9 meseci unapred, eh kada bi mi život bio tako predvidljiv.
10. septembra je baš pik monsuna i neće biti mnogo suvh sati tog letovanja. U povratku dremka na Ciriškom aerodromu od 11 ipo sati! Nikada nisam imao prilike ali se nadam da su im stolice udobne, osim ako ne odeš u neki aerodromski hotel.
Možda zvuči neverovatno ali su takve karte u vremenu o kojem Fortes priča koštale 280 evra, lično sam ih vidjao.
Nema kako nisam leteo za tamo mada rekord u presedanju mi je 9 sati. Bilo je to pre nekih 20 godina Aeroflotom iz Bangkoka u kojem sam još i pokvario stomak. Svega što se sećam je da sam uleteo u wc Šermentejeva, u kome je tog trenutka bila samo čistačica, i kada sam počeo da urlam i da bljujem po wc-ju ona je izletela odande kao iz katapulta izbačena. Ostalih 9 sati su prošli “brzo” jer sam bio u nekom polukomatoznom stanju i u nekom ćošku ih prespavao na podu, jer se isto sećam da je taj aerodrom tada imao ekstremno mali broj stolica. Već na kraju layovera sam se osećao skoro kao nov.
Idealno za Bangkok je 11 sati direktnim letom (naravno, to nema iz Beograda) sve do 15 sati sa nekim layoverom od 3-4 sata je prihvatljivo, ostalo preko toga nije. Isto važi i za ostalu Aziju.