Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru

Slobodna volja je vrlo komplikovano pitanje . Mnogo puta nam se čini da smo nešto slobodno izabrali , a u stvari to je posledica okolnosti .

Budisti čak tvrde da nema slobodne volje dok um ne dostigne prosvetljenje . ali ajde , da ne širim priču :mrgreen:

.

Добро, ако ћемо да пређемо на метафизички ниво онда морам да поставим питање зашто је природа казнила баш ту жену, а неку другу није? Мислим, ако не одлучујемо МИ сами, него природа место нас....онда нема везе шта смо ми одабрали да нам буде приоритет у животу (породица, каријера, хоби, новац...) јер ништа не зависи од нас. Зашто је онда та жена ''кажњена''? Шта је скривила да би јој се природа светила? :dontunderstand:

Зашто је она ''генетски отпад'' и природа јој ''не да да се размножава'', а здрава је и права, а неко са тешким физичким и менталним оштећењима (и генетским) - може да има децу и има их и та оштећења преноси на децу? :dontunderstand:
Зар природи није стало да се размножавају најквалитетније јединке?

Poslednja izmena:
pa to je majo definicija - pogledaj malo recnik

ne, nego si ti etimologiji reci nabacila svoje (poetsko) vidjenje da bi ispalo da je karijera (za zenu) nesto potpuno nemoguce, a i ako je ima - ona je nemoralna kucka spremna na sve...

iz cega mogu samo da zakljucim da ti nemas karijeru...(a ne da nisi nemoralna kucka spremna na sve, kao sto tvrdis, jer cela konstrukcija zapravo nije tacna :lol: )

Sto duze radim, to vise zelim da se udam, dam otkaz, i gajim decu. :(

Ne kapiram bas najbolje zasto je nekom bitnije da ima fantasticnu karijeru, pre nego porodicu,
Ok, kapiram zbog para.
Ali brate, koliko novca je dosta novca? :dontunderstand:

A kad nemas ni nijedno ni drugo... nemam pojma, nemas srece, prosto.
Tesko je uhvatiti korak sa vremenom, ako ti se vreme ne svidja.
Sve je previse brzo, moras biti snalazljiv ili te pregaze, nazalost.

Poslednja izmena:

Ne kapiram bas najbolje zasto je nekom bitnije da ima fantasticnu karijeru, pre nego porodicu,
Ok, kapiram zbog para.

Odakle ti ideja da je uvek zbog para? To ne mora da bude presudni razlog. Razliciti ljudi imaju razlicite afinitete. Lepota je u slobodi izbora.

Odakle ti ideja da je uvek zbog para? To ne mora da bude presudni razlog. Razliciti ljudi imaju razlicite afinitete. Lepota je u slobodi izbora.

A zbog cega, drugo?
Zelja za uspehom? Kompleksi.
Zelja za samopotvrdjivanjem? Kompleksi.

Posao bi trebalo da bude mesto gde idemo da zaradimo novac, da mozemo da zivimo.
Posao nikako ne bi trebalo da bude zivot.
Meni dan pocinje kad izadjem iz kancelarije.

Al' sto kazes, razliciti ljudi, razliciti afiniteti.

Баш хтедох да кажем али ме Рамона предухитри...:ok:

Једноставно - људи су рзаличити и имају рзаличите потребе, вредности, приоритете у животу...
Ја лично не бих могла да замислим живот без деце и било би ми страшно да сам остала без деце, чак, желела сам да их имам четворо и била спремна да их родим....али сасвим могу да разумем да неко има другачије приоритете и другачији поглед на живот и да нас не испуњавају и не радују исте ствари.

Ја никако не могу да скапирам шта је лепо у томе да неко ризикује свој живот и потроши брдо пара да би се попео на Монт Еверест... :dontunderstand: А некоме је то животни циљ, то га испуњава, радује, томе стреми, о томе размишља, у томе ужива, цео живот је посветио томе... То што ја не видим никакав смисао у томе - не значи да га нема! ;)
Само смо различити. :)

Ok, kapiram zbog para.

A kad nemas ni nijedno ni drugo... nemam pojma, nemas srece, prosto.
Tesko je uhvatiti korak sa vremenom, ako ti se vreme ne svidja.
Sve je previse brzo, moras biti snalazljiv ili te pregaze, nazalost.

Ne grade svi karejeru zbog novca. Postoje ljudi - i muškarci i žene - koji jednostavno obožavaju svoj posao, jako su dobri u tome i to ih ispunjava. Deca im prosto ne padnu na pamet.

A ja eto nemam ni decu ni karijeru (imam posao, školu, dobra sam u svom poslu, i to se zna) i uopšte nisam nesrećna, naprotiv. U životu imam i ljubav, i prijatelje, volim svoj posao i nije mi teško da ga radim, imam mnogo interesovanja kojima se posvećujem u slobodno vreme. Da sam želela da se trkam, mogla sam da radim na mestima na kojima postoji hijerarhija - sada naravno nećemo saznati da li bih napredovala, i kojom brzinom, ili ne - ali ja sam odavno odlučila da ću svoj život da živim samo za sebe, jer takmičenje sa drugima, ili zadovoljavanje tuđih kriterijuma kod mene aktivira najlošije strane ličnosti, a to me ne čini srećnom, ni malo.

A zbog cega, drugo?
Zelja za uspehom? Kompleksi.
Zelja za samopotvrdjivanjem? Kompleksi.

Posao bi trebalo da bude mesto gde idemo da zaradimo novac, da mozemo da zivimo.
Posao nikako ne bi trebalo da bude zivot.
Meni dan pocinje kad izadjem iz kancelarije.

Al' sto kazes, razliciti ljudi, razliciti afiniteti.

Ух, а чему осуда нечега што не разумеш? :confused:

Знаш ли колико људи, на жалост, рађа децу баш због комплекса или самопотрврђивања, или недостатка свог ''ја'', или да би удовољило чаршији-мужу-жени-свекрви, или да би имало занимацију у животу...или, што је најцрње а веома често пристуно - јер није било пара за абортус!?
Па то не умањује родитељство као појаву!

Зашто би тежња за успехом била комплекс? Зар то није нешто позитивно?
Зар су сви људи који су постигли неки успех у животу (науци, спорту, култури, уметности..) били искомплексирани? Само су медиокритети неискомплексирани? :dontunderstand:

hajde da prepisem, da ti olaksam, koji god jezik da je u pitanju konotacija je pezorativna.

merriam-wabster za karijerizam:

the policy or practice of advancing one's career often at the cost of one's integrity

evo ti i na francuskom:

{péjoratif} Tendance d'une personne à faire carrière par ambition personnelle sans s'embarrasser de scrupules.

ukratko, napredovanje po svaku cenu, bez skrupula cesto po cenu sopstvenog integriteta. znacenje je pezorativno.

hajde da prepisem, da ti olaksam, koji god jezik da je u pitanju konotacija je pezorativna.

merriam-wabster za karijerizam:

the policy or practice of advancing one's career often at the cost of one's integrity

evo ti i na francuskom:

{péjoratif} Tendance d'une personne à faire carrière par ambition personnelle sans s'embarrasser de scrupules.

ukratko, napredovanje po svaku cenu, bez skrupula cesto po cenu sopstvenog integriteta. znacenje je pezorativno.

jao morjae, pa neces valjda time da se bavis sad?
karijera i KARIJERIZAM su dva potpuno zarlicita pojma....
mi pricamo o karijeri sve vreme...

mimikrija jeste svima nama neophodna i postoji zdrava doza ambicije, profesionalnosti koja ne zahteva da se porodica odbaci. to je ono sto mi ovde i radimo na kraju, balansiramo izmedju posla i porodice. samo, mi se ne zanosimo karijerizmom, vecina nas ima realno vidjenje sopstvenog mesta u drustvu.
za karijeru moras da budes spremna na sve - moralno nema granica. ne moze nas direktno da pogodi to sto je prodavacica zvaka nasela na pricu vlasnika kioska da je ceka sjajna karijera u zivotu i da zbog toga treba da ga pokrije kada vara kod poreskog, da bude prijavljena na crno, da se mozda s njim usput kresne - jer ona je alfa zenka, njegov licni menadzer u lajkovackom lancu od dva kioska; ali, sire se neke negativne vrednosti. kao zaraza, sistem je ubedio ovcu da je lavica, ona sad sebe tako vidi i truje sve oko sebe nesposobna da se sagleda realno. to sto ti vidis ovcu ne menja njeno delovanje jer postoji domino efekat koji gura drustvo iz blata u septicku jamu. nije problem sto je ona sama progutala tu pricu - njen zivot, njena stvar, ona je sebi naskodila - nego sto je taj negativni sistem vrednosti agresivan i ekspanzivan. ona dalje mora da ubedi sebe i druge da je to pravi i jedini put, inace treba da prizna sebi ono sto u startu nije mogla - da nije bolja/ jaca / pametnija od drugih. tu pokretac mozda jeste ona konkurencija ili ljubomora koju si pomenula.

i da ne bude zabune - rekla si za karijeru, ne za karijerizam...

Знаш ли колико људи, на жалост, рађа децу баш због комплекса или самопотрврђивања, или недостатка свог ''ја'', или да би удовољило чаршији-мужу-жени-свекрви, или да би имало занимацију у животу...или, што је најцрње а веома често пристуно - јер није било пара за абортус!?

Зар су сви људи који су постигли неки успех у животу (науци, спорту, култури, уметности..) били искомплексирани? Само су медиокритети неискомплексирани? :dontunderstand:

Potpuno se slazem. Uzgred, veoma je zamorno slusati iznova i iznova pricu o zlatnoj sredini. Mozda samo deo onih koji je cini nisu sposobni da razumeju bilo koga ko ne lici na njih, pa je lakse kritikovati nego prihvatiti sopstvene limite.

Ne grade svi karejeru zbog novca. Postoje ljudi - i muškarci i žene - koji jednostavno obožavaju svoj posao, jako su dobri u tome i to ih ispunjava. Deca im prosto ne padnu na pamet.

A ja eto nemam ni decu ni karijeru (imam posao, školu, dobra sam u svom poslu, i to se zna) i uopšte nisam nesrećna, naprotiv. U životu imam i ljubav, i prijatelje, volim svoj posao i nije mi teško da ga radim, imam mnogo interesovanja kojima se posvećujem u slobodno vreme. Da sam želela da se trkam, mogla sam da radim na mestima na kojima postoji hijerarhija - sada naravno nećemo saznati da li bih napredovala, i kojom brzinom, ili ne - ali ja sam odavno odlučila da ću svoj život da živim samo za sebe, jer takmičenje sa drugima, ili zadovoljavanje tuđih kriterijuma kod mene aktivira najlošije strane ličnosti, a to me ne čini srećnom, ni malo.

Ali, ja volim svoj posao. :)
Srecom.

Samo ga ne posmatram kao nesto sto cini mene kao osobu.
Smatram da je moj posao, koji mi se slucajno i svidja, moj nacin da zaradim novac, koji mi je, nazalost, potreban.

Smatram da postoje ljudi koji se previse i bespotrebno unose u svoj posao, da bi se samopotvrdjivali, dokazivali pred drugima, sto je po meni odraz nesigurnosti i dubokih kompleksa .
Ok mi je da neko ko je doktor, stomatolog, profesor,knjizevnik, naucnik,...shvata svoj posao licno, sa odgovornoscu i posebnom paznjom, i ja bih na njihovom mestu, ali neko ko radi kao akaunt menadzer, advertajzing, pr i ostali sviraci, koji samo zaradjuju na tudjoj nesreci i naivnosti, sebi dokazuju da su neko i nesto, meni je to jadno i bedno.
Zao mi je, ali jeste.
Ti nisi tvoj posao, sto bi rek'o Bred Pit u Fajt klubu. :)

Meni je teznja za uspehom, kompleks.
Sorry, ali tako mislim.

Naravno, sve zavisi od posla, ima ih koji su odgovorni i vazno ih je shvatiti ozbiljno, kao sto sam objasnila u prethodnom postu.
Zelja da putem svog posla nekome pomognes ili da doprineses drustvu, to je druga stvar.

Poslednja izmena:
..e pa trckaram a ko je trckarao pre milion g. i ko ce da trckara za milion g. uopste me ne dotice... mogu i kinezi bas me briga :D

Taj tvoj naglašeni egoizam je samo još jedan znak da te priroda ne želi . Koga bogovi odluče da upropaste , prvo mu oduzmu pamet

Добро, ако ћемо да пређемо на метафизички ниво онда морам да поставим питање зашто је природа казнила баш ту жену, а неку другу није? Мислим, ако не одлучујемо МИ сами, него природа место нас....онда нема везе шта смо ми одабрали да нам буде приоритет у животу (породица, каријера, хоби, новац...) јер ништа не зависи од нас. Зашто је онда та жена ''кажњена''? Шта је скривила да би јој се природа светила? :dontunderstand:

Зашто је она ''генетски отпад'' и природа јој ''не да да се размножава'', а здрава је и права, а неко са тешким физичким и менталним оштећењима (и генетским) - може да има децу и има их и та оштећења преноси на децу? :dontunderstand:
Зар природи није стало да се размножавају најквалитетније јединке?

Pa jedino mogu da ti kažem - ne znam . Međutim , siguran sam da ona svakako ne spada u te najkvalitetnije jedinke , mada se nama možda čini da je pametna , lepa i zdrava . Moguće je da je priroda odlučila da je ona "slepi kolosek" , da nastavljati u tom pravcu neće biti dobro , da bi njeno potomstvo uzalud trošilo resurse .

Ali, ja volim svoj posao. :)
Srecom.

Samo ga ne posmatram kao nesto sto cini mene kao osobu.
Smatram da je moj posao, koji mi se slucajno i svidja, moj nacin da zaradim novac, koji mi je, nazalost, potreban.

Smatram da postoje ljudi koji se previse i bespotrebno unose u svoj posao, da bi se samopotvrdjivali, dokazivali pred drugima, sto je po meni odraz nesigurnosti i dubokih kompleksa .
Ok mi je da neko ko je doktor, stomatolog, profesor,knjizevnik, naucnik,...shvata svoj posao licno, sa odgovornoscu i posebnom paznjom, i ja bih na njihovom mestu, ali neko ko radi kao akaunt menadzer, advertajzing, pr i ostali sviraci, koji samo zaradjuju na tudjoj nesreci i naivnosti, sebi dokazuju da su neko i nesto, meni je to jadno i bedno.
Zao mi je, ali jeste.
Ti nisi tvoj posao, sto bi rek'o Bred Pit u Fajt klubu. :)

Meni je teznja za uspehom, kompleks.
Sorry, ali tako mislim.

Naravno, sve zavisi od posla, ima ih koji su odgovorni i vazno ih je shvatiti ozbiljno, kao sto sam objasnila u prethodnom postu.
Zelja da putem svog posla nekome pomognes ili da doprineses drustvu, to je druga stvar.

Samo sto nije u redu da svoj sistem vrednosti primenis na nekog drugog i da sudis po tome. Ne mozes znati svacije motive da bi nipodastavala i kritikovala odluke.

Samo sto nije u redu da svoj sistem vrednosti primenis na nekog drugog i da sudis po tome. Ne mozes znati svacije motive da bi nipodastavala i kritikovala odluke.
Muka mi je od ovakvih "argumenata".
ZASTO? :neutral:
Zasto ne mogu da kritikujem sta mi se kritikuje?
Zasto ako ne mislim da je to ispravno nemam pravo to da kazem?
U jeeee sto smo svi fini i tolerantni.

Istolerisi ti moje misljenje, ajde. :)
Cuj..." ne mozes ". Mogu.
Koji argument...ne razmisljaju svi kao ti...ma hajde, nisam znala. :)
Ne znam za tebe, ali ja dolazim na Forum bas iz razloga da kritikujem ono sto mi se ne svidja.

Back