Akhilleus
Ističe se
- Poruka
- 2.569
Kako to misliš "stvorio" ?
Opiši mi to "stvaranje" u par rečenica.
On reče i postade.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako to misliš "stvorio" ?
Opiši mi to "stvaranje" u par rečenica.

Stvorio ga je Bog specijalno za Sina svojega.![]()
Немојте такве хуле да износите. Бог није створио Сина већ га је родио. Како? На нама непознат и несхватљив начин.
Niti ga je stvorio niti rodio. Reci da ga je rodio je isto stvorio.
- - - - - - - - - -
Rodio ga je a to znači da je iste prirode sa njim.
Stvaranje je nešto drugo i prirode stvorenoga i onoga koji stvara su različite.
Немојте такве хуле да износите. Бог није створио Сина већ га је родио. Како? На нама непознат и несхватљив начин.
Nisi razumeo.Pričamo o ljudskoj prirodi koju je Sin uzeo na sebe ovaploćenjem.Sin Božiji je večan.
- - - - - - - - - -
Rodio ga je a to znači da je iste prirode sa njim.
Stvaranje je nešto drugo i prirode stvorenoga i onoga koji stvara su različite.

To sto ti kazes nije sija nego vrat.
To je jezuitska buva koju su nesto vise od godine pustili u svet.
Rodio ili svorio je isto.
Nastaje jedno bice koje pre toga nije postojalo.
Stvoreno je.
A Stvorenje nikada ne moze da bude Bog.
Jer je jedna od glavnih osobina bozanstva, nemati bilo kakav pocetak.
Jes 43:10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti.
Nikakav bog nece niti moze biti niti pre boga niti posle niti za njegovo vreme.
Osim ako je taj Bog uvek postojao sa Bogom ocem kao i on sam.
Jer otac, sin i ds, cine jednoga boga zajedno oduvek.
Biblija nigde ne kaze da je Bog rodio Isusa.
Vec nepucueni, laici neke reci iskrivluju i donose pogresna shvatanja i ucenja.
- - - - - - - - - -
Koji je cilj tih laznih nauka?
Cilj je da ucine Bibliju bezvrednu za spasenje ljudi.
Bog je jedini vecan.![]()
Što bi značilo da nema nikakvog početka, o kome govori Postanje, a što je prepisano iz oko 173 godine starijeg Gilgameša...

Bog je jedini vecan.![]()
Samo se pitam kako su to jevreji prepisivali![]()
Biblija to kaže.I u SZ i Pavle u poslanicama.
Blage veze nema sa jezuitima.
Bog ne egzistira u vremenu nema pre i posle.Rađanje je samo odnos između večnih Božanskih Ličnosti Boga Oca i Boga Sina kao i ishođenje između Oca i Duha Svetoga.
- - - - - - - - - -
Ko kaže da nije?
Zaboravljaš politeizam.Pre ce biti da kada jer rec "o duhovnom razvoju covecanstva" da se susrecemo sa - mnogobrojnim obozavanjima i u raznim vidovima ljudske idolatrije prema raznim predmetima , ljudima , idejama , a ne o "mnogobrojnim bogovima" ...
Kod verujucih vlada uverenje / verovanje i ko je taj "koji zavodi ljudski um jos od Adama i Eve i onog Drveta spoznanja" ...
Nemaš šta da se pitaš. Reč "Jevreji" piše se velikim slovom "J". Svaki učenik prve godine srednje škole i gimnazije u Srbiji, a ovo je srpski forum, kada uči svetsku književnost starog veka, prva lekcija je Gilgameš, a druga Stari zavet. Opštepoznata stvar je to da je Gilgameš stariji od Postanja, odnosno najstarije knjige Starog zaveta, najmanje oko 187 godina, jer je Gilgameš napisan oko 1700. godine pre naše ere, a Postanje između 1513. i 1473. godine pre naše ere. Kome ovo nije jasno? Samo dvema grupama ljudi: prvi su oni koji su sedeli u zadnjoj klupi i nisu pratili nastavu; a drugi su oni koji nikada nisu pohađali srednju školu i/ili gimnaziju, već su završili samo osnovnu školu. Trećeg nema. Ovo nisu stvari za koje su potrebni matematički dokazi. Sadržaj obe knjige je sličan. Zaključak: sadržaj mlađe knjiga je prepisan iz starije. Hoćeš neki matematički dokaz? Pametnom dovoljno. Pametan se stidi da se ovako bruka. Ende.

Obrukao si se ti odavno.
Samo jos da dokazas da su se jevreji organizovali i bili u Indiji, da bi specijalno bas "ukrali" Gilgamesh![]()
Obrukao si se ti odavno.
Samo jos da dokazas da su se jevreji organizovali i bili u Indiji, da bi specijalno bas "ukrali" Gilgamesh![]()
Gilgameš nije indijska nego sumerska mitologija i ima dosta sličnosti sa knjigom postanja a starije je delo.jevreji jesu odatle pokupili razne motive za kreaciju sopstvene mitologije.

Zašto si se obrukao? Što ne znaš ono što znaju svi gimnazijalci i srednjoškolci? Strašno. Čega se pametan stidi time se*** ponosi. Po N-ti put, šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Oženjen sam, a nisam ni vernik ni gej. Okani se lične prozivke bez ikakve potrebe i progona neistomišljenika po forumu, te vađenja crnog ispod nokata istima, jer neće da budu hrišćani i veruju u obrezane ljude koji su jeli meso, mleko i jaja, kao i u njihovu krv i njihove strahove, pošto su vegani koji jedu samo voće i povrće i nisu obrezani, jer ne umeš da im odgovoriš.
Nemam ja šta da dokažem. Kakvi Jevreji (reč "Jevreji" piše se velikim slovom "J", prvo da savladaš bukvar i pravopis) i kakva Indija? Gilgameš nema nikakve veze sa Indijom. Napisan je u Sumeru, odnosno Vaviulonu, oko 173 godine pre Postanja. A Jevreji su bili vavilonski robovi. Nisu išli do Indije, niti kako već rekoh Gilgameš ima veze sa Indijom. Ispalio si se za milion eura. Za tebe je neznanje moć. I ponos. Tuga jedna golema. Svaki učenik prve godine srednje škole i gimnazije u Srbiji, a ovo je srpski forum, kada uči svetsku književnost starog veka, prva lekcija je Gilgameš, a druga Stari zavet. Opštepoznata stvar je to da je Gilgameš stariji od Postanja, odnosno najstarije knjige Starog zaveta, najmanje oko 187 godina, jer je Gilgameš napisan oko 1700. godine pre naše ere, a Postanje između 1513. i 1473. godine pre naše ere. Kome ovo nije jasno? Samo dvema grupama ljudi: prvi su oni koji su sedeli u zadnjoj klupi i nisu pratili nastavu; a drugi su oni koji nikada nisu pohađali srednju školu i/ili gimnaziju, već su završili samo osnovnu školu. Trećeg nema. Ovo nisu stvari za koje su potrebni matematički dokazi. Sadržaj obe knjige je sličan. Zaključak: sadržaj mlađe knjiga je prepisan iz starije. Hoćeš neki matematički dokaz? Pametnom dovoljno. Pametan se stidi da se ovako bruka. Ende.
Hajmo mi lepo u onu Svetu Štiklu,a ep o Gilgamešu nek prepisuju Glasnici i SDG-Komšija će im rado ustupiti koje mesto na ovoj temi...Ccc. I opet ccc. I jos jednom ccc. Nekim ljudima ne vredi ni skicirati ni crtati. Da li je movuce da ovaj istrazivac sa brojem 9 nije pohadjao nista posle osnovne skole, cim ne zna da je Gilgames stariji od Postanja, i da nema nikakve veze sa Indijom? Qq le le.
Secam se ove lekcije iz I godine gimnazije. Knjizevnost starog veka. Lepo objasnjeno. Ako moram da se ovoliko isprovaljujem i ponosim neznanjem kao ovaj istrazivac 9 da bih bila vernik - ja radije ne bih. Ccc.