Gatanje

Djika junior

Domaćin
Poruka
3.733
Da li vam je ko kada gatao i šta vam je predvideo?

Mogu i priče tipa: tetka od kuma moga prijatelja išla kod gatare...... samo nek je zanimljvo.

Meni je neka bakica gatala, ništa posebno mi nije pogodila, rekla mi je samo da sam se nasekirala zbog puta, i još neke sitnice. Postavila sam joj neka pitanja ali mi ili nije odgovorila ili je odgovorila polovično.

Mojoj mami je rekao jedan čovek da ću se udati za nekog crnog dečka koji će me jako usrećiti. Javiću vam ako se ostvari. :D

hahah za crnog decka , pa to bas suzava izbor ...:lol:
verovatnoce da se udas za crnog decka su otprilike 75-80% o sad ako je gatara bas toooliiiiikooooo losa nece ti pogoditi, ali svi su izgledi da je ipak dobra gatara i zna svoj posao...e da mi smo imali u kraju jednu koja je pravila ljubavne napitke :think:
pitam se koji su sastojci :zcepanje:

Meni je jedna Ciganka na moru gatala, pogodila je mnogo stvari. E da, rekla mi je da mi vidi zvezdu na celu, a to je kao neki Boziji znak... a mozda to svakom kaze. Ne znam.
Koleginica sa posla mi je gatala uz pomoc staklene case, crvenog konca i njenog vencanog prstena (mora da bude sa crkvenog vencanja), da cu se udati ponovo i da cu ziveti u inostranstvu, cak mi je pogodila i koliko ce slova imati njegovo ime.
To se i dogodilo, mada meni u to vreme ni na kraj pameti nije bilo da se ponovo udajem, ali... to je bilo u jesen jedne godine, a vec naredne, u leto, ja sam bila udata - i otisla da zivim u inostranstvo...
E sad, trebala sam jos neke stvari da je pitam (dok mi je gatala), ali ipak nismo imale toliko vremena, a posle smo zaboravile...

verovatnoce da se udas za crnog decka su otprilike 75-80% o sad ako je gatara bas toooliiiiikooooo losa nece ti pogoditi, ali svi su izgledi da je ipak dobra gatara i zna svoj posao...e da mi smo imali u kraju jednu koja je pravila ljubavne napitke :think:

Hahahaha, ***, da ,,sužava izbor" jeste, ali lepo je verovati :D Bitan je ovaj deo ,,koji će je mnogo usrećiti"

A kad smo kod toga, radila ja u jednom pet šopu. Jedan dan dolazim na posao i koleginica sva ubledela. Ja je pitam šta je bilo, a ona mi kaže: ,, Dolazila neka ciganka i pokaže prstom na mene pa mi kaže da imam jednog crnog i jednog plavog dečka. Plavi me samo zeza a ovaj crni me voli Joj pogodila mi je".

Prodje par nedelja, ja na poslu kad ulčazi ciganka, prodaje plehove, i hoće da mi gata. Ja je odbijam, i ona mi onako kaže da imam dva dečka - crnog i plavog. Ovaj plavi mi je neozbiljan a ovaj crni se zbog mene noću budi koliko se brine za mene i koliko me voli"

Predjem na ja drugi posao, jednom svratim da vidim šta mi radi stara ekipa, i koleginica priča kako je kod frizerke u salon pored dolazila ciganka, i da joj je rekla da ima dva dečka, crnog i plavog. Crni je mnogo voli a plavog da se kloni.

Hahahaha, ***, da ,,sužava izbor" jeste, ali lepo je verovati :D Bitan je ovaj deo ,,koji će je mnogo usrećiti"

A kad smo kod toga, radila ja u jednom pet šopu. Jedan dan dolazim na posao i koleginica sva ubledela. Ja je pitam šta je bilo, a ona mi kaže: ,, Dolazila neka ciganka i pokaže prstom na mene pa mi kaže da imam jednog crnog i jednog plavog dečka. Plavi me samo zeza a ovaj crni me voli Joj pogodila mi je".

Prodje par nedelja, ja na poslu kad ulčazi ciganka, prodaje plehove, i hoće da mi gata. Ja je odbijam, i ona mi onako kaže da imam dva dečka - crnog i plavog. Ovaj plavi mi je neozbiljan a ovaj crni se zbog mene noću budi"

Predjem na ja drugi posao, jednom svratim da vidim šta mi radi stara ekipa, i koleginica priča kako je kod frizerke u salon pored dolazila ciganka, i da joj je rekla da ima dva dečka, crnog i plavog. Crni je mnogo voli a plavog da se kloni.
:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
po svemu sudeci devojke birajte tamnokose, ovi plavi mnogo zaebavaju :lol:

gledao mi ciganin u karte, i uglavnom pogodio stvari vezan e za moju proslost. ali o buducnosti mi nista nije rekao. tek posle je priznao da on samo u proslost zna da gleda.
od tad, vise ne dam nikom da me tako nasanka... :P

Mene je jedna Romkinja startovala pred crkvom kad sam bila tinejdžerka. U to vreme sam se žešće ložila na jednog Đorđa sa kojim sam se stalno svađala i mirila. I počne ona ovako:
''Teb' se sviđa jedan momak na 5 slova!''
''Jao jeste - Đorđe!!!''
''E sać' ti ga izvračam!''
I izvadi ona iz nedara neku krpu sa gomilom travki i koječega a ja sva srećna mislim da sam napokon naletela na pravu gataru. I počne da baje:
''Mrndž, mrndž, šuš muš, da ti Đorđe na p...u dođe, mrndž, šuš!''
E, to sam vala mogla i sama da smislim. Inače Đorđe naravno nije došao kao što mi je i rekao Tarot koji več godinama otvaram -imam i svoj lični koji sam nacrtala, ali gledam samo drugima, jako retko sebi.

hahahah mom drugu je gledala u dlan jedna ciganka...uzme dlan, gleda, gleda...kaze imas jel imas brata? kaze on ne imam sestru..ona kaze da da ovde se lepo vidi imas sestru :zcepanje:
inace svi oni znaju da gledaju uproslost pogotovo ako imaju pomagace, pa jos ako ti pomgaci prethodno dodju pa ti ostave neki zavezljaj ispod otiraca, a ona ti posle "vidi" kako si uvracan, pa ti jos zakaze seansu za 2 dana da ti skine crnu magiju..i naravno da doneses onaj zavezljaj ispod praga za koji ti nisi imao pojma da je tamo...wow

Postoji čitav sistem znakova koje Romi urezuju na zidove kuća koje su obišli za druge njihove sunarodnike - npr. jedna karakuka znači: ''u ovoj kući živi udovica'' ili ''odavde teraju Rome'' ili ''ovi su puni ko brod'' itd..

Gatanje je najobicnija okultna glupost. Samo Bog zna šta će se tačno desiti u budućnosti...Ostalo su sve nagadjanja...

Je l?A sta su onda crkvene molitve?Za zdravlje,za porod,za dug zivot?Koliko samo nerotkinja poseti Ostrog,invalida itd.
Pa i biblija je puna predvidjanja.Nostradamusova prorocanstva i dan danas izazivaju polemiku i znatizelju.Pa nas deda Miloje je bio prorok.
Covek je od kad zna za sebe,zeleo da zna sta ga ceka sutra,ne bi li ikako ublazio"sudbinu" ili je izbegao.To je ljudski i prirodno.
Imam prijatelja koji se bavi astrologijom,i kad god su neka porodicna okupljanja dodje i on i verujte mi cak i najvece neverne Tome,ga na kraju pitaju ponesto.Bude zabavno,saljivo stim da niko nije opterecen da sad ne moze ni jednu odluku doneti bez astrologa ili ti kojekakve gatare,kojih je bilo od pamtiveka!A to i govori,sobzirom da ih je oduvek bilo da covek zeli cuti sta ga ceka sutra.
Verujem da postoje vidoviti ljudi,ali su vrlo retki,a mnogo vise je onih koji u tome vide zaradu,i uz malo instinkta i poznavanja ljudske psihe,navedu onog kome gataju da im sam kaze svoje zelje.
Imal sam prilike igrom slucaja upoznati jednu takvu osobu,koja ima u sebi nekakav dar predvidjanja,ali kao i svi nama svetski poznati proroci,njeno izlaganje je potpuno bilo nepovezano za mene u tom trenutku,te 90%svega nisam ukapirala.To je bilo pre nekih desetak godina,i verujte da mi se bukvalno sve tako i izdesavalo.Upozorila me je u vezi starijeg deteta nesto,ja joj verovala nisam i to upozorenje totalno ignorisala,i na zalost,desile su se upravo one stvari koje je rekla.Mozda,da sam shvatila njeno upozorenje ozbiljno,mozda bih neke dogadjaje sprecila.Ali,nisam je poslusala,jer nisam verovala i sad mogu samo misliti da sam ovo ili ono uradila,MOZDA.....

Pre 15-tak godina odvede moju drugaricu decko kod stare romkinje,i zena joj kaze da se nece udati za ovog momka vec da ce se udati za nekog ko nosi uniformu,kao postar ,policajac,i ona se stvarno udala za policajca.Ne mogu da kazem da ne verujem ali i da stoprocentno verujem.Sigurno ima ljudi koji stvarno imaju "dar od Boga",ali na zalost previse je sarlatana koji love brzu zaradu.

Je l?A sta su onda crkvene molitve?Za zdravlje,za porod,za dug zivot?Koliko samo nerotkinja poseti Ostrog,invalida itd.
Pa i biblija je puna predvidjanja.Nostradamusova prorocanstva i dan danas izazivaju polemiku i znatizelju.Pa nas deda Miloje je bio prorok.
Covek je od kad zna za sebe,zeleo da zna sta ga ceka sutra,ne bi li ikako ublazio"sudbinu" ili je izbegao.To je ljudski i prirodno.
Imam prijatelja koji se bavi astrologijom,i kad god su neka porodicna okupljanja dodje i on i verujte mi cak i najvece neverne Tome,ga na kraju pitaju ponesto.Bude zabavno,saljivo stim da niko nije opterecen da sad ne moze ni jednu odluku doneti bez astrologa ili ti kojekakve gatare,kojih je bilo od pamtiveka!A to i govori,sobzirom da ih je oduvek bilo da covek zeli cuti sta ga ceka sutra.
Verujem da postoje vidoviti ljudi,ali su vrlo retki,a mnogo vise je onih koji u tome vide zaradu,i uz malo instinkta i poznavanja ljudske psihe,navedu onog kome gataju da im sam kaze svoje zelje.
Kakve veze ima molitva sa proricanjem budućnosti?
Biblijska predvidjanja je dao lično Bog ljudima koje je odabrao. Velika razlika.
Astrologija je demonska disciplina. Da bi "prorekli budućnost" i napravili horoskope,zapravo da bi dozvali demone,koriste satanističke simbole kao što su pentagram,heksagram i slično...
Mada većina današnjih astrologa su obični prevaranti koji žele da uzmu lovu.
Imal sam prilike igrom slucaja upoznati jednu takvu osobu,koja ima u sebi nekakav dar predvidjanja,ali kao i svi nama svetski poznati proroci,njeno izlaganje je potpuno bilo nepovezano za mene u tom trenutku,te 90%svega nisam ukapirala.To je bilo pre nekih desetak godina,i verujte da mi se bukvalno sve tako i izdesavalo.Upozorila me je u vezi starijeg deteta nesto,ja joj verovala nisam i to upozorenje totalno ignorisala,i na zalost,desile su se upravo one stvari koje je rekla.Mozda,da sam shvatila njeno upozorenje ozbiljno,mozda bih neke dogadjaje sprecila.Ali,nisam je poslusala,jer nisam verovala i sad mogu samo misliti da sam ovo ili ono uradila,MOZDA.....

Pa ponekad pogode nešto,ali to je čisto nagadjanje. Kao sportska prognoza. A često demoni umiješaju prste pa namjeste da se desi nešto šta su rekli "vidovitom" da će se desiti....samo da bi dobili naklonost ljudi.... A naivni,koji se ne oslanjaju na Boga,nasjednu na te fore.

Biblijska predvidjanja je dao lično Bog ljudima koje je odabrao. Velika razlika.

Само у твом мозгу.
Не знам како неко ко верује да је планета равна плоча... упс, да је стара 6.000 година, може да другима замера непросвећеност.

A često demoni umiješaju prste pa namjeste da se desi nešto šta su rekli "vidovitom" da će se desiti....samo da bi dobili naklonost ljudi....

Значи, ипак има нечега ;)

Naravno da ima-demona.

А оно што осећаш према тим ткз. демонима је мржња јел тако? Желиш и радујеш се кажњавању и мучењу тих демона од стране милостивог бога ?

Каква је то само психологија коју је црква развијала вековима како би преводила људе жедне преко воде. Мрзитељима дај објект мржње! Црно и бело.

Мржња је Јахавеху, или већ како ти гласи тај ник, мржња!!!.. па ма према коме била усмерена и ма из ког разлога.

А оно што осећаш према тим ткз. демонима је мржња јел тако? Желиш и радујеш се кажњавању и мучењу тих демона од стране милостивог бога ?

Каква је то само психологија коју је црква развијала вековима како би преводила људе жедне преко воде. Мрзитељима дај објект мржње! Црно и бело.

Мржња је Јахавеху, или већ како ти гласи тај ник, мржња!!!.. па ма према коме била усмерена и ма из ког разлога.

Pa ne mrzim ih....ali ih i ne volim... ;)
I ne boj se za njih....boj se za sebe.
Inače,muke neće biti vječne. ;) To je olakšavajuća okolnost.

Pa ne mrzim ih....ali ih i ne volim... ;)
I ne boj se za njih....boj se za sebe.
Inače,muke neće biti vječne. ;) To je olakšavajuća okolnost.

Такве приче за малу децу сачувај за неке наивније.

Не бојим се ја ни за кога. Ја ту метафизичку вољу коју ти банално зовеш "бог" не замишљам као пројекцију ауторитета родитеља из детињства а како то ви верници радите. То нема везе са тиме. Нити има после смрти неког суда..неке награде и казне. Те категорије су из овога света . Трансцендентни свет ствари по себи који нас чека после смрти је нешто нама потпуно непојмљиво. О њему не можемо знати ништа шта он јесте...али знамо шта није! А то је велико знање.

И позивајући се на исто, могу ти рећи да ту нема никаквих награда и казни а које је црква тј владари света сервирала масама како би лакше истим владала.

Пут спасења је нешто сасвим друго...негација воље.

Ево ти тема о томе
http://forum.krstarica.com/showthread.php/403330-Šopenhauer-Negacija-volje?highlight=Negacija+volje

Malo je čudno da samo cigani poseduju taj dar. Sem ako nisu fakat došli sa neke planete gde im je evolucija podarila razvijenu prostorvreme svest, tj, otvorilo im na raspolaganje veći deo mozga koji je nama, ubogim zemljanima, nedostupan.

Al' opet, sa tim darom, kako ne vide sebi njihov usud, smrdljiv i oko kontejnera?
Uopšte, kako i jedan Skener, Tarotan ili bilo ko od ovih zaebanata ne vidi svoj put pa eskivira neke gluposti i poboljša svoj život?
Nešto ne verujem da uspevaju sem TV shop prevarama...

Такве приче за малу децу сачувај за неке наивније.

Не бојим се ја ни за кога. Ја ту метафизичку вољу коју ти банално зовеш "бог" не замишљам као пројекцију ауторитета родитеља из детињства а како то ви верници радите. То нема везе са тиме. Нити има после смрти неког суда..неке награде и казне. Те категорије су из овога света . Трансцендентни свет ствари по себи који нас чека после смрти је нешто нама потпуно непојмљиво. О њему не можемо знати ништа шта он јесте...али знамо шта није! А то је велико знање.

И позивајући се на исто, могу ти рећи да ту нема никаквих награда и казни а које је црква тј владари света сервирала масама како би лакше истим владала.

Пут спасења је нешто сасвим друго...негација воље.

Ево ти тема о томе
http://forum.krstarica.com/showthread.php/403330-Šopenhauer-Negacija-volje?highlight=Negacija+volje
Tebi je taj Artur bog i batina,vidim ja. :hahaha:
Od sada neću spominjati pakao nego Artura.:hahaha1:

I ne znam zašto bih stvarao "projekciju autoriteta roditelja" kada već imam roditelje. :roll:

Možda je mislila na crnca ala' Denzel W. :)

Back