Game Of Thrones

Sve što je Teonu bilo potrebno je samo jedno pivo izgleda :lol:

Inače, nisam očekivao da Arja bude toliko glupa. Ako umre, pa majku mu, čemu sve ovo onda. Taman sam se ponadao da će se vratiti u Westeros ubrzo, ali izgleda da će zbog nedovršenog posla još čamiti s one strane mora.
Mardžeri je bogme najopasnija od svih, toliko je dobro glumila ulogu da sam joj gotovo poverovao. Scene sa Blackfishom su odlične; pokušaj Starkovih da dobiju vojsku je bio cringe-worthy, ali ajd. Kapiram da će se u trenutku gubitka borbe pojaviti odjednom Maloprstić sa svojom vojskom i rešiti stvar. Što će dodatno zakomplikovati situaciju.

- - - - - - - - - -

Bajdvej, nisam toliko mario za Pseta koliko za pojavu Iana McShanea, koga obožavam još od Deadwooda. On i Blackfish glumac (ne znam mu ime) zaista iskaču ispred svih po pitanju načina na koji su odigrali svoje uloge.

Blackfish je apsolutno sjajan. Tako mi je žao što ga toliko malo ima uopšteno u seriji...ali...šta je bilo sa onim The war is not over as long as I am standing? To je rečenica koja, ako je bukvalno interpretiramo, može i da se kaže tek kada mene ubiješ rat će prestati. I to je izgovorio poznatom ubici i psihopati...

Erm... :think:

Sersei konačno stavlja Planinu u pravilnu upotrebu, i to još u klanju vrabaca, kako preview daje naznake makar. Takođe, bilo bi kul videti borbu Brijene i Džejmija koji me opet nervira jer se vraća na mentalitet koji je imao u prvoj sezoni, i nikako da se čovek izvuče iz suknje svoje sestre, majku mu. Zapravo bi bilo ludo da izgubi život od Brijene koja se pokazala da joj je čast zaista iznad svega, kao kad je ubila Stanisa.

Ono što mene zanima je zašto Bron zarobljava Podrika...hoće li ga uzeti kao određeni garant, jer će Brijena možda okrenuti leđa Džejmiju i ostati vjerna svojoj zakletvi Sansi. Znamo da joj se sviđa Džejmi...ali ima obaveze koje idu prije.

Ili to možda Bron čak spasava Podrika?

P. S. Što volim kada se ovako susreću likovi, godinama udaljeni. :D

Poslednja izmena:
Ne znam da li da stavim spoiler, ali ovaj trejler je odao daleko više nego što je trebalo:

GoT-608-Trailer-23-brienne-boat-brightened-630x354.jpg

Očigledno je da se Podrik i ona krišom izvlače iz tvrđave u čamcu.
Vidimo i da se u podzemnim prolazima grada sastala sa Crnom ribom. Vjerovatno joj je tu osigurao čamac, kako da pobjegne. Bron je, mislim, zapravo spasao Poda da ga neko ne vidi/uhvati.

U šta gleda, pogledom prepunim užasa? U Brzorečje koje je upravo palo i stravični pokolj koji se tamo odvija?

Poslednja izmena:
Pod jedan ili tri,dva i četri nemaju nikakvog smisla.

1. Teorija podrazumeva pomoc glumacke trupe, novu fensi odecu, krv u mesini, veriznjacu i slicno. Cilj je da se Waif opusti i prati Arju do mesta gde je sakrila iglu.
2. Jagen navodno testira Waif. Da li ce ga poslusati da Arja ne pati i slicno. To povezuju sa scenom u kojoj Arja halucinira i kada skine Jagenovu masku vidi sebe.
3. Fight club - Waif je u stvari Arja, tj. onaj deo koji hoce da bude ubica bez lica i koji se bori sa onim delom koji hoce da ostane Arja Stark.
4. Nema prevare - samo je pitanje da li ce preziveti uz neciju pomoc (Jagen ili glumica) ili ode jos jedan Stark.

Vrabac mi se čini kao dosta mudar lik.

Šta smo vidjeli do sada?

1. Ni sekund ne pada na Mardžorinu inače izvrsnu glumu (slušaj...tvoja baba...)
2. Znao je kakvo je stanje u Brzorečju tj. bio dobro informisan, jer tamo Bratstvo bez stijega luduje - vjerski protivnici inače - i svjesno je poslao Džejmija očekujući da se neće vratiti uopšte skoro (možda i poslije više godina)
3. Zamisao mu je da se Loras zamonaši i odrekne prava na presto, čime će poslije babine smrti (Olena je, mislim, starija i od njega?) Hvat lakše kontrolisati, a na samom kraju to najbogatije od svih Sedam kraljevstava pripasti Kruni preko Mardžori (jer Loras ne bi mogao naslijediti), za šta vjerovatno ima dugoročne ciljeve (možda da razgrabi i razdijeli velike zemlje Tirelovih i tako mobiliše i potkupi siromašno stanovništvo posvuda).

Станис је највише уништен лик у серији. Зашто, зато што га аутори презиру, што су отворено више пута рекли. И он и Ренли су пример како не треба судити о књизи према корицама. Станис и Џејми су два лика у књигама која су убедљиво највише напредовали као ликови.

Зашто ми читаоци књига толико волимо Станиса и зашто смо бесни на ауторе што су га унаказили?

Станис је једини који је одговорио на позив Ноћне Страже, једини који схвата Ходаче као претњу, једини који је од свих краљева спреман да се остави рата за себе ради већег интереса. За разлику од серије, Станис у књигама не верује у богове, него види Мелисандру као оружје, не спаљује људе као невернике, за разлику од серије је противан спаљивању свог рођака све док сва 3 краља која су проклети пијавицама нису умрли итд. На крају, његов рат против Болтона на Северу нужност а не амбиција како Бениоф и Вајс тврде-не може да смести све своје људе на Зид, а са Болтонима за леђима се не може фокусирати на Беле Ходаче. Наравно, аутори су изоставили део о придобијању Севера против Болтона, да посеру све нас који волимо Станиса.

Најгора ствар, Мартин је најавио да ће Ширин бити спаљена у будућности. Лично сам сигуран да ће то имати неког смисла и значења у књигама. Уместо да Бениоф и Вајс искористе то као нешто нужно они су то искористили да убију Станиса и целу његову фамилију. Зашто-зато што мрзе Станиса и зато што обожају проклетог Ремзија Болтона, њиховог омиљеног лика.

На крају, Станис има сво право да буде огорчен на Роберта. Бранио је за њега Крајолуј и није га добио од брата, освојио је за њега Змајкамен и уместо похвале добио грдњу што је Денерис побегла као да је он то могао да спречи, уништио је флоту Виктариона Грејџоја и са Џоном Ерином владао 15 година док се Роберт опијао и курвао, а на крају није добио положај деснице. И на крају, био у праву када је рекао да је Роберт требао да уништи своје непријатеље уместо да се спријатељује са њима. Покушај владања шармом и пријатељством се завршио ратом након Роберта.

Станис је један од најбољих ликова у књизи и штета је што су га аутори серије унаказили...

Mislim da mozda malo i preterujes oko par stvari. Na primer, Robert nema razloga da da Storm's End Stanisu, jer je njegov i po pravilu treba da pripadne njegovom sinu.

Dragonstone je velika nagrada za Stanisa, jer fakticki pravi novu Great House, ali i istovremeno siri Baratheon porodicu i to je zapravo i veoma logicna odluka.

Njegova kuca postaje House Baratheon of Dragonstone, dok je Robertova House Baratheon of Storm's End.

Mislim da mozda malo i preterujes oko par stvari. Na primer, Robert nema razloga da da Storm's End Stanisu, jer je njegov i po pravilu treba da pripadne njegovom sinu.

Dragonstone je velika nagrada za Stanisa, jer fakticki pravi novu Great House, ali i istovremeno siri Baratheon porodicu i to je zapravo i veoma logicna odluka.

Njegova kuca postaje House Baratheon of Dragonstone, dok je Robertova House Baratheon of Storm's End.

Јесте да Роберт није имао разлога да му да посед, али ако је давао поседе браћи, требао је Крајолуј дати Станису, не Ренлију. Станис је тај који се борио за Крајолуј, Станис је тај који га је сачувао за Роберта. Чиме је Ренли заслужио Крајолуј?

Уместо тога, Станис је добио острвце, као казну за нешто на шта није могао имати утицаја. Други могу да сматрају Змајкамен вредном наградом, реална слика је да је Станис тиме незаслужено кажњен острвцем са мало војника и људи.

Јесте да Роберт није имао разлога да му да посед, али ако је давао поседе браћи, требао је Крајолуј дати Станису, не Ренлију. Станис је тај који се борио за Крајолуј, Станис је тај који га је сачувао за Роберта. Чиме је Ренли заслужио Крајолуј?

Уместо тога, Станис је добио острвце, као казну за нешто на шта није могао имати утицаја. Други могу да сматрају Змајкамен вредном наградом, реална слика је да је Станис тиме незаслужено кажњен острвцем са мало војника и људи.

Zavisi kako gledas. Krajoluj mozda nije "dat", vec dat trenutno na upravu. Moguce je da bi ga Robertov prvi sin preuzeo od Renlija kada bi napunio 18 ili koliko vec, zar ne?

Sa druge strane Zmajkamen je oduvek bio sediste naslednika krune Targerijana, tako da ne bih ga bas svrstao u sirotinju.

Zavisi kako gledas. Krajoluj mozda nije "dat", vec dat trenutno na upravu. Moguce je da bi ga Robertov prvi sin preuzeo od Renlija kada bi napunio 18 ili koliko vec, zar ne?

Sa druge strane Zmajkamen je oduvek bio sediste naslednika krune Targerijana, tako da ne bih ga bas svrstao u sirotinju.

У теорији, Змајкамен је велико седиште. У пракси, острвце у великом океану са малим поседима и још мањим бројем људи.
У теорији то је награда, у пракси казна...

У теорији, Змајкамен је велико седиште. У пракси, острвце у великом океану са малим поседима и још мањим бројем људи.
У теорији то је награда, у пракси казна...

Pa moze biti da je i dozivljavao Stanisa kao potencijalnog konkurenta, a mozda ga je jednostvno mrzeo.
No, taj zamak sa strateskog pogleda na stvari uopste nije los, ali u pravu si da ima malo ljudi.

E sad jbg, Stanis je pogresio sto je sluzio bratu umesto kralju Targerijanu izgleda.:)

Kad smo kod Brotherhood without banners likova, meni se činilo nelogičnim da pobiju one seljake u prethodnoj epizodi, mislim da u knjizi oni nisu bili u otvorenom verskom ratu sa drugima.

Meni se baš čini logičnim, jer pokazuje da bagre koja obavlja prljavi posao uvijek ima na svim stranama, kada daš svakome oružje. :rtfm:

Inače, za one koje zanima iz najave, sadržaj Sansinog pisma:

Sansa Stark:
Obećao si da ćeš mi pomoći. Sada imaš šansu da održiš svoje obećanje. Vitezovi Dola stoje pod tvojom komandom. Zajaši na sjever za Zimovrelu. Pruži nam svoju podršku i postaraću se da ćeš biti nagrađen.

Pretpostvljam da će
nagrada biti, barem jednim dijelom, to što će potvrditi njegovu priču da su je Boltonovi preoteli od njega.
.

Inače,
zanimaju me njegovi planovi...šta ako je dogovor da sklope savez protiv Frejevih i Maloprstić postane Gospodar Rečnih zemalja kao cijena? Brak sa njom teško da će biti prihvaćen...to mi jedino djeluje kao potencijalna ideja, ali moraće da sad tek najdirektnije izda Krunu.

I kada smo već kod toga, mislite li da će se Crnoribi izvući? Ili baj-baj u sljedećoj epizodi?

Ne znam da li da stavim spoiler, ali ovaj trejler je odao daleko više nego što je trebalo:

GoT-608-Trailer-23-brienne-boat-brightened-630x354.jpg

Očigledno je da se Podrik i ona krišom izvlače iz tvrđave u čamcu.
Vidimo i da se u podzemnim prolazima grada sastala sa Crnom ribom. Vjerovatno joj je tu osigurao čamac, kako da pobjegne. Bron je, mislim, zapravo spasao Poda da ga neko ne vidi/uhvati.

U šta gleda, pogledom prepunim užasa? U Brzorečje koje je upravo palo i stravični pokolj koji se tamo odvija?

Brzorječje može pasti samo ako Edmur odigra ulogu tj. izda svoje i odradi posao za Džejmija.

Mada bih voleo da taj pogled pun užasa znači:"o moj bože ubila sam svog voljenog Džejmija".

Brzorječje može pasti samo ako Edmur odigra ulogu tj. izda svoje i odradi posao za Džejmija.

Mada bih voleo da taj pogled pun užasa znači:"o moj bože ubila sam svog voljenog Džejmija".

Ubila bi ga samo u napadu na grad; atentat nikakav ne bi izvršila sigurno. Ukoliko traje bitka nema razloga da bi izašla iz grada; ukoliko je šamac premošćen i zidine probijene nema govora o nastavku mirne opsade, već o pitanju sljedećeg talasa napadača. Tako da ukolikoe je to tačno, jedini mogući scenario je da je Brzorečje palo.

Jer pogledaj šta još ima u najavi:

GoT-608-Trailer-17-someone-draws-sword-630x354.jpg

Ovo su katakombe ispod Brzorejča i to je očigledno Pod u čamcu kako čeka Brijenu.

Sjetimo se isto najave koliko će ova sezona biti "uberbombastična". I pod time se nije mislilo na sijaset šokantnih scena i ubistava, već na klimaktične borbe pri kraju. Nije teško zamisliti da se odnosi to će i 8. i 9. biti takva, a ova biti napad na Brzorečje.
Zašto Crna riba vadi mač pred njom? Da se ne sprema da ide gore u boj, dok Brijeni i Podu želi puno sreće i pozdrava Sansi?

Inače, mislim da je ono fora sa Sersi...neće reći samo da pokolje redom sve ove iz Vjere, već će odabrati sudski dvoboj.

GoT-608-Trailer-32-mountain-hand-630x354.jpg

Obratiti pažnju i da ih ima sedmorica:

GoT-608-Trailer-26-sparrows-630x354.jpg

Nešto mi govori da Sersi jedva čeka da Planina ubije Lansela...kako bi osigurala da Džejmi, koji sada više nije u Kraljevoj straži, bude Kevanov nasljednik (što je u prošloj epizodi nekako i sam insinuirao...rekavši Bronu da će ubrzo stati na čelo svih Lanisterovih.

Iskreno zamislivo mi je da Kevan poludi na nju i ona iskoristi momenat da ga ubije (tj: da Planina uradi to za nju) - tobože, u samoodbrani. I, tako, ubrza proces prelaska Zapadnih zemalja u Džejmijeve ruke.

Poslednja izmena:
Ja vidim sestoricu :D

Ups, zabrojah se. :D

Elem vidim da vam je svima Arja najinteresantnija. Ja tipujem na br. 2.

Ona nije pustila Arju da bude mirna, već je pokušala svirepo da je ubije, i čak otkrila masku da joj se vidi pravo lice. To je neuspjeh sa njene strane...mislim da će je Arja ubiti a oni biti zadovoljni jer će lice biti dodato Zidu (samo neće biti Arjino).

Више бих волео да као у књигама Брзоречје мирно преда оружје, него да буде борбе...

Nema nelogicnosti tu. Cak nekakva bitka za Brzorecje mora da se desi pre ili kasnije. Predajom Brzorecja i begom Crnoribog samo su se stvari odlozile.

Meni bi najdraze bilo da Brienne zarobi Dzejmi Lanistera i da dodje do trejda Lanister za Edmund Tully.

tri stvari..
prvo nervira me cela prica po netu o nedu...msm biti covek od principa ne znaci biti glup....
drugo ja sam citala neke spojlere vezane za Battle of the Bastards i uglavnom kazu da ce :
snow da pobedi tako sto ce maloprstic da dodje ko gandalf u poslednjem trenutku i spase stvar..:lol:da ce onda ramzija da zarobe..e i da ce ramzi na pocetku bitke da posalje rikona ka snowishi i negde na pola puta da ga ubije strelom....
a o deninim vizijama cu kasnije...

Back