Game Of Thrones

Meni je, posle odgledane seste epizode, najvece razocarenje u celoj seriji, Arijina prica u Bravosu. Sta je ona radila tamo svo ovo vreme, sigurno 10+ epizoda? Kupala mrtvace, tukla se stapovima i ponavljala ' a girl has no name', nista vise. Niti smo saznali nesto vise o Faceless Men kultu, niti je ona kao lik nesto sazrela, niti je prosla kroz neku superiornu obuku, ma nista :( Cini se da je taj deo zanimljivo zamisljen, ali jako lose sproveden u seriji. Sad bi ona trebala da postane beskrupulozni ubica i vrati se u Vesteros, jedva cekam, ali ovaj deo u Bravosu je meni katastrofa.

Mislim da je ona sad kao i stekla sve sto joj treba da bude dobar ubica, samo nam to u seriji nisu bas sjajno predstavili, pa se ne stice takav utisak.
Sto se tice razvoja njenog lika, pogledaj jos jednom scenu njenog dijaloga sa Lady Crane (glumica u predstavi koja glumi Cersei). Mislim da taj njihov razgovor ima mnogo vece implikacije za njenu pricu i razvoj karaktera.

Неке занимљивости по питању серије, неће многе занимати, али можда има и оних које хоће.

1. Иван Реон(Ремзи) је оригинално требао да глуми Џона Снежног
2. Керис Ван Хаутен(Мелисандре) је оригинално била на аудицији за Серсеи
3. Иван Реон и Наталија Тења(Оша) у филму Residue играју љубавни пар
4. Керис Ван Хаутен и Лајам Канингем(сер Давос) су љубавници у филму Црни лептири
5. Нил Фиглтон, највиши човек у Британији са 232 је оригинално требао да глуми Грегора Клеганија. Он глуми џина Мега у епизоди 9 четврте сезоне у опсади Црног замка
6. Сви глумци који глуме Грегора Клеганија Планину су млађи од Рорија Меккена који глуми Псето. Трећи глумац, Тор Бјорнсон је 1988. годиште, тј 19 година млађи(и само 2 године старији од мене нпр.).
7. Иан Вајт је глумац са највише улога у серији. У првој епизоди игра Белох Ходача, у другој Грегора Клеганија, у трећој Белог Ходача којег Сем убије, такође и џина Донгоа у тречој и четвртој сезони, од пете џина Вун Вуна.
8. Пре улоге Томена, Дин Чарлс Чепмен је имао ситну улогу Мартина Ланистера
9. Стивен Дилејн који глуми Станиса је 8 година старији од Марка Едија који глуми Роберта
10. Рон Донахи(Родрик Касел) је отац Данијела Портмана(Подрик Пејн)
11. Дин Чарлс Чепмен је у вези са Нел тајгер Фри која у петој сезони глуми Мирселу
12. Џек Глисон(Џофри) и Ричард Брејк(Краљ Ноћи у четвртој и петој сезони) глуме у Бетмен почиње. Брејк убија Бетменове родитеље, док Глисон има 2 ситне сцене. Отуд интернет шала да је Бетмен убио Неда Старка и да је пропустио да спасе Вестерос од Белих Ходача
13. Кристијан Наирн(Ходор) је ди џеј
14. Лена Хеди(Серсеи) и Џером Флин(Брон) никада нису делили сцену, из разлога што су пре више година имали везу са бурним завршетком
15. Алфи Ален(Теон) је млађи брат певачице Лили Ален. Она има чак и подругљиву песму о њему.
16. Лили Ален је требала да буде Јара Грејџој, али због чињеница да Јара заводи Теона, одбила је улогу
17. Пило Есбек, глумац Јурона Вранооког је годину млађи од Геме Велан, која глуми Јару
18. Томас Броди Сангстер(Џоџен) је две недеље старији од Ели Кендрик(Мира)
19. Кит Херингтон(Џон Снежни) и Роуз Лесли(Игрит) су били пар у стварном животу

Волео бих ако још неко има неке занимљивости које не знамо

Lena heady (Cersei) i Pedro Pascal (Oberyn Martel) su u vezi i cekaju bebu :)

lena-headey-pedro-pascal.jpg

Nisam odusevljen novom epizodom.

Dve pozitivne stvari-povratak Bendzena Starka i Arja konacno odustaje,opet postaje neko.

Kritičari se slažu. Nakon sve bolje i bolje jedne za drugom, došla je najslabija epizoda ove sezone.

Mislim da je zapravo to i u duhu serije. Negdje pri sredini obično bude "oslabljenje", tj. namjerno je tako. To znači da će epizoda 7. biti prepuna najave za bombastičnu ep. 8.

Inače meni se sviđa dio u Kraljevoj Luci. Vjerujem da sam jedini :D . Džonatan Prajs je sjajan glumac, a to pokazuje čak i u ovoj ulozi, iako ne dolazi dosta do izražaja. Mejs po običaju pita šta se dešava. :D To mi je zapravo bio jedini dobar dio epizode.

Ja očekujem da deveta epizoda bude bombastična,bar je do sad tako bilo(osim u petoj sezoni).

Da, u pravu si. To se može osuditi po imenama epizoda:

7. The Broken Man
8. No One
9. The Battle of the Bastards
10. The Winds of WInter

Mislim da u sljedećoj epizodi ponovo gledamo Pseto; vjerujem da će govorkanje oko Brzorečja je samo pozadinska priča za Bratstvo bez stijega, koje će da Frejevima u pozadini pravi strašne probleme. Ili barem, najava nas u tom smjeru obmanjuje. Glavno će biti pojava septona Reja koga tumači Ian Mekšejn, a kod koga se ukrio pokajnički Klegani.

Pretpostavljam da to znači da u sljedećoj epizodi neće biti nešto puno Arje; samo par scena o tome kako planira da se ukrca na brod za Vesteros, vjerovatno. Osma će biti njena. Možda tu bude nekih veliki obrta; recimo ona ubije ovu u samoodbrani i Bog smrti bude "zadovoljen" time.

Prilično mi je neobično što će finale trajati čak 70 minuta.

Poslednja izmena:
Ma citao sam intervju sa glumcem sto igra Edmura Talija, otkrio je previse a mrzim spojlere, rekao je da

ce se Dzejmi Lanister umesati u dogadjanja u Brzorecju (to smo znali) i da ce on (Edmur) postati pion u politickoj igri, i da ce morati da donese tesku odluku da li da izda svoju porodicu.

Kazem, mrzim spojlere, tako da i ovo sto i realno nije neki spojler za mene jeste :mrgreen:

Ma citao sam intervju sa glumcem sto igra Edmura Talija, otkrio je previse a mrzim spojlere, rekao je da

ce se Dzejmi Lanister umesati u dogadjanja u Brzorecju (to smo znali) i da ce on (Edmur) postati pion u politickoj igri, i da ce morati da donese tesku odluku da li da izda svoju porodicu.

Kazem, mrzim spojlere, tako da i ovo sto i realno nije neki spojler za mene jeste :mrgreen:

Pa ako će ići kanonski, ne bi trebalo da bude previše iznenađenja.

Edmur Tali je legitimni gospodar Rečnih zemalja. On može da naredi ljudima
da predaju zamak.

Sve što je Teonu bilo potrebno je samo jedno pivo izgleda :lol:

Inače, nisam očekivao da Arja bude toliko glupa. Ako umre, pa majku mu, čemu sve ovo onda. Taman sam se ponadao da će se vratiti u Westeros ubrzo, ali izgleda da će zbog nedovršenog posla još čamiti s one strane mora.
Mardžeri je bogme najopasnija od svih, toliko je dobro glumila ulogu da sam joj gotovo poverovao. Scene sa Blackfishom su odlične; pokušaj Starkovih da dobiju vojsku je bio cringe-worthy, ali ajd. Kapiram da će se u trenutku gubitka borbe pojaviti odjednom Maloprstić sa svojom vojskom i rešiti stvar. Što će dodatno zakomplikovati situaciju.

- - - - - - - - - -

Bajdvej, nisam toliko mario za Pseta koliko za pojavu Iana McShanea, koga obožavam još od Deadwooda. On i Blackfish glumac (ne znam mu ime) zaista iskaču ispred svih po pitanju načina na koji su odigrali svoje uloge.

A sta mislite o novoj teoriji zavere?

Njih dve su ista osoba zapravo, koja se bori sama sa sobom?

arya.jpg

To bi malo izvuklo Arijinu pricu, ali videcemo da li je tacno.
Inace, dosadna epizoda.

- - - - - - - - - -

Sve što je Teonu bilo potrebno je samo jedno pivo izgleda :lol:

Teon, lik za sprdnju sada, ali najkompleksija prica kao karaktera je u stvari njegova, navijamo da se malo povrati sada :super:

A sta mislite o novoj teoriji zavere?

Njih dve su ista osoba zapravo, koja se bori sama sa sobom?

Hm, zanimljivo.. To bi čak i izvuklo celu tu priču oko Kuće crnog i belog, bio bi još jedan "mind-****" za gledaoce :D Ali teško, čini se da je sve tako kako vidimo, Arji definitivno ne ide u životu :D

Mardžori Tirel me nimalo nije iznenadila, takvi likovi se jednostavno nikad ne menjaju, vrlo je slična Sersi, čak i u pogledu svog odnosa sa bratom, samo što to nije fizički izraženo. Možda bi i bilo, da Loras nije "gutač mačeva" :)

Ono što mene mnogo više kopka je da li će se možda pojaviti Kejtlin Stark. Ona scena sa vešanjem me nekako asocira na to, šta mislite?

Ne verujem da će vratiti Kejtlin, to bi već bilo previše vaskrsnutih Starkova. Mislim da su nam Džon i Bendžen dovoljni :lol:

Preview za narednu epizodu izgleda pokazuje pregršt akcije koje nismo imali ove nedelje, i bogami, biće brutalno :cool:

Sersei konačno stavlja Planinu u pravilnu upotrebu, i to još u klanju vrabaca, kako preview daje naznake makar. Takođe, bilo bi kul videti borbu Brijene i Džejmija koji me opet nervira jer se vraća na mentalitet koji je imao u prvoj sezoni, i nikako da se čovek izvuče iz suknje svoje sestre, majku mu. Zapravo bi bilo ludo da izgubi život od Brijene koja se pokazala da joj je čast zaista iznad svega, kao kad je ubila Stanisa.

Ne verujem da će vratiti Kejtlin, to bi već bilo previše vaskrsnutih Starkova. Mislim da su nam Džon i Bendžen dovoljni :lol:

Preview za narednu epizodu izgleda pokazuje pregršt akcije koje nismo imali ove nedelje, i bogami, biće brutalno :cool:

Sersei konačno stavlja Planinu u pravilnu upotrebu, i to još u klanju vrabaca, kako preview daje naznake makar. Takođe, bilo bi kul videti borbu Brijene i Džejmija koji me opet nervira jer se vraća na mentalitet koji je imao u prvoj sezoni, i nikako da se čovek izvuče iz suknje svoje sestre, majku mu. Zapravo bi bilo ludo da izgubi život od Brijene koja se pokazala da joj je čast zaista iznad svega, kao kad je ubila Stanisa.

Мало о Бријени и њеној ,,части.'' Заправо, више о лицемерју аутора серије.

10485940_697412917071887_1640100858989780483_o.jpg

Она је најобичнија лицемерна кучка. Ми треба да је жалимо зато што је њен вољени Ренли мртав, према ауторима серије. Њен вољени Ренли, колико год она тврдила да је он био легалан краљ, није имао јаче право на престо од свог брата. Не само то, њен вољени Ренли којег аутори представљају као наводно финог лика је мирне душе и врло радо се дигао против свог рођеног брата и желео да га убије без имало кајања, док је Станис, који је према ауторима зли брат, нудио Ренлију мир, своју стару позицију у већу и наследство. Још горе, њен вољени Ренли je један од највећих лицемера и љигавштина у серији-тврдио је да Станис неће хтети да преговара са њим, док је заправо он тај који је одбио Станисову понуду, рекао је Кејтлин да су он и Роб природни савезници, прећутавши део да је продао Неда, говорио је Неду да добри ратници нису добри владари док истовремено за разлику од Станиса нема нимало искуства у управљању, и на крају, док тврди како не воли ратове, дотле је делом крив за избијање рата и ужива у турнирима и забавама док земља гори а народ нема шта да једе. На крају, добри Ренли, који би био према ауторима добар краљ, на састанцима већа је ништа више до климача главом, и чак и Олена Тајрел је приметила да он осим доброг изгледа и шарма није имао ништа више. То је њен Ренли, њен добар краљ.

Да завршим, намера аутора била је да убиство Станиса од Бријене буде нека заслужена правда. Уместо тога, једино што су успели да ураде је да Бријену начине антипатичном себичном кучком којој је било битније да убије рањеног човека на самрти због давно мртвог човека, уместо да спасе девојку коју се заклела да ће штитити. Сва срећа па је Теон био ту. Још горе, њен апсолутни недостатак кајања, или бар мала свест о томе да је угрозила Сансу, као и исеравање у лице Давосу њу је мени учинило само још антипатичнијом...

Nenade, mozda si previse subjektivan.

Ne zaboravi da je Stanis zrtvovao jedinu cerku zarad neke prividne prednosti u bici.

Kako okrenes Stanis je bio mracnjak i depresivac.

Cak stavise, cini se da je bio zarobljenik sopstvenog osecanja duznosti i odgovornosti i rekao bih da mu je smrt bila veoma olaksavajuca i mozda cak i draga.
Sto ce reci da mu je Brienne mozda ucinila veliku uslugu.

Sa druge strane jesi u pravu da je Renly serronja, ali kralj moze da bude dobar kralj i serronja istovremeno ako je popularan medju obicnim seljacima i ima dobre savetnike.

Sta smo videli .....nista, osim povratka jos jednog mrtvaca.
Ali ok,shvatam da je ovo uvod u finale,pa se nadam da ce naredne tri epizode popraviti utisak.(nekako mi prva sezona ispade najbolja)

Arjina prica gubi svaki smisao,osim ako na kraju ne bude neka zahebancija i totalno iznanadjenje.
Sansa se izgleda pokajala i potrazila pomoc prijatelja.Mada ovo prosijacenje vojske mi je bezveze.

Ne zaboravi da je Stanis zrtvovao jedinu cerku zarad neke prividne prednosti u bici.

Cak stavise, cini se da je bio zarobljenik sopstvenog osecanja duznosti i odgovornosti i rekao bih da mu je smrt bila veoma olaksavajuca i mozda cak i draga.

Sa druge strane jesi u pravu da je Renly serronja, ali kralj moze da bude dobar kralj i serronja istovremeno ako je popularan medju obicnim seljacima i ima dobre savetnike.

Ma on priča o tome šta su Vajs i Beniof uradili od njegovog lika, koliko se razlikuje u odnosu na knjige.
Gde je još uvek živ, inače, i nimalo pred porazom.
Samo treba imati na umu da ovo nije priča koju priča Dž. Martin, nego ova dvojica koji su, pritom, veliki ljubitelji primarnih i sekundarnih odlika oba pola i ne boje se da nam to pokažu. U punim kadrovima. Kad god priča uspori, ubace neku golotinju, i op - eto ocene 9.5. Da nam nije njih, ne bismo znali sisa kako izgleda.

Станис је највише уништен лик у серији. Зашто, зато што га аутори презиру, што су отворено више пута рекли. И он и Ренли су пример како не треба судити о књизи према корицама. Станис и Џејми су два лика у књигама која су убедљиво највише напредовали као ликови.

Зашто ми читаоци књига толико волимо Станиса и зашто смо бесни на ауторе што су га унаказили?

Станис је једини који је одговорио на позив Ноћне Страже, једини који схвата Ходаче као претњу, једини који је од свих краљева спреман да се остави рата за себе ради већег интереса. За разлику од серије, Станис у књигама не верује у богове, него види Мелисандру као оружје, не спаљује људе као невернике, за разлику од серије је противан спаљивању свог рођака све док сва 3 краља која су проклети пијавицама нису умрли итд. На крају, његов рат против Болтона на Северу нужност а не амбиција како Бениоф и Вајс тврде-не може да смести све своје људе на Зид, а са Болтонима за леђима се не може фокусирати на Беле Ходаче. Наравно, аутори су изоставили део о придобијању Севера против Болтона, да посеру све нас који волимо Станиса.

Најгора ствар, Мартин је најавио да ће Ширин бити спаљена у будућности. Лично сам сигуран да ће то имати неког смисла и значења у књигама. Уместо да Бениоф и Вајс искористе то као нешто нужно они су то искористили да убију Станиса и целу његову фамилију. Зашто-зато што мрзе Станиса и зато што обожају проклетог Ремзија Болтона, њиховог омиљеног лика.

На крају, Станис има сво право да буде огорчен на Роберта. Бранио је за њега Крајолуј и није га добио од брата, освојио је за њега Змајкамен и уместо похвале добио грдњу што је Денерис побегла као да је он то могао да спречи, уништио је флоту Виктариона Грејџоја и са Џоном Ерином владао 15 година док се Роберт опијао и курвао, а на крају није добио положај деснице. И на крају, био у праву када је рекао да је Роберт требао да уништи своје непријатеље уместо да се спријатељује са њима. Покушај владања шармом и пријатељством се завршио ратом након Роберта.

Станис је један од најбољих ликова у књизи и штета је што су га аутори серије унаказили...

Back