Gde je zapelo u sukobu Rusije i Ukrajine

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IMG-4011d22611db884fcfde7a6c7a554e06-V.jpg

Ljudi, prepustimo rat nadleznim institucijama i posvetimo se izborima za manje zlo u aprilu. ??

Не постоје међународне институције за Украјину.

А, не постоје ни домаће институције у тиранији ...

:lol:

тако да сте господо декаденти у тешко ку.рцу ! ...:aha:

secamo se kada je rusija pitala da udje u nato

СССР је питао да уђе у НАТО...

Русија није имала никакве шансе !

Не постоје међународне институције за Украјину.

А, не постоје ни домаће институције у тиранији ...

:lol:

тако да сте господо декаденти у тешко ку.рцу ! ...:aha:

СССР је питао да уђе у НАТО...

Русија није имала никакве шансе !
Postoje uvek nadlezni. Njima prepustiti jer se uticaja na stanje nema.

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

Ono sto me zanim sa ovom temom je postoiji li rešenje za ovaj sukob i koje je ?

Зеленски је марионета Агресивних либеро клеро ројалиста у ЕУ који су у сарадњи са Американцима и Британцима

практично минирали сопствену поулацију у ЕУ

Све јаче Украјинске снаге са пројектилима и авијонима из ЕУ бомбардују Украјинске цивиле да би оправдале своје поступке

Кина помно посматра и скупља доказе одакле и ко је испалио пројектиле

Велики Брат изнад планете види све

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

postoji,kapitulacija Kijeva

ja kazem da se radi o zaveri, da nista nije onako kako mas mediji kazu

Управо тако.

Да ли си видео ово:

The essence of our organization is its belief in respect, dialogue, and collaborative and cooperative efforts.

We therefore deeply condemn the aggression by Russia against Ukraine, the attacks and atrocities.

Our full solidarity is with Ukraine’s people and all those who are suffering innocently from this totally unacceptable war.

We will do whatever is possible to help and actively support humanitarian and diplomatic efforts.

We only hope that – in the longer-term – reason will prevail and that the space for bridge-building and reconciliation once more emerges.

Klaus Schwab and Børge Brende

https://www.weforum.org/agenda/2022/02/ukraine-our-full-solidarity/

jer je EU i NATO nisu naoružavali

Другар, поручили ти из американске амбасаде у Украјини да их запратиш на Твитеру:

(1/2) 🇺🇸 security assistance & cooperation efforts with 🇺🇦 during #COVID19 continue! Yesterday, the U.S. Embassy's Office of Defense Cooperation received more than $60 million of equipment to transfer to our 🇺🇦 partners including radios, ammunition, & Javelin anti-tank missiles.

EasmZklX0AcHOJm.jpeg

(2/2) The United States stands strongly with Ukraine in support of its sovereignty and territorial integrity in the face of Russian aggression.
#EUCOM #USUkrainePartnership

Easmbc7XkAEXs9v.jpeg

то све имаш овде:

p.s. rat u Ukrajini traje od 2014, ne od pre par dana, kada su Rusi oformili separatističke LNR i DNR te aneksirali Krim. Sve to na prethodna politička ucjenjivanja iz Moskve, koja nisu bila uspješna.

Рат у Украјини траје од новемра 2013., од Мајдана, а ово што се данас збива је епилог тога.

Могли би смо рећи, бар што се тиче динамике и интензитета, да је Мајдан био форте, рат у Донбасу фортисимо,

а ово данас фортисимо посибиле.

Bog silu ne voli, a sila boga ne moli.

Pa može rešenje da bude da se Ukrajna totalno preda i da izgubi svoju državnost i da prihvate namesničku vladu iz Moskve i tako će se rat završiti.

...

Постоји,
да Украјина оздрави, да операција болесног ткива буде успешна.

Русија је све ставила на коцку због тога,
огромна је њена везаност за Украјину.

То је више него љубав ...

Сви имају своју елиту, само је питање колико је њихова.

To je suština priče.

Postavljena украјинска ашкенаска елита је била постављена помоћу Американаца.

Зато су Ашкенази направили украјинске нацисте за антируске потребе.

Будале !

Gdje je ta silna Ukrajinska armada i NATO naoružanje u Ukrajini? Što lažete? Nema ga nigde!!! Nije Ukrajinska vojska u Rusiji, nego Ruska u Ukrajini i to već od 1991!!!!!! Nije 2014 Ukrajina aneksirala Krasnodarski karj, nego Rusija Krim i napravila separatističke ljudske republike!!! Jel se vam toliko okiselio mozak, da ni to ne vidite? Vidite samo Azov, strašni bataljon, jelte, koji kolje Ruse, nedužnu nejać. Kažete, da je nacionalistička vlast u Kijevu, a nacionalista koliko u Radi?
Sada tek nakon Ruske invazije, počela pomoć te naoružavanje Ukrajine.
Rusi su počeli rat, kojeg ne mogu pobjediti, mogu vojno na kratki rok, ali ne i na dugi rok, jer neće moći držati na dugi rok silom u svojoj sferi ni Ukrajinu, ni Belorusiju ni Kazahstan. To mogu jedino sa totalnim zaokretom ka mekanoj sili, ekonomiji.
Sve što su postigli sa ovom intervencijom je ponovna blokovska podjela sveta, za možda nekoliko desetljeća, izgubili su prednost, koju su ostvarili kao moralna vertikalna nakon potpuno bezpotrebnih poslednjih Američkih intervencija, te stvorili neprijatelja u svom dvorištu.

Bilo bi dobro, da si ponekad pročitate kakav takav članak:

https://www.index.hr/vijesti/clanak....aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najcitanije_d

I ne nije napisan ni malo propagandno.
U glavnom, Evrope, kakvu smo znali, nema više. Ponovno je pala željezna zavjesa, koja djeli Evropu na dva djela. Rusi idu u izolaciju. Sve to zbog toga, jer smatraju, da su Ukrajina i Belorusija Ruske zemlje i nemaju pravo na samostalno odlučivanje.

Poslednja izmena:

https://www.index.hr/vijesti/clanak....aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najcitanije_d

U glavnom, Evrope, kakvu smo znali, nema više. Ponovno je pala željezna zavjesa, koja djeli Evropu na dva djela. Rusi idu u izolaciju. Sve to zbog toga, jer smatraju, da su Ukrajina i Belorusija Ruske zemlje i nemaju pravo na samostalno odlučivanje.
А какав такав чланак је хрватски? Мало има чланака српских новинара...

Је л' ти то жалиш што Руси иду у изолацију, како кажеш?
Државе одлучују самостално или власт? Народ?

Gdje je ta silna Ukrajinska armada i NATO naoružanje u Ukrajini? Što lažete? Nema ga nigde!!! Nije Ukrajinska vojska u Rusiji, nego Ruska u Ukrajini i to već od 1991!!!!!! Nije 2014 Ukrajina aneksirala Krasnodarski karj, nego Rusija Krim i napravila separatističke ljudske republike!!! Jel se vam toliko okiselio mozak, da ni to ne vidite? Vidite samo Azov, strašni bataljon, jelte, koji kolje Ruse, nedužnu nejać. Kažete, da je nacionalistička vlast u Kijevu, a nacionalista koliko u Radi?
Rusi su počeli rat, kojeg ne mogu pobjediti, mogu vojno na kratki rok, ali ne i na dugi rok, jer neće moći držati na dugi rok silom u svojoj sferi ni Ukrajinu, ni Belorusiju ni Kazahstan. To mogu jedino sa totalnim zaokretom ka mekanoj sili, ekonomiji.
Sve što su postigli sa ovom intervencijom je ponovna blokovska podjela sveta, za možda nekoliko desetljeća, izgubili su prednost, koju su ostvarili kao moralna vertikalna nakon potpuno bezpotrebnih poslednjih Američkih intervencija, te stvorili neprijatelja u svom dvorištu.

Другар свака ти част, као странцу, на уложеном труду, али ако мислиш да те ико схвати озбиљно онда мораш

обратити пажњу на неке ствари у своме писању. Прво се мораш одлучити да ли ћеш писати екавицом или

ијекавицом. Знам да те буни што Срби користе и екавицу и ијекавицу, али користе и ћирилицу и латиницу

па их у истом посту не мешају, разумеш? Друго, мораш научити када се нека реч пише великим словом, а

када малим. Треће, не можеш користити хрватску фразеологију и очекивати да те Срби схвате озбиљно.

Чак те ни другосрбијанци неће схватити озбиљно, осим оних из фонда за отровано друштво, али они су

и без тебе већ довољно погубљени.

Што се тиче садржаја твојих постова, уколико их желиш колико толико учинити уверљивим, мораш мало

проучити историју Србије и Русије бар у 20-ом веку.

Што се тиче Срба и нашег менталитета, нашег колективног свесног и несвесног, нашег смисла за хумор,

комедију, трагедију, истину, тренутак, историју... ево мала помоћ.

Значи звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост:"We are the Serbs"

Официјелни видео: https://www.youtube.com/watch?v=RP2u4wJcnS0

А какав такав чланак је хрватски? Мало има чланака српских новинара...

Је л' ти то жалиш што Руси иду у изолацију, како кажеш?
Државе одлучују самостално или власт? Народ?
Da. žalim. Jer se u takvoj podjeli može uvek pronaći neki entuzijaista i pritisnuti crveno dugme.

Па и речено им је да се не заносе, не може се поредити украјинско наоружање с руским, али неки тамо мисле да су "силни", тј. лажу народ.
Руска војска је остала у Украјини после 1991. године, само што је претходно била заједничка војска. Руска морнарица је остала на Криму, а онда је неким будалама пало на памет да кокетирају с НАТО пактом, који би ваљда требало да дође у Црно море и шта? Је ли Десни сектор украјинска војска? Шта раде украјинске паравојне формације годинама и откуд им оружје?

Ко је почео и ко ће победити, видећемо. То што износиш је твоје мишљење или жеља, не значи нужно да је и реално. Шта могу или не могу, шта је постигнуто или ће бити постигнуто, показаће време. Оно што никако не помињеш јесте да у Украјини живе милиони званично изјашњених Руса и има их дупло више него Хрвата у Хрватској. Наравно да тебе то не занима, али је наивно очекивати да ће једна таква сила препустити властити народ на милост и немилост. Доста је тај народ трпео и страдао, доста је било прилика и стрпљења. Што рече ова украјинска новинарка чији сам видео поставио (а она је Украјинка):

Јао, рат је почео, какав ужас! Хоћу да кажем: рат је почео 2014. године или 2013. године, оног тренутка када је Мустафа Најем позвао све на Мајдан да пију чај и кафу. А од 2014. до 2021. године су у Донбасу људи живели у рату све време, али није било никаквог саосећања за те људе, ни на Западу, ни од стране нацика. Украјина одавно живи у условима рата, али се већина становништва Украјине до последњих дана буквално, навикла на осећај да сматра овај рат довољно далеким, интерактивним и да се њих лично не тиче - "Чужое горе не болит" (туђа несрећа не боли).

У Украјини постоји изрека: Доброго чоловіка і чуже горе тривожить - Доброг човека и туђа несрећа брине

Сад су се сетили многи у Хрватској попут тебе да мудрују и саосећају, али колико видим велика већина вас која обитава на овом форуму нема никаквог саосећања за све оне људе који су Срби, који су пострадали и за етничко чишћење које је почињено над српским народом у Хрватској. Ваша власт је такође признала квази-државу на територији Србије противно међународном праву и то, како смо видели, није проблем за већину вас.

Људи у Србији не желе да страда братски словенски православни народ у Украјини. Наш Црвени крст прикупља помоћ, Српска православна црква ће послати помоћ Украјинској православној цркви, прве избеглице из Украјине су стигле у Србију, а долази их још.

Но, постоји и она српска изрека: не лаје кера села ради, већ себе ради.

Другар свака ти част, као странцу, на уложеном труду, али ако мислиш да те ико схвати озбиљно онда мораш

обратити пажњу на неке ствари у своме писању. Прво се мораш одлучити да ли ћеш писати екавицом или

ијекавицом. Знам да те буни што Срби користе и екавицу и ијекавицу, али користе и ћирилицу и латиницу

па их у истом посту не мешају, разумеш? Друго, мораш научити када се нека реч пише великим словом, а

када малим. Треће, не можеш користити хрватску фразеологију и очекивати да те Срби схвате озбиљно.

Чак те ни другосрбијанци неће схватити озбиљно, осим оних из фонда за отровано друштво, али они су

и без тебе већ довољно погубљени.

Што се тиче садржаја твојих постова, уколико их желиш колико толико учинити уверљивим, мораш мало

проучити историју Србије и Русије бар у 20-ом веку.

Што се тиче Срба и нашег менталитета, нашег колективног свесног и несвесног, нашег смисла за хумор,

комедију, трагедију, истину, тренутак, историју... ево мала помоћ.

Значи звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост:"We are the Serbs"

Официјелни видео: https://www.youtube.com/watch?v=RP2u4wJcnS0
Ja sam naučio vaš jezik od "Bosanaca" na gradilištu, jelte, poznajem razliku, koju želite napraviti podelom na "Hrvatski" i "Srpski". A u suštini, trebali bi podeliti na Čakavski, Kajkavski, Štokavski, te Torlački posebno. Ovako iz Štokavskog i vi Srbi i Hrvati radite frankenštajna. Meni je gramatika nebitna, sve dok se razumemo međusobno. Isto važi i za ostale jezike, kojima baratam.
Što se tiče mojih postova, oni so moje lično mišljenje, ne zanima me propaganda ni za prorusku ni za proukrajinsku stranu, ali me uvek ljuti, da neki vide samo dio slike, odnosno žele iskriviti situaciju. Ja uvek uvažavam, kad mi neko kaže, ej, nisi u pravu, nije bilo tako i ako mi argumentima dokaže da nisam u pravu, promenim mišljenje. Istina je uvek samo jedna, jedina. Ne postoje dve istine, može se samo interpretirati na različite načine.
p.s. ponosan sam što mogu kominicirati u vašem jeziku (kako god ga vi zvali, u to se ne upuštam), isto sam ponosan, što sam savladao ćirilično pismo pored latiničnog.

Па и речено им је да се не заносе, не може се поредити украјинско наоружање с руским, али неки тамо мисле да су "силни", тј. лажу народ.
Руска војска је остала у Украјини после 1991. године, само што је претходно била заједничка војска. Руска морнарица је остала на Криму, а онда је неким будалама пало на памет да кокетирају с НАТО пактом, који би ваљда требало да дође у Црно море и шта? Је ли Десни сектор украјинска војска? Шта раде украјинске паравојне формације годинама и откуд им оружје?

Ко је почео и ко ће победити, видећемо. То што износиш је твоје мишљење или жеља, не значи нужно да је и реално. Шта могу или не могу, шта је постигнуто или ће бити постигнуто, показаће време. Оно што никако не помињеш јесте да у Украјини живе милиони званично изјашњених Руса и има их дупло више него Хрвата у Хрватској. Наравно да тебе то не занима, али је наивно очекивати да ће једна таква сила препустити властити народ на милост и немилост. Доста је тај народ трпео и страдао, доста је било прилика и стрпљења. Што рече ова украјинска новинарка чији сам видео поставио (а она је Украјинка):

Јао, рат је почео, какав ужас! Хоћу да кажем: рат је почео 2014. године или 2013. године, оног тренутка када је Мустафа Најем позвао све на Мајдан да пију чај и кафу. А од 2014. до 2021. године су у Донбасу људи живели у рату све време, али није било никаквог саосећања за те људе, ни на Западу, ни од стране нацика. Украјина одавно живи у условима рата, али се већина становништва Украјине до последњих дана буквално, навикла на осећај да сматра овај рат довољно далеким, интерактивним и да се њих лично не тиче - "Чужое горе не болит" (туђа несрећа не боли).

У Украјини постоји изрека: Доброго чоловіка і чуже горе тривожить - Доброг човека и туђа несрећа брине

Сад су се сетили многи у Хрватској попут тебе да мудрују и саосећају, али колико видим велика већина вас која обитава на овом форуму нема никаквог саосећања за све оне људе који су Срби, који су пострадали и за етничко чишћење које је почињено над српским народом у Хрватској. Ваша власт је такође признала квази-државу на територији Србије противно међународном праву и то, како смо видели, није проблем за већину вас.

Људи у Србији не желе да страда братски словенски православни народ у Украјини. Наш Црвени крст прикупља помоћ, Српска православна црква ће послати помоћ Украјинској православној цркви, прве избеглице из Украјине су стигле у Србију, а долази их још.

Но, постоји и она српска изрека: не лаје кера села ради, већ себе ради.
Nemoj, da pokušaš izvrtati moje reči. Rusija pritišće Ukrajinu već od 1991, na različite načine.
Jasno mi je, da u Ukrajini ne žive samo Ukrajinci, nego su tu još Rusi, Poljaci, Rusini, Slovaci, Romuni, Mađari, Grci, Bugari, Jevreji, Romi.....(slobodno dodaj ako sam nekoga zaboravio).
U Ukrajini se zapravo dešava slična priča kao i u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni. Hrvati su komotno mogli dati autonomnu županiju Srbima, jer je ona nekada postojala kao Vojna Krajina, Isto kao se to moglo napraviti u BiH sa tri kantona, ili u Srbiji, kad su Kosovari tražili republiku, komotno bi im dali republiku sa aneksom da enmaju pravo otcepljenja. Zašto to političari nisu napravili? Milošević je čak ukinuo i autonomiju i Vojvodini i Kosovu i tako rasplamsao vatru. Ne treba se čuditi rezultatu.
p.s. nisam Hrvat, niti živim u Hrvatskoj

Нема ту шта да се изврће, твоје реч
Nemoj, da pokušaš izvrtati moje reči. Rusija pritišće Ukrajinu već od 1991, na različite načine.
Jasno mi je, da u Ukrajini ne žive samo Ukrajinci, nego su tu još Rusi, Poljaci, Rusini, Slovaci, Romuni, Mađari, Grci, Bugari, Jevreji, Romi.....(slobodno dodaj ako sam nekoga zaboravio).
U Ukrajini se zapravo dešava slična priča kao i u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni. Hrvati su komotno mogli dati autonomnu županiju Srbima, jer je ona nekada postojala kao Vojna Krajina, Isto kao se to moglo napraviti u BiH sa tri kantona, ili u Srbiji, kad su Kosovari tražili republiku, komotno bi im dali republiku sa aneksom da enmaju pravo otcepljenja. Zašto to političari nisu napravili? Milošević je čak ukinuo i autonomiju i Vojvodini i Kosovu i tako rasplamsao vatru. Ne treba se čuditi rezultatu.
p.s. nisam Hrvat, niti živim u Hrvatskoj
Нема ту шта да се изврће, твоје речи су проблематичне, а твоји ставови некоректни.
Украјина притиска Русе и руски идентитет од 1991. до данас.

Да, сличности има, само што Хрватска није денацификована, а то је требало урадити још после II св. рата.

Розмовляєш українською?

Back