Gde ima da se kupi...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dzordz to su osb ploce sa njima ni je opsiveno potkrovlje.. ne znam koliko je to zahvalno, smrdi jako i mora da se lakira.
Rizikujem da ispadnem glupa, sta je pluta? Mozda i znam sta je ali to zovem drugacije ili vidjam u drugom obliku.

ispod kore drveta, mrtve celije drveta

a prakticno - imas na djonu letnjih sandala onih anatomskih, bez-braon boje kao sace izgleda slicno
imas na pampuru vina

- - - - - - - - - -

http://sr.wikipedia.org/wiki/Плута

ja ne znam kako se zove ali jedno vreme se reklamirala farba sa opiljcima tkanine koja se koristi kao izolator na zidovima
nista ne znam vise o tome osim da sama videla reklame da se nanosi valjkom

ima i fora gipsane ploce

e sad postavlja se intimno pitanje da li je to tvoj stan ili iznajmljen, ne moras nama da otkrivas, nego je bitno za tebe, koliko daleko smes da ides u zezanju sa zidom, ako je zid tvoj radi mu sta oces, ako nije onda moras samo nesto sto ces da naslanjas i sklonis posle bez ostecenja zida

Prvo da objasnim problem.. Posto smo morali krevetac da ubacimo u malu spavacu sobu,francuski lezaj na kom mm i ja spavamo je otisao do zida skroz.. I taj zid je hladan.. a mm spava do zida i milion puta se nabije tu nocu, ili nasloni ledja i bolr ga bubrezi sutradan..
Pitanje cime da oblozim taj zid sad naknadno?
stiropor ne dolazi u obzir jer je skoro kreceno, a i nema ni 2mm prostora da se odvoji krevet.. znaci nesto sto bi bilo 30cm visine i u toj visini u kojoj je lezaj.

kako onda zamišljaš da staiš bilo kakvu izolaciju?

mene su od zimoće u sobi(terasa isto tako) spasle ploče stirodura. deb3 cm.(ima i tanje ali je stirodur gust i ne drobi se kao stiropor..mada neko stavlja i ploče stiropora)doduše u sobi je ceo zid pa je obojeno...a na terasi sam samo uheftala ploče i super drži
to može da ti bude ok rešenje za zimu pa da skloniš preko leta..i tako ti u spavaću sobu ne ulazi niko .)

Zivimo u kuci.. inace kuca(prizemlje) je (gledajuci pravo na ulaz) sa leve i zadnje strane ukopana u brdu. Tacnije kad odete iza kuce ne vidite prizemlje.
Taj zid je ukopan u zemlji, i iako je to sjajan izolator leti je u celoj kuci 'ladovina. Zimi se jeftino grejemo zato stmto kuca cuva toplotu.
Tu nasu sobicu na svecu mozemo da zagrejemo. Iako ima prozor naravno ceo jedan zid do zemlje. I nije hladan kao spoljni zidovi ali je opet hladan. I mogu da rekonstruisem sta hocu ali nemam centimetar jedan prostora, sve uklopljeno u milimetar.
Cak mm kaze da ce morati da guli glet jer nema mesta za sloj boje :)

Zivimo u kuci.. inace kuca(prizemlje) je (gledajuci pravo na ulaz) sa leve i zadnje strane ukopana u brdu. Tacnije kad odete iza kuce ne vidite prizemlje.
Taj zid je ukopan u zemlji, i iako je to sjajan izolator leti je u celoj kuci 'ladovina. Zimi se jeftino grejemo zato stmto kuca cuva toplotu.
Tu nasu sobicu na svecu mozemo da zagrejemo. Iako ima prozor naravno ceo jedan zid do zemlje. I nije hladan kao spoljni zidovi ali je opet hladan. I mogu da rekonstruisem sta hocu ali nemam centimetar jedan prostora, sve uklopljeno u milimetar.
Cak mm kaze da ce morati da guli glet jer nema mesta za sloj boje :)

a pa onda si na konju mozes sta god vam padne na pamet da radite, to je bitno ;) onda mozemo i mi da ispaljujemo ideje sta nam padne pa mozda nesto ubodemo

ovo tolkino sa stirodurom (bitna je razlika izmedju njega i stiropora jer 2 cm stirodura vredi ko 5cm stiropora pa manje zauzima mesta) je dobar predog, al ne smes na zid samo da ga naslos da ne prodjes ko ja sa sundjerom, nego da ogulite pa stavite na taj zid po pravilu kako ide...al onda bi kostalo ko i da kupis tablu plute pa naslonis

nista dok ne saznas posto je pluta

ja znam da je jako bila skupa pre neku god kad je moja keva htela neke male ploce pa da pravi od njih nesto umetnicki i da je odustala kad su joj rekli koliko je jedna mala ploca par santima

E hvala od srca.
Ovo mi nije skupo. Meni treba recimo dva m³. Ili ako mora cela tabla neka bude tabla, dve. Vredi svaku paru.

Sto rece Afro jeftinije od bubrega..

Eto sad moram mm da iznesem predloge.
A sto se tice lupanja zida, sve ce to morati da saceka neko vreme. Skoro je kreceno, dali smo dosta para tu. I ne planiram da krecim dok god ne vidim da je prljavo. E tek tada moze biti tu nekog lupanja, ili cak pokusaj razmestaja u sobi(puste zelje) ...

E hvala od srca.
Ovo mi nije skupo. Meni treba recimo dva m³. Ili ako mora cela tabla neka bude tabla, dve. Vredi svaku paru.

Sto rece Afro jeftinije od bubrega..

Eto sad moram mm da iznesem predloge.
A sto se tice lupanja zida, sve ce to morati da saceka neko vreme. Skoro je kreceno, dali smo dosta para tu. I ne planiram da krecim dok god ne vidim da je prljavo. E tek tada moze biti tu nekog lupanja, ili cak pokusaj razmestaja u sobi(puste zelje) ...

...obrni okreni zdravlje i ljudski zivot su najvredniji, tako da ako je nesto potrebno da bi covek ostao zdrav onda to treba odraditi makar i negde malo "ustinuli"..ja bar tako razmisljam..dzaba
sve ako nema zdravlja...

Prvo da objasnim problem.. Posto smo morali krevetac da ubacimo u malu spavacu sobu,francuski lezaj na kom mm i ja spavamo je otisao do zida skroz.. I taj zid je hladan.. a mm spava do zida i milion puta se nabije tu nocu, ili nasloni ledja i bolr ga bubrezi sutradan..
Pitanje cime da oblozim taj zid sad naknadno?
stiropor ne dolazi u obzir jer je skoro kreceno, a i nema ni 2mm prostora da se odvoji krevet.. znaci nesto sto bi bilo 30cm visine i u toj visini u kojoj je lezaj.

pluta :)

Makice, a da stavis taj stirodur sa spoljne strane zida? Vrsice posao, izolovace zid od spoljnih uticaja, a nece ti narusiti velicinu sobice...a kuca je vasa, mozete... "Obuces" kuci kaputic od stirodura :)
Mora da se kopa u zemlju 3m i jace da bi se doslo do temelja.
A presvuceno je kondorom i bitulitom, jer kao sto rekoh kuca je sa 2 strane u zemlji, a zemlja drzi vlagu. Da nije toga bila bi vlaga u kuci.

Najlepse krofne u univerzumu :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet: .

Ni jedne sem ovih mi se ne dopadaju ali nema gde da se kupe,po malo ih pustaju u prodaju :sad2: .

Ako znate gde ih ima pisite.

krofne.jpg

Najlepse krofne u univerzumu :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet: .

Ni jedne sem ovih mi se ne dopadaju ali nema gde da se kupe,po malo ih pustaju u prodaju :sad2: .

Ako znate gde ih ima pisite.

krofne.jpg
Meni se smucile.
Dodjes u Pudarce lepo kupis gajbu za smesne pare.
Ili odes u maxi pekaru oni saradjuju sa "Don Donom" to je pekara tvojih 5 minuta i zamolis da cesce porucuju te krofne.
Oni ne narucuju ako ne ide prodaja.
Jer se ovamo hleb baca u ogromnim transportnim kontejnerima.

Meni se smucile.
Dodjes u Pudarce lepo kupis gajbu za smesne pare.
Ili odes u maxi pekaru oni saradjuju sa "Don Donom" to je pekara tvojih 5 minuta i zamolis da cesce porucuju te krofne.
Oni ne narucuju ako ne ide prodaja.
Jer se ovamo hleb baca u ogromnim transportnim kontejnerima.

...sto bacaju, sto taj hleb ne proslede nekoj ustanovi, ima toliko mesta gde bi jedva docekali da dobiju duplu isporuku hleba...ako nista onda ono prihvtiliste u Kumodraskoj, a
verujem da bi i Zvecanska jedva docekala...zaista ne razumem to bahacenje bacanja hleba.....

...sto bacaju, sto taj hleb ne proslede nekoj ustanovi, ima toliko mesta gde bi jedva docekali da dobiju duplu isporuku hleba...ako nista onda ono prihvtiliste u Kumodraskoj, a
verujem da bi i Zvecanska jedva docekala...zaista ne razumem to bahacenje bacanja hleba.....
Povrat hleba(stari hleb i peciva) prodaju po kilogramu u dzakovima/gajbama. Ljudi kupuju za stoku/zivinu.. sto se ne proda, pobudjavi,to bacaju. Cak i radnicima sledi otkaz ako iznesu nesto.
Ako ne prodaju ne poklanjaju. Radije ce baciti.
Jeste bas bahacenje. Zato mi je i muka.

Povrat hleba(stari hleb i peciva) prodaju po kilogramu u dzakovima/gajbama. Ljudi kupuju za stoku/zivinu.. sto se ne proda, pobudjavi,to bacaju. Cak i radnicima sledi otkaz ako iznesu nesto.
Ako ne prodaju ne poklanjaju. Radije ce baciti.
Jeste bas bahacenje. Zato mi je i muka.

....strasno:eek:
....ja kupujem njihov hleb tost sa pet vrsta semenki, i bas je lep..samo bi mogao biti jeftiniji pa bi se vise i kupovao i manje propadao....eto recimo samo taj jedan,
a koliko je vrsta kojecega...i srem ih bilo, zar nije bolje da to pojede neko dete ili neko ko nema ni za parce hleba nego da se tako baca.....mislim briga me neka
bacaju, svoje pare bacaju, ali takvo ponasanje nikom dobra nije donelo...malo sirine,malo duse u coveku mora biti da bi ga i onaj odgore malo pogledao....

bas lepo, ti bi ljudima koji nemaju nista davala da jedu pokvarene stare stvari kojima je istekao rok..
prodavnice drze proizvode do isteka roka i onda ti proizvodi moraju da se bacaju jer su neupotrebljivi.
kapiram da ti je ideja plemenita i da razmisljas srcem ali nisi razmisljala glavom, ne mozes siromasnima davati bajate stvari samo zato sto su siromasni, i oni imaju prava da jedu normalnu hranu.

sad postoji nesto drugo.
same fabrike imaju skart..sta znaci skart..to ne znaci da je nesto lose nego da recimo posuda nije dovoljno napunjena ili da je prepunjena ili da nalepnica nije lepo zalepljena..to su savrseni proizvodi ali zbog zakona ne smeju u prodavnice...te proizvode obicno sami radnici pokusavaju da "uzmu" za sebe ali to ne smeju i to ako i rade, rade da drugi ne vide :) i mislim da se ti proizvodi daju humanitarnim organizacijama za jelo ili se vracaju u reciklazu u samoj fabrici

Имаш у Делтатексу (Бранкова, чим се сиђе из Сремске), Булевар преко пута Ђерма, Деспота Стефана пре ботаничке баште).

Препоручујем мемори јастук, цена око 1500 динара.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back