Gde je zakopano blago?

kaže mOOnja kada radimo gimnasticke vezzbe ,,( sportke ili ritmicke) ,,, a meni kez od uva do uva ,, pa mi krene neka betovenova ,, ta na na na na na na an nan NAM ,, ta na na na na na na na na NAM ,,,, ---- dobra muzikica ebali me narodnjaci više ,, i da podraFim botjka na ovoj frekvenciji

Astral Projection -- People Can Fly lyrics

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. Sometimes there is a moment as you are awakening when you become aware of the real world around you, but you are still dreaming. You may think you can fly but you do better not try.

"Благо цара Радована"? :D

Ех, одувек су људи трагали за (духовним) благом. Али ја не бих била ја кад не бих тврдила да и "свети грал" и "камен мудрости" и све сличне ствари означавају просто-напросто више нивое свести. И то је то благо. Шта би друго могло да буде?

Gledano iz ugla smisla života, ne onog koji stvarno jeste, jer takvog nema, nego onog koji mu je dodjeljen: blago ćemo najbolje naći u seksu i alkoholu. U pivu je istina...

Iz filma Scary movie 3
Brenda: Ima li ko nov u tvom životu?
Sindi: Ne... nisam još našla pravog. Tražim nešto više od dobrog seksa.
Brenda: Znam, želiš posvećenost.
Sindi: Ne... ja želim sjajan seks. I kad takvog upoznam...
Brenda: O tome ti ja pričam. Želiš da te neko... Znaš na šta mislim?

Kažu da žena shvati da je našla pravog muškarca onog trenutka kada duboko u sebi osjeti čvrst razlog da bude sa njim... To nije uvjek tačno, ali obično jeste... sve u svemu, poruka je jasna.

Vezano za dodjeljivanja smisla životu. Iz istog filma
Tom: Džorž, kada ćeš da uradiš nešto sa tvojim životom? Samo juriš adolescentske fantazije: ja želim da budem astronaut, kauboj, ginekolog zvijezdama...
Džordž: Ja imam san.
Tom: Šta ti je san?
Džorž: Da imam san.

Zanimljivo kako psihoanaliticari, bar jedan njihov pravac kom pripada From, nadam se da nisam promasila kad Froma nazivam psihoanaliticarem, e pa ti psihoanaliticari zovu nasu sliku sveta mapom sveta, bar je takav prevod koji sam ja citala. Kazu da svi mi imamo apsolutno tacnu mapu sveta ali je premazujemo, zamagljujemo njene delove a najgori slucajevi citavu mapu zamazu pa je pogresno iscrtaju i , dodajem, nikako da nadju blago. Znaci prvi bi zadatak bio ciscenje mape, a zatim trazenje blaga, ili mozda moze i trazenje blaga bez mape. To ciscenje mape zarad trazenja blaga , to mi se svidja.
Kad imas dobru mapu ti si car. Mozes kuda hoces a da se ne izgubis. Mozes i nekog da zoves sa sobom, znas da mu kazes gde idete. Havaji , Tahiti, Karibi, ...

На први поглед, то са мапом делује исправно.

Али ја нисам сигурна. Одакле нам та мапа? Ко нам је направио и сервирао ту мапу? Да ли је мапа заиста тачна?

Ко је то ко толико добро познаје овај свет (и живот) па је направио савршено тачну и прецизну мапу и подарио је људима?

А ако је мапа наша лична -- одакле нам то знање? Јесмо ли сигурни да то нису наше илузије а не стварна мапа света?

Ове ствари мене брину.

Лоше се осећам кад не знам куд идем.

Увек се плашим да ће изненада да ми искрсне некаква провалија пред ногама (пре него што је угледам) па ћу да се суновратим и изломим сва. :-?

А и имам унутрашњу потребу да путујем у неком правцу (ка неком циљу) пошто сам стрелац по хороскопу. Стрелац је и стрелац и стрела, и уме једино да "лети" ка неком циљу, односно мети. Не уме да онако бесциљно лута наоколо.

Modruna:
Лоше се осећам кад не знам куд идем.

Увек се плашим да ће изненада да ми искрсне некаква провалија пред ногама (пре него што је угледам) па ћу да се суновратим и изломим сва. :-?
Ali to je potpuno prirodno ... Mislila sam da se na to valjda čovek navikne ... jednom :grin: No naravno da nije tako. Nema utabanih staza, nikad. Ni svojih, ni tuđih ... Taman nađeš jednu, i ... :roll:

Modruna:
А и имам унутрашњу потребу да путујем у неком правцу (ка неком циљу) пошто сам стрелац по хороскопу. Стрелац је и стрелац и стрела, и уме једино да "лети" ка неком циљу, односно мети. Не уме да онако бесциљно лута наоколо.
C, c ... Modruna ... Ti tako obrazovana pa VERUJEŠ u astrologiju :roll:
:lol:
(Uzgred budi rečeno, Strelac je znak koji se vezuje za filozofiju, smisao života, svrhu i slična pitanja tako da je logično očekivati da će koncentracija takvih ljudi na ovakvim temama -i ovom podforumu- biti najveća.)

Elle_77:
C, c ... Modruna ... Ti tako obrazovana pa VERUJEŠ u astrologiju :roll:
:lol:
Не верујте, проверите! :D

Проверила сам и уверила се да има много чега истинитог и занимљивог у астрологији. Али нисам неки стручњак, само оно што би се рекло -- "образовани лаик".

Нисам уопште мислила на утабане стазе него на добар видик (бар неколико стотина метара пред очима :D ) тако да бар за прво време видим куд идем а не да напипавам пут пред собом као слепац (ова ме идеја ужасава).

А што се тиче мете -- стрелац то одређује интуитивно и потпуно лично и самостално, нема потребе да му ико смишља пут и циљ. Сам ће он то. :D У ствари, није мени проблем циљ (већ га имам) него опасност да ми негде успут искрсне некаква непремостива препрека или чак провалија коју нисам на време видела, па се разбијем као дулек и можда никад и не стигнем на свој циљ (који је сам по себи био добар и вредан).

Лепо ... мада временом се све то некако закомпликује и нестане тај баланс између жеља и могућности. Није правило али обично тако буде.

Indigo71:
Лепо ... мада временом се све то некако закомпликује и нестане тај баланс између жеља и могућности. Није правило али обично тако буде.
Jedino sto moze da me uplasi su stvari koje ne zavise od mene, ali cu sve dati da pocnu da zavise. :)

Back