Gde upisati dete u srednju skolu

MadonnaGirl:
Slusaj,niko ne kaze da ce tvoje dete lose da prodje ako zavrsi losu skolu.Ako je snalazljiv,moze da se uvek izvuce,i da prodje dobro.Nisam za to,ali takav je zivot.Ne razumem samo zasto mislis da je bolje provesti zivot ''na bazenima, kaficima, sa lepim devojkama u skitnji'' nego uciti,kada ima sanse da bolje prodje u zivotu ako uci,i da kasnije i sam poseduje bazen i kafic i mnogo toga,umesto sto ce da ispuca svoju mladost i kasnije da chami s*eban...

To su ljudi koji su silom prilika dosli tu gde jesu...Zivimo u takvoj zemlji...
Niko ti u ovoj drzavi ne garantuje da ce imati i bazen i kafic ako zavrsi i najbolju skolu iliti fakultet. Zato je bolje da se uzme malo danas a ne da se ocekuje mnogo sutra [ako si me razumeo-la]. A ovo sto zadnje sto kazes da zivimo u takvoj zemlji samo sve govori-jel tako ?

jerotije:
Ali umesto da mladost probodi na bazenima, kaficima, sa lepim devojkama u skitnji verovatno je nocima i nocima camio uz knjigu a vreme je prolazilo........
Moze sve to i zajedno, samo je bitna dobra organizacija! Moja sestra od tetke je sad upisala trecu godinu faksa, ima prosek preko 8,5 a izlazi normalno, zeza se, ima decka...
Opet kazem, bitna je dobra organizacija!

Pa i nije teska... Malo mozga i nista vise...
Ja sam spremala dva republicka takmicenja u isto vreme, od kojih je jedno zahtevalo 5 sati vezbanja flaute dnevno, a drugo kopanje po gramatikama, pravopisima i ostalim sr.anjima... I na oba sam odlicno prosla, iako sam uz to isla normalno u osnovnu i u muzicku skolu...... Sve se moze!!!

Svaka cast obema. Ja iskreno nemam cime da se pohvalim. I ove dve srednje skole koje imam sam zavrsio preko veze-vanredno, inace bih bio sa osnovnim obrazovanjem. Sramota ali tako je. No, i pored toga sam uspeo u zivotu [relativno]. Znaci da skola nije merilo uspesnog !

OK....
Evo smerova u toj skoli:
1. Tehnicar za bezbednost drumskog saobracaja (4 godine)
2. Tehnicar drumskog saobracaja (4 godine)
3. Masinski tehnicar motornih vozila (4 godine)
4. Vozac motornih vozila (3 godine)
5. Autoelektricar (3 godine)
6. Elektromehanicar za masine i opremu (3 godine)
7. Autoelektricar (3 godine)
8. Bravar (3 godine)
9. Automehanicar (3 godine)
10.Autolimar (3 godine)

Ko se interesuje za prava i ekonomiju, pravno-birotehnička škola 9.maj nije loša
Profesori su uglavnom kvalitetni i smerovi su raznovrsni...
Ja sam na smeru Poslovni administrator i oduševljena sam. Prava stvar za one koji su već opredeljeni i koji znaju konkretno šta će dalje..to je ogledno odeljenje i stalno exsperimentišu...eleminisani su svi bespotrebni predmeti (iz opšte kulture, što za pojedine loša vest) i u četvrtoj godini su predmeti svedeni na stručne (oko 5 predmeta, bez veronauke i fizičkog)..
Sada je ispraćena prva generacija i kazu da je matura preteška...i sve iz stručnih predmeta...
Društvo...jedino tu imam zamerki...najveće prostakuše, sponzoruše i frakuše pohadjaju ovu školu...ja sam naravno izuzetak, to se podrazumeva...
Evo predmeta za prvu i drugu godinu
1.godina
srpski
matematika
engleski
istorija
ekonomska geografija
knjigovodstvo
informatika
pravo
osnovi ekonomije
ekonomika preduzeća
kancelarijsko poslovanje(slepo kucanje)
fizičko
veronauka

2.godina
srpski
matis
engleski
istorija
pravo
osnovi ekonomije
ekonomika preduzeća
kancelarijsko poslovanje
obuka u birou(to je kao praksa)
informatika
knjigovodstvo
fizičko
veronauka

U trećoj godini bi trebali da gubimo istoriju i informatiku...
Ko zeli, nek izvoli

Jeste 4godišnja...postoje i pravni smerovi, sada su uveli i Bankarski tehničar, tu je potrebno oko 90 poena za upis, a 20 najboljih učenika dobijaju stipendije i odmah se po završetku školovanja šalju u banke da rade...meni je najlepši ovaj moj, mešavina prava i ekonomije...trebalo je u minimum oko 86 poena za upis prošle godine, za moj smer...za druge smerove manje..

Back