Где се налази Бог?

U svakom slučaju Himalaji nisu postojali pre sudara dva kopna...

http://www.nationalgeographic.rs/vesti/1912-kako-su-nastali-himalaji.html

Tako da sam ipak bio u pravu. Školjki ima na vrhu Himalaja, jer je deo dna ipak otišao na vrh. Na Avali i Fruškoj Gori ih nema, jer nikada nisu bili pod vodom.

A Gilgameš (a ne "Gilgames") nije pisan u Indiji. Biblija je gomila nebuloza. Svemir nije star 7500 godina. Zemlja nije ravna ploča i nije najstarija tačka u svemiru. Niko u istoriji se nije povampirio, odnosno nije uskrsnuo. Čoveku koji nije obrezan i ne jede meso, mleko i jaja ne treba kao učitelj čovek koji je bio obrezan i koji je jeo meso, mleko i jaja. Ne postoji obavezna religija. Niko ne mora da bude hrišćanin ako ne želi. I ako nije hrišćanin ništa mu se loše neće desiti... itd. itd.

Uostalom i lik Isusa uzeli ste od Zevsa...

12356_715618201786182_1223212411_n.jpg

:rida: :rida: :rida:

Nemate ništa svoje. Tuga.

Poslednja izmena:
Ti se ovde brukas nevidjeno sa svojim nebulozama :hahaha:

Hajde sad da naucis nesto o Himalajima :

http://www.nationalgeographic.rs/vesti/1912-kako-su-nastali-himalaji.html
Rađanje Himalaja: Kako je nastao čuveni planinski masiv?

Pročitajte: Arheolozi istražuju praistoriju Himalaja

Pre milion godina, ove planine nisu postojale. Azija je bisla skoro netaknuta, ali je Indija bila ostrvo koje je plutalo nedaleko od obale Australije. Pre oko 220 miliona godina, u vreme kada se Pangea razdvojila, Indija je počela da se kreće ka severu. Putovala je nekih 6.000 kilometara pre nego što se konačno sudarila sa Azijom pre oko 40-50 miliona godina. Zatim je deo indijskog kopna počeo da se podvlači ispod azijskog, pomerajući ga na gore, što je doprinelo izdizanju Himalaja. Smatra se da je indijska obala bila gušća i čvršće vezana za morsko dno, zbog čega je azijsko mekše tlo gurnuto nagore, umesto da bude obrnuto.

Evo "pametnjakovicu" da izdvojim specijalno za tebe jod jednom sledecu recenicu :

Zatim je deo indijskog kopna počeo da se podvlači ispod azijskog, pomerajući ga na gore, što je doprinelo izdizanju Himalaja.

Pa prema tome, nije bilo nikakvog sudaranja ploca vec se deo indijskog kopna podvlacio ispod azijskog i tako je doprinelo izdizanju Himalaja .

Ovo se nauci u skoli, a sta si ti ucio nemam pojma.

Sto se tice Gilgamesa , prebacio sam se, i ljudski je pogresiti,a sta si ti jado objasnio :?:
Kada je spis nastao i da su jevrejski spisi mladji od od tog spisa i da su jevreji prepisivali , prosto cudo kako izmisljas gluposti,a nikakvih dokaza nemas.

Gilgames je istorijska licnost, kralj koji je vladao gradom- drzavom Urukom.Za Ep o Gilgamesu se tvrdi da je nastao u periodu između 2300. i 2100. godine pre nove ere.
I totalno je druga prica u pitanju, cak i u vezi potopa je drugacija.
Drugo, pisan je klinastim pismom.

Sto se tice jevrejske istorije i njihove vere, pisano je iz tri dela.
Najstariji je pisan u 9-tom veku pre nove ere.
Srednji deo u 8-mom, a najmladju u 7-mom veku pre nove ere.

Toliko za tvoju informaciju.

- - - - - - - - - -

A tek nebuloza u vezi Isusovog zivota u Indiji, pa da je bio ozenjen, a tek o potomstvu !

Tako pisu oni koji ne postuju Tvorca .

Tako pisu oni koji ne postuju Tvorca .

A kako bi Ti reagovao, kada bih rekao da sam Ja Tvorac? Da li bi verovao meni, kao sto slepo verujes u neku knjigu, ili bi trazio demonstraciju moje moci, neki dokaz? Da li bi moja tvrdnja bila dovoljna?

Hi hi hi. I ovo je apsolutno tacno. Teske nebuloze.

Cico ybt,pa ti ne veruješ da je Bog stvorio amebe!:sad2:
Vidi kad to paucima s Marsa uopšte ne imponuje!
A ravna ploča uopšte nije ravna!:roll:
Što znači CVRC!
Ybg,pardon,Himalaji štrče 8 km uvis I imaju školke kako kaže komšija...
Nači,ako je I Bog,našli smo mu sto cranja koje je ostavio za sobom...
Uostalom-imamo mi posle Tita novog Boga...Vule je ovde alfa I omega!:manikir:

A kako bi Ti reagovao, kada bih rekao da sam Ja Tvorac? Da li bi verovao meni, kao sto slepo verujes u neku knjigu, ili bi trazio demonstraciju moje moci, neki dokaz? Da li bi moja tvrdnja bila dovoljna?

Matej 24, 23 Tada ako vam ko kaže: Evo ovde je Hristos ili onde, ne verujte.

24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.

Interesantno je kako ljudi teže da se polarizuju,antagonizuju,umesto da se empatično sintropizuju!
Jednostavnije:bolje im da se mrze nego da se vole!
Recimo:jednostavna logika kaže da I evolucija I kreacija spadaju u isti skup tj da nisu te dve,ne samo
teorije,već velike istine,doduše,obadve složene I čak u kompleksnim izrazima,ali u jedinstvu izražavanja
procesa života na ovoj planeti.I ubeđeni smo-ne samo ovde.
Pa šta je to s ljudima?
Na temi o Bergsonu,na pdf filozofija,nas nekoliko (skoro jezuita!:lol:),pokušavamo otkriti zapretena sećanja na naše duše...
Jedna od važnih atributizacija duše koju smo joj otkrili je usamljenost -samosvojnost I neumno shvatanje...
Nekima je to porazno otkriće(?) to da duša nije sklona društvenim odnosima I da joj je usamljenost najstabilnije agregatno stanje!
Tako dolazimo do banalne činjenice da je društvenost živih bića ,ustvari izraz telesnog ega,tačnije libido ega,težnja ka prc ljubavnim zagrljajima!
Telesni senzibilitet ega nadvladava težnju ka osamljivanju,ali u konačnici te životne koračnice ,duša ipak pobeđuje-ostaje konačno sama
kad telo umre!
Eto,dame moje I gospodo...
Bog u nama je stvorio svet sa sve razvojnim projektima I odstupanjima od njih!
Sad,šta bi se iz ovog moglo naučiti?
Kao filozof,mogu preporučiti samo jedno:Postoji vremena I situacije za ljubav I za ozbiljnost...
Birajte ljubav,udovoljite svom egu-ovo je prava prilika.I to :upražnjavajte ljubav u svim njenim
izrazima (manite se popova-oni bi iz srebroljubnih razloga da ljubite njihove ikone!) od prc ljubavi
do ljubavi prema deci,prema simpatijama (naročito na forumu!),prema komšijama,prijateljima,ali
I prema onima koje srećete,a na neki način su vam ili lepi ili vas privlače!Uputite im bar osmeh-jedan
od deset ako vam se vrati-eto sreće vašem libido ega!
Jer,nema garancije da ovo nije jedinstveno pojavljivanje u telesnom svojstvu!
To što trabunjaju o reinkarnacijama,uz tu itamo nekim naznakama-uopšte ne znači da ovo nije jedino
telesno postojanje,jedini život!
Pa I ako nije!
I ako se nebrojeno puta reinkarniramo I čak ponavljamo-zašto bismo činili ono što nam ne prija-činimo ono
što nam najlepše! ! !

Još samo ova napomena:Forum je imitacija duhovnog postojanja! Ali nije duhovan,već telesan (da ne idem u silna objašnjenja giga bajtova I
svih tih jedinica I nula ,te telesnih skoro promptova I drajvera...) I tako se postavljajte kad učestvujete na njemu:libidno I s ljubavlju!
I to vam je prilika:ne za vašu dušu,već za vaš libido ega kom ni malo ne prija usamljenost! To duši odgovara I ona bi da se
posvađa sa svima I da ode u depru...Ne dajte joj da zavlada-prc I šmrc su zakoni fizike kojih se držimo!:):rumenko:

Matej 24, 23 Tada ako vam ko kaže: Evo ovde je Hristos ili onde, ne verujte.

24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.

Imao sam tacan dojam, sta ces napisati, a upravo zato sam i postavio ovakvo pitanje.
S njim, podario sam Ti izbor, a knjiga, ona Ti je dala gomilu pravila.
Eto, ne verujes bratu svom, jer ti tako kaze knjiga. Naravno tu je uvek prisutna enormna doza sumnje, prema drugim ljudima i njihovim tvrdnjama, ali ne i kada se radi o necemu oslovljenim sa "sveto". Tada kais sumnje lakoverno popusta pred rastucim strahom greha, covek kleci u prljavstini i mulju postojanja, egoisticno verujuci u" istinu u koju se ne sumlja". On veruje u silu Dobra, propisanu knjigom, a zanemaruje univerzalnu kosmicku silu Dobra, koja pulsira u njegovom bicu, koja prozima celi Univerzum i sve u njemu. Brani se pravilima i zapisima iz knjige od zivota, ali ih u zivotu ne primenjuje.
On Tvorca sebicno trazi samo u sebi, zatvarajuci ga u krugu vlastitih ubedjenja i predrasuda, i zaboravlja jednu bitnu stvar, zaboravlja da se zapita:
Gde je Bog bio, kada sam bio dete, kada nisam znao citati i pisati?
Bio je u Majci i Ocu, Bratu i Sestri, Vazduhu, Suncu, Vodi, Nebu, Zemlji, Biljkama, Zivotinjama ,Kamenu, Drvetu, Igri u svemu onome inace gde se nalazi. Ali covek kada odraste, podigne svoje ciljeve visoko gore u nebo, covek vise ne vidi Boga u drugima, vec u sebi samom. Tu je problem svih problema.-EGO.

Zato promenimo pitanje.Izbacimo iz njega Ego i ostavimo pravi izbor.
Kako bi reagovao, kada bih Ti rekao, da si Ti Tvorac ? Da li bi verovao u sebe, kao sto slepo verujes u neku knjigu, ili bi trazio demonstraciju svoje moci, neki dokaz ? Da li bi u nedostatku dokaza, prestao da verujes u sebe?
Pitam tebe, ne knjigu.

Jos nesto:
Mislis, da je ista u ovom robovlasnickom, pohlepnom drustvu , sto je poprimilo siroke slojeve stradalnika kao recimo politika, religija u sluzbi Dobra? Zasto je onda toliko ubistava, korupcije, lazi, prevara i podvala? Zasto jedni gaze druge, zarad novca? Kako, ako je toliko verujucih, onih obrezlih u dogmi, lutajucih silueta u magli istine i pravde, u isto vreme toliko oluja zlobnih namera , oko njih samih? Odakle duvaju ti orkani nedaca i nose Shivu na svojim krilima, ako 6.5 milijardi ljudskih srca prihvata i veruje nekoj od religija, koje zagovaraju Dobro?
Sta mislis, ko su uopste lazni proroci koji nose znake velike i cudesa da bi prevarili izabrane, a ko izabrani u celoj ovoj zbrci?

Poslednja izmena:
Imao sam tacan dojam, sta ces napisati, a upravo zato sam i postavio ovakvo pitanje.
S njim, podario sam Ti izbor, a knjiga, ona Ti je dala gomilu pravila.
Eto, ne verujes bratu svom, jer ti tako kaze knjiga. Naravno tu je uvek prisutna enormna doza sumnje, prema drugim ljudima i njihovim tvrdnjama, ali ne i kada se radi o necemu oslovljenim sa "sveto". Tada kais sumnje lakoverno popusta pred rastucim strahom greha, covek kleci u prljavstini i mulju postojanja, egoisticno verujuci u" istinu u koju se ne sumlja". On veruje u silu Dobra, propisanu knjigom, a zanemaruje univerzalnu kosmicku silu Dobra, koja pulsira u njegovom bicu, koja prozima celi Univerzum i sve u njemu. Brani se pravilima i zapisima iz knjige od zivota, ali ih u zivotu ne primenjuje.
On Tvorca sebicno trazi samo u sebi, zatvarajuci ga u krugu vlastitih ubedjenja i predrasuda, i zaboravlja jednu bitnu stvar, zaboravlja da se zapita:
Gde je Bog bio, kada sam bio dete, kada nisam znao citati i pisati?
Bio je u Majci i Ocu, Bratu i Sestri, Vazduhu, Suncu, Vodi, Nebu, Zemlji, Biljkama, Zivotinjama ,Kamenu, Drvetu, Igri u svemu onome inace gde se nalazi. Ali covek kada odraste, podigne svoje ciljeve visoko gore u nebo, covek vise ne vidi Boga u drugima, vec u sebi samom. Tu je problem svih problema.-EGO.

Zato promenimo pitanje.Izbacimo iz njega Ego i ostavimo pravi izbor.
Kako bi reagovao, kada bih Ti rekao, da si Ti Tvorac ? Da li bi verovao u sebe, kao sto slepo verujes u neku knjigu, ili bi trazio demonstraciju svoje moci, neki dokaz ? Da li bi u nedostatku dokaza, prestao da verujes u sebe?
Pitam tebe, ne knjigu.

Jos nesto:
Mislis, da je ista u ovom robovlasnickom, pohlepnom drustvu , sto je poprimilo siroke slojeve stradalnika kao recimo politika, religija u sluzbi Dobra? Zasto je onda toliko ubistava, korupcije, lazi, prevara i podvala? Zasto jedni gaze druge, zarad novca? Kako, ako je toliko verujucih, onih obrezlih u dogmi, lutajucih silueta u magli istine i pravde, u isto vreme toliko oluja zlobnih namera , oko njih samih? Odakle duvaju ti orkani nedaca i nose Shivu na svojim krilima, ako 6.5 milijardi ljudskih srca prihvata i veruje nekoj od religija, koje zagovaraju Dobro?
Sta mislis, ko su uopste lazni proroci koji nose znake velike i cudesa da bi prevarili izabrane, a ko izabrani u celoj ovoj zbrci?

Udara po filozofiji maksimalno, a to je i Nice uradio, tvrdio je da je Bog mrtav, pa je u ludnici umro.
Kosmicka svest ili Inteligentni Dizajn jesu Bog tvorac, a mi smo deo njega, jer nam je dao Bozansku iskru.
Od toga ne mozes pobeci, a u Shivu ne moras verovati, jer pripada mitoloskom Hinduizmu.
Lazni proroci prikazuju lazna cudesa:)

Bog ga je proglasio za Sina,a jevreji su ga proglasili krivim,a u ta stara vremena su bili takvi propisi za kaznjavanje.

"u ta stara vremena su bili takvi propisi za kaznjavanje". Da, to sve objasnjava. Propisi, pravila, kanoni i kazne. Biblija je pisana, prepisivana vekovima iz starijih spisa, sacuvanim legendama i mitovima, od enciklopedije predaja i znanja, postala je duhovni zakonik, alat ili oruzje u rukama bande, koja se vekovima bogatila i ogrtala zlatom.
Shiva pripada mitoloskom Hinduizmu, a kome pripada mitoloski Isus ? Inace, zar nisu sve te price o Isusu vrlo slicne, ako ne identicne mitoloskim pricama, ispricanim hiljadama godina pre pojave Hriscanstva.
Kako je to moguce?
Zar nije egipatski Bog-Seth, na isti nacin kao Georgije, kopljem ubio azdahu ? Naravno da jeste, svako vece ju je probadao stiteci Boga Ra-suncevu barku, dok ga Horus nije zamenio.
Mit baziran na mitu, zar ne?

Dobro zboriš. Kad god ovi vernici izgovore reč "Amen" ili "Amin", treba da se sete egipatskog boga Amona Ra. Sve su prepisali i preuzeli iz starijih religija. Ja kao paganin monoteista nemam nikakve obaveze prema njihovim nebulozama.

Ljudi robovi, setite se samo, ukoliko znate, ili mislite da znate, da je Isusovo začeće i rođenje u celosti prepisano iz pali kanona „Jataka“ i „Buddha charita“, a da je prikazano i u obliku reljefa na zidovima mnogih starih budističkih hramova, od kojih je najpoznatiji onaj u Gandari, u današnjem Pakistanu, gde se nalazi priča o “božanskom”, odnosno “bespolnom” začeću i rođenju Sidarte Gotame, poznatog kao Buda. Po toj priči, starijoj od Isusa Hrista preko 450 godina, Budinu majku, kraljicu Maha-Maju, u snu “oplođuje” bog, manifestovan u obliku slona, koji joj “ulazi” u stomak, sa boka. Tu su priču plagirali pisci Novog zaveta, a potvrđivao ju je, još i pre njenog ulaska u Bibliju, i sam Isus Hrist, koji je prema nekim objektivnim istoričarima živeo u Indiji nekih sedamnaest godina, od svoje dvanaeste do dvadeset i devete godine. To je upravo onaj deo njegovog života koji nije prikazan ni u jednom od šezdesetak “nekanonskih” jevanđelja. Dakle, Isus Hrist je zamenio Budu, a devica Marija kraljicu Maju. U ljudskoj istoriji bilo je puno zemaljskih žena koje su “bogovima” podarile potomstvo.

Ko može u XXI veku da veruje da je Isus Hrist (ili bilo ko, recimo Muhamed), na kraju svoje „misije“ na Zemlji, ili egzistencije, svejedno, odleteo u nebo? Gde je odleteo? Nije li jedna od najvećih verskih zabluda to da „bog ima presto nad krugom od Zemlje“? Krug od Zemlje - 2D ploča, dakle Zemlja kao ravna ploča - ideja očuvana sve do XVI veka i Nikole Kopernika, mada i danas ima neukih budala koje nikada nisu letele avionom i baš zato zastupaju taj koncept. Mada jedini argument kreacionista da je Zemlja okrugla - ipak je mizeran argument, jer planeta je lopta a ne krug. Dalje, nije li priča kako se Isus diže u nebo (leti uvis, iako nema krila, možda u svemirskom brodu) učinila to da se „božji presto“ u crkvama prikazuje kako se nalazi na oblacima. Onda su ljudi u prvoj polovini XX veka leteli do oblaka, u avionima, a u drugoj polovini XX veka i u orbitu planete, i nisu videli ništa, ni na oblacima ni u orbiti. I gde je onda to Isus Hrist mogao odleteti? Živo me zanima. I voleo bih da vidim taj prizor, mislim to da čovek leti... Ha ha ha ha ha ha ha...

Pazi na svoje misli, one postaju reči. Pazi na svoje reči, one postaju dela. Pazi na svoja dela, ona postaju navika. Pazi na svoje navike, one postaju karakterne osobine. Pazi na svoj karakter, on postaje tvoja sudbina.

Jedan poznati pravoslavac ima lek za to vaše duhovno stanje; citiraću ga:

„Reći za jednu veru ili jednu filozofiju da sadrži svu istinu isto je što i reći da sve druge vere i filozofije sadrže sve zablude. Od ove brutalnosti retko je kad slobodna velika masa ljudi. A zadobiti ovu slobodu znači učiniti jedan divovski korak ka veličini, ka božanstvu.“

Vladika Nikolaj Velimirović

A oni sada neka izvole da se raspravljaju sa vladikom.

Dakle, bolje je uzeti sve što valja iz svih religija, a sve što ne valja odbaciti.

Biblija nije božja reč iz prostog razloga što su ljudi iz nje izbacili između 35 i 60 jevanđelja koja govore o Isusovom 17-godišnjem boravku u Indiji, njegovom braku sa Marijom Magdalenom i njegovom potomstvu. Najnoviji primer prekrajanja Biblije je ovo što sledi...

Prevod Daničić-Karadžić:

Novi zavet, Prva poslanica Jovanova, 5:7-8.

7. Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti Duh; i ovo troje je jedno.
8. I troje je što svjedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

Prevod Lujo Bakotić, Emilijan Čarnić i Novi Svet:

7. I troje je što svjedoči na zemlji:
8. duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

Ovo je lako proveriti.

Prevod Daničić-Karadžić:

Jevanđelje po Luci, 23:43

43. I reče mu Isus: zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju.

Prevod Lujo Bakotić, Čarnić i Novi Svet:

43. I reče mu Isus: zaista ti kažem danas: bićeš sa mnom u raju.

Ovo su mali, ali i veliki, primeri ljudskog prekrajanja Biblije samo u XX i XXI veku. A koliko se vekova Biblija prekraja?

Ovo nijedan hrišćanin ne može da pobije. Razmislite malo više o tome.

Back