Гардијан: Запад прави планове како би спречили хаос и панику у својим земљама у случају да Русија употреби нуклеарну бомбу у Украјини

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
http://www.nspm.rs/hronika/gardijan...sija-upotrebi-nuklearnu-bombu-u-ukrajini.html

субота, 15. октобар 2022.
Западни званичници се баве "пажљивим планирањем" у позадини украјинског сукоба, како би спречили хаос и панику у својим земљама у случају да Русија употреби нуклеарну бомбу у Украјини или близу ње, наводи Гардијан позивајући се на инсајдерске информације.
Иако се сматра да је мало вероватно да ће доћи до нуклеарног напада, извор Гардијана који је говорио под условом да се његово име не објави, рекао је да званичници на међународном нивоу поново разматрају планове за подршку и мере за спречавање паничне куповине или масовног бега из градова у страху од ескалације након нуклеарног догађаја.
1110578121.jpg

Јавне информативне кампање, па чак и школске вежбе о томе како преживети нуклеарни рат биле су обележје Хладног рата, па чак и предмет критика и пародије због сугестије да је могуће преживети свеопшти нуклеарни сукоб, иако би у овом случају фокус требало да буде на спречавању јавне панике због страха од неконтролисане нуклеарне ескалације која би довела до тога да главни градови буду на мети.
Пошто Москва од септембра трпи преокрет на бојном пољу у Украјини, Владимир Путин је појачао нуклеарну реторику, рекавши прошлог месеца да ће користити "сва расположива средства" да одбрани руску територију, подсећа Гардијан.
(Guardian-РТС)

Zanimljiv izraz "upotrebiće nuklearno oružje u Ukrajini ili blizu Ukrajine" To znači da mogu gađati Poljsku čisto da se osvete za mešanje NATO i upozore NATO da se više ne meša i ne šalje oružje Ukrajini... Ovo sam inače već predviđao

Rusija će pre lansirati nuklearnu raketu na Poljsku, Švedsku ili Rumuniju negoli na Ukrajinu jer Ukrajinu smatra de fakto svojim narodom i svojom teritorijom Moje mišljenje samo... Svet ulazi u vrlo opasnu fazu

lazanski objasnio sve još pre 6 godina, ako je on znao tad , svi su znali,
NATO ne planira da uvaži Ruske strateške interese i svesno guraju ka eskalaciji.

Iz perspektive belog čoveka, to su sve suverene nacije koje biraju svoj put.

To što vi Rusi onda histerišete, pripisuje se diktatorskoj prirodi vašeg režima

Ako Rusija baci nuklearku na Ukrajinu to je maltene kao da su je bacili na sebe jer osetiće posledice i ti Rusi koji žive u onim anektiranim oblastima u Ukrajini Donjeck,Lugansk,Krim i one još 2 oblasti a i sama Rusija je blizu graniče se yebote

Чернобиљска катастрофа је нуклеарна несрећа која се догодила 26. априла 1986. у Чернобиљској нуклеарној електрани у близини града Припјат у Украјини.[1] Сматра се да је то највећа еколошка катастрофа у историји нуклеарне енергије.
Електрана се састојала од 4 реактора типа РБМК-1000, сваки реактор је производио 1 гигават електричне енергије, а сва четири реактора су заједно производили око 10% укупне електричне енергије трошене у Украјини. Прва експлозија на четвртом реактору је проузроковала даље експлозије које су праћене ослобађањем велике количине радиоактивног отпада у атмосферу. Радиоактивни облаци прекрили су готово целу Европу. Из области је евакуисано преко 100.000 становника. Припјат је данас напуштен и налази се у центру Чернобиљске зоне искључења. Нуклеарна електрана је затворена 15. децембра 2000.

Moje mišljenje je da bi Poljska, Švedska i Rumunija mogle biti meta.
Mislim da neće gađati Ukrajinu već jednu od ove 3 države.
Poljsku najverovatnije.

Smejali bismo se i napadu na Ukrajinu pre god dana u ovo vreme Ovo je bez svake sumnje ozbiljan rat i po meni ovakva eskalacija je moguća Reagovao bi NATO - okej on nastavi može mu se da gađa po celoj Evropi osim Francuske i Engleske Ponizili su Putina maksimalno, svašta može sad

Znaš u čemu je poenta? Što neko sad mora da se povuče! Obe strane su ko jarci sa rogovima i nijedna ne popušta, samo zatežu A neko mora da pusti sada, neko mora da se povuče Putin bukvalno kao da ne sme, a Zapad ga nategao i još isponižavao Sad može svašta...

Poenta je da Rusi Ukrajinu smatraju svojom teritorijom i neće da popuste U Putinovoj glavi neko mora da plati što su 44 miliona Ruso-Ukrajinaca postali *******isti Ustaše. A pitanje je samo koja NATO država prima račun Moje mišljenje samo Mozak i Razmišljanje Surovog Cara Groznog

Poljsku najverovatnije.

Smejali bismo se i napadu na Ukrajinu pre god dana u ovo vreme Ovo je bez svake sumnje ozbiljan rat i po meni ovakva eskalacija je moguća Reagovao bi NATO - okej on nastavi može mu se da gađa po celoj Evropi osim Francuske i Engleske Ponizili su Putina maksimalno, svašta može sad

Znaš u čemu je poenta? Što neko sad mora da se povuče! Obe strane su ko jarci sa rogovima i nijedna ne popušta, samo zatežu A neko mora da pusti sada, neko mora da se povuče Putin bukvalno kao da ne sme, a Zapad ga nategao i još isponižavao Sad može svašta...

Poenta je da Rusi Ukrajinu smatraju svojom teritorijom i neće da popuste U Putinovoj glavi neko mora da plati što su 44 miliona Ruso-Ukrajinaca postali *******isti Ustaše. A pitanje je samo koja NATO država prima račun Moje mišljenje samo Mozak i Razmišljanje Surovog Cara Groznog
Putin je mekog srca za razliku od generala Surovog.

Западни званичници се баве "пажљивим планирањем" у позадини украјинског сукоба, како би спречили хаос и панику у својим земљама у случају да Русија употреби нуклеарну бомбу у Украјини или близу ње, наводи Гардијан позивајући се на инсајдерске информације.
Oni već mesecima izazivaju haos i paniku plašeći narod nuklearnim ratom po medijima. :D
sledi nam nuklearni terorizam, oni znaju da ce rusija da "bude kriva" jer su isplanirali da aktiviraju nuklearni scenario sa kojim rusija nema nikakve veze
to vam je isto kao i severnim tokom, da rusija sabotira svoj gasovod - nema nikakve logike

da putin privodi kraju raketne udare, a malo mu fali da potpuni mrak zavlada u ukrajini sa upotrebom "samo" konvencionalnog?

Putin Signals Readiness To Deescalate Airstrikes On Ukraine

sta pokajao se, nema vise raketa, pa zato krece na nuklearno?
nema nikakve logike, vec se radi o zapadu koji ce da aktivira nuklearnu prljavu bombu jer je to u planu velikog reseta

jel ovako govori covek koji ce da baci nuklearnu bombu? naravno da ne, zapad ce je baciti, ali ne na rusiju, jer ne sme, vec na neku istocnoevropsku zemlju, kako su i najavili u gardijanu, u blizini ukrajine

Poslednja izmena:
Britanski „Sun“ opisuje mogući odgovor Sjedinjenih Američkih Država u slučaju da Putin upotrebi nuklearno oružje.

231208-nuke[1].jpg

„Sun“ navodi da postoje četiri moguća scenarija reakcije Vašingtona i NATO-a.

Prvi scenarij je nuklearni napad na ruske gradove, uključujući i Moskvu. Vojni stručnjaci međutim smatraju da je ovaj scenarij malo vjerovatan, jer bi takav razvoj događaja doveo do eskalacije sukoba koji bi se pretvorio u totalni nuklearni rat Ruske Federacije i NATO-a.

Kao druga varijanta navodi se napad na ruske oružane snage koje sudjeluju u agresiji na Ukrajinu.

U svojstvu trećeg i četvrtog scenarija spominje se taktički nuklearni udar na Crnomorsku flotu.

lazanski objasnio sve još pre 6 godina, ako je on znao tad , svi su znali,
NATO ne planira da uvaži Ruske strateške interese i svesno guraju ka eskalaciji.

Uh ala je objasnio, svaka mu čast. Da se ispostavi da bi u tom scenariju nuklearnog rata nastradao samo London, to može samo pravi stručnjak da zaključi.

Ja znam da ne mogu da pariram znanju jednog takvog eksperta, ali evo pokušaću i ja da predvidim kako bi išao drugi alternativni scenario.

Rusija baci taktičku nuklearku na Ukrajinu, a NATO baci nuklearku na Moskvu. Onda su Rusi u dilemi. Da li baciti nuklearke na London, Vašington itd... ili iskulirati, jer bi u suprotnom Rusija bila potpuno uništena. Oni ipak odustaju od toga, u nameri da sačuvaju zemlju.

Kako objašnjavam e

NOT, možda za sada deluje tako jer ima strpljenja, ali sumnjam.
Nemaju snage Ukrajinci da vrate sve teritorije a ni Rusi da osvoje celu Ukrajinu pa nema potrebe za nuklearnom katastrofom.

Ratovaće se godinama i onda će pasti neki sporazum kao i naše Kumanovo. Ukrajinci ne priznaju gubitak ali odustaju od vojnog vraćanja i onda će pregovarati ko i Vučić sada godinama.

Poljsku najverovatnije
ko ce gadjati poljsku?
englezi, da udovolje nemcima?
zasto bi rusi gadjali poljsku?
gde je vojna opravdanost takvog bezumlja? zasto ne gadjaju london, kako su i obecali? zasto bas poljsku?
zasto bi rysi gadjali u blizinu ukrajine, a ne sto dalje, zar ne mogu da dobace?
Русија употреби нуклеарну бомбу у Украјини или близу ње, наводи Гардијан позивајући се на инсајдерске информације.
svi se secamo da su pretili londonu, a ne poljskoj, zasto sada poljska? englezi ce napraviti nuklearni terorizam u poljskoj, o tome se radi, to su insajderske info

i onda ce optuziti ruse da su otrovali skripalja

Rusija baci taktičku nuklearku na Ukrajinu, a NATO baci nuklearku na Moskvu
to kako mali perica zamislja, ali sa realnoscu nema nikakve veze

vas dvojica trenutno ucestvujete u propagndom ratu zarad nuklearnog terorizma koji se sprema na tlu eu, a rusija nece u tome ucestvovati

Male su šanse da Ruska Federacija upotrijebi nuklearno oružje

2_Nuclear-Bomb-Explosion-Mushroom-Cloud[1].jpg

Ruski predsjednik Vladimir Putin više je puta nagovijestio korištenje nuklearnog oružja. Usred uspješne ukrajinske protuofenzive, rekao je da će Moskva "braniti zemlju svim snagama i resursima" koje ima. Izjava Putina dolazi u trenutku kada je Joe Biden rekao da su prijetnje najozbiljnije od Kubanske raketne krize 1962. godine

"Vjerojatnost vrlo, vrlo niska. Naravno, ovih dana svašta se može dogoditi", kaže Nikolaij Sokov, viši suradnik Bečkog centra za razoružanje i neširenje nuklearnog oružja koji je nekada radio u ruskom ministarstvu vanjskih poslova. “Do sada je sva nuklearna signalizacija koju su Vladimir Putin i njegovi suradnici dali od početka rata bila usmjerena prema Zapadu, prema NATO-u, ali ne i prema Ukrajini.

"Vjerojatniji scenarij su nuklearni pokusi, ali ne u Crnom moru. Nuklearni pokusi bit će na redovitom nuklearnom pokusnom poligonu na Novoj Zemlji, odnosno na sjeveru Rusije, na Arktiku."

"Svaka uporaba nuklearnog oružja, koliko god moćno bilo, veliki je korak. Vrlo ograničeno ili samo nekolicina nuklearnog oružja niske snage neće promijeniti situaciju na prvim crtama bojišnice.

"Skloni smo precijeniti vojnu vrijednost taktičkog nuklearnog oružja. Godine 1967. Sjedinjene Države napravile su studiju o mogućnosti uporabe taktičkog nuklearnog oružja u Vijetnamu. Zaključeno je da, iz vojne perspektive, to ne bi promijenilo situaciju .

"Iako smo vidjeli mnogo nuklearnog hvalisanja na strani Moskve. Nismo vidjeli nikakve praktične korake koji bi mogli sugerirati da se Rusija priprema koristiti nuklearno oružje. Nuklearno oružje ima više koristi kada se ne koristi, kada prijetite njegovom upotrebom. Ali kada prijeđete prag, situacija se mijenja.

Ono što vidimo su veliki gubitci Rusa na bojnom polju. Moglo bi se reći je opstanak Putinova režima sada ugrožen.
Joe Biden je do sada zapravo radio prilično dobar posao. Imamo vrlo dobre šanse prebroditi ovu krizu bez nuklearne upotrebe", zaključuje Sokov.

Taman koliko i scenario o kojem pokojni Lazanski fantazira
znaci, pod 1 priznajes da si mali perica?
pod 2, nisam ispratio lazanskog, ali eskalacije ce biti, samo ne nuklearnog rata, ali terorizma nuklearnog, o da, njega ce biti takodje
da, ka konvencionalnpj eskalaciji sa nuklearnom ucenom terorizmom, ukljucujuci i nuklearni terorizam - znac ne balisticke nukl. bojeve glave, vec prljave bombe

Poslednja izmena:
Мене занима да ли су развили нешто за чишћење радијације након нуклеарног удара ? Не верујем да тако нешто не постоји иначе ни рата не би било никаквог с обзирм да било какав сукоб пре или касније води ка нуклеарној катастрофи па ми је мало бесмислено да су Руси и запад ушли у ово немајући начин да одреагују на последице нуклеарног удара јер сам нуклеарни удар је немогуће спречити ако се покрене

Zanimljiv izraz "upotrebiće nuklearno oružje u Ukrajini ili blizu Ukrajine" To znači da mogu gađati Poljsku čisto da se osvete za mešanje NATO i upozore NATO da se više ne meša i ne šalje oružje Ukrajini... Ovo sam inače već predviđao

Rusija će pre lansirati nuklearnu raketu na Poljsku, Švedsku ili Rumuniju negoli na Ukrajinu jer Ukrajinu smatra de fakto svojim narodom i svojom teritorijom Moje mišljenje samo... Svet ulazi u vrlo opasnu fazu

Не мора да значи. "Близу Украјине" може рецимо да буде у интернационалним водама Црног Мора. Или у стратосфери, 400 км изнад земље. И сл. Има доста опција за ту показну вежбу разних градација озбиљности.

Али искрено се надам да Москва неће урадити ништа слично. Ако се једном крене тим правцем ко зна где то може да заврши.

Uopšte ne verujem u korišćenje nuklearnog oružja u ovom ratu. Rusi su toliko čuvali onu nuklearnu elektranu koju su Ukrajinci kao sumanuti napadali da se ne izazove katastrofa, ne gađaju ništa po Ukrajini što bi sprečilo hlađenje nuklearnih reaktora, a sada da bace nuklearnu bombu?! S druge strane, nisu ni Amerikanci blesavi da tek tako bacaju nuklearne bombe po evropskim zemljama.

Amerikanci toliko ratuju po svetu da je za njih Ukrajina samo još jedan u nizu ratova. Mislim da ljudi imaju problem da shvate da je za SAD Evropa isto što i Afrika ili Azija ili Južna Amerika... Nema ona nikakvo posebno mesto u njihovom srcu niti je vrednuju više od drugih. Oni ratuju u Ukrajini, jer im se to isplati na više razina. Kad im se više ne bude isplatilo - biće drugi Avganistan. Proceniće da im više nije u interesu da "pomažu Ukrajinu", povući će svoje ljude i oružje i - otići. Prestaće da je spominju u medijima i za koju godinu biće samo još jedna od zemalja na listi onih u kojima su ratovali.

Sve se ovo dešava u Evropi i za Evropljane je ovaj rat velika stvar, tim pre što je cela EU (a ne samo NATO) uvučena u taj rat i od nje se očekuje da ga na sve moguće načine podržava - finansijski, medijski... Još trpi katastrofalne posledice od sankcija Rusiji. Ali Amerikancima je to samo još jedan Irak, Sirija ili šta već. Biće za njih još mnogo prilike da ratuju sa Rusijom.

Iz svega što vidimo u Ukrajini, ne čini se baš da je NATO tako dobro opremljen i ljudstvom i oružjem da bi mogao da ratuje godinama na nekom ogromnom Istočnom frontu, koji bi uključivao i brojne susedne zemlje. Mislim da je za Amerikance ovo i dobra prilika da ispitaju koliko su im NATO partneri zaista pouzdani i koliko bi na njih mogli da računaju u slučaju nekog ozbiljnijeg rata. Nisu se baš nešto preterano pokazali. Nemačka zateže da pošalje novo oružje, Francuska neće da učestvuje u probama vezanim za nuklearno naoružanje, neke zemlje su presiromašne ili premale i ne mogu ničim da doprinesu... Biće tu raznih promena.

Не мора да значи. "Близу Украјине" може рецимо да буде у интернационалним водама Црног Мора. Или у стратосфери, 400 км изнад земље. И сл. Има доста опција за ту показну вежбу разних градација озбиљности.

Али искрено се надам да Москва неће урадити ништа слично. Ако се једном крене тим правцем ко зна где то може да заврши.
evo ga englez zna bolje od gardijanovih insajderskih informcija... mili puzi, primice se guzi, i bas u crno more, a ne recimo la mans?
uradice zapad [zionazzies], samo sada nece koristiti termite i saudijske pasose, vec ruske

rusi se spremaju da obore rezim zelenskog, preciznim udarima gase svetlo u ukrajini koja vec nema struje da izveze u eu, do nove godne ukrajina ce biti na kolenima, a i dobar deo evrope - pa ako do sada nije koristio nuklearno, zasto bi sada? nema logike

na drugoj strani ukra hendlerima odgovara nuklearna kataklizma, a nju ce proizvesti kao sto rekoh ne termitima, vec prljavom a bombom
mi vec znamo :mrgreen: da ce rusi biti krivi, jednako :mrgreen:kao i za sabotazu vlastitog gasovoda preko koga su finansirali rat

englezi su otrovali skripalja pa su onda pricali bajke da su rusi, i sada se spremaju da uniste evropu, i opet optuze ruse koji rat dobijaju iovako, bez nuklearnog, do skora nisu ubacivali ni novije oruzje

rusi nuklearnu prvu nuklernu bojevu glavu ispaljuju na london, a ako bude druge na vasington, tako su rekli, medvedev, a po evropi cemo imati nuklearni terorizam, u kome rysi nece ucestvovati, vec upravo taj london koji zato i ima insajderske informacije

Poslednja izmena:

Mislim da su ruske crvene linije već pređene pretvaranjem Ukrajine u Antirusku Vojnu Krajinu i dodatno zbog velikog pomaganja Ukrajini od strane NATO.
Ozbiljno poniženje trpe Rusi i Putin lično.
Negde mora pući pre ili kasnije.
Ili da Putin bude svrgnut, a da dođe ruska Nataša Kandić na vlast ili će on pomisliti "Šta mi skupljaju prašinu ove silne rakete u skladištu, a ovako me šamaraju?!"

Back