Gde se u Beogradu može pojesti najbolja pica

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
380.150
Pice vladaju gastro scenom Beograda čini mi se evo već godinama unazad, a sudeći prema broju novootvorenih picerija, samo u mesec dana u prestonici, publike za ovo italijansko jelo itekako ima. Napolitana je hit, pa tako i prednost kod Beograđana definitivno imaju picerije koje služe pice k'o u Napulju – sa tankim i vazdušastim testom i debelim, izdignutim i pomalo zagorelim koricama. Majstor i Margarita, i dalje zvanično najbolja picerija u Srbiji prema cenjenom izboru 50 Top Pizza stvarno opravdava tu titulu, a zasigurno i poziciju na kojoj se nalazi na rang listi evropskih picerija izvan Italije (35. mesto). Odnedavno je otvorena na još jednoj lokaciji u gradu, na Zvezdari i puna je od doručka do večere. I stvarno, trenutno joj nema ravne.

Zapravo, nikad joj nije ni bilo, iako je u jednom trenutku delovalo da joj se Pietra, koja je takođe ove godine, ali po prvi put, uvrštena među 50 najboljih picerija u Evropi, ozbiljno približila da joj preotme titulu. Ali, da vam kažem - nije uspela, i ne zato što su joj pice loše, naprotiv - veoma su dobre, već zato što su premali za tako veliki uspeh koji im se odmah po otvaranju desio (Našli su se u izboru 50 Top Pizza na 37. mestu, a njihov pica majstor Goran Abramović ove godine je postao svetski šampion u pravljenju tradicionalne napolitanske pice). Mali su i prostorno, i operativno, nisu kompletni. Osim toga, imaju i veliki minus kada je izbor konobara u pitanju, a još veći jer je to tako od prvog dana, i evo, isto je bilo i pre nekoliko dana.

Od mesta koja prodaju dobru napolitanu u Beogradu tu je i Pizza Bosiljak u Zemunu, ali se u njoj, za razliku od Pietre i Majstora i Margarite, pice prave u peći na drva, pa je utisak malo drugačiji.

Na popularnosti u Beogradu polako dobijaju i pice od kiselog testa. Za vreme korone, Homa je služila nekoliko verzija fine dining pica, mada se realno i nisu preterano proslavili sa tim projektom, a nedavno je na Palilulskoj pijaci, Vlada Dijagonala otvorio picu i nazvao je Đani, po Đaniju Versaćeu u kojoj prodaje pice napravljene od kiselog testa i veoma mu dobro ide.

Spisak omiljenih beogradskih picerija ne bi bio kompletan bez stare garde kao što su Pomodoro, Pizza Bar i Botako, kao ni bez onih ozbiljnijih
poput restorana Rustique i La Piazza koji rade punom parom i koji su i danas jednako puni i popularni kao i na početku poslovanja.

pica_040618_tw1024.jpg

http://www.vinoifino.rs/novosti/nov..._u_prestonici_vinski_magazin_vino_i_fino_2234

Boldovane pizzerije su po izboru casopisa a gde se po Vama moze u Beogradu pojesti dobraa pizza

Nisam jeo pizu ima vec neko vreme. Nalazim da je u proseku vise skupa no sto nudi, bez obzira da li spada u losije ili bolje. Koliko vas u proseku kosta jedna takva 'izvikana' piza?
Slazem se da je precjenjena i poceo sam je raditi doma cesce.
Mislim da sam vidio najjeftiniju margaritu za 650 dinara, a kod nas u Hr barem tu gdje ja zivim je nema ispod 50 kn ili cca 800 dinara.

Nisam jeo pizu ima vec neko vreme. Nalazim da je u proseku vise skupa no sto nudi, bez obzira da li spada u losije ili bolje. Koliko vas u proseku kosta jedna takva 'izvikana' piza?
takodje

obicno pojedem burek ili pljeskavicu kad hocu tako nesto snogu

a kuci napravim picu kakvu volim, kupovne obicno imaju nesto sto mi se ne svidja

stavim kecap , sira, salamu ili suvo meso, jaja i kackavalj, nista vise , samo manje

Di Napoli pizza u Bul. Zorana Đinđića i Pizza Bar su meni glavni izbor zbog lokacije i kvaliteta. Pošto most prelazim samo u nuždi a generalno ove pomenute ne dostavljaju preko reke zista sam željan da probam tu Majstor i Margaritu a Botako još odavno nišanim...ali nikako da prođem Vračarom ili Gundulićevim Vencem.
Videću ovu u Zemunu....

Elem, tanko i rustično testo u peći na drva je meni win-win. Da dodam da su sastojci kvalitetni, dobar sir pre svega prava mocarela,mada mi se svidelo par podvarijanti sa čedar sirom ali nikako oni industrijski "plastikaneri" iz Metro-a i sl. veleprodaja....i naravno ako negde gledam sastav pizze i piše "kečap" istog sekunda bacam flajer ili skrolujem aplikaciju :lol:

E da: i preporuka za italijanski restoran Lavina u Belvilu...ko voli rimske varijante (oni kvadrati i malo jače testo). Ja nisam lud za tim ali stvarno su kvalitetni sastojci.

Poslednja izmena:
Нек ми се не наљуте Београђани, али у Београду се не може појести добра пица јер је просто – нема. Најближе доброј пици се могло појести у једној малецкој пицерији (Уно или Уна, сад више нисам сигуран) на семафору код Карађорђевог трга у Земуну, затвореној прије скоро 20 година. Сјећам се трауме кад сам, тражећи добру пицу по препоруци многих отишао у неку у развикану у Улици 29. новембра (да л Галеб или Орао, нека тица свакако), унутра нека плава боја по зидовима, ко у амбуланти, вани пар столова на тротоару, кола пролазе улицом на метар од стола... а пица... ама ни осредња.
Сем те земунске коју поменух, могла је проћи и једна у Краља Петра (на кат, са степеницама), мислим да ни ње нема више.
Нажалост, рекао бих да у БГ пролази као пица свако округло тијесто по коме је нешто набацано...

Pa evo ti gore link pa naruci kockastu. To je najbolja pica u gradu, a ne te po cumezima.
Кад помену ћумез, има једна на изласку из центра Земуна, горе изнад Мухара, на самом врху узбрдице, одмах десно иза семафора. Феникс. Унутра као у некој кафани уз локалну магистралу, али пећ на дрва и пица пристојна. (Ове двије које сам помињао уопће нису ћумези, поготово не та у Краља Петра).
Могу пробати и ту коцкасту, одавно ме БГ пица не може разочарати, могу се само обрадовати буде ли макар пристојна.
Е, за чудо, најбољу пицу у Србији сам јео у – Крушевцу! Да не вјерујеш.

Нек ми се не наљуте Београђани, али у Београду се не може појести добра пица јер је просто – нема. Најближе доброј пици се могло појести у једној малецкој пицерији (Уно или Уна, сад више нисам сигуран) на семафору код Карађорђевог трга у Земуну, затвореној прије скоро 20 година. Сјећам се трауме кад сам, тражећи добру пицу по препоруци многих отишао у неку у развикану у Улици 29. новембра (да л Галеб или Орао, нека тица свакако), унутра нека плава боја по зидовима, ко у амбуланти, вани пар столова на тротоару, кола пролазе улицом на метар од стола... а пица... ама ни осредња.
Сем те земунске коју поменух, могла је проћи и једна у Краља Петра (на кат, са степеницама), мислим да ни ње нема више.
Нажалост, рекао бих да у БГ пролази као пица свако округло тијесто по коме је нешто набацано...

Una pre 20 godina i Orao, a sad je 2022. godina.

Imaš uvodni post, još neke predloge, probaj a ne odma istovar a nisi ni bio.

Orao nije aktuelan...pa ne pamtim. Koliko se sećam to je negde rang Ponča ili Bucka ono sa nogu bila, ne ozbiljna picerija.

Inače grešiš, za razliku od pre par decenija kada ih je bilo možda dvadesetak sa sve onim za naručiti sada zaista ima dobrih picerija i italijanskih restorana uopšte. Mnogi rade sa 00 brašnom, a često su i italijanske majstore dovodili.

nema te vi pojma sta su lose pice...:mrgreen:navikli ste se na sve dobro:lol:
svaka pica koju sam probala tamo je bila dobra:zaljubljena:

kada vidim paradajz sos sa malo origana I biberom ili kecap sa nekom sunkaricom I dobrim jeftinim sirom na testu za hleb srce mi zaigra I znam da sam kuci:malav:

Ima istine u ovome...
Svašta hoće da prođe kao pizza kada nema dovoljno konkurencije :lol:
U Beogradu moraju da se bore kvalitetom..."razmazili" smo se ;)

Odrapili su sa cenama, kako sve ide gore, tako i to... pica 50cm je sad 1900-2000din a bila je od 1200-1400.
Da potsetim da za tu cifru moze da se kupi 2-3kg mesa...

Una pre 20 godina i Orao, a sad je 2022. godina.
Imaš uvodni post, još neke predloge, probaj a ne odma istovar a nisi ni bio.
Заиста нисам имао никакву лошу намјеру, пробаћу поменуте пице, али то не могу чим прочитам уводни пост, а откуцати своје искуство могу одмах. Ако то што сам написао ико сматра увредљивим, слободно нек се брише, немам ништа против.

Back