Gde upisati dete u srednju skolu

Ma vaspitavam ga da bude dobar i posten, da nelaze, nekrade, nedrogira se itd. Trazim samo trojke i da neponavlja. Inace, danas sam zvao 2. ekonomsku skolu koja mi je u komsiliku i rekli su mi da oni nemogu da mi pomognu ali da mogu da se obratim u ministarstvo prosvete i Nemanjinoj i da tamo mogu da zavrsim posao. Kazu da nije neizvodljivo. Probacemo i to ovih dana !

Јеротије, да ли схваташ колику дебелу ВЕЗЕТИНУ треба да имаш да га преко Министарства пребациш из Технолошке у Другу економску. Чак и да то успе, што је скоро немогуће, какве су њему шансе у школи у коју долазе одлични ђаци и вуковци? Побогу, самлеће га тамо...

Marqueaux:
Јеротије, да ли схваташ колику дебелу ВЕЗЕТИНУ треба да имаш да га преко Министарства пребациш из Технолошке у Другу економску. Чак и да то успе, што је скоро немогуће, какве су њему шансе у школи у коју долазе одлични ђаци и вуковци? Побогу, самлеће га тамо...
I ja sam isao u tu istu 2 ekonomsku skolu i ponavljao 1 razred [kao i jos neki]. Nije to toliko bauk. Ima dobrih djaka ali ima i onih kao sto sam i ja bio. Inace, ta skola je za vreme rata bila zenski zatvor. Imam neku vezu u ministarstvu. Prijateljica moje pirjateljice. Pomisljam cak i na Saob.skolu na C.Krstu. Ona nije teska [mislim]

Ben_Adam:
Zhivish u debeloj iluziji... Ti si kriv shto si to dete tako ''unishtio'', bez uvrede. Nemash pravo da ga sada ubijash...
Ne chinish mu uslugu, samo tjesh da ga ubijesh u pojam...
Nisam ga unistio kao sto ni moji roditelji nisu unistili mene. I ja sam bio srednji djak i na kraju sam zavrsio dve srednje skole i sta mi fali. Ponavljao sam prvi srednje. Mislim da je vazno da se skola zavrsi i da te niko sutra nepita kakve si ocene imao vec "jesi-nisi" zavrsio skolu !

Ma vaspitavam ga da bude dobar i posten, da nelaze, nekrade, nedrogira se itd. Trazim samo trojke i da neponavlja. Inace, danas sam zvao 2. ekonomsku skolu koja mi je u komsiliku i rekli su mi da oni nemogu da mi pomognu ali da mogu da se obratim u ministarstvo prosvete i Nemanjinoj i da tamo mogu da zavrsim posao. Kazu da nije neizvodljivo. Probacemo i to ovih dana !
Nisam ga unistio kao sto ni moji roditelji nisu unistili mene.
Tvoje obrazovanje je unisteno, ali ti nisi....

Ben_Adam:
Ipak si u pravu. U tim krugovima manje obrazovanjih ljudi, opet, bez uvrede, nije toliko bitno... ;)
SSS nije manje obrazovan vec srednje obrazovan krug ljudi i nisi me uvredio. Ja se toga nestidim. Ponosim se jer nisam celu svoju mladost proveo za knjigom i nikad nisam jurio titulu. Znam dosta njih koji su zavrsili fakultete i rade isto kao i ja - taksisti. Jedan cak ima i dva fakulteta i svako vece okrece djevrek a mislim da ce i karijeru zavrsiti kao taksista. Ja sam bar u vreme detinjstva dok je on nocio sa knjigom jurio ribe, skitao, provodio se.....

Slusaj,niko ne kaze da ce tvoje dete lose da prodje ako zavrsi losu skolu.Ako je snalazljiv,moze da se uvek izvuce,i da prodje dobro.Nisam za to,ali takav je zivot.Ne razumem samo zasto mislis da je bolje provesti zivot ''na bazenima, kaficima, sa lepim devojkama u skitnji'' nego uciti,kada ima sanse da bolje prodje u zivotu ako uci,i da kasnije i sam poseduje bazen i kafic i mnogo toga,umesto sto ce da ispuca svoju mladost i kasnije da chami s*eban...

Jedan cak ima i dva fakulteta i svako vece okrece djevrek a mislim da ce i karijeru zavrsiti kao taksista.

To su ljudi koji su silom prilika dosli tu gde jesu...Zivimo u takvoj zemlji...

november child:
..shto volim ljude koji bi da luduju u vreme kad se studira...
..pa gde si bio za vreme srednje shkole?
..ko nije izludovao od petnaeste do dvadesete, teshko da ce to da nadoknadi kasnije..
S tobom se slazem. Jednog dana ce hteti......al nece moci........[izvinjavam se na vulgarnosti]. Zivot brzzzzzzzzo prolazi. dok trepnes dlanom o dlan. Cini mi se da mi se sin juce rodio a danas vec neispusta mobilni dopisujuci se s devojkama. Secam se svoje mladosti. Secam se sta sam sve propustio. Eh da su mi te godine a ova pamet..........

Back