако сам добро разумела то ферцера отприлике овако: ја не волим кад неко има плаве очи зато што ја имам црне, због тога долазим на форум да критикујем све плавооке људе јер су другачији до мене?!
И сви треба да ме толеришу...

Ахм, ако сам добро разумела то ферцера отприлике овако: ја не волим кад неко има плаве очи зато што ја имам црне, због тога долазим на форум да критикујем све плавооке људе јер су другачији до мене?!
И сви треба да ме толеришу...
Nisi dobro razumela, ali nema veze, ja uopste ne trazim od tebe da razumes bilo sta. :confused:
Samo mi se, kao sto rekoh, povraca od argumenta "svi smo razliciti", zato sto je "ukusi su razliciti i ne vredi se raspravljati" najsmesniji argument ikada, pogotovo kada ga upotrebljavas na Forumu.

ako donosis zakljucke o mom licnom zivotu proizvoljno mogu da ti skrenem paznju da to ne radis. ukoliko te to vredja, izvinjavam se.

sve je licno...ti pises iz svoje perspektive, kao sto ja pisem iz svoje...
to sto ti pokusavas da da zvucis kao da si objektivna, to ne menja cinjenicu da si ipak pobrkala pojmove...
a zasto - to je ono sto mene interesuje, i da, to moze da bude iritantno drugim ljudima...:D

zasto si namerno izjednacila pojmove karijere i karijerizma, kad to nije isto?
ti licno, a ne recnik koji pominjes...
jer u tom recniku sigurno ima i definicija KARIJERE, o kojoj i picamo...
ti licno si izabrala KARIJERIZAM...

znaci, ti si ta koja pravi odluke sta ces da napises i koje ces veze da napravis, cak i ovde, na glupom forumu, kao i svi mi...
pa cak i kako es da tumacis definicije...

i da, ja itekako mogu da donesem zakljucke o tvom privatnom zivotu...kao sto ti mozes o mom, ili o bilo cijem...
ako to tebe vredja, onda nemoj da ucestvujes u diskusijama....

Od tebe ne ocekujem da shvatis bilo sta.
Bas me briga sta ti mislis. :neutral:

Ок, што онда не пишеш блог него си дошла на форум?
Мислим, ако од саговорника ништа не очекујеш сем да те истолеришу?:roll::zcepanje:
Форум је место се РАЗГОВАРА и то по могућности АРГУМЕНТИМА!;)

Ок, што онда не пишеш блог него си дошла на форум?
Мислим, ако од саговорника ништа не очекујеш сем да те истолеришу?:roll::zcepanje:
Форум је место се РАЗГОВАРА и то по могућности АРГУМЕНТИМА!;)

Ocekujem da "razgovaram"sa sagovornicima koji imaju sta da napisu osim "ne mozes da sudis, ukusi su razliciti". :neutral:
Jok, ne mogu.
Ako ti je to "argument", onda te ne smatram adekvatnim sagovornikom,iz toga sledi da mi tvoje misljenje nije bas vazno.

Ali, ja volim svoj posao. :)
Srecom.

Samo ga ne posmatram kao nesto sto cini mene kao osobu.
Smatram da je moj posao, koji mi se slucajno i svidja, moj nacin da zaradim novac, koji mi je, nazalost, potreban.

Smatram da postoje ljudi koji se previse i bespotrebno unose u svoj posao, da bi se samopotvrdjivali, dokazivali pred drugima, sto je po meni odraz nesigurnosti i dubokih kompleksa .
Ok mi je da neko ko je doktor, stomatolog, profesor,knjizevnik, naucnik,...shvata svoj posao licno, sa odgovornoscu i posebnom paznjom, i ja bih na njihovom mestu, ali neko ko radi kao akaunt menadzer, advertajzing, pr i ostali sviraci, koji samo zaradjuju na tudjoj nesreci i naivnosti, sebi dokazuju da su neko i nesto, meni je to jadno i bedno.
Zao mi je, ali jeste.
Ti nisi tvoj posao, sto bi rek'o Bred Pit u Fajt klubu. :)

Meni je teznja za uspehom, kompleks.

Sorry, ali tako mislim.

Ti u stvari govoriš da postoje poslovi koji su bedni (advertajzing, akaunt menadžeri i slično) i poslovi koji zaslužuju da ih čovek shvata ozbiljno (profesor, oftamolog, naučnik itd).
Ali poenta je u drugoj stvari: svaki posao može da bude lep i važan ako ga čovek radi vredno, stremi ka tome da ga radi bolje, shvata ga ozbiljno, i trudi se da napreduje. Posao ljudima daje dostojanstvo, u to stvarno verujem, a ne može svako da bude naučnik ili oftamolog - da li zato ljudi koji se bave drugim poslovima treba da budu bedni crvi, da ćute, da odrade, i da idu kući, i da čekaju na penziju i smrt? Ne bih rekla.
U svakoj struci, pa i u tim 'glamuroznim' zanimanjima postoje uobraženi i pretenciozni ljudi (što nije lepo) i sigurno postoje i ljudi koje neki lični kompleksi (nesigurnosti) teraju napred... ali da li je to stvarno loše? Zar onda nije dobro biti iskompleksiran, ako zahvaljujući tome naučiš nekoliko jezika, diplomiraš, magistriraš, i doktoriraš? Zar to baš nije odličan primer osobe koja je radila na sebi, i pomogla sebi?
Ja mislim da tebe u stvari nerviraju pretenciozni ljudi, ali misliš da je OK ako je profesor pretenciozan, a službenik u banci to nikako ne sme da bude? Ti si snob, u stvari :)

Ocekujem da "razgovaram"sa sagovornicima koji imaju sta da napisu osim "ne mozes da sudis, ukusi su razliciti". :neutral:
Jok, ne mogu.
Ako ti je to "argument", onda te ne smatram adekvatnim sagovornikom,iz toga sledi da mi tvoje misljenje nije bas vazno.

А твој аргумент је ''ето тако, не свиђају ми се плаве очи и зато имам право да критикујем свакога ко их има а ви морате да ме толеришете'' и ''од ваших аргумената ми се повраћа''??? :zcepanje:

Баш бих волела да чујем како ти замишљаш адекватног саговорника? Неког ко ће да ти доказује да су плаве очи лепше од црних? :lol:
Ја, озбиљне дискусијеееее! :dash:

Ti u stvari govoriš da postoje poslovi koji su bedni (advertajzing, akaunt menadžeri i slično) i poslovi koji zaslužuju da ih čovek shvata ozbiljno (profesor, oftamolog, naučnik itd).
Ali poenta je u drugoj stvari: svaki posao može da bude lep i važan ako ga čovek radi vredno, stremi ka tome da ga radi bolje, shvata ga ozbiljno, i trudi se da napreduje. Posao ljudima daje dostojanstvo, u to stvarno verujem, a ne može svako da bude naučnik ili oftamolog - da li zato ljudi koji se bave drugim poslovima treba da budu bedni crvi, da ćute, da odrade, i da idu kući, i da čekaju na penziju i smrt? Ne bih rekla.
U svakoj struci, pa i u tim 'glamuroznim' zanimanjima postoje uobraženi i pretenciozni ljudi (što nije lepo) i sigurno postoje i ljudi koje neki lični kompleksi (nesigurnosti) teraju napred... ali da li je to stvarno loše? Zar onda nije dobro biti iskompleksiran, ako zahvaljujući tome naučiš nekoliko jezika, diplomiraš, magistriraš, i doktoriraš? Zar to baš nije odličan primer osobe koja je radila na sebi, i pomogla sebi?
Ja mislim da tebe u stvari nerviraju pretenciozni ljudi, ali misliš da je OK ako je profesor pretenciozan, a službenik u banci to nikako ne sme da bude? Ti si snob, u stvari :)
Ubola si, donekle. :)
I nisam snob!
Radi se o tome, da ljudi, cesto, definisu sebe kroz nacin na koji zaradjuju novac, da ne kazem posao.
A posao je samo posao. Nekima postane zivot, jedino sto ih ispunjava u zivotu. Sto je bedno.
U slucaju salterske radnice ili nekog asistenta debelog kapitaliste koji otima od naroda, narocito bedno.
Ono sto si ti, to je ono sto imas u sebi, tvoja sustina, a ne to da li imas uspesnu karijeru i koliko novca zaradjujes.
Lepo je ako volis svoj posao, ali nije dobro ako je posao jedino sto volis.

А твој аргумент је ''ето тако, не свиђају ми се плаве очи и зато имам право да критикујем свакога ко их има а ви морате да ме толеришете'' и ''од ваших аргумената ми се повраћа''??? :zcepanje:

Баш бих волела да чујем како ти замишљаш адекватног саговорника? Неког ко ће да ти доказује да су плаве очи лепше од црних? :lol:
Ја, озбиљне дискусијеееее! :dash:
Sta je s tobom? :neutral:
Dobar sagovornik je Honduras, recimo. Jer ona diskutuje, ne bljuje vatru.
Iz tvojih redova izbijaju neke neuroze, dizvines.

Баш хтедох да кажем али ме Рамона предухитри...:ok:

Једноставно - људи су рзаличити и имају рзаличите потребе, вредности, приоритете у животу...
Ја лично не бих могла да замислим живот без деце и било би ми страшно да сам остала без деце, чак, желела сам да их имам четворо и била спремна да их родим....али сасвим могу да разумем да неко има другачије приоритете и другачији поглед на живот и да нас не испуњавају и не радују исте ствари.

Ја никако не могу да скапирам шта је лепо у томе да неко ризикује свој живот и потроши брдо пара да би се попео на Монт Еверест... :dontunderstand: А некоме је то животни циљ, то га испуњава, радује, томе стреми, о томе размишља, у томе ужива, цео живот је посветио томе... То што ја не видим никакав смисао у томе - не значи да га нема! ;)
Само смо различити. :)

:) Ti si jedna zaista fantasticna zena.

Ubola si, donekle. :)
I nisam snob!
Radi se o tome, da ljudi, cesto, definisu sebe kroz nacin na koji zaradjuju novac, da ne kazem posao.
A posao je samo posao. Nekima postane zivot, jedino sto ih ispunjava u zivotu. Sto je bedno.
U slucaju salterske radnice ili nekog asistenta debelog kapitaliste koji otima od naroda, narocito bedno.
Ono sto si ti, to je ono sto imas u sebi, tvoja sustina, a ne to da li imas uspesnu karijeru i koliko novca zaradjujes.
Lepo je ako volis svoj posao, ali nije dobro ako je posao jedino sto volis.

Ima raznih ljudi, a najteže je biti normalan (znam iz iskustva, haha).
Ne mislim da je bedno ako ti je posao najvažniji na svetu - baš zahvaljujući raznoraznim neuravnoteženim ljudima imamo neke od najdivnijih (dobro, i najstrašnijih) stvari...
'Ono što si ti, to je ono što imaš u sebi' je tačno, ali mi ne znamo šta je to što drugi ljudi imaju u sebi - neki od njih imaju tugu, mrak, prazninu, pa ako se hvataju za posao (ili decu) kao za spas, jedini način da izraze kreativnost, ili da prežive, zašto bismo ih mi osuđivali?

Ја бих рекао да је апсолутно у праву. Пар без деце нема потомство и тиме окончава свој живот, односно завршава као генетски отпад на генетском ђубришту. Онај пар који има деце и после смрти индиректно живи у проценту од 50 у свом потомству и тако даље и тако даље...:)

Da, pa u cemu je problem?
Imas nesto protiv izbora drugih ljudi?
Koga je uopste briga sta ti mislis, sta ja mislim, ili sta misli Pera?
Zivot svako zivi kako zeli, a ne kako mu je nametnuto.

mi ne znamo šta je to što drugi ljudi imaju u sebi - neki od njih imaju tugu, mrak, prazninu, pa ako se hvataju za posao (ili decu) kao za spas, jedini način da izraze kreativnost, ili da prežive, zašto bismo ih mi osuđivali?
Dobro, u pravu si za to.
Ali to nije resavanje problema, nego bezanje od njih.
Malo su neki pojedinci sve ikarikirali, meni je odvratan bolesni karijerizam, pogotovo kad su odredjene profesije u pitanju.
Daleko od toga da ljudi ne bi trebalo da vole svoj posao i trude se, zaradjuju. Ja prva to radim. Ali moj posao, novac koji zaradjujem, to nisam ja.
Kad izadjem sa posla, to sam ja.

Dobro, u pravu si za to.
Malo su neki pojedinci sve ikarikirali, meni je odvratan bolesni karijerizam, pogotovo kad su odredjene profesije u pitanju.
Daleko od toga da ljudi ne bi trebalo da vole svoj posao i trude se, zaradjuju. Ja prva to radim. Ali moj posao, novac koji zaradjujem, to nisam ja.

Bolesni karijerizam je druga stvar, to ni meni nije simpatično...

Dobro, u pravu si za to.
Kad izadjem sa posla, to sam ja.

A problema mozda i nema. Neko voli jafu, a neko medeno srce.

sve je licno...ti pises iz svoje perspektive, kao sto ja pisem iz svoje...
to sto ti pokusavas da da zvucis kao da si objektivna, to ne menja cinjenicu da si ipak pobrkala pojmove...
a zasto - to je ono sto mene interesuje, i da, to moze da bude iritantno drugim ljudima...:D

zasto si namerno izjednacila pojmove karijere i karijerizma, kad to nije isto?
ti licno, a ne recnik koji pominjes...
jer u tom recniku sigurno ima i definicija KARIJERE, o kojoj i picamo...
ti licno si izabrala KARIJERIZAM...

znaci, ti si ta koja pravi odluke sta ces da napises i koje ces veze da napravis, cak i ovde, na glupom forumu, kao i svi mi...
pa cak i kako es da tumacis definicije...

i da, ja itekako mogu da donesem zakljucke o tvom privatnom zivotu...kao sto ti mozes o mom, ili o bilo cijem...
ako to tebe vredja, onda nemoj da ucestvujes u diskusijama....

pisem iz licne perspektive ali ne o tebi. licni zivot coveka se ne komentarise u argumentovanim raspravama. pravilo pristojne komunikacije, nista vise.
zena trejder u goldman saksu ne moze da ne bude karijerista. meni je to prilicno ocigledno a to je standard postavljen na pocetku, sve vreme govorim o njemu. znaci, uspesna karijera, medjunarodno priznata firma, izvrsna pozicija.
i meni je iritantna pojava kada se svako izjednacava sa time pa komentarise kako sve moze da postigne - moze ali ne na tom nivou.

Back