XXM je smesan i tuzan.
Te njegove price su jadne i dokaz su koliko je nisko pao kad mora ovde po forumu da juri nekog ne bi li ga uclanio.
Covece ti si bruka ovog posla.
Caletu kad sam pricao sta radis samo se nasmejao i rekao mi je da mu se stomak okrenuo od gadjenja.
Cale kaze da takav pristup biznisu imaju sibicari i prodavci semenki.

i da si ti verovatno neki ocajnik koji pokusava da izvuce svoju lovu posto je ugasio sa spikom.
Moj cale je faca, GEM je za njega posao kao i svaki drugi.
Da se ne lazemo u pitanju je MLM piramidalni sistem.
Znaci posao se zasniva na navlacenju novih ulagacaa koji treba da daju svoju kintu onima koji su se uclanili pre njih.
Znaci dokle god bude novih likova posao ce da sljaka.
Kad ih vise ne bude bilo dolazi do kraha i tu je kraj.
Cale zato svima koje uclani daje savet da odmah uclane sto veci broj ljudi i to sto pre da bi izvukli svoju lovu, i da bi im posao sto pre krenuo i samim tim doneo sto vecu zaradu.
Svima je toliko jasno da se u GEM-u ne proizvodi nista i samim tim sve mora da se radi retoricki i da vam prica mora biti uverljiva.
Posao je zasnovan na poverenju i na ubedjenju da cete bas vi zaraditi, i da vi treba da zivite neki drugi i bolji zivot.
Ukoliko budete imali srece pa uclanite sto vise ljudi koji ce takodje uclaniti druge koji ce da opet uclane druge.......obogaticete se.
Sistem mora da se siri progresivno da bi opstao.
Znaci kako god okrenes mali broj ljudi ce zaraditi dobro, neko ce izvuci svoju lovu, neko ce izvuci samo deo love, a ogromna vecina ce da ostane bez love.
Znam sad cete da me pocnete kritikovati da je posao prevara .
Pa ok jeste prevara, ali sta sa tim.
I drugi poslovi su prevara, varaju vas svaki dan na ovaj ili onaj nacin i to bez vaseg znanja i volje.
Ovde svesno ulazite u rizik.
Niko vas ne tera da ulozite lovu.
To je vasa volja.
Moj cale nikoga ne vuce za rukav ili mu otima lovu.
Ljudi mu je sami daju, tacnije nude mu je.
Cale ima spiku, on ne prica o GEM-u nikad direktno.
Ljudi vide kako ima dobar auto, lepo se oblaci, zivi lagodno.
Pre samo osam godina nije imao nista,bio je na birou.
Ljudima takva cinjenica ne moze da promakne.
Zainteresuju se i pocnu da istrazuju.
Cale je od samog pocetka krenuo pun gas.
Imao je srece a i pomogla mu je snalazljivost.
Uzimao je od prijatelja dobre automobile na sat dva kad bi odlazio na Talibanisanje, menjao je odela stalno.
Keva je radila u hemijskoj cistionici pa je odatle stalno maznjavao odela da se u njima pojavi na Talibanisanju

.
Glumio je bezbriznost i srecu iako u kuci nismo imali prebijenog dinara.
Svi smo ga u tome podrzavali.
Lagali smo komsiluk, prijatelje i rodjake da idemo na skupe vecere, proslave, da cale ima uticajne prijatelje....svasta smo radili.
Veselili smo se na skupovima, penjali se po stolovima i kacili o lustere.
Iskren da budem bio sam sam sebi smesan ali i drugi su to radili pa mi je to bilo ok.
Pozdravljali smo se kao nenormalni urlajuci OOOO GEEEM, tapsali freneticno dlanovi su nas boleli narednih dana, a grlo je paralo, usi su zujale od one muzike...ali eto isplatilo se.
Ljudi su poceli sami da dolaze i da nude calu lovu da ih ubaci u posao.
Koga god je cale odveo na skup taj se i upecao.
Tako je krenuo od prvog dana i nije menjao taktiku od prvog dom poslednjeg coveka kojeg je uclanio.
Sistem je proveren, i nema sanse da omasi.
Mnogi su riknuli i nisu izvukli nista iz posla.
Takvi likovi su nam pretili i kretenisali se, ali cale ih je uvek drzao na distanci i nije im dozvolajvao da nas guse sa zalopojkama.
Posao je takav ne smes imati emocija, cale kaze da je to ok jer sta bi se desilo kad bi recimo mesar plakao za svakim prasetom koje prikolje.
Tako ide u poslu,laku lovu ako hoces moras da zaboravis na emocije.
Mnogi su riknuli i izgubili da bi cale zaradio, tako to ide u ekonomiji.
Ali neki su i uspeli da izvuku nesto, neki su i zaradili.
Naravno niko nije zaradio ni priblizno kao cale, jer je cale iznad njih ali ok nisu ni imali kapacitet za sljaku a i cale je bio pre njih.
Lik koji je cala usljakao u posao je navatao milione ali i to je ok on je bio medju prvima i taj lik je imao daleko vise pocetnog kapitala, a plus je imao i politicke kombinacije.
On nije morao da Talibanise i da glumi.
On je od starta vec bio faca.
Par likova koje je cale posle ukljucio u posao su takodje napravili lom, ljudi su se razvalili od love.
Eto znam coveka iz Apatina kojeg je cale navatao i uclanio ga.
Taj lik je radio u pivari i smotao je brdo radnika koji su dobili pozamasne otpremnine koje je uclanio u GEM.
Onda ima i lik iz Beocina, taj je radio u cementari i on je navatao podosta radnika koji su dobili otpremnine, preko njih dvojice cale je pobrao toliko love da nismo mogli da verujemo da tamo ljudi imaju toliku kintu.
Tako je poceo i evo jos uvek radi, ne mora da Talibanise po forumu i da poziva ljude u Veliku Planu.