Game Of Thrones

Meni je muzika bila najbolja do sad..Jedva nadjoh pesmicu:)
:lol:
Sad kontam da ce u sledecoj sezoni Dzejmi da ubije sestru,a Ajra da nastavi svoj killing spree samo ne znam dal ce da ode kod rodbine il ce biti samostalni igrac do kraja....
PS:Neko je pitao za Edmjura, pa rekli su u seriji da je i dalje ziv i u zatvoru...
PPS:Koje su sanse da nas zeznu za Snovishu i da je mu je neko drugi ipak caca?:lol:

Pa evo još ovdje sam postavio:

Za one koji su ljubitelji muzike kao ja...iz sljedeće epizode:

A epizoda se završava po svemu sudeći ovako:

Inače za one bliskog sluha, Winds of Winter predstavlja simbiozu osnovnih tema iz muzike Deneris i kuće Grejdžoj

Doslovno se cijela serija može pratiti kroz pjesme i kombinacije koje nastaju, svojevremno na taj način naslućujući i određene spojlere.

Зашто сви мрзите Денерис ?

Zato što je dvodimenzionalni pretenciozni lik koji je overpowered samo zbog zmajeva, zato što je izuzetno egocentrična, sve njene replike su copy-paste iz superherojskih filmova. I povrh svega, Emilija Klark je užasna glumica. Mada sam i pri čitanju knjige uvek jedva čekao krajeve njenih poglavlja, samo da ih se otarasim.

Zato što je dvodimenzionalni pretenciozni lik koji je overpowered samo zbog zmajeva, zato što je izuzetno egocentrična, sve njene replike su copy-paste iz superherojskih filmova. I povrh svega, Emilija Klark je užasna glumica. Mada sam i pri čitanju knjige uvek jedva čekao krajeve njenih poglavlja, samo da ih se otarasim.

Nije baš tako crno-bijelo...Deneris ima u sebi tračke targerijanskog ludila što je naslijedila vjerovatno incestom...u njoj se nalazi i Vizeris, iako ne mali. Da nije Tiriona, koji je preuzeo ulogu Baristana Selmija, rado bi ona gomilu nedužnih pobila (to što bi poslije plakala za njima, jer je klinka koja u momentu ne razmišlja, druga je stvar). Do toga je najviše došlo do izražaja kada je jednog bivšeg robovlasnika bacila zmajevima da ga na oči svih rastrgne (bez ikakvih dokaza o njegovoj umiješanosti u bilo šta).

Nije baš tako crno-bijelo...Deneris ima u sebi tračke targerijanskog ludila što je naslijedila vjerovatno incestom...u njoj se nalazi i Vizeris, iako ne mali. Da nije Tiriona, koji je preuzeo ulogu Baristana Selmija, rado bi ona gomilu nedužnih pobila (to što bi poslije plakala za njima, jer je klinka koja u momentu ne razmišlja, druga je stvar). Do toga je najviše došlo do izražaja kada je jednog bivšeg robovlasnika bacila zmajevima da ga na oči svih rastrgne (bez ikakvih dokaza o njegovoj umiješanosti u bilo šta).

Scenski smisljeno kako bi joj Tirion ispricao pricicu o Dzejmiju i kako bi napravili vecu teatralnost serije onom scenom sa masterima. GoT u zadnje 2 sezone cesto nema realnu logiku.

Scenski smisljeno kako bi joj Tirion ispricao pricicu o Dzejmiju i kako bi napravili vecu teatralnost serije onom scenom sa masterima. GoT u zadnje 2 sezone cesto nema realnu logiku.

Ne bih rekao, prevelika je razdaljina između ta dva događaja. Ne prave se toliki planski...
A ako jeste svjesno, u šta ne vjerujem, onda je čak za pohvalu :D

Poslednja izmena:
Ne bih rekao, prevelika je razdaljina između ta dva događaja. Ne prave se toliki planski...
A ako jeste svjesno, u šta ne vjerujem, onda je čak za pohvalu :D

Pa gledaj ona je htela da zari i pali, a on joj predlozio pregovore i ispricao Dzejmijevu pricicu.:kafa:

Odmah nakon toga, u istoj epizodi, imamo scenu sa masterima i Deneris kako dominira.:kafa:

Pa gledaj ona je htela da zari i pali, a on joj predlozio pregovore i ispricao Dzejmijevu pricicu.:kafa:

Odmah nakon toga, u istoj epizodi, imamo scenu sa masterima i Deneris kako dominira.:kafa:

Pa ja nisam pominjao tu scenu.

U to vrijeme Deneris uopšte nije ni upoznala još Tiriona.

Evo je:

Bukvalno joj se u očima vidi taj psihopatski dio kada je ovaj spaljen živ i ubrzo rastrgnut; vjerovatno jednim dijelom i uživanje u plamenu koji posmatra neko sa određenim divljenjem već i gotovo opsesijom.

Mislim da je vrlo ključno to što je pokazala da joj nebitno da li je neko nevin ili ne (što je dokazala i na djelu, jednim krajnje svirepim ubistvom čovjeka koji je možda baš i potpuno nedužan za bilo šta za šta se bivši robovlasnici sumnjiče - dakle nije u pitanju samo prazna riječ).

Potpuno je zamislivo da Deneris ostaje bez Tiriona i recimo Misandei umre tragičnom smrću, a njen odgovor bude - da se pretvori u ono što je Sersi danas. Ona je mlada, tako da su Selmi i ona pedofilčina mogli kao neka vrsta roditelja uticati na nju; (za) sada ima Tiriona kao savjetnika koji joj je glavna veza sa svijetom. Ne zaboravi ni da targerijansko ludilo se ne javlja odmah naprasno, već dolazi sa godinama, a dešavanja iz 5. sezone su mogla da ukažu da je na putu možda, u slučaju Deneris.

Takođe vidimo koliko je brzo zaboravila na djevojčicu koju su zmajevi spalili. Jbg, vjerovatno joj ne bi trebalo puno da oprosti Melisandri da je ova na njenoj strani, dok god to znači da će joj pomoći da se domogne prestola.

Poslednja izmena:
Mislim da je i Zoranu Babiću do sad jasno da će Džejmi biti taj "valonkar" koji će doći Sersi glave.. Pa i taj njegov pogled pri krunisanju, jasno je da sada vidi "Ludog Kralja" u njoj. A to što nije zakukala za Tomenom.. Pa mali debil je ukinuo suđenje borbom na smrt, jedini način na koji je mogao sasvim legitimno da "opere" i spasi svoju majku. Mislim da je tu on već bio mrtav za nju, jasno odabrao stranu, a posle toga je jednostavno uradila šta je morala.
Kakav je problem da Džon oženi svoju tetku?? Pa Targerjeni su i prisnije brakove pravili...
Jedino što me kopka sad je da li će Sansa preduzeti nešto povodom Maloprstića koji je definitivno pretnja Džonu? Ako neko zna na šta je on spreman, to je ona. Čak joj je to i nedvosmisleno rekao u ovoj zadnjoj epizodi.
Baš odlična sezona, najbolja još od 3.

Džon je previše moralan da bi stupio u incestuozni brak, no ne bi me čudilo da se njegovo pravo poreklo uopšte i ne otkrije, ili da to bude u nekom poslednjem trenutku. Mislim da je to više za same gledaoce, da se njima omogući veće znanje od onog koje poseduju sami likovi.

Pa ja nisam pominjao tu scenu.

U to vrijeme Deneris uopšte nije ni upoznala još Tiriona.

Evo je:

Bukvalno joj se u očima vidi taj psihopatski dio kada je ovaj spaljen živ i ubrzo rastrgnut; vjerovatno jednim dijelom i uživanje u plamenu koji posmatra neko sa određenim divljenjem već i gotovo opsesijom.

Mislim da je vrlo ključno to što je pokazala da joj nebitno da li je neko nevin ili ne (što je dokazala i na djelu, jednim krajnje svirepim ubistvom čovjeka koji je možda baš i potpuno nedužan za bilo šta za šta se bivši robovlasnici sumnjiče - dakle nije u pitanju samo prazna riječ).

Potpuno je zamislivo da Deneris ostaje bez Tiriona i recimo Misandei umre tragičnom smrću, a njen odgovor bude - da se pretvori u ono što je Sersi danas. Ona je mlada, tako da su Selmi i ona pedofilčina mogli kao neka vrsta roditelja uticati na nju; (za) sada ima Tiriona kao savjetnika koji joj je glavna veza sa svijetom. Ne zaboravi ni da targerijansko ludilo se ne javlja odmah naprasno, već dolazi sa godinama, a dešavanja iz 5. sezone su mogla da ukažu da je na putu možda, u slučaju Deneris.

Takođe vidimo koliko je brzo zaboravila na djevojčicu koju su zmajevi spalili. Jbg, vjerovatno joj ne bi trebalo puno da oprosti Melisandri da je ova na njenoj strani, dok god to znači da će joj pomoći da se domogne prestola.

Nece biti tako, jer su Targerijani ili ludi ili velicanstveni, a logicno je sta je kod Deni. Ipak je Baristan bio mnogo bitan i njegova smrt ju je razbesnela.

Никада нећу разумети кретене зашто су елиминисали сер Баристана из приче. Могли су и без његовог жртвовања да доведу Тириона да буде њена десница, а да Баристан буде командант њене гарде. Али не, њима је било битније да га убију на што глупљи начин, а то што је њихов љубимац Ремзи лако отресао 20 људи полуго, ником ништа, ј..о их Ремзи. Проклети кретени...

Никада нећу разумети кретене зашто су елиминисали сер Баристана из приче. Могли су и без његовог жртвовања да доведу Тириона да буде њена десница, а да Баристан буде командант њене гарде. Али не, њима је било битније да га убију на што глупљи начин, а то што је њихов љубимац Ремзи лако отресао 20 људи полуго, ником ништа, ј..о их Ремзи. Проклети кретени...

Ja GoT seriju ne shvatam ozbiljno da tako kazem. Ni knjiga nije sad ne znam koje otkrovenje...
Ima prica, knjiga i stripova koji su svetlosnim godinama daleko iznad GoT i po logici i po prici i po zanimljivosti Borbe & Magije sistema, a i po logici radnje sto je meni najvaznije.

Autori serije su uradili ono sto su pomislili da je najbolje za seriju.

Sad mi pade na pamet jedno pitanje - a šta se desilo s onom crvenom sveštenicom u Mirinu? Ona se nakratko pojavila, zaplašila Varisa i odjednom nestala. Mislio sam da će imati veći značaj i ulogu u seriji. Nije ni da smo je videli na samom kraju.

- - - - - - - - - -

Kako ja Tergarjenovac mogu da je mrzim....:lol:

Mnoge ljude ne nervira toliko sam lik koliko ne baš sjajna gluma Emilie Klark...sa druge strane dobar deo je voli baš zbog Emilie Klark(ne zbog glume :p )

Svi mi volimo sise i plavuše, ali se negde povlači linija :per:

Inače, ona kako je najavila posle prve sezone da više neće da radi nove gole scene, kapiram da je to bio samo strateški potez da bi je kasnije mnogo više platili da im se skine, što je učinila u ovoj sezoni. Zato je i izričito naglasila da nije bio body-double, i sad je odjednom "ponosna na svoje telo". Jes' vala, i ja bih bio ponosan da se skidam da mi plate finu svotu novca.

Nego Tirion se nešto raznežio pred Kalisi valjda neće u tom pravcu ići...Snežni opet neubedljiv...devojčica je morala da ga "kruniše"(njega ne priznajem za Tergarjena, blentavi Stark do srži ).....Arja i scena sa pitom :worth:...Sersei zglajznula totalno...mnogo mi žao mlade kraljice bila mi simpatična...scena na kraju sa flotom sa zmajem Tergarjena na crnim jedrima....****** koliko sam to čekao...kad sam pročitao prvu knjigu i ne pamtim :worth:

Sad kontam da ce u sledecoj sezoni Dzejmi da ubije sestru,a Ajra da nastavi svoj killing spree samo ne znam dal ce da ode kod rodbine il ce biti samostalni igrac do kraja....

po proročanstvu od veštice dok je bila dete: udala se za kralja :tick: , dobila troje dece :tick: , nadživela ih :tick: , ostaje da je "mali bata" zadavi...e sad tehnički Tirion je odličan kandidat a svi znamo da želi to jako, ali po nekim tumačenjima baš zato što se plaši njega nije isključeno da se misli na Džejmija koji je tehnički nekoliko minuta mlađi....a i ne očekuje sa te strane udarac :)

Neko je lepo primetio.biće zanimljivo na koju stranu će Džejmijev lik krenuti, odanosti sestri i ljubavi, ili razuma jer se ova transformisala u pravo hladno čudovište,klasični negativac

Izgleda da jedini ja simpatisem Sersi. Izgubila svu decu i jos ponizena kao najgora gresnica, pa sta joj ostaje nego da zahladni i poubija sve redom, ne moze se stalno ni plakati jbote...
U tim velikim nesrecama covek postaje psihopata jer jednostavno svest i podsvest tako reaguju. To sto je spalila onu katedralu je po meni jos i najprirodnija stvar samo je pogresila sto nije izvukla Tyrell-ove odatle...

Izgubila svu decu i jos ponizena kao najgora gresnica, ...

:D :D :D :klap::klap::klap:

3fc0af73f100a47ed8203c0264ed5361.jpg

Ma dabogda izgubila daljinski za Planinu :mrgreen:

Sad mi pade na pamet jedno pitanje - a šta se desilo s onom crvenom sveštenicom u Mirinu? Ona se nakratko pojavila, zaplašila Varisa i odjednom nestala. Mislio sam da će imati veći značaj i ulogu u seriji. Nije ni da smo je videli na samom kraju.

Kinvara je pripremljena da bi se usrali svi i lakše i brže pobjegli u Vesteros.

Inače kada smo već kod toga....di ide Mel? Na prvi korak vjerovatno Bratstvu bez stijega?

Inače, ona kako je najavila posle prve sezone da više neće da radi nove gole scene, kapiram da je to bio samo strateški potez da bi je kasnije mnogo više platili da im se skine, što je učinila u ovoj sezoni. Zato je i izričito naglasila da nije bio body-double, i sad je odjednom "ponosna na svoje telo". Jes' vala, i ja bih bio ponosan da se skidam da mi plate finu svotu novca.

Ne nego je pristala da se novi ugovori sklopi sa popriličnim bonusom.

Poslije te jedne jedine scene, opet ne očekuj da ćeš je vidjeti nagu.

Pa baš zbog Tiriona.
I malo radi iznenađujućih obrta...

Izgleda da jedini ja simpatisem Sersi. Izgubila svu decu i jos ponizena kao najgora gresnica, pa sta joj ostaje nego da zahladni i poubija sve redom, ne moze se stalno ni plakati jbote...
U tim velikim nesrecama covek postaje psihopata jer jednostavno svest i podsvest tako reaguju. To sto je spalila onu katedralu je po meni jos i najprirodnija stvar samo je pogresila sto nije izvukla Tyrell-ove odatle...

Malo saosjećanja možeš očekivati za poremećenog psihopatu (OK, vrlo kompleksnija ličnost, ali opet).

Poslednja izmena:
po proročanstvu od veštice dok je bila dete: udala se za kralja :tick: , dobila troje dece :tick: , nadživela ih :tick: , ostaje da je "mali bata" zadavi...e sad tehnički Tirion je odličan kandidat a svi znamo da želi to jako, ali po nekim tumačenjima baš zato što se plaši njega nije isključeno da se misli na Džejmija koji je tehnički nekoliko minuta mlađi....a i ne očekuje sa te strane udarac :)

Neko je lepo primetio.biće zanimljivo na koju stranu će Džejmijev lik krenuti, odanosti sestri i ljubavi, ili razuma jer se ova transformisala u pravo hladno čudovište,klasični negativac

pa nije se transformisala nego je mentol od pocetka : )))
missim, citava familija sto je povukla na cacinu stranu je mentolska
ajd tyrion je kao malo pametniji, al se nije ubio od stabilnosti
osim ukoliko se alkoholizam i ubistvo ne racunaju kao plusevi

dzejmi je na putu ka transformaciji, al kakvoj...
nema sta da gatamo - on ce joj presuditi, a sta ce biti s njim nakon toga...to ce bit zanimljivo

sto je deni tice nju ce vjencat s onim debilkom snowom, to je stereotip da stereotip, al ima da bude...missim, sta drugo da rade s njima
sve u svemu - jadna im djeca; pametna na caleta, stabilna na majku...jao ga se vesterosu
ovu lanistersku ludacu ce narod od blata praviti :lol:

inace, nema vise nijednog muskog starka zivog osim onog malog vidovitog pinokija
tako da je nagradno pitanje kako ce ta kuca opce opstati...toliko na temu "feminizma u vesterosu" : )

- - - - - - - - - -

mah
ona je napisana kao psihopata
missim, ona, njen cale, onaj debil gregor, boltoni...sve su to klasicni negativci
tako su pisani i te su dubine
ko bara poslije kise
od njih prosto nista drugo ne ocekujes
tu si da iznerviraju citaoca i obave odredjene zadatke

Sersei je oduvek bila kucka. Mucila je Tiriona dok su odrastali, a nisam primetio ni neku grizu savesti kod nje nakon sto je Bren gurnut.

Back