GDE da kupim...

E ja sam prosle nedelje kupila belu u belom omotu a crnu u crvenom i crna je bas,bas dobra kao nikad do sad ,posto u tom crvenom omotu svaki put drugaciji kvalitet,e sad su je uboli samo da ostane takva.

Prosle nedelje sam kontaktirala proizvodjaca C proizvodnja 06 (cokolada u belom omotu).Imaju novu cenu...285 + PDV.Ne prodaju privatnim licima,ali se sve cesce mogu naci u maloprodaji.Ja sam dva dana pre nego sto cu ih zvati kupila u Subotici na pijaci po 55 din za 200 gr.Uzela sam 10 kg,tako da sam se snabdela za kraci period,ali sam vec dogovorila sa vlasnikom privatne radnje u komsiluku da mi poruci kad zatreba.Jednom prilikom sam uzela i onu u crvenom omotu i ...to nije to.

Ja svake treće nedelje u mesecu ( bila juče ta nedelja ) mogu u Pećincima na vašaru da kupim te čokolade u belom omotu po ceni koju rzorica kaže, koliko god hoćete. Jer čovek prodaje 300g za 100 dinara, što će reći da je kg 333,3...dinara, a ovo što Zoka kaže je 336,3 din/kg. ( To 285 din + pdv. ) I niko vas ne uslovljava količinom. Ja nemam posla, pa sam juče uzela samo par komada, i euro krem, koji je malo poskupeo, ali je i dalje povoljnih 180 din za 900 g.

Ja svake treće nedelje u mesecu ( bila juče ta nedelja ) mogu u Pećincima na vašaru da kupim te čokolade u belom omotu po ceni koju rzorica kaže, koliko god hoćete. Jer čovek prodaje 300g za 100 dinara, što će reći da je kg 333,3...dinara, a ovo što Zoka kaže je 336,3 din/kg. ( To 285 din + pdv. ) I niko vas ne uslovljava količinom. Ja nemam posla, pa sam juče uzela samo par komada, i euro krem, koji je malo poskupeo, ali je i dalje povoljnih 180 din za 900 g.

E pa lepo, mogli bi i ekskurziju da organizujemo.....

Ja prvo da se pohvalim da sam danas kupila orahe po 600 din zena kaze druga klasa, a ja nisam mogla da poverujem i mislim se zeno kakva ti je prva klasa. Odavno nisam videla lepse orahe kada sam dosla kuci i prebrala da vidim sta je to u drugoj klasi odmah telefon u ruke i porucih ja jos, kod nas su imace po prodavnicama od 950 do 1100 din.
A sada jedno pitanje u vezi te cokolade o kojoj pricate ja sam kupovala na pijaci neku sto zena donosi iz Subotice i proizvodjac je iz Sabca, ali nisam obracala paznju na naziv firme, mada sam pre par dana na Kvantasu u Novom Sadu videla istu tu i cena je 50 din 200 gr. Posto u petak ponovo idem u NS da li bi mogle da mi kazete da li je to privatna firma i da li se bas zove C ili ima neko drugo ime? Ja ovu sto sam kupovala je u onaj kao celofan upakovana.

Sliku imas na jednoj od prethodnih strana...U pitanju je firma "C proizvodnja 06" iz Sapca.Ona druga ciji kvalitet varira ,mada po mom misljenju nije ni blizu kvalitetu prethodnoj je od firme nekad sestre "C promet 99".Mislim da sam pogodila brojeve.

Ja sam probala kod svekrve crnu i belu C proizvodnja i dobra mi je,a sad zadnji put je kupila tu crnu C promet i meni je katastrofa ta,slatka,mekana....Kod nje u Srbobranu je 60din 200g,a u Novom Sadu,na kvantasu nisam videla da ima tih C proizvodnja
Mada ja navikla na menaz pa nesto se ni neusudjujem da ih probam na mojim tortama

ke86j7.jpg

DakleM, na slici levo je ta "C promet 99", a na slici desno "C proizvodnja i promet 06". Ova u belom omotu, na pomenutom vašaru košta 3 za 100 dinara, ili 300 g 100 dinara.Ovu u crvenom omotu viđam na pijacama, ali ne nam pošto je, a ovu sam kupila u prodavnici za 35 dinara, jer nisam imala gde da kupim neku drugu, a mogla je da posluži. Meni lično, ukusnija je ova u belom omotu, ali Boba kaže da ovoj drugoj kvalitet varira, pa možda sam ja naišla na neku lošu seriju. Ona ipak više koristi čokoladu. Ova čokolada košta na tom istom vašaru 180 dinara, a od 400 g je, i meni je jednako ukusna kao "menaž", koja je moja omiljena čokolada za kuvanje.

kdmlna.jpg

Domacice ovu u belom omotu kupujem a u crvenom ovu nikad videla ,koju ja kupujem je u stvari bordo omot ,ona varira sa kvalitetom izgleda isto kao bela samo nema tortice na njoj a u ovakvom crvenom omotu prvi put vidim.

Back