Gem collection club i Mega book

Dakle Coderu, registrovao sam se na ovaj forum samo da bih ti odgovorio (znam da je tema stara, ali ima novosti).
Ovu temu sam našao na krstarici googlovanjem, jer sam želeo da saznam nešto više o tvojim kriminalcima.
Danas je 20.06.2012 god., pročitao sam u Pressu da je cela tvoja kriminalističko-sektaška "fantastična" firma raskrinkana.
Da se predstavim: ja sam magistar jedne nauke, imam solidnu platu, hranim porodicu (i užu i širu, i mog klinca), moj IQ je 140 (proveren na nekoliko različitih testova), i sasvim je dovoljan da znam da bez motike nema leba, da znam da učim i savetujem mog sina da se kloni svakoga ko i malo prismrdi.
Zato nemoj da prodaješ muda za bubrege i svoja "genijalna" razmišljanja zadrži za sebe i tebi slične.
Pošto pišem post u radno vreme, svašta bih ti još napisao, ali nemam vremena, jer moram da radim i zaradim, u mom poslu "vreme je novac", a u tvom poslu "prevarene naivčine su novac".
Želim ti najiskrenije da zaglaviš debelu robiju, da vratiš pare svojim prijateljima kojima si hteo da budeš "dobrotvor" pa si ih učlanjivao u tu sektu, da pozdraviš sestru koja te učlanila, i da na robiji imaš bar 3-5 godina da razmišljaš od čega živi ostatak poštene Srbije koja se ne lakomi za leba bez motike. Takođe, to je dovoljno vremena da u pauzama vađenja krompira pročitaš Sveto Pismo i shvatiš kako treba da živi pošten pravoslavni vernik.
Još ima nade za tebe.....
Pozdrav
Postovani nebeski lave kako sebe nazivas moram da komentarisem tvoj tekst jer u njemu postoje nedolicne reci jednom pametnom coveku.Hvaliti se IQ~om samo hvalisanje ali ajd da i ja upadnem u istu gresku moj je samo 128. Kazes magistar neke nauke, mozda nisam u pravu ali cini mi se da si magistrirao kao svi oni koji su magistrirali od 1991 pa na ovamo,naime teze je bilo otvoriti ogromna ulazna vrata od punog drveta na fakultetu nego li dobiti diplomu.Nekoga proklinjati i zeleti mu zlo nije primereno jednom pametnom coveku pri tome opozivati se na sveto pismo ili bibliju.A sada cu biti bukvalista i pitam se dali si ti ikada video motiku i koja zivotinja daje mleko.Prijatelju moj inteligentan covek ne znaci i da je pametan, jer pametnog coveka stvara vreme, iskustvo steceno kroz zivot i nacin ophodjenja prema zivotu i drugim ljudima.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/233779/Gem-koleksn-otimao-novac-uz-muziku-i-smeh-

"Gem kolekšn" otimao novac uz muziku i smeh
Komentara 5
2

Članovi kluba delovali kao sekta u vrbovanju lakovernih žrtava. Grupa delovala godinama, ali zbog "rupa" u zakonu policija bila nemoćna, pišu Večernje Novosti.
246374_gem-koleksn_f.jpg
Foto: Arhiva

U delovanju piramidalnog udruženja "Gem kolekšn", čiji su članovi uhapšeni zbog poreskih utaja i "pranja" novca, bilo je i elemenata sektaškog delovanja, pokazala je policijska istraga. Kao u kultu, članovi su na sastancima uz određene pokrete rukom ritualno izgovarali mantru, slušale su se uvek iste pesme, o delovanju se nije smelo govoriti javno a pristup nepozvanima bio je strogo zabranjen.

Za delovanje grupe "Gem kolekšn" koja je iskorišćavala naivne građane znalo se godinama, ali je policija dugo bila nemoćna da bilo šta preduzme jer njihova šema ne može da se okarakteriše kao prevara. Tek je praćenje tokova novca ukazalo na niz finansijskih krivičnih dela zbog kojih su uhapšena 24 člana ove ekipe, dok se za jednim od ljudi koji se nalaze na vrhu šeme - Stanislavom Draškovićem (60) iz Šapca do srede tragalo.

On je registrovan kao predstavnik kluba "Gem kolekšn" koji u Srbiji deluje od 2002. godine. Posao i novčane transakcije uglavnom su obavljane preko preduzeća FFSA sa adresom na Gibraltaru, "Mega buk" i "Magna karta" iz Beograda.

Suština njihovog delovanja bila je u ubeđivanju naivnih građana (mnogi su bili psihički labilni ili čak bolesni od teških bolesti zbog čega im je bio neophodan veliki novac za lečenje) da za "početak posla" investiraju 2.290 evra. Za tu cenu dobijali su komplet knjiga "Put uspeha". Ubrzo se, međutim, ispostavljalo da je njihov jedini posao da dovode nove "žrtve" za šta su dobijali procenat i tako eventualno vraćali uloženo ili čak zarađivali.

Na "seminare" na kojima su regrutovani novi članovi, građani su pozivani putem oglasa u kojima su, bez objašnjenja, nudili veliku zaradu ili su ih direktno pozivali poznanici koji su već u "šemi". Skupovi su se uvek odvijali po istom programu pripremljenom tako da slomi psihološki otpor potencijalnih članova i oslabi njihovu pažnju.

"Gosti su prisustvovali osnovnim seminarima koji traju po nekoliko sati i zabranjeno je unositi kamere i mobilne telefone", kaže izvor "Novosti" blizak istrazi.

"Oko sto prisutnih građana stalno peva, aplaudira i u određenim trenucima svi uglas izgovaraju mantru "oooo geeeem". Slušaju se uvek iste pesme - "Mani, mani" grupe "Aba", "La vida loka" Rikija Martina i "Maj lajf" grupe "Bon Džovi". Moto udruženja je "Ko postane član udruženja biće bogat i što više aplaudiraš, više ćeš zaraditi". Prikazuju se fotografije detalja iz života bogatih ljudi sa velikim kućama, skupim automobilima, atraktivnim ženama i muškarcima..."

Prisustvo nepozvanim osobama strogo je zabranjeno, do te mere da organizatori nisu dozvolili da Hitna pomoć pomogne članu kome je pozlilo tokom seminara. U toku svakog skupa pravi se nekoliko pauza kada se zainteresovanima pruža šansa da se učlane.

"Novi članovi se izdvajaju u posebnu prostoriju gde im nekoliko ljudi stalno potura gomilu papira koje treba da potpišu", otkriva sagovornik. "Govori im se da taj paraf i nije tako bitan, ali da time pokazuju vernost grupi. Na kraju potpisuju i porudžbenicu za knjige na 2.290 evra. Pored toga stavljaju svoje ime na dokument u kojem se obavezuju na čuvanje poslovne tajne. Ne smeju o tome da govore čak ni prijateljima i porodici."

Novac koji su naivni članovi uplaćivali na osnovu fiktivnih faktura za navodno pružene marketinške usluge i ispitivanje tržišta organizatori su delom isplaćivali sebi, a delom usmeravali prema "ofšor" kompanijama na Kipru i Devičanskim ostrvima.
Mile sa Klise tacno se vidi da ti verno citas novine i slusas senzacionalisticke vesti sto znaci da ti na ovom blogu mozes samo da lupetas gluposti.Kada ces shvatiti da su javni mediji ispiraci mozga, a o novinama i da ne govorim nisu dobre ni za tariguz jer u njima ima mnogo otrovnih materija.batali ti ovo i nemoj dsa se blamiras glupostima.

Dakle Coderu, registrovao sam se na ovaj forum samo da bih ti odgovorio (znam da je tema stara, ali ima novosti).
Ovu temu sam našao na krstarici googlovanjem, jer sam želeo da saznam nešto više o tvojim kriminalcima.
Danas je 20.06.2012 god., pročitao sam u Pressu da je cela tvoja kriminalističko-sektaška "fantastična" firma raskrinkana.
Da se predstavim: ja sam magistar jedne nauke, imam solidnu platu, hranim porodicu (i užu i širu, i mog klinca), moj IQ je 140 (proveren na nekoliko različitih testova), i sasvim je dovoljan da znam da bez motike nema leba, da znam da učim i savetujem mog sina da se kloni svakoga ko i malo prismrdi.
Zato nemoj da prodaješ muda za bubrege i svoja "genijalna" razmišljanja zadrži za sebe i tebi slične.
Pošto pišem post u radno vreme, svašta bih ti još napisao, ali nemam vremena, jer moram da radim i zaradim, u mom poslu "vreme je novac", a u tvom poslu "prevarene naivčine su novac".
Želim ti najiskrenije da zaglaviš debelu robiju, da vratiš pare svojim prijateljima kojima si hteo da budeš "dobrotvor" pa si ih učlanjivao u tu sektu, da pozdraviš sestru koja te učlanila, i da na robiji imaš bar 3-5 godina da razmišljaš od čega živi ostatak poštene Srbije koja se ne lakomi za leba bez motike. Takođe, to je dovoljno vremena da u pauzama vađenja krompira pročitaš Sveto Pismo i shvatiš kako treba da živi pošten pravoslavni vernik.
Još ima nade za tebe.....
Pozdrav

jedina moja primedba-ispravka tvog teksta: umesto "treba da živi pošten pravoslavni vernik." predlažem: "TREBA DA ŽIVI ČOVEK."

Kako bre propade `naki kolektiv ?

Pa opet, to je mozda samo kratkotrajna kriza,, a trenutna deshavanja najbolja reklama za novi predstojeci turnus uclanjenja .... ma neeee...

Pobogu , shta ljubomorni ljudi uradishe kolektivu , a Arpade ?

Coderu 75 , el malko jasnije shta je nachmish tebi ovde risao ?

Могу замислит како они пред спавање, када легну у кревет, размишљају кога би могли сутра назвати и рећи: Имам сјајан посао, могу и тебе да укључим и такве приче...
Ал' дефинитивно је најбоље кад кажу: Ниси био на "пословном састанку" па не разумијеш! :rotf:

Читао сам претходне странице, морам признати да је млађаниДемократа легенда.
Штета што га бановаше.
Нисам био на састанку, то ми је жао, јер нисам видео те мајсторе како се пентрају по лустерима...

Читао сам претходне странице, морам признати да је млађаниДемократа легенда.
Штета што га бановаше.
Нисам био на састанку, то ми је жао, јер нисам видео те мајсторе како се пентрају по лустерима...
Masta ti je bujna kad zamisljas da se Gemovci pentraju po lusterima, nego da te pitam nosis li ti mozda pampers pelene i slusas bajke za uspavanku kad pises ovakve brljotine.

Kako bre propade `naki kolektiv ?

Pa opet, to je mozda samo kratkotrajna kriza,, a trenutna deshavanja najbolja reklama za novi predstojeci turnus uclanjenja .... ma neeee...

Pobogu , shta ljubomorni ljudi uradishe kolektivu , a Arpade ?

Coderu 75 , el malko jasnije shta je nachmish tebi ovde risao ?
Takvi kao ti prijatelju nalaza se na ovom blogu samo zato da bi se sladili tudjim problemima ali neka volimo mi takve jer i negativna reklama je nekada dobra reklama, a mi smo postojali,postojimo i postojaticemo stobom ili bez tebe mada mislim bolje bez tebe jer ti ne zasluzujes nista bolje nego da rintas za druge i za sitne pare.

Masta ti je bujna kad zamisljas da se Gemovci pentraju po lusterima, nego da te pitam nosis li ti mozda pampers pelene i slusas bajke za uspavanku kad pises ovakve brljotine.

Арпад, Кодер75, који ли си већ...
Толико су ти мозак испрали у гему, да ти човјече више ниси низашта...

Када се покуша ући на њихову страницу, све линкови ка страницама од новина гдје пише да су ухапшени...

http://www.gemcollection.net/

На претходним страницама увек исте приче...
Свако ко није у гему, он сигурно не зарађује више од 300 евра...

Ја сам гемовац и то је нешто најлепше што ми се у животу десило. Живим ко лорд, месечно зарађујем 3000 Евра. Већ сам дуго у послу који се разгранао, тако да више не радим ништа и не морам да привлачим нове чланове.

Обратите пажну да је званични назив фирме "New World Progress EU". Ово Еу значи Европска Унија ка којој стремимо и која је најважнији задатак наше генерације. Европска Унија ће нам донети посао, инвестиције и сигурност. Чим фирма има такав назив, будите уверени да то не може бити ништа лоше.

Ево за љубоморне павијане један снимак да виде како се ми успешни бизнисмени из ГЕМ-а дружимо. Сви су срећни и задовољни откад су ушли у ову феноменалну фирму, што се и види на снимку.

Ево га и наш гемовски поздрав, хеј хеј хеј оо геем. Ови људи на слици су пуни пара и могу све да вас купе, што се и да приметити по срећи и усхићењу на њиховим лицима.

Арпад, Кодер75, који ли си већ...
Толико су ти мозак испрали у гему, да ти човјече више ниси низашта...

Када се покуша ући на њихову страницу, све линкови ка страницама од новина гдје пише да су ухапшени...

http://www.gemcollection.net/

На претходним страницама увек исте приче...
Свако ко није у гему, он сигурно не зарађује више од 300 евра...
MAJSTORE ZA SVE kako sebe nazivas, ne znam kome je mozak izapran kad vec po pisanjima ne mozes razlikovati Kodera od Arpada.lepo sam napisao da ne citas novine sve same brljotine. Uhapseni ????? mozda, samo je pitanje ko je hapsenje izveo i zasto,mozda neko nije dobio dovoljno para tako zvani reket, mozda,mozda,mozda,????????????

Evropenda bre ... osho cirkus iz grada , gotovo , fajront , ende , konac , nema vishe ...
Da da najbolja firma ... pod uslovom da si derpe i da se radujesh zagondjijama iz prdekane koji ce da razvale guzove gemovcima ... pa pricaj ti posle do mile volje ..." nesto najlepse sto mi se u zivotu desilo ... " .
Eh da ... obratili smo mi paznju odavno , nish ne brigaj .

MAJSTORE ZA SVE kako sebe nazivas, ne znam kome je mozak izapran kad vec po pisanjima ne mozes razlikovati Kodera od Arpada.lepo sam napisao da ne citas novine sve same brljotine. Uhapseni ????? mozda, samo je pitanje ko je hapsenje izveo i zasto,mozda neko nije dobio dovoljno para tako zvani reket, mozda,mozda,mozda,????????????

Где ја себе називам мајстором за све?
Ако алудираш на мој ник, требао би знати да то не значи мајстор за све...

Ма не могу да вјерујем да су затворили најбољу фирму на свету, како је ви гем-овце називате...

Evropenda bre ... osho cirkus iz grada , gotovo , fajront , ende , konac , nema vishe ...
Da da najbolja firma ... pod uslovom da si derpe i da se radujesh zagondjijama iz prdekane koji ce da razvale guzove gemovcima ... pa pricaj ti posle do mile volje ..." nesto najlepse sto mi se u zivotu desilo ... " .

:rotf: :rotf: :rotf:

Где ја себе називам мајстором за све?
Ако алудираш на мој ник, требао би знати да то не значи мајстор за све...

Ма не могу да вјерујем да су затворили најбољу фирму на свету, како је ви гем-овце називате...

:rotf: :rotf: :rotf:
Pa dobro !!!!!!!!! nisam hteo da preterujem pa sam napisao majstor za sve,ali nije li sebe nazivati glavnim umom malo pretenciozno, ja bih ipak rekao bogatim srbskim jezikom PAMETNJAKOVIC koji zabija nos u sve i svasta a u stvari nema pojma o nicemu pogotovo ne o GEM~u.Firma je legalna i legitimna i uopste nije zatvorena.

Ti si pacenik koji se sladi i hrani glupostima a sto je jos gore tudjim problemima.Sve ce to tebe jednog dana zadesiti.Lepa Srbska poslovica kaze *ko drugom jamu kopa i sam u nju pada*.:ok:

Pa dobro !!!!!!!!! nisam hteo da preterujem pa sam napisao majstor za sve,ali nije li sebe nazivati glavnim umom malo pretenciozno, ja bih ipak rekao bogatim srbskim jezikom PAMETNJAKOVIC koji zabija nos u sve i svasta a u stvari nema pojma o nicemu pogotovo ne o GEM~u.Firma je legalna i legitimna i uopste nije zatvorena.

Зашто тумачиш мој ник кад не знаш разлог зашто сам га изабрао?
Не сматрам себе паметњаковићем...
Тај ник сам изабрао из разлога што не вјерујем у све што ми се сервира... (за разлику од тебе, који си слијепо повjеровао куму или тако некоме а затим схватио да си испао обична овчица)
Новине читам површно, а на вијестима само гледам вријеме за сутра...
А дао сам линкове од новина из разлога што сте општу јавност убјеђивали да сте потпуно легални, а те књиге једино могу и служити као рупa у закону...

Чак и да је тачно, сигурно се власник Гема нашао са политичарeм у четири ока од којих је једно зажмурило...

Poslednja izmena:
Evropenda , imam loshu vest za tebe ...
Sta god ovde pisao , nikad neces doseci visine XXMa , Gem samo Gema i Codera 75 .
Aj ti malo u tom mlatjenuju para upotrebi i lopatu ,... ona pricha, da rinete lopatom tamo pare ...
Znash , posle ti se lopata moze bash naci za meshanje betona ko XXMu.
Odakle bre izadje covece pa gde si bio do sad ?
Razumesmo mi svi ovde davno kakva odela nosite i koja auta terate >>>> ... kinesko odelo sa buvljaka i besne makine istocnonemacke proizvodnje marke TRABANT .

Arpade , stari prevarantu ,... znaci ako vas neko raskrinka i spreci u naumu da shishate neduzne ovcice , to je isto kao da vam neko jamu kopa , da je na vas ljubomoran , neuk do srzi ...itd ...
Cudni su ti vashi kriterijumi o uspehu , moralu , etici , poshtenju i obrazovanju .
Po vashem nacinu razmishljanja , nije kriv onaj shto je komshiji ubrao kajsiju , nego gazda kajsije koji je na drvetu , ovog prvog uvatio i prebio ko macku .

Ja sam se uclanio u gem pre dve godine i vec sam posle prve sesije uspeo da izvucem ulozeni novac tako sto sam navukao pet pavijana da ih uclanim.Ok jasno mi je odmah bilo da je sve to prevara dakle nema tu ni P od posla ali sam svestan da moram da glumim biznismena i da trujem o mega lovi da bih pecao nove dumstere.Nije ovo fora za svakoga jer ovde moras biti manijacki uporan u tvrdnji da je sve ok i da svi zaradjuju i naravno da glumis za oskara.

Karakter i postenje sam naravno operisao jer bi mi vrlo stetili u poslu.:mrgreen:

Pavijane koje sam uveo u sljaku sam uclanio samo da bih izvukao svoju lovu.Nisu bili neki soc slucajevi nego alavi likovi koji su hteli bez rada da uvecaju lovu i obezbede neka primanja na osnovu gem-a.Ne bih ni usao u celu pricu da mi ih nije nabacio poznanik kom sam dao procenat od cele muvacine.On ih je prethodno obradio i objasnio mi je celu foru .Trebao mu je lik koga oni ne poznaju i kome ce poverovati da je mega baja koji deli lovu na lepe oci .Nabacio sam za tu priliku garderobu i upucao se u dobar auto malo proucio materiju i eto sve je krenulo.Upecali su se pavijani iz prve.Naravno otrovao sam ih sa pricom da sam pun kao brod i da sam svu lovu zaradio u gem-u.To je klasicna prica sa kojom se uvlace novi clanovi.Pavijani su uclanili jos nekoliko novih likova a ti po jos par ali su svi do jednog pukli.Realno receno prica ide na tu foru kod svih koji se navuku.Retko ko uspe da uzme bilo sta.Nemaju svi toliko uspeha da navuku novu naivcinu .Komotno sam mogao da im uzmem svu onu lovu i da sa njom zapalim bez uplate gemu jer su svi ljudi koji se uclanjuju u sustini teski retardi.Sema jeste smesna i do bola je smesno kako se ljudi tamo glupiraju i pricaju neke bajke o lovi i extra zaradi.
Nekim likovima je to vid zabave da loze ocajnike kojima klepaju zadnji kesh iz steka.
Ovaj lik sto je sve to organizovao je advokat i on peca klijentelu .
On je taj koji naivce obradi i pripremi za cerupanje.Ima upliv i zna ko je nasledio neku lovu, kome je isplacena neka odsteta i zna tacno kako tim sveze oparenim likovima baciti mamac koji ce da zagrizu.
On u sustini ima kljucnu ulogu da te ocajnike posle smiruje i tesi kad shvate da su pukli.Ide mu od ruke ta mahinacija.
Ja ih naravno vise ne konstatujem i smatram ih nedostojnim mene ´velikog biznismena.
Ima budala koje se prosipaju sa pricom da su zaradili neku extra lovu sto je nemoguca misija jer se uglavnom sve zavrsi kad se ispuca broj ljudi kojie znas i koji ti poveruju da ce ziveti od nerada .Dakle nema tu neke duge kombinatorike .To je muvacina na brzaka i to je to.

Poslednja izmena:

Back