Где се налази Бог?

Zao mi je , ali u Bibliji nigde nema trojice, ima samo jednina.
Bog je Otac i Duh.

Isus je bio covek sa Bozijim duhom u sebi.
Tako da izadje opet jedan.

Ovde jasno pise sledece:
Jovan 4, 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.
Marko 12, 29 A Isus odgovori mu: Prva je zapovest od svih: Čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini;
1. Timotiju 2, 5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus.

Zamolio bih te da zapamtis ovo, da se ne ponavljamo :)

Biblija "bez Novog Zaveta" je - sta ...?
".. Sin moj jesi Ti, ja te danas rodih? I opet: Ja ću njemu biti Otac, a on meni Sin..."...

Tri titule Bozije :)

мислим да их има више

Сведржитељ, Цар славе, Цар векова, Цара сила, Цар љубљенога, Цар царева, Господ Саваот (Господ војски), Господ сила, Господ господара, Дух, Огањ, Светлост, Љубав, Мудрост, Ум, Логос.....

мислим да их има више

Сведржитељ, Цар славе, Цар векова, Цара сила, Цар љубљенога, Цар царева, Господ Саваот (Господ војски), Господ сила, Господ господара, Дух, Огањ, Светлост, Љубав, Мудрост, Ум, Логос.....

Шта ће му толико титула? :D

Laž je religija robova i gospodara. Istina je bog slobodnog čoveka.
M. Gorki

Bas lepo Cvinker sto prepisa sta je Gorki kazao.

Evo sta je Tolstoj rekao :

O VERI

Da bi čovek srećno poživeo, treba da zna šta valja a šta ne valja da čini. A da bi to znao, potrebna mu je vera. Vera je saznanje šta je čovek i radi čega on živi na svetu. I takve vere bilo je i ima u svih razumnih ljudi.

Istinita vera jeste u tome da znam onaj zakon koji je nad svima zakonima ljudskim i koji je isti za sve ljude na svetu.

Govore da je ispunjavanje zakona Božjega teško. To nije istina. Zakon života ne traži od nas ništa osim ljubavi prema bližnjem. A voleti nije teško, nego radosno

Ljubav daje ljudima neocenjivo blago, jer sjedinjuje čoveka sa Bogom.

O VERI

Da bi čovek srećno poživeo, treba da zna šta valja a šta ne valja da čini. A da bi to znao, potrebna mu je vera. Vera je saznanje šta je čovek i radi čega on živi na svetu. I takve vere bilo je i ima u svih razumnih ljudi.

Istinita vera jeste u tome da znam onaj zakon koji je nad svima zakonima ljudskim i koji je isti za sve ljude na svetu.

Govore da je ispunjavanje zakona Božjega teško. To nije istina. Zakon života ne traži od nas ništa osim ljubavi prema bližnjem. A voleti nije teško, nego radosno

Ljubav je dokazano hemijska reakcija koncipirana radi opstanka i produžetka vrste. Predstavlja sofisticirani program koji je Evolucija iznedrila.

Evolucija koja i dalje živi u svakoj živoj jedinki ove Planete.

Evolucija koja jasno govori:

Za formiranje muškog pola u majčinoj utrobi potrebna su dve ćelije, ženska (XX) i muška (XY) polna ćelija.

Duh sveti je kao što znamo NEMATERIJALAN i kao takav ne može biti donator Y hromozoma.

Ko je pravi otac Isusa Hrista, i zašto nas lažete svih ovih hiljada godina ?

http://cs630227.vk.me/v630227724/1c9a2/ij6jBlemEYY.jpg

ij6jBlemEYY.jpg

Jovan 14 , 10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Biblija ima dva dela, i to jeste istina.

Biblija je jedna , a Novi Zavet je "samo" nadopunjava .
"...I opet: Ja ću njemu biti Otac, a on meni Sin..."...
"...staro i novo vino ..."
"...novo vino u mehove stare..." ...

O VERI

Bas lepo Istrazivac9, sto citira sta je Tolstoj napisao.

Tolstoj je drag pisac, no i naivno dete zna da klice eudajmonizma ne rastu u svetu zmajeva.
Ocito da je Tolstoj, mnogo znao ili mislio da mnogo zna, kada kaze: " vera je saznanje sta je covek i radi cega on zivi na svetu". Kako ijedan covek moze znati nesto o sebi, kako uopste moze znati radi cega zivi, ako prvo ne zna svoju pravu proslost, istoriju ?
Clanovi porodice homosapiens zive na rusevinama zivota, isitnjenim lazima komadima istine, vodjeni pohlepom i robovlasnickom ideologijom na kojoj je temeljen moral svih naroda.
Odatle proizilazi cinjenica, ujedno posledica po kojoj titulasi ovoga drustva, imalju nadmenu potrebu deliti svoja misljenja kao svete postulate.
Naravno uvek ce neko posegnuti za citatom Tolstoja nego za svojim misljenjem, kako bi objasnio, docarao neki pojam. Ali cemu to? Mozete stajati na ramenima bogova, uciti od njih, no ne trebate i ne mozete biti oni.

Tolstojeva revnosnost da apstraktuje fenomen ljubavi i prikaze kao zakon koji sjedinjuje sa Bogom, jednaka je aksiomu koji kaze: ljubav je nit sile gravitacije.

Gde se nalazi Bog? Trenutno i vecno u igri...

Poslednja izmena:
Bas lepo Istrazivac9, sto citira sta je Tolstoj napisao.

Tolstoj je drag pisac, no i naivno dete zna da klice eudajmonizma ne rastu u svetu zmajeva.
Ocito da je Tolstoj, mnogo znao ili mislio da mnogo zna, kada kaze: " vera je saznanje sta je covek i radi cega on zivi na svetu". Kako ijedan covek moze znati nesto o sebi, kako uopste moze znati radi cega zivi, ako prvo ne zna svoju pravu proslost, istoriju ?
Clanovi porodice homosapiens zive na rusevinama zivota, isitnjenim lazima komadima istine, vodjeni pohlepom i robovlasnickom ideologijom na kojoj je temeljen moral svih naroda.
Odatle proizilazi cinjenica, ujedno posledica po kojoj titulasi ovoga drustva, imalju nadmenu potrebu deliti svoja misljenja kao svete postulate.
Naravno uvek ce neko posegnuti za citatom Tolstoja nego za svojim misljenjem, kako bi objasnio, docarao neki pojam. Ali cemu to? Mozete stajati na ramenima bogova, uciti od njih, no ne trebate i ne mozete biti oni.

Tolstojeva revnosnost da apstraktuje fenomen ljubavi i prikaze kao zakon koji sjedinjuje sa Bogom, jednaka je aksiomu koji kaze: ljubav je nit sile gravitacije.

Gde se nalazi Bog? Trenutno i vecno u igri...

Citaj Bibliju, pa ces saznati gde je Bog, koji ti je dao slobodnu volju.

jbci kada ovo rešite, šta je bilo prvo koka ili jaje, onda furajte o bogu :mrgreen:

Прво су створене све животиње по врстама, па и кока, а онда је снела јаје.

- - - - - - - - - -

Laž je religija robova i gospodara. Istina je bog slobodnog čoveka.
M. Gorki

Иако правоврнима није потребна поука песника, ипак ово речено је истинито.

Back