Gde je zakopano blago?

Ja sam očigledno neobavješten jer sam mislio da novac i materijalna dobra omogućavaju više slobodnog vremena nego crnčenje kad se nema novca pa mora da se dosta radi/ uči da bi se zaradilo za život... pa onda i za zabavu i razonodu.

Т се односи само на оне који имају већ толико пара да више не морају да троше време на зарађивање, него паре саме стварају паре (саме се плоде). Али то је врло мали проценат људи, и они стварно уживају у луксузу слободног времена.

Сви остали, а то је 99%, морају да потроше скоро сво расположиво време да би зарадили паре, а то је већ сасвим другачији живот. Ту нема луксуза.

Може, али бојим се да је то само теорија. Веома мали проценат људи има ту срећу да ради оно што воли а неко је спреман да му за то плаћа. Ја, на пример, нисам те среће.:-(

Istina... al samo rekoh da takve smatram bogatim ljudima.
Mada... ima dosta istine i u onom ,,sve se može kad se hoće"... iako nije to pravilo.

Nego... sad opet nešto dumam... i razmišljam o tome šta mi je najteže palo u životu... i skontah da nije to što sam bio povrijeđen od drugih... već to što sam ja neke povrijedio... tako da od sad smatram bogatim i one koji nijesu previše povrijedili druge ljude... meni je lakše oprostiti drugima nego sebi... nije to što sam povrijedio druge bilo nešto veliko... bilo je prilično bezazleno... većina ljudi se toga ne bi ni sjetilo... al eto...

Danas sam baš inspirisan... još smatram bogatim i one koji se svjesno bore za opstanak... sebe i vrste... mislim one kojima je opstanak cilj... za razliku od mnogih koji besciljno lutaju... ili stalno mijenjaju smislove života... a borba za opstanak je vrsta cilja... dobrog cilja...

Ja sam se baš primio na ovu temu... mnogo dobra tema...
I baš kad sam mislio da nema blaga... ili ono što kažu da je neizrecivo... desi mi se nešto da povjerujem u suprotno... iš'o ja danas da kupim pivo... koje mi inače obično služi za to da mi ne lutaju misli dok čitam... i otiš'o k'o po običaju u istu prodavnicu... al ono ispostavi se da tamo nema piva... ja rek'o što ću sad... i izađem i odem do najbliže prodavnice u vidokrugu... u koju inače vrlo rijetko idem... kad ono imam šta viđet... viđeh neku djevojku... prodavačica... pomislih ,,đe si bila do sad"... i tad mi sinu misao... mislim za to "blago"... mada rek'o je to meni otac negdje davno... al ja oca nikad ne shvatam ozbiljno... reče mi ,,sine smisao života: oženiti se i dobiti djecu"... al sam ja to izgleda u početku pogrešno povez'o sa nekim prevelikim razmnožavanjem... pa sam mislio da nije previše zanimljivo to da budem mašina za razmnožavanje... al tek danas skontah da to nije isto... mislim razmnožavanje i ,,oženiti/ udati se i dobiti djecu"... nije isto... tako da ono što sad mislim je... da bi muškarac/ žena trebao da vidi dosta svijeta suprotnoga pola i tako to... i da je ljepota prvenstveno ljepota duha/ duše... valjda je to ta prodavačica imala... mislim duhovnu ljepotu... ko bi rek'o...
Nemojte mi zamjerit... zbog četiri posta zaredom...

Nešto opet razmišljam... ako prepostavimo da postoji "blago" i to da je negdje "zakopano"... možda je najbolji način da shvatimo gdje je blago taj da... shvatimo gdje nije blago... tipa jedna država ima 100 opština... ako znamo da blago nije zakopano u nekih 99 opština... onda je sigurno u onoj 100-toj.
E sad bi ja postavio pitanja:
Gdje nije zakopano blago? i još
Šta nije blago?

Onda bih možda mogao da dam sigurniji odgovor.
Blago nije u smaranju.
Tako da dolazim do onoga od prije par postova... blaga je u ne-smaranju.

Rekoh već negdje da je za mene patnja nekako previše cmizdrav pojam... al smaranje... i nasuprot njemu nesmaranje su baš po mjeri...
Nekad mi je sloboda bila najviše mjerilo... a sad je to smaranje/ nesmaranje...

Nije zakopano. Saplicemo se o njega svaki dan, i ne znamo sta bi sa njim.
Neko ne prepoznaje blago, a neko se boji da ga uzme. Samo retki koriste znanje i hrabrost.
Lepo je pisalo na ulazu u tamni vilajet: ko uzme kajace se, ko ne uzme kajace se.

Sreća se nalazi u svemu, samo je treba znati izdvojiti. Konfučije
Dobro sreća, a blago?
scratch_one-s_head.gif

Back