GDE DA KUPIM?

Placali ili nhe placali a.prava.knjige Dostojevskog su skupe.Mislim na ta nova izdanja.Skupe za nase prilike.Eto ovaj je kupio za 800 din i to na snizenju.Pa nije to strucna knjiga da bude skupa.
Cenim Dostojevskog,veliki je pisac ali ipak je on komercijalan,ko ga stampa moze na njemu zaraditi.Pa samim tim nema razloga da primerak bude toliko skup.
Drugo je kad je knjiga strucna,pa je namenjena uskom krugu ljudi.Tada ona ili mora biti dosta skupa,ili mora biti neki sponzor,neka firma a najcesce da to drzava finansira.
Nekada je drzava i stojala iza kapitalnih dela.
Dostojevski je nesto drugo,njega cita sira publika i moze se prodati dosta primeraka tako da bude isplativ.Samim tim kada se neka roba dosta prodaje,mora joj i cena biti oborena.

Ma, kod nas su i takve knjige jeftine, kad pogledate druge države shvatite to :)

inače, iako je komercijala, vredi :)
Eto, ja sam skoro pazario Kinga, Salemovo je 1000 dinara.. imao sam višak para, a volim da se razonodim takvim lakim horor knjigama.. štivo za laku noć.. svejedno, to je već skupo, i mogu reći da žalim što sam dao pare, iako sam uglavnom dobio preporuke da kupim i da valja :D

Diskutabilna je ta jeftinoća.
Za Britanca, na primer, 10 funti nije isto što i za tebe i mene 1000 dinara (da ne ulazimo u to koliko (ne)ima).

Da ne pominjemo Amazon na kome je King između 0 i 15 dolara.

A oprema naših knjiga je uglavnom jadna, dobar deo ne prođe ni čestitu lekturu, prevodi muljavi češće nego dobri...a dok ne dođe nešto sveže siti se načekamo.

Cesto pricam da knjiga nije auto,nije cipela ili kompjuter pa da je bolje ako je nova.
Vazno je ako se nekome poklanja da je u dobrom stanju,da nije pocepana,prljava i sl.
A ko dobija knjigu,njemu reci unapred da dobija polovnu knjigu.Ako je ljubitelj knjige razumece,ako nije ljubitelj,onda mu ne treba knjigu ni kupiti.
Remarka novog nema,nijedna izdavacka kuca ga ne stampa jer ga ima dosta polovnih u odlicnom stanju.

Cesto pricam da knjiga nije auto,nije cipela ili kompjuter pa da je bolje ako je nova.
Vazno je ako se nekome poklanja da je u dobrom stanju,da nije pocepana,prljava i sl.
A ko dobija knjigu,njemu reci unapred da dobija polovnu knjigu.Ako je ljubitelj knjige razumece,ako nije ljubitelj,onda mu ne treba knjigu ni kupiti.
Remarka novog nema,nijedna izdavacka kuca ga ne stampa jer ga ima dosta polovnih u odlicnom stanju.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, to je strasno!!! jel to moguce?

Back