Gem collection club i Mega book

06.09.2010. 02:47 #175
paperinos
Podrazumevano Re: NOVA SANSA!!!

Navali narode prevara, prevara velika prevara , navali narode MLM prevara , navali narode Oriflajm skart navali narode GEM prevara, ajde narode jos malo pa nestalo SC net prevara ajde narode sta cekas APR prevara, jos par komada, ajde narode navali piramida sta cekas Avon prevara,piramida na sve strane prevara, narode daj upadaj jos par mesta .....

Oriflame dezodorans ili šta već platiš 10 evra i on možda vredi realno 5 ili je nekvalitetan. A u gemu platiš 4 knjige 2300 evra koje su obična jeftina 'psihologija uspeha' i koju možeš za 300 dinara da kupiš u kiosku na autobuskoj stanici.
Coderu, nemoj da nas j.ebeš u zdrav mozak.

Oriflame dezodorans ili šta već platiš 10 evra i on možda vredi realno 5 ili je nekvalitetan. A u gemu platiš 4 knjige 2300 evra koje su obična jeftina 'psihologija uspeha' i koju možeš za 300 dinara da kupiš u kiosku na autobuskoj stanici.
Coderu, nemoj da nas j.ebeš u zdrav mozak.
Meni je zao sto ti nisi shvatio nista. Te knjige su meni donele za 10 meseci rada preko 25.000 evra buraz! :D

Uraghan
Učlanjen
11.03.2010.
Podrazumevano Re: NOVA SANSA!!!

Postojali su doslovno isti sistemi i ranije na nasem trzistu (primer: Lyoness, Gem collection, TQL itd.) i propali su.
Sistem je u potpunosti besmislen i tupavo zamisljen.
Posmatramo dve prodavnice u jednoj je cena 5000 i mogu dobiti 1% novca nazad sto iznosi ravno 50 dinara, a drugoj mogu kupiti isti aparat za 4500 dinara i odmah u dzepu imati 500 dinara.
Da bi se pomocu ovog sistema zaradilo 500 dinara potrebno je ostvariti promet robe u svojoj podmrezi u iznosu od najmanje 100 000 dinara, sto znaci najmanje 20 - 30 ljudi uclanjenih ispod sebe.

Zakljucak: Lakse mi je da prosetam dvadeset metara dalje do druge radnje i da kupim jeftinije nego da potrosim najmanje 30 sati vremena da ubedim 30 ljudi da pristupe nekoj mrezi i to pod uslovom da mi uspesnost bude 100% sto nikako nije moguce.

Ko je propao kolega ? Alo, dobro jutro ? Propao GEM ? Propao Lyoness ?? Sta pricas ?? Jedino je kod nas propao najjaci sistem, a to je drzava! :D

Original postavio Pjer_Nis
Mnogo je prosto prevara.
Na planeti postoji konacan broj ljudi, tako da mreza ne moze beskonacno da se siri. Ako posmatras jedno selo, jedan grad, drzavu ili kontinent, pod uslovom da SVI hoce da to 'rade', mreza ce da se siri do momenta dok se poslednji ne uclani. Tog momenta, on vise nema koga da uclani, i ostaje da visi. To je teorija, u praksi, broj onih koji bi se na to primili je daleko manji, hajde recimo da kazemo da ih je u Srbiji 10%, znaci negde oko 500.000 punoletnih ljudi. I ako pretpostavimo da svako ko udje u sistem uclani tri nova u toku samo prvih mesec dana i da posle nikog vise ne uclanjuje, sirenje mreze bi izgledalo ovako:

mesec br novih clanova ukupan broj clanova

1 3 3
2 9 12
3 27 36
4 81 108
5 243 324
6 729 972
7 2187 2916
8 6561 8748
9 19683 26244
10 59049 78732
11 177147 236196
12 531441 708588

Znaci posle 12 meseci, ti si vec uclanio sve u Srbiji koji su potencijalni clanovi, tj oni koji imaju pare za bacanje, dovoljno su alavi na pare i ne znaju matematiku za osnovnu skolu.

A vi im to ne kazete na prezentaciji, e tu je prevara, kada nekoga uvlacis u posao a ne das mu sve parametre.

To mi lici na onaj vic, kada je Ciga u vojsci ukrao kokosku, i komandir ga ubedjuje da je ukrao, jer je bilo 12 kokosaka, a sad ima 11, koje nikako ne mogu da izbroje jer stalno mrdaju, pa onda komandir postroji 12 vojnika, i naredi im da svako uhvati po jednu, i kad jedan ne uspe, jer nema vise slobodnih kokosaka, Ciga mu kaze: E bre kako si nesposoban, ni jednu kokosku ne mozes da uhvatis. Isto tako i vi: Stvarate privid da svako ima istu sansu, a u stvari svako ko udje ima za jedan nivo manju sansu od onoga ko njega ukljucuje 'posao', i sve tako, do vrha piramide, koji se do sada dobro nafatirao leba bez motike, jer je nasao dovoljno ovaca.

10 sigurnih znakova da ste na multilevel prezentaciji

1. Na prezentaciju vas je dovukao rod najrodjeniji , venčani kum recimo

2. Tajnovitost od samog početka jer vam nije rekao gde idete pod izgovorom da ne želi da krenete sa predrasudama

3. Stigli ste u banju i vidite mnoštvo izgubljenih lica očito u fiansijskim problemima dok nekolicina njih odlično izgleda, još bolje je odevena i okićena zlatom

4. Sala hotela u Mataruškoj banji je obezbedjena sa par ćelavaca a potpisali ste silne izjave o poverljivosti
5. U prepunoj sali piči video bim sa klipom sa Bahama i muzikom u stilu I Will Survive.

6. Na scenu izlazi baja i počinje da vam priča kako je sve ovo što su Bil Gejts i ostali truli milijarderi uradili čista glupost jer su morali da rade da bi se obogatili

7. Crta vam grafikone ŠTA BI BILO KAD BI BILO i izvodi dokaze da će te za godinu dana zaraditi 48 hiljada evra ne radeći ništa

8. Vadi papire gde piše (ne vidite jer ste u drugom redu) da je firma apsolutno legalna i da je ispostava firme registrovane na Gibraltaru uz mišljenja profesora pravnog fakulteta kako je sve ok

9. Celu farsu predstavlja kao voz koji je danas u stanici, u koga ćete uskočiti sad ili nikad

10. Traže vam 2290 evra u roku od 3 dana i pojedinačno vam prilaze i pitaju : Gospodine, jel ste u igri?

Osnovne karakteristike piramidalnih prevara:

- visoka cena učlanjenja

- često postoje vremenska ograničenja za nalaženje novih članova

- posao se gradi i zarada isplaćuje od vrha prema dnu

- obavezno je prisustvo na skupim seminarima

- dobit se neralno prikazuje

- Samo oni na vrhu piramide imaju mogućnost zarade dok ostali samo gube

- zarade se često isplaćuju samo u početku

- do vrha mogu stići samo oni koji su u poslu bili od samog početka

Zbog svega ovoga, s vremenom se usporava rast jer je sve manje
zainteresovanih i čitav posao prestaje funkcionisati nakon
relativno kratkog vremenskog preioda i ukida se.

Original postavio Pjer_Nis
Mnogo je prosto prevara.
Na planeti postoji konacan broj ljudi, tako da mreza ne moze beskonacno da se siri. Ako posmatras jedno selo, jedan grad, drzavu ili kontinent, pod uslovom da SVI hoce da to 'rade', mreza ce da se siri do momenta dok se poslednji ne uclani. Tog momenta, on vise nema koga da uclani, i ostaje da visi. To je teorija, u praksi, broj onih koji bi se na to primili je daleko manji, hajde recimo da kazemo da ih je u Srbiji 10%, znaci negde oko 500.000 punoletnih ljudi. I ako pretpostavimo da svako ko udje u sistem uclani tri nova u toku samo prvih mesec dana i da posle nikog vise ne uclanjuje, sirenje mreze bi izgledalo ovako:

mesec br novih clanova ukupan broj clanova

1 3 3
2 9 12
3 27 36
4 81 108
5 243 324
6 729 972
7 2187 2916
8 6561 8748
9 19683 26244
10 59049 78732
11 177147 236196
12 531441 708588

Znaci posle 12 meseci, ti si vec uclanio sve u Srbiji koji su potencijalni clanovi, tj oni koji imaju pare za bacanje, dovoljno su alavi na pare i ne znaju matematiku za osnovnu skolu.

A vi im to ne kazete na prezentaciji, e tu je prevara, kada nekoga uvlacis u posao a ne das mu sve parametre.

To mi lici na onaj vic, kada je Ciga u vojsci ukrao kokosku, i komandir ga ubedjuje da je ukrao, jer je bilo 12 kokosaka, a sad ima 11, koje nikako ne mogu da izbroje jer stalno mrdaju, pa onda komandir postroji 12 vojnika, i naredi im da svako uhvati po jednu, i kad jedan ne uspe, jer nema vise slobodnih kokosaka, Ciga mu kaze: E bre kako si nesposoban, ni jednu kokosku ne mozes da uhvatis. Isto tako i vi: Stvarate privid da svako ima istu sansu, a u stvari svako ko udje ima za jedan nivo manju sansu od onoga ko njega ukljucuje 'posao', i sve tako, do vrha piramide, koji se do sada dobro nafatirao leba bez motike, jer je nasao dovoljno ovaca.
Cek, cek, ako je tako kako ti kazes, kako postojimo vec 18 godina ?????? :D

10 sigurnih znakova da ste na multilevel prezentaciji

1. Na prezentaciju vas je dovukao rod najrodjeniji , venčani kum recimo - NIJE TACNO

2. Tajnovitost od samog početka jer vam nije rekao gde idete pod izgovorom da ne želi da krenete sa predrasudama - TACNO JE

3. Stigli ste u banju i vidite mnoštvo izgubljenih lica očito u fiansijskim problemima dok nekolicina njih odlično izgleda, još bolje je odevena i okićena zlatom - NIJE TACNO, SVI IZGLEDAMO EXTRA

4. Sala hotela u Mataruškoj banji je obezbedjena sa par ćelavaca a potpisali ste silne izjave o poverljivosti - NISAM BIO TAMO, NE ZNAM, KOD NAS IH NEMA
5. U prepunoj sali piči video bim sa klipom sa Bahama i muzikom u stilu I Will Survive. - NEMA TE MUZIKE

6. Na scenu izlazi baja i počinje da vam priča kako je sve ovo što su Bil Gejts i ostali truli milijarderi uradili čista glupost jer su morali da rade da bi se obogatili - NIJE TACNO, NAPROTIV!!!

7. Crta vam grafikone ŠTA BI BILO KAD BI BILO i izvodi dokaze da će te za godinu dana zaraditi 48 hiljada evra ne radeći ništa - NIJE TACNO, TREBA DA SE RADI I TE KAKO !!!

8. Vadi papire gde piše (ne vidite jer ste u drugom redu) da je firma apsolutno legalna i da je ispostava firme registrovane na Gibraltaru uz mišljenja profesora pravnog fakulteta kako je sve ok - NIJE TACNO

9. Celu farsu predstavlja kao voz koji je danas u stanici, u koga ćete uskočiti sad ili nikad - TACNO JE, ZAR NIJE TAKO ?

10. Traže vam 2290 evra u roku od 3 dana i pojedinačno vam prilaze i pitaju : Gospodine, jel ste u igri? - NIJE TACNO[/QUOTE]
Ja sam sve rekao iskreno :)

Poslednja izmena:
Cek, cek, ako je tako kako ti kazes, kako postojimo vec 18 godina ?????? :D

Postojite , niko to ne spori ali zaradjujo samo oni koji prodaju knjige za 2,3 k evra i likovi sa vrha piramide. Objektivno onoj čehinji nije bilo problem da navata 1000 ljudi koji su kupili knjige za 2300 evra , to je oko 2 miliona evra čisto.
a od tih 1000 svaki da bi zaradio nešto mora navatati 5 ljudi to je već 5000...
tih 5000 još po 5 to je 25 000
tih 25 000 još po 5 to je 125 000...

Postojite , niko to ne spori ali zaradjujo samo oni koji prodaju knjige za 2,3 k evra i likovi sa vrha piramide. Objektivno onoj čehinji nije bilo problem da navata 1000 ljudi koji su kupili knjige za 2300 evra , to je oko 2 miliona evra čisto.
a od tih 1000 svaki da bi zaradio nešto mora navatati 5 ljudi to je već 5000...
tih 5000 još po 5 to je 25 000
tih 25 000 još po 5 to je 125 000...
Sto jes jes, najvisa firma zaradjuje, ali to nije neki problem. Sto nisi ti otvorio ovako nesto ?! :) Ja sam uvek dobio svoje pare i svi ostali koliko ja znam.
Ne verujem da nas ima extra puno, ne znam koliko ni priblizno .... niti me interesuje...

Sto jes jes, najvisa firma zaradjuje, ali to nije neki problem. Sto nisi ti otvorio ovako nesto ?! :) Ja sam uvek dobio svoje pare i svi ostali koliko ja znam.
Ne verujem da nas ima extra puno, ne znam koliko ni priblizno .... niti me interesuje...

Nisam otvorio iz prostog razloga što nemam tu dozu bezobrazluka da ljude ubedjujem u nešto što nije istina.
U stvari, rado bih ja to uradio kada bih bio siguran da će u to što organizujem ući isključivo ljudi kao ti, xxm, arpad... pohlepni i lenji.
takve treba ošuriti i to bih uradio sa apetitom.
Problem su mi oni naivni a u suštini dobri kojima život nije pružio šansu da žive bolje i kvalitetnije ili oni kojima je GEM nada da reše teške egistencijalne probleme, plate lečenje za dete (a ima i takvih)..
Vidiš, ja da hoću mogao bi i bez gema da mlatnem takvu lovu da ne možeš da poveruješ.
Farmaceut sam i mogao bih i u kućnim uslovima da smuljam neke biljne kapi i da ih proglasim da leče kataraktu, rak, multiplex sklerozu, psorijazu...
I da ih prodajem po 50 evra. I lakše bih došao do velike kinte od bilo kog gemovca.
Imam validnu i autoritativnu duplomu farmaceutskog fakulteta, završene ekspertske seminare validirane od strane svetske farmaceutske asocijacije, objavljivane radove u časopisima..
Sam znaš kako se ljudi ponašaju kada su bolesni i kada nema drugog izlaza nego da pokušaju nekim alternacijama u lečenju..
a ja im poturim pod nos diplome, sertifikate, sve proverljivo... ne da bi plaćali te bezvredne 'lekove' nego samo tako.u to budi siguran.
a takvo lečenje bi bila prevara a to se kosi sa mojim moralnim principima.
da li ti je sad jasnije?

Poslednja izmena:
Nisam otvorio iz prostog razloga što nemam tu dozu bezobrazluka da ljude ubedjujem u nešto što nije istina.
U stvari, rado bih ja to uradio kada bih bio siguran da će u to što organizujem ući isključivo ljudi kao ti, xxm, arpad... pohlepni i lenji.
takve treba ošuriti i to bih uradio sa apetitom.
Problem su mi oni naivni a u suštini dobri kojima život nije pružio šansu da žive bolje i kvalitetnije ili oni kojima je GEM nada da reše teške egistencijalne probleme, plate lečenje za dete (a ima i takvih)..
Vidiš, ja da hoću mogao bi i bez gema da mlatnem takvu lovu da ne možeš da poveruješ.
Farmaceut sam i mogao bih i u kućnim uslovima da smuljam neke biljne kapi i da ih proglasim da leče kataraktu, rak, multiplex sklerozu, psorijazu...
I da ih prodajem po 50 evra. I lakše bih došao do velike kinte od bilo kog gemovca.
Imam validnu i autoritativnu duplomu farmaceutskog fakulteta, završene ekspertske seminare validirane od strane svetske farmaceutske asocijacije, objavljivane radove u časopisima..
Sam znaš kako se ljudi ponašaju kada su bolesni i kada nema drugog izlaza nego da pokušaju nekim alternacijama u lečenju..
a ja im poturim pod nos diplome, sertifikate, sve proverljivo... ne da bi plaćali te bezvredne 'lekove' nego samo tako.u to budi siguran.
a takvo lečenje bi bila prevara a to se kosi sa mojim moralnim principima.
da li ti je sad jasnije?
Jeste, jasno mi je, ti imas pravo da to uradis ili da ne uradis.
I ja sam imao pravo da udjem u gem a i nisam morao, malo mi je falilo da odustanem. Ipak sam se odlucio za gem i zadovoljan sam. Tako svi oni koji su usli imali svoju odluku, zato se ne osecam ni malo prevarantom.
Ne znamo se, pljujemo tu jedan drugog bez veze po mom misljenju ... ali neka, ako tako mora ... ja sam hteo na miran nacin da kazem kako sam ja poceo i gde sam dospeo, ali svi navalili na mene ...
dali je tebi jasnije sada ?

Coder mlati lovu al sa svojim Trabantom, iskljucivo za vreme letnje sezone i navale komaraca, tad se on provoza sa Trabantom i pomlati sve komarce po selu.:)
Ima jedna tipicna (ne ) karakterna osobina svih zaludjenika u GEM prevaru.
Redom su u pitanju promaseni likovi koji su pre ubacibanja u prevarantski biznis imali debakl na porodicnom planu.
Posle te havarije ulecu u prevaru, i bez milosti unistavaju sve oko sebe.
Silne muke i kompleksi muce ove likove a ponajvise frizura.
Kosa opada samo tako sto zbog sekiracije sto zbog konstantno oslonjenih ruku na glavu i jeda i besa koji ih unistava.
Talibanisanje je redovna pojava kod gemovaca a Coder je spram njih pravi mudzahedin .

Kad mu pogledate facu ( drugi sa leve straneI i one njegove antologijske zaliske videcete da se ivicom frizure ispisuje slovo M..mudzahedin :) ovaj drugi je tek u pocetnoj fazi i jos uvek je Taliban.

Inace ovo je snimak dok su vezbali da stopiraju.

260579_224586294232364_100000429866056_902241_1823609_n.jpg

Poslednja izmena:
Jeste, jasno mi je, ti imas pravo da to uradis ili da ne uradis.
I ja sam imao pravo da udjem u gem a i nisam morao, malo mi je falilo da odustanem. Ipak sam se odlucio za gem i zadovoljan sam. Tako svi oni koji su usli imali svoju odluku, zato se ne osecam ni malo prevarantom.
Ne znamo se, pljujemo tu jedan drugog bez veze po mom misljenju ... ali neka, ako tako mora ... ja sam hteo na miran nacin da kazem kako sam ja poceo i gde sam dospeo, ali svi navalili na mene ...
dali je tebi jasnije sada ?

Naravno da ti je malo falilo da odustaneš ali kad si uvukao u gem najbliže i devojku, čupnuo si kintu i onda je već počelo da kaplje po nešto...

Coder mlati lovu al sa svojim Trabantom, iskljucivo za vreme letnje sezone i navale komaraca, tad se on provoza sa Trabantom i pomlati sve komarce po selu.:)
Ima jedna tipicna (ne ) karakterna osobina svih zaludjenika u GEM prevaru.
Redom su u pitanju promaseni likovi koji su pre ubacibanja u prevarantski biznis imali debakl na porodicnom planu.
Posle te havarije ulecu u prevaru, i bez milosti unistavaju sve oko sebe.
Silne muke i kompleksi muce ove likove a ponajvise frizura.
Kosa opada samo tako sto zbog sekiracije sto zbog konstantno oslonjenih ruku na glavu i jeda i besa koji ih unistava.
Talibanisanje je redovna pojava kod gemovaca a Coder je spram njih pravi mudzahedin .

Kad mu pogledate facu ( drugi sa leve straneI i one njegove antologijske zaliske videcete da se ivicom frizure ispisuje slovo M..mudzahedin :) ovaj drugi je tek u pocetnoj fazi i jos uvek je Taliban.

Inace ovo je snimak dok su vezbali da stopiraju.

260579_224586294232364_100000429866056_902241_1823609_n.jpg

simpatičan mladić :D

Evo Codera 75 ni na Limundu (tamo je kupovao plagijete parfema taksimetar ? balzam ) :hahaha: a satro se razvaljuje od love najuren je naravno:hahaha: nije isplatio proviziju od par dinara a ovde se frlja sa milionima.Obratite paznju sta je prvo kupio . Balzam i serum protiv celulita za debelguzu.:rotf:

CODER75 NIJE LIMUNDOVAC SUSPENDOVAN
Osnovni podaci
Člancoder75 (2)
Član od 16. Avg. '07
Poslednja aktivnost01. Sep. '10 u 12:15
Status
Omiljeni citat
Ukratko o članu
Statistike (u poslednjih 90 dana)
Prodavao0
Kupio0
Licitirao0
Komentara u Cafe-u 0
Ocene (pritiskom na vrstu ocene filtriraš prikaz)
Pozitivne7
Neutralne0
Negativne0
Od kupca Od prodavca
DATUMKOMENTAROCENAOCENU DAO 31. Avg. '10
09:02 ++++++
Taximetar povoljno ! POZITIVNA
(od prodavca) Tux 23. Feb. '09
22:34 ok
After Hours Eau de Toilette POZITIVNA
(od prodavca) Erika 23. Feb. '09
Trimer POZITIVNA
22:33 ok
Miss O Eau de Toilette POZITIVNA
(od prodavca) Erika 15. Feb. '09
22:04 ok
Optimals Radiance Energy Cream POZITIVNA
(od prodavca) Erika 06. Feb. '09
22:10 Sve ok
Intenzivni serum protiv celulita u ampulama POZITIVNA
22:09 Sve ok
Natural Skin Care Tender Care - Univerzalni balzam POZITIVNA
(od prodavca)

Evo Codera 75 ni na Limundu (tamo je kupovao plagijete parfema taksimetar ? balzam ) :hahaha: a satro se razvaljuje od love najuren je naravno:hahaha: nije isplatio proviziju od par dinara a ovde se frlja sa milionima.Obratite paznju sta je prvo kupio . Balzam i serum protiv celulita za debelguzu.:rotf:

CODER75 NIJE LIMUNDOVAC SUSPENDOVAN
Osnovni podaci
Člancoder75 (2)
Član od 16. Avg. '07
Poslednja aktivnost01. Sep. '10 u 12:15
Status
Omiljeni citat
Ukratko o članu
Statistike (u poslednjih 90 dana)
Prodavao0
Kupio0
Licitirao0
Komentara u Cafe-u 0
Ocene (pritiskom na vrstu ocene filtriraš prikaz)
Pozitivne7
Neutralne0
Negativne0
Od kupca Od prodavca
DATUMKOMENTAROCENAOCENU DAO 31. Avg. '10
09:02 ++++++
Taximetar povoljno ! POZITIVNA
(od prodavca) Tux 23. Feb. '09
After Hours Eau de Toilette POZITIVNA
Trimer POZITIVNA
22:33 ok
Miss O Eau de Toilette POZITIVNA
(od prodavca) Erika 15. Feb. '09
22:04 ok
Optimals Radiance Energy Cream POZITIVNA
22:10 Sve ok
Intenzivni serum protiv celulita u ampulama POZITIVNA
22:09 Sve ok
Natural Skin Care Tender Care - Univerzalni balzam POZITIVNA
(od prodavca)
covece, vidis da izmisljas stvari ... idi pa se leci ... svasta .... :D

nema vas više od 300-400 aktivnih u svakom momentu.
kad je GEM krenuo tiraž knjiga je bio 1000 i hiljadu je i učlanjeno. naravno od tih 1000 možda je 5- 6 našlo dovoljno sposobne saradnike tj nove članove koji su sposobni da navataju nove likove... uglavnom 90 posto čak i ne vrati svoje pare ali organizatore zabole za to. u startu su uzeli 2 miliona evra i puna šaka brade...
jedan lik je ovde pričao da su neki GEMOVCI navatavali ljude koji su dobijali otpremnine u doba masovne privatizacije i otpuštanja, i to im je bilo dovoljno da vrate kintu što su uložili i ništa više.zašto?
pa ***, odgovor je prost, učlaniš nekog noćnog čuvara iz cementare u Beočinu koji je dobio otpremninu i on njega nemaš koristi jer lik sa 4 osnovne i završenim protiv požarnim kursom teško da može da učlani nekog jakog lika koji zna i ume da navata nove šarane.

Back