Ljudi uglavnom pljuju sve Multi-level (MLM) seme, bilo da se radi o osiguranju, serpama, magicnim drndalicama, Lyoness, Gem...
Smara me svaka budala koja me zove na neke prezentacije, okrecu me "prijatelji" od "prijatelja" koje nisam cuo ni video godinama. Pricaju mi da su oni elita a da sam ja luzer sto idem i radim, ali im ipak treba moj novac.
Nemam trunku postovanja prema takvima i do te mere su nistavni da ih ne bih ni "primecivao na radaru. Komentarisem ih samo zbog toga sto me smaraju i sto me vuku za rukav, desi mi se ponekad da ne mogu ni kafu na miru da popijem sa prijateljem a da mi se ne nakaci neka budala koja odnekud zna tog mog prijatelja i da pocne da mi prodaje sra.nja. A najgori su mi ti sto mi krenu o "velikim ulaganjima" i "velikom bizMisu".
- Ok, koji posao?
- To ja ne mogu da ti kazem, moras da dodjes na "sastanak" sa ovim ljudima pa ce ti sve biti jasno.
- Sve mi je vec jasno, o'ladi mi se kafa...
Jeste, mislim da si u pravu ... i mene su gnjavili iskreno ... jesu ... zato sam i otisao ... kod nas MLM jos nije prihvacen ... ali mislim da ce biti poslovanje 21-og veka. Mozda cemo doziveti, a mozda i necemo, videcemo.
Ja sam clan GEM-a, kao sto znate i zadovoljan sam svojim zivotom. Jednostavno volim MLM i mislim da sam i stvoren za ovakav posao. To ne znaci sada da ja ne zelim raditi kao obican radnik ili neko drugi, nego da sam se ja skolovao da zaradjujem glavom a ne rukama ....
To sto ti kazes, dakle tvoje misljenje, pa to treba ispostovati covece i prihvatiti naravno. Ti radis ono sto ti umes i volis, ako je tako, a mi radimo u sistemu mreznog marketinga. Ne bi trebali tu da se svadjamo, nego da normalno na ljudski nacim poelimo svoja misljenja i iskustva. Koliko sam ja primetio na ovom forumu, to nije moguce. Ovde ako neko kaze nesto, da je zaradio toliko i toliko, da radi nesto novo, svi ga napadaju, pljuju, prcaju.... ne znam zasto je to tako, mislim da je to mentalitet nas u Srbiji.
Moram da priznam da sam i ja preterao i nasedao na provokacije, ali sam shvatio da dzaba ja tu objasnjavam bilo kome moju situaciju, nikoga to ne interesuje, tj tu neki clanovi ovog foruma jedva cekaju da se neko pojavi pa da ga napadaju. Oni su ili bez posla pa imaju jako puno vremena, ili su jos mamini sinovi, pa imaju flat rate internet pa ne znaju sta ce sa sobom, ili su stvarno pukli u nekim od poslova u MLM. Nigde nisu svi uspesni, ni na jednom radnom mestu, neki su zavidni, neki nisu, neki se raduju kada neko negde promasi nesto ... a mi kazemo: licna sreca je nemoguca bez srece drugih ljudi.
Moram da kazem da sam dobio toliko negativnih komentara da sam se vec stvarno zapitao: Dali mozda ja gresim? Dali sam stvarno ja u sekti? Dali se stvarno radi o prevari? Piramidi, sta jos ... Pa sam procitao neke postove u slicnoj temi poput SCnet, Lyoness i dr. i vidim da se iste osobe pojavljuju i tamo i iste osobe dobacuju slicno kao na ovom forumu. E tad sam rekao: Ma okej, ja sam na pravom mestu, i dalje imam 100% poverenja najpre u SEBE, a isto tako i u firmu. Meni je gem kao udruzenje promenilo zivot ljudi. Vratio sam dugove koje sam imao i to za jako jako kratko vreme. I ovo nije kampanja, i da zelim nekog uvuci u posao, NE! Ovo je ziva istina. Zelim da svima vama bude zivot kao moj, da mozete vasoj deci, vasoj porodici dati sve ono lepo i dobro sto ja dajem... da zivite jedan lagodan, normalan zivot kakav bi trebali SVI MI U SRBIJI DA ZIVIMO.