Gde ste?

Знала сам! Сви имају своје парченце Дунава!
😁
Ја умем да се појавим код мене на Дорћолу, на земунском кеју, па и код Кики... Како ми дође инспирација.
Мада, најчешће сам у мом крају :aha2:

најчешће сам у мом крају :aha2:
Што је и логично ?
Тако и ја.

nemojte vise otvarati novih tema na bg...preterano, a sve novije teme imaju dva tri posta i to je to ..
bzv
Па то и није тема за Београд. Дунав је европска река, а овде пишу људи из многих земаља где протиче Дунав.
Зато сам и мислила да би било занимљиво.?

Ја све мислила нека кошарка у питању. :rumenko:
Не гледам тв, не читам вести, бирам радио где нема вести и реклама..
Необавештена. Грде ме како то нисам у току. 🙁
Tako i ja kada je prije nekih 15 do 20 godina (nije jos bilo digitalne tv) Hrvatska igrala neko turbofinale u rukometu, da li je svjetsko ili europsko, pojma nemam, uglavnom ljetno doba.
U kuci prijatelja okupilo se pola kvarta, zene (predvodjene njegovom bivsom zenom) jos najkrvolocnije arlaucu, nas dvojica u potkrovlju pusimo marihuanu (zlatno doba kada je pedesetica kostala 30 eura), a meni nadroksanom padne na pamet skinuti riblju kost i paradirati tavanom.
Odjednom se iz prizemlja zaculo: "Koja pickamaterina?!?!?"

Ovako nekako....

Nazalost, nije dugo potrajalo, skuzio
njegov bratic, izasao iz kuce i vice: "Supci, ostavite antenu!"

kad je Dunav u pitanju nema privatnosti :D
U subotu isao zamjeniti zimske gume za ljetne, kaze mi vulkanizer da je dan prije bio u bolnici, progutao kost smudja.

Dosao u bolnicu, doktor mu umotao jezik u gazu i povukao.
Kaze da nije vjerovao da jezik toliko moze ispasti, poceo od bolova urlati i tako u tri navrata, tj. tri promjene gaze.
Od boli i arlauke nije ni skuzio da je kost valjda propala, oblivenog znojem ga pita doktor bode li jos, ovaj kada je dosao sebi kaze da ne bode.
Razdrndao mu doktor grlo i kost ocito propala.
Prvo su mu gurali ogledalca u grlo, kasnije provukli crijevo kroz nos, valjda kameru, prisjela mu riba.

Де се овога сети :lol:
Амели ❤️
Pa dobro ga je istrolala.

U subotu isao zamjeniti zimske gume za ljetne, kaze mi vulkanizer da je dan prije bio u bolnici, progutao kost smudja.

Dosao u bolnicu, doktor mu umotao jezik u gazu i povukao.
Kaze da nije vjerovao da jezik toliko moze ispasti, poceo od bolova urlati i tako u tri navrata, tj. tri promjene gaze.
Od boli i arlauke nije ni skuzio da da kost valjda propala, oblivenog znojem ga pita doktor bode li jos, ovaj kada je dosao sebi kaze da ne bode.
Razdrndao mu doktor grlo i kost ocito propala.
Prvo su mu gurali ogledalca u grlo, kasnije provukli crijevo kroz nos, valjda kameru, prisjela mu riba.

Pa dobro ga je istrolala.
Није била спремљена како треба.
Ја кад спремим дунавску рибу, сиду лечи!
?
Мени је то најслађа риба, деверике крцкаво реш печене, кромпир салата и пиво. ?

Није била спремљена како треба.
Ја кад спремим дунавску рибу, сиду лечи!
?
Мени је то најслађа риба, деверике крцкаво реш печене, кромпир салата и пиво. ?
Pa rekao mi je da mu je lokalni pecaros rekao da ce za Veliki petak dobiti ribu mukte ako nesto upeca, nazvao ga i rekao da ima smudja za njega.
E sad ono kljucno, pitao ga da li da mu ocisti, ovaj rekao da ne treba, kud mu je ulovio pravu divlju ribu, jos nije zelio covjeka daviti ciscenjem.

Kasnije kada se cuo s tim pecarosem i ispricao sta je bilo, ovaj se iznenadio i rekao da smudja uopce nije tesko ocistiti i da ima krupne kosti.

Drugim rijecima, vulkanizerova zena je sjebala cisteci.

redface1 (1).gif

Kako je moguce? Znaci da je covek vanserijski halapljiv cim je uspeo progutati kost smudja...
Smudj ima retke i krupne kosti..
Inace,smudj s razlogom zovu 'carska riba'
Evo upravo napisao iznad, pecaros se isto cudio.
Nije on halapljiv, vec je zenska ruka bila u igri.

:mrgreen:

Pa rekao mi je da mu je lokalni pecaros rekao da ce za Veliki petak dobiti ribu mukte ako nesto upeca, nazvao ga i rekao da ima smudja za njega.
E sad ono kljucno, pitao ga da li da mu ocisti, ovaj rekao da ne treba, kud mu je ulovio pravu divlju ribu, jos nije zelio covjeka daviti ciscenjem.

Kasnije kada se cuo s tim pecarosem i ispricao sta je bilo, ovaj se iznenadio i rekao da smudja uopce nije tesko ocistiti i da ima krupne kosti.

Drugim rijecima, vulkanizerova zena je sjebala cisteci.

Pogledajte prilog 1139075

Evo upravo napisao iznad, pecaros se isto cudio.
Nije on halapljiv, vec je zenska ruka bila u igri.

:mrgreen:
Ја сређивање, чишћење рибе препуштам професионалцу, обично мушкарцу.
Ја је онда само спремим. ?
Није крива она, нисмо ми за тај део.

Ја је онда само спремим. 😊
Ma realno, nije ona nista kriva, uplasila se stoput vise od njega, ali jednostavno nije znala ocistiti.
Kaze da je ribu isporcijala kao slaninu.
Splet nesretnih okolnosti.

И то на Велики Петак. Сумњив је и тај вулканизер!
Добро је да се извукао.
Ma zena mu je plaha kao srna, znam ljude.

:rotf:

Natjerala ga da zatvori radionu i potjerala ga u bolnicu, usrala se.

Prvo je kost pokusao protjerati kruhom, pa je pio mineralnu, onda si gurao prste u grlo i dvaput povratio, tek je natezanje jezika umotanog u gazu dalo rezultata.

:rotf:

Bas mi je u subotu ujutro dok je mijenjao gume rekao da ce navecer "farbati jaja".
Zaduzio je gospodju suprugu.

Ја је онда само спремим. 😊
ko nema muskarca, nauci da muski odradi taj posao :rumenka:
inace, posle smudja, omiljena recna mi bandar, cije meso je vrlo slicno smudju, ali ima vise kostiju, a izuzetno 'tvrd' za ciscenje

inace, posle smudja, omiljena recna mi bandar, cije meso je vrlo slicno smudju, ali ima vise kostiju, a izuzetno 'tvrd' za ciscenje
Свака част. Ја стварно нисам никад ни покушавала. Лик који лови ми и очисти.
Вероватно наплати, али не размишљам.
Ал сад знам коме да се обратим. 😁
Макар туторијал да ми снимиш ако затреба.

jeste bandar ukusan. takođe i crvenperka od rečne ribe. pitanje ima li toga uopšte više ovde
kad sam bila mala moj otac i njegov kolega su nas vodili povremeno sa njima na pecanje. bilo ih je na adi ali je tada čukarička strana bila pod šumom. i pecali su tamo. bilo je i rakova i sve to u jezeru.

Back