- Poruka
- 121.836
iskreno nisam siguran da ili bi se iverica il sperploca ponasala kao toplotni izlator..meni ona deluje kao toplotni provodnik (i u obrnutom smeru tj. hladila bi se od hladnog zida) ali se ne razumem toliko u to pa da ne lupam
moguce

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
iskreno nisam siguran da ili bi se iverica il sperploca ponasala kao toplotni izlator..meni ona deluje kao toplotni provodnik (i u obrnutom smeru tj. hladila bi se od hladnog zida) ali se ne razumem toliko u to pa da ne lupam

Dzordz to su osb ploce sa njima ni je opsiveno potkrovlje.. ne znam koliko je to zahvalno, smrdi jako i mora da se lakira.
Rizikujem da ispadnem glupa, sta je pluta? Mozda i znam sta je ali to zovem drugacije ili vidjam u drugom obliku.
Prvo da objasnim problem.. Posto smo morali krevetac da ubacimo u malu spavacu sobu,francuski lezaj na kom mm i ja spavamo je otisao do zida skroz.. I taj zid je hladan.. a mm spava do zida i milion puta se nabije tu nocu, ili nasloni ledja i bolr ga bubrezi sutradan..
Pitanje cime da oblozim taj zid sad naknadno?
stiropor ne dolazi u obzir jer je skoro kreceno, a i nema ni 2mm prostora da se odvoji krevet.. znaci nesto sto bi bilo 30cm visine i u toj visini u kojoj je lezaj.

Zivimo u kuci.. inace kuca(prizemlje) je (gledajuci pravo na ulaz) sa leve i zadnje strane ukopana u brdu. Tacnije kad odete iza kuce ne vidite prizemlje.
Taj zid je ukopan u zemlji, i iako je to sjajan izolator leti je u celoj kuci 'ladovina. Zimi se jeftino grejemo zato stmto kuca cuva toplotu.
Tu nasu sobicu na svecu mozemo da zagrejemo. Iako ima prozor naravno ceo jedan zid do zemlje. I nije hladan kao spoljni zidovi ali je opet hladan. I mogu da rekonstruisem sta hocu ali nemam centimetar jedan prostora, sve uklopljeno u milimetar.
Cak mm kaze da ce morati da guli glet jer nema mesta za sloj boje
 onda mozemo i mi da ispaljujemo ideje sta nam padne pa mozda nesto ubodemo
 onda mozemo i mi da ispaljujemo ideje sta nam padne pa mozda nesto ubodemoE hvala od srca.
E hvala od srca.
Ovo mi nije skupo. Meni treba recimo dva m³. Ili ako mora cela tabla neka bude tabla, dve. Vredi svaku paru.
Sto rece Afro jeftinije od bubrega..
Eto sad moram mm da iznesem predloge.
A sto se tice lupanja zida, sve ce to morati da saceka neko vreme. Skoro je kreceno, dali smo dosta para tu. I ne planiram da krecim dok god ne vidim da je prljavo. E tek tada moze biti tu nekog lupanja, ili cak pokusaj razmestaja u sobi(puste zelje) ...
Prvo da objasnim problem.. Posto smo morali krevetac da ubacimo u malu spavacu sobu,francuski lezaj na kom mm i ja spavamo je otisao do zida skroz.. I taj zid je hladan.. a mm spava do zida i milion puta se nabije tu nocu, ili nasloni ledja i bolr ga bubrezi sutradan..
Pitanje cime da oblozim taj zid sad naknadno?
stiropor ne dolazi u obzir jer je skoro kreceno, a i nema ni 2mm prostora da se odvoji krevet.. znaci nesto sto bi bilo 30cm visine i u toj visini u kojoj je lezaj.

Mora da se kopa u zemlju 3m i jace da bi se doslo do temelja.Makice, a da stavis taj stirodur sa spoljne strane zida? Vrsice posao, izolovace zid od spoljnih uticaja, a nece ti narusiti velicinu sobice...a kuca je vasa, mozete... "Obuces" kuci kaputic od stirodura

.
 . .
 . 
	Meni se smucile.Najlepse krofne u univerzumu

.
Ni jedne sem ovih mi se ne dopadaju ali nema gde da se kupe,po malo ih pustaju u prodaju.
Ako znate gde ih ima pisite.

Meni se smucile.
Dodjes u Pudarce lepo kupis gajbu za smesne pare.
Ili odes u maxi pekaru oni saradjuju sa "Don Donom" to je pekara tvojih 5 minuta i zamolis da cesce porucuju te krofne.
Oni ne narucuju ako ne ide prodaja.
Jer se ovamo hleb baca u ogromnim transportnim kontejnerima.
Povrat hleba(stari hleb i peciva) prodaju po kilogramu u dzakovima/gajbama. Ljudi kupuju za stoku/zivinu.. sto se ne proda, pobudjavi,to bacaju. Cak i radnicima sledi otkaz ako iznesu nesto....sto bacaju, sto taj hleb ne proslede nekoj ustanovi, ima toliko mesta gde bi jedva docekali da dobiju duplu isporuku hleba...ako nista onda ono prihvtiliste u Kumodraskoj, a
verujem da bi i Zvecanska jedva docekala...zaista ne razumem to bahacenje bacanja hleba.....
Povrat hleba(stari hleb i peciva) prodaju po kilogramu u dzakovima/gajbama. Ljudi kupuju za stoku/zivinu.. sto se ne proda, pobudjavi,to bacaju. Cak i radnicima sledi otkaz ako iznesu nesto.
Ako ne prodaju ne poklanjaju. Radije ce baciti.
Jeste bas bahacenje. Zato mi je i muka.

...sto bacaju, sto taj hleb ne proslede nekoj ustanovi, ima toliko mesta gde bi jedva docekali da dobiju duplu isporuku hleba...ako nista onda ono prihvtiliste u Kumodraskoj, a
verujem da bi i Zvecanska jedva docekala...zaista ne razumem to bahacenje bacanja hleba.....
 i mislim da se ti proizvodi daju humanitarnim organizacijama za jelo ili se vracaju u reciklazu u samoj fabrici
 i mislim da se ti proizvodi daju humanitarnim organizacijama za jelo ili se vracaju u reciklazu u samoj fabrici 

)
)