Gavrilo Princip

Gavrilo Princip za mene je

• Heroj

• Terorista

• Izmanipulisan mladic

• Patoloski Slucaj

• Necija Produzena Ruka

• Placeni Atentator

• Idealista

• Nesto drugo, objasnicu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ово је потпуно нетачно и измишљено. Ирак није имао нуклеарно оружје. Садам Хусеин је био оптужен да поседује хемијско оружје, које никада није пронађено.

И ја могу да повежем две неповезане ствари и да то објавим, али то не значи да су оне заиста повезане.

Замена теза.

Онда је и Други светски рат започео као регионални сукоб између Пољске и Немачке. Опет релативизација и непознавање основних ствари.

Pa ti si spustio cijelu diskusiju na nivo minus-IQ Srbin.info i BalkanInfo-a. Mislio sam da si normalan, Ja otpozdravljam sa ove diskusije. 👋

Malo čitam početak teme pa su mi neke stvari zanimljive a neke smiješne.

Jeste znali da su suca koji je osudio Principa na zatvor kasnije uhvatili nacisti i bacili u taj isti zatvor u kojemu je i umro, možda baš u istoj ćeliji u kojoj je umro Princip.

I druga stvar - puno se piše da je AU monarhija bila policijska država, tamnica naroda i slično, valjda s ciljem da se Srbe predstavi kao neke osloboditelje. A stvari uopće nisu stajale tako, prosječan Slaven je u AU monarhiji imao puno više prava i sloboda od recimo prosječnog Irca u Ujedinjenom kraljevstvu.

Zbilja? A ne pripojenjem Austrije? Ili možda pripojenjem Češke? Ili možda pripojenjem Sudeta. Ili samim kršenjem Versajskih ugovora? Ili čak ubojstvom FF. Jer ww2 je samo nastavak ww1. Ništa više.

Usput Saddam nije imao nuklearno oružje i nije ga razvijao prije drugog američko iračkog rata. Ali imao je program razvoja prije prvog američko iračkog rata. Pa su mu ameri polupali sve centrifuge.
Рат није започео припајањем Аустрије. Нема оружаног сукоба. Нема борбе. Званична историја каже да је почео 01.09.1939. године.

Није имао ни хемијско, па су га напали.

Jeste znali da su suca koji je osudio Principa na zatvor kasnije uhvatili nacisti i bacili u taj isti zatvor u kojemu je i umro, možda baš u istoj ćeliji u kojoj je umro Princip.

I druga stvar - puno se piše da je AU monarhija bila policijska država, tamnica naroda i slično, valjda s ciljem da se Srbe predstavi kao neke osloboditelje. A stvari uopće nisu stajale tako, prosječan Slaven je u AU monarhiji imao puno više prava i sloboda od recimo prosječnog Irca u Ujedinjenom kraljevstvu.
Зато и кажем да људи не знају ништа о томе и да постоји много непознаница.

Није имао хемијско пред други рат. Управо о томе се и ради.

Као што сам већ рекао, план се прави раније, а онда се тражи повод.

Није имао хемијско пред други рат. Управо о томе се и ради.

Као што сам већ рекао, план се прави раније, а онда се тражи повод.

Pa covjek je ubijao i vrsio invazije 20 godina, a kao traze povod? Bio je lud opasan covjek na celu jedne drzave, i islo na njegovu eliminaciju radi bezbjednosti. Nije vazno da li je stvarno imao nuklearno oruzje ili sto god, bio je veoma opasan i nestabilan covjek. Ne znam kako moze da bude logicnije od toga.

Мериш права два роба? Класично размишљање припадника недржавотворног народа.

Pa covjek je ubijao i vrsio invazije 20 godina, a kao traze povod? Bio je lud opasan covjek na celu jedne drzave, i islo na njegovu eliminaciju radi bezbjednosti. Nije vazno da li je stvarno imao nuklearno oruzje ili sto god, bio je veoma opasan i nestabilan covjek. Ne znam kako moze da bude logicnije od toga.
Човека који онако храбро оде у смрт називаш нестабилним?
Ви љубитељи старца Фоче, Великог педофила, имате искварену слику стабилности.

Niti smo bili robovi niti nam je trebalo nečije oslobađanje, a ponajmanje srpsko.
Ма јок, само сте из најнижих побуда почели да мрзите Србе крајишнике који не дају
харач цару и имају статус слободњака. Уместо зависти могли сте се прикључити Војној крајини
и стећи исти статус, дајући војску за одбрану царевине.
Зато што нисте робови дизали сте и сељачке буне у којима су вам ваши властелини и саборски
посланици(чиме се неизмерно дичите) обилно пуштали крв.
Заједно са римокатоличким клером, који одобрава чин, имали сте прилику присуствовати пржењу јадног Матије.
Све то зато што нисте били робови. Ваша незахвалност ускоро ће добити потпуни смисао, припремајте се за источни фронт.

posle njegovog uklanjanja, Irak je procvetao...ekonomija kao azijski tigar...trenutno imaju stotinak mrtvih dnevno...super napreduju

Ma jok, samo ste iz najnižih pobuda počeli da mrzite Srbe krajišnike koji ne daju
harač caru i imaju status slobodnjaka. Umesto zavisti mogli ste se priključiti Vojnoj krajini
i steći isti status, dajući vojsku za odbranu carevine.
Zato što niste robovi dizali ste i seljačke bune u kojima su vam vaši vlastelini i saborski
poslanici(čime se neizmerno dičite) obilno puštali krv.
Zajedno sa rimokatoličkim klerom, koji odobrava čin, imali ste priliku prisustvovati prženju jadnog Matije.
Sve to zato što niste bili robovi. Vaša nezahvalnost uskoro će dobiti potpuni smisao, pripremajte se za istočni front.
Gle, ništa o toga nije tema, nema veze s Gavrilom. Ne da mi se raspravljati o glupostima s jednim priglupim magaretom. Šetaj momak.

Ne nužno. Tenzije su postojale prije ali se manje više sve smirilo do 1914. Novine, političari i analitičari su prije ubojstva FFsmatrali da u Europi vlada mir i stabilnost kakve nikad prije nije bilo.
Austroguarske trupe već su bile na Drini u junu 1914 pre atentata gde su održavale manevre.Možda je to bio način manifestovanja opredeljenosti za mir.

Gle, ništa o toga nije tema, nema veze s Gavrilom. Ne da mi se raspravljati o glupostima s jednim priglupim magaretom. Šetaj momak.
А твој упис на који одговорих имао је везе са Гаврилом?
Проблем са хрватском повијести је што сама себе саплиће.
Зато запевајмо браћо мила ову песму сви!

Ти рече да нећеш више да разговараш...

Немам ни ја више шта да напишем.

Ти рече да нећеш више да разговараш...

Немам ни ја више шта да напишем.

E znas kako, kad vidis koliko gluposti se pise ljudska duznost je bar nesto napisat radi ostalih citalaca ako ista.

niko nemoj da gine...pa makar se zivelo na suvom hlebu i vodi...

Tvrd je orah ne slomi ga ali zube polomi. U nekim unutarnim sukobima bolje da se ne mijesa, jer mozes i sam da se opeces.

Гаврило Принцип је био српски (национални) и јужнословенски револуционар.
Али како то објаснити у нашем времену колонијалне рестаурације?
Нестале су из нашег говора речи као што су империјализам или колонијализам:
колико јуче бунили смо се у име слободе, а ко данас примењује ту реч?

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/vesti/2012/jul/hodocasce-gavrilu-principu.php

Pogledajte prilog 248365
Pa naravno heroj.

Jučer sam u dnevnim novinama čitao razgovor s hrvatskim povjesničarem Tihomirom Rajčićem specijaliziranim za Sarajevski atentat iWW1.

Njegove tvrdnje su:

- Srbija je odgovorna za atentat jer su se atentatori obučavali na njenom teritoriju od strane srpskih državnih službi

-Pašić i kralj su sve znali, doduše iz novinskog članka nije jasno samo znali ili sudjelovali? Treba pročitati knjigu.

-Srbija se odlučila za atentat zbog katastrofalnih obavještajnih podataka.

-Pukovnik Dimitrijević Apis dva dana prije atentata šalje zapovijed da se ne izvrši atentat bojeći se posljedica, ili sumnjajući u obavještajne podatke.

Pašić poslije atentata optstruira istragu bojeći se da ako se sve sazna, srbija će biti ostavljena od potecijalnih saveznika.

-

Jučer sam u dnevnim novinama čitao razgovor s hrvatskim povjesničarem Tihomirom Rajčićem specijaliziranim za Sarajevski atentat iWW1.

Njegove tvrdnje su:

- Srbija je odgovorna za atentat jer su se atentatori obučavali na njenom teritoriju od strane srpskih državnih službi

-Pašić i kralj su sve znali, doduše iz novinskog članka nije jasno samo znali ili sudjelovali? Treba pročitati knjigu.

-Srbija se odlučila za atentat zbog katastrofalnih obavještajnih podataka.

-Pukovnik Dimitrijević Apis dva dana prije atentata šalje zapovijed da se ne izvrši atentat bojeći se posljedica, ili sumnjajući u obavještajne podatke.

Pašić poslije atentata optstruira istragu bojeći se da ako se sve sazna, srbija će biti ostavljena od potecijalnih saveznika.

-

Budalastine

Austroguarske trupe već su bile na Drini u junu 1914 pre atentata gde su održavale manevre.Možda je to bio način manifestovanja opredeljenosti za mir.
e da, to su ti katastrofalni obavještajni podaci koje navode Rajčić, i da je Ferninand bio zagovornik napada. Ferninand je(barem tvrdi Rajčić) bio protiv rata, čak je dvojio i u vezi AU aneksije BIH jer je smatao da ima zbog toga previše Srba u monarhiji. Njegovo djelovanje bi bilo izrazito unatarnje, tj pokušaj germanizacije zemlje. To bi dovelo prvo do velikg sukoba s Mađarima pa bi se pobunili slavenski narodi i to bi bio skorašnji kraj AU monarhije. Tako (barem ako je tako) niti jedan odgovor nije točan, točno je jedino da je Princip bio idiot :roll: Inače, glasa sam da je bio izmanipuliran.

Back