Gde na more zimi

lukatomi

Primećen član
Poruka
897
Gledam, Crna Gora je prilično hladna zimi. Da li bi bilo bolje otputovati negde toplije, poput Malte, Kanarskih ostrva, Kipra ili Egipta (mada Egipat ne dolazi u obzir jer tamo može biti neprijatnih situacija, a s bolnim kolenom ne bih mogao ni da bežim)? Koju destinaciju biste preporučili za nekoga sa ograničenim budžetom?

Gledam, Crna Gora je prilično hladna zimi. Da li bi bilo bolje otputovati negde toplije, poput Malte, Kanarskih ostrva, Kipra ili Egipta (mada Egipat ne dolazi u obzir jer tamo može biti neprijatnih situacija, a s bolnim kolenom ne bih mogao ni da bežim)? Koju destinaciju biste preporučili za nekoga sa ograničenim budžetom?
Ako hoćeš zimi na more da plivaš i uživaš idi na Tajland, Maleziju, Filipine, Vijetnam pa možda i UAE.
Ako ideš samo zbog morskog vazduha ili da šetaš a da nije hladno, onda Malta ili Kipar.
Jedino što mi pada napamet da je kombinacija su Tenerife i Azori.

Crna Gora nije za prezimiti, Kanarska ostrva jesu ili Egipat np ,Kipar kao i Grcka ostrva nemaju tu vrstu turizma tako da je veoma dosadno zimi.

Ali suština je da je smeštaj jeftin na svim onim destinacijama gore, samo treba povoljno pronaći avionsku kartu.

Povratna Bangkok - Beograd 860 evrića iduće nedelje, kupljena prošle. Ostanak dve nedelje. Cenim da je sa suprotnim polaskom čak i skuplja.
Znači ograničeni budžet od 2K evrića bi ga pokrpio lagano. Manje ako se stisne.

Poslednja izmena od moderatora:
Povratna Bangkok - Beograd 860 evrića iduće nedelje, kupljena prošle. Ostanak dve nedelje. Cenim da je sa suprotnim polaskom čak i skuplja.
Znači ograničeni budžet od 2K evrića bi ga pokrpio lagano. Manje ako se stisne.
To je skupo. Ja dok sam dolazio uzimao sam povratne karte od 450-550€ preko Turkish-a i Etihada. Znam da je sve skočilo ali ipak je mnogo.

To je skupo. Ja dok sam dolazio uzimao sam povratne karte od 450-550€ preko Turkish-a i Etihada. Znam da je sve skočilo ali ipak je mnogo.

Bilo nekad, sad se pripoveda. I ovo je Turkishom u kombinaciji sa Thai Airwaysom do Istanbula. Morao sam hitno da kupim kartu, 10 dana pre polaska i to je naravno znatno uvećalo cenu ali ne verujem da postoji normalna (da ne putuješ 38 sati i presedas tri puta) karta iz Beograda za Bangkok niža od 700 evra, čak i sa dugoročnim planiranjem. Jeftinije su uvek karte za Tajland iz Skandinavije nego iz Beograda ali sam u novembru platio kartu u jednom pravcu iz Kopenhagena na ovamo 560 evra, kupio sam je mesec dana pre polaska.

Inace mislim da je najeftiniji Zanzibar i to u nekom paketu agencije sa placenim izletima.
Vidjala sam da imaju akcije i za 800-900 evra, karta+smestaj+izleti a tamo je hrana jeftina.
Ne verujem da moze bilo sta jeftinije zimi a da je more. Toliko bi platio i zimi Grcku, CG, Hrvatsku 10 dana ako ne i vise samo bez kupanja z:mrgreen: i skupom hranom.

😅
9 meseci unapred, eh kada bi mi život bio tako predvidljiv.
10. septembra je baš pik monsuna i neće biti mnogo suvh sati tog letovanja. U povratku dremka na Ciriškom aerodromu od 11 ipo sati! Nikada nisam imao prilike ali se nadam da su im stolice udobne, osim ako ne odeš u neki aerodromski hotel.
Možda zvuči neverovatno ali su takve karte u vremenu o kojem Fortes priča koštale 280 evra, lično sam ih vidjao.

Nema kako nisam leteo za tamo mada rekord u presedanju mi je 9 sati. Bilo je to pre nekih 20 godina Aeroflotom iz Bangkoka u kojem sam još i pokvario stomak. Svega što se sećam je da sam uleteo u wc Šermentejeva, u kome je tog trenutka bila samo čistačica, i kada sam počeo da urlam i da bljujem po wc-ju ona je izletela odande kao iz katapulta izbačena. Ostalih 9 sati su prošli “brzo” jer sam bio u nekom polukomatoznom stanju i u nekom ćošku ih prespavao na podu, jer se isto sećam da je taj aerodrom tada imao ekstremno mali broj stolica. Već na kraju layovera sam se osećao skoro kao nov.
Idealno za Bangkok je 11 sati direktnim letom (naravno, to nema iz Beograda) sve do 15 sati sa nekim layoverom od 3-4 sata je prihvatljivo, ostalo preko toga nije. Isto važi i za ostalu Aziju.

😅
9 meseci unapred, eh kada bi mi život bio tako predvidljiv.
10. septembra je baš pik monsuna i neće biti mnogo suvh sati tog letovanja. U povratku dremka na Ciriškom aerodromu od 11 ipo sati! Nikada nisam imao prilike ali se nadam da su im stolice udobne, osim ako ne odeš u neki aerodromski hotel.
Možda zvuči neverovatno ali su takve karte u vremenu o kojem Fortes priča koštale 280 evra, lično sam ih vidjao.

Nema kako nisam leteo za tamo mada rekord u presedanju mi je 9 sati. Bilo je to pre nekih 20 godina Aeroflotom iz Bangkoka u kojem sam još i pokvario stomak. Svega što se sećam je da sam uleteo u wc Šermentejeva, u kome je tog trenutka bila samo čistačica, i kada sam počeo da urlam i da bljujem po wc-ju ona je izletela odande kao iz katapulta izbačena. Ostalih 9 sati su prošli “brzo” jer sam bio u nekom polukomatoznom stanju i u nekom ćošku ih prespavao na podu, jer se isto sećam da je taj aerodrom tada imao ekstremno mali broj stolica. Već na kraju layovera sam se osećao skoro kao nov.
Idealno za Bangkok je 11 sati direktnim letom (naravno, to nema iz Beograda) sve do 15 sati sa nekim layoverom od 3-4 sata je prihvatljivo, ostalo preko toga nije. Isto važi i za ostalu Aziju.
U vremenu u kome Fortes prica, platila sam kartu do Filipina 500-600 evra i tada je to bila dobra cena. Naravno 12 meseci unapred :)
Secam se da mi je layover bio u Pekingu u povratku preko 20h kojeg sam prezivela :)

Poslednja izmena:
U vremenu u kome Fortes prica, platila sam kartu do Filipina 500-600 evra i tada je to bila dobra cena. Naravno 12 meseci unapred :)
Secam se da mi je layover bio u Pekingu u povratku preko 20h kojeg sam prezivela :)

Ah, pa takve layovere volim, tako sam video i Dubai, i Tokio, i Singapur jednom i još neke gradove, čini mi se i London neki put, i kupao se u plavoj laguni na Islandu😅….ali to ne računam kao layover, samo ostanak na aerodromu. U principu svako presedanje duže od 6-7 sati izlazim sa aerodroma osim ako nije mrkla noć, ne povraćam i ne treba mi neke komplikovane vize za izlazak.

Back