Jedna od omiljenih sociopatoloskih izreka je , pritisak stvara dijamante......
Vrlo moderna izreka....cesto je cujem....
Ima veze sa gradnjom velelepnih towera u BG....BG na vodi i slicno..
Tu je zanimljivo da niko ne primecuje slicnost izmedju gradnje kuce sa lavicima i dominiracuje kule, bar u efektima dominacije nad komsilukom...
Meni je to zanimljivo...
Sa druge strane, kvalitet izrade je nemerljiv, kule su kao kineska proizvodnja, tanki medjuspratni slojevi, slaba izolacija i zvucna i toplotna, los dizajn, losa izrada, ide se na zavrsne radove da bi to izgledalo sto bolje spolja...
E tu opet gomila kaze to je umetnost, sustina, a ne kich, ne ruzna duhovnost biti veci od komsije...Ima rec prestiz, kao i sve reci u srpskom tj novosrpskom , izgubila je svoje znacenje.
Ali je zanimljiva jos jedna medijska posledica.....
Svi su sretni sto kule postoje kad ne zive u njima....
Tj to medijski postaje nacionalni ponos, ili gordost, ili prestiz, sta se vec dogovori vecina....o znacenju reci...
Razlika izmedju jedne kule i jednog dvorca je velika, kulturisticno obojeno danas...
Profitno je velika razlika, kvalitetno je velika razlika, jedan gradio za sebe , drugi za druge, to i najnepismeniji seljak iz Srbije zna sta znaci...
Ja se tu najbolje ne snalazim, vec odavno , a to odavno je 30 godina...
Hvale decu koja su prosecna, sankcionisu decu koja su talenti, hvale neki potez koji je destruktivan, blokiraju potez koji je opsterazvojni itd itd...jasno mi je u konacnom , cilj je privatni rast, a ne drustveno blagostanje...ili jacanje drustva...ali se ne znalazim u smislu kad ce biti pljuvanje po zadrugama a kad prica da su jako potrebne, kad ce biti omoguciti izvoz, a kad je izvosnik izdajnik...