Galerija II Svetski rat

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, nego treba da se obrisu postovi ovog Wieczeslaw-a, koji svojim glupiranjem i pisanjem svakakvih nebuloza i ima za cilj da se ova tema zatvori samo jer se njemu ne svidja, a inace tema je ok i nema ama bas nikakvog razloga da se brise.

Moderatore, ne podlezi i ne zakljucavaj temu, nego brisi ovog glodara

Где сам ја написао да волим нацисте?
borcidinarskedivizijesasvojimk.jpg

Борци Динарске Четничке Дивизије са својим командантом мајором Ђујићем

Krusevac 14.oktobar 1944

Posto su trupe majora Dragutina Keserovica odbacene sa Kopaonika on i njegov Rasinski korpus pruzali su jak otpor partizanskim divizijama.
Borba koja je pocela sredinom avgusta jos je trajala,u tom medjusobnom satiranju komunisti i nacionalisti su zaboravili na borbu protiv Nemaca,koji su se slobodno setali Krusevcom i okolinom.
U Stabu majora Keserovica je jos uvek bio jedan Americki oficir,porucnik Elzvort ,,Bob,, Kramer,on je poslao partizanskom komandantu predlog za saradnju protiv zajednickog neprijatelja,njegov kurir je bio zverski likvidiran.
U prvoj nedelji oktobra 1944 stigla je vest da se Rusi priblizavaju Krusevcu.Major Keserovic je,iako je zadrzavao komuniste u dolini Zapadne Morave,imao jake snage oko Krusevca.Po Keserovicevom korpusu pocele su price ,,Rusi ce nas predati partizanima,koji ce nas pobiti,,.
Kramer je uveravao cetnike da su Rusi saveznici i da ce im biti drago da saradjuju sa JVuO.
U Krusevcu se nalazilo 700.Nemaca i oko 1000.Belih Rusa(Pristalice Carske Rusije i cara Romanova,emigrirali iz Rusije zbog komunisticke vlasti)
Garnizon je pojacan sa 13.tenkova.
Kada se Crvena armija primakla na 10.km. od Krusevca,njima u susret Keserovic salje svog coveka.
14.oktobra 1944 Keserovicev cetnik dosao je u pratnji jednog ruskog porucnika.U prisustvu Kramera,Keserovic i porucnik pali su jedan drugom u zagrljaj.Keserovic je izneo plan za oslobodjenje Krusevca,porucnik je prihvatio.
Keserovic je naredio svojim cetnicima da krenu u juris,Nemci su davali slab otpor,Bele Ruse je bilo teze savladati,posle tri sata borbe Jugoslovenska trobojka vijorila se na gradskoj vecnici.
U tom trenutku Crvena armija usla je u grad,Ruski major koji je komandovao kolonom cestitao je Keserovicu i Krameru na pobedi.U ime Kraljevske jugoslovenske vojske Keserovic je grad predao Crvenoj armiji.Tada su se Kramer,Ruski major i Keserovic obratili okupljenom narodu ispred trga.

51v9sy.jpg

Cetnici u Krusevcu posle oslobodjenja

,,Zivela Ruska braca!,, odjekivala je masa na trgu.
Ruski major je uzviknuo-,,Ziveo Ruzvelt,,
,,Ziveo,, uzvratila je masa.
,,Ziveo Cercil,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Staljin,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Kralj Pera,,
,,Ziveo,,
Nemacki radio je objavio kako je major JVuO Dragutin Keserovic presao komunistima,koji su ga unapredili u majora.
To nije bilo tacno,pola sata pre zajednicke proslave,porucnik Kramer je bio razoruzan,a zapocelo se i sa razoruzanjem vojnika JVuO.
Kramer je poslat u zatocenistvo u Bugarsku,kasnije je oslobodjen.Sam Keserovic uspeo je da pobegne iz Krusevca sa vecim delom svojih snaga.
Tako je objavljeno preko Radio Moskve-,,Hrabre partizanske jedinice uz pomoc crvene armije oslobodile su Krusevac od Nemaca i cetnika,,.

Sta, ti ces da me sredis? Hehehehe, zivis u Matrixu baby! Prvo sredi haos u glavi i shvati da zivis u XXI veku i da bilo kakve promene granice i kojekakvo ujednjavanja ne dolazi u obzir, kad je do toga moglo da dodje zasrali smo i KRAJ. ENDE (ako vam se vise svidja po nemacki)

Vase nacisticke stavove o "komunistickim i judeo-masonskim elementima" ostavite za nekog maloumnog tinejdzera koji je spreman da vas sledi. Uostalom, vi samo prepisujete kojekakve stranice iz kojekakvih knjiga, niko nista svoje da kaze....PATETIKA....i sto je najtuznije, ti si buduci TEOLOG !!! Ma u kojoj prici ti zivis covece?

Ah da, kako jedan ucesnik rece, vas problem je takodje i JEDNACENjE SUGLASNIKA PO ZVUCNOSTI.... B -> P itd....

P.S.
Kad ste tako veliki na recima, ajde pokupite se na Kosovo pa tamo pomazite Srpskom narodu!!! Svi ste veliki Srbi iz kojekakvih golubarnika po Beogradu, Indjiji i Banjaluci.... AJDE....CVRC MILOJKO!!! Ukenjali biste se u gace da vam se sve to sto prizivate odigrava pred ocima....ali najlakse je biti jak na recima dok tudja deca i ocevi ginu! SRAM DA VAS BUDE!

Ниси у стању ни своје име да напишеш на СРБСКОМ језику, пишеш свој псеудоним са
словима (W) који су страни нашој азбуци. Или те је срамота да напишеш ВИШЕСЛАВ. Очито је да си ти од таквих Срба који их је срамота да кажу да су Срби, да носе поносно своје србско име. Сутра би се као Србин звао и Џон само да своје дупе спасиш
да те не препознају као Србина. Познајем таквих анационалних типова.
Долазиш на разне теме овог форума и сам прозиваш и пецкаш једне те исте особе (БЛ, националиста и моја маленкост). Шта теби фали у животу? Узбуђење? Аааа
Болесниче исфрустрирани, иди лечи се док ти још није касно. И ПРЕСТАНИ ДА ПРОЗИВАШ И ДА КЛЕВЕЋЕШ и ако се већ не слажеш са нечијим мишљењем, онда или прећути или се КОРЕКТНО односи.
Ако већ неће газдарица да реагује на твоја бедне квалификације ја ћу да престанем комуникацију са тобом.

Mene je cast da nosim srpsko ime, a ovo je ime mog dede na Luzicko Srpskom jeziku! On sam je bio Luzicki Srbin koji je prebegao ovde i ja uopste ne treba tebi da se pravdam za moj nadimak. Ti cim otvoris svoje zvale spustas nivo rizgovora na NULU. Ne operises nikakvim argumentima vec trabunjanjanjem i babskim pricama. To sto sam ja stavio W u nadimak.........nije nista prema tebi. Ti mislis da znas srpski, ali ne poznajes osnove gramatike. Ne vidim cemu vodi tolika dekadencija? Gadjas se ovde cirilicom a Vuk se zbog tebe okrece u grobu!

Ja nisam anacionalni tip, ja volim svoj narod i svoju domovinu jedinu na svetu, ali prezirem praznoglavce kao vi! Dominacija se vise ne moze izvrsiti teritorijalnim i vojnim putem vec ekonomskim i kulturnim. Umesto da na zemlje na koje imate pretenzije vrsite ekonomski i kulturni pritisak vi mastate o nekom ratu! U tome je vas problem i vasa beda! E vidis ja nemam nameru da budem deo bilo kog rata i da branim srpsku zemlju u Bosni ili Hrvatskoj....ne pada mi na pamet! Od mene cete dobiti sipak, ja hocu da gradim svoju zemlju a kome se to ne svidja neka ide u RS ili RSK pa nek se tamo buni!

Svi se velicate kao veliki a kad zagusti gde cete biti? Vidis, ja nemam gde da pobegnem kao BL koji ce kad zagusti u Bosni prijehati u Srbiju....ovo je moja zemlja i necu da dozvolim ogranicenim tipovima kao VI da je upropastite. Imali ste priliku da uradite sve sto ste hteli u periodu od 1990 do 2000....niste to uradili, zao mi je, vasih 10 godina je isteklo. POMIRITE SE SA TIM.

Pritajeni Nacionalistin nacizam necu ni da pominjem! Umesto da ga prekorite sto tako otvoreno velica nacizam, vi ga kao starija braca tapkate po ramenu i odobravate to samo zato sto se po nekim stavovima slaze sa vama...

Jad i beda!

P.S.
Mislis da ces me uvrediti sto ces da prestanes sa komunikacijom......o naprotiv

P.P.S.
Ah, da, umalo da zaboravim....kad smo vec kod nivoa komunikacije, i tvog i mog...pa ja se ne secam da sam nekoga kvalifikovao kao "narkomana" i svasta pisao a posle brisao tu istu poruku! Nemoj da se pravis da to nisi uradio kad jesi! Na kojoj temi? Znas i sam! Ovde izigravas kao nekog finog gospodina a frljas se sa takvim izrazima i takvim kvalifikacijama a meni nesto prebacujes....sram da te bude...."ko o cemu, ***** o postenju"....

U prvoj nedelji oktobra 1944 stigla je vest da se Rusi priblizavaju Krusevcu.Major Keserovic je,iako je zadrzavao komuniste u dolini Zapadne Morave,imao jake snage oko Krusevca.Po Keserovicevom korpusu pocele su price ,,Rusi ce nas predati partizanima,koji ce nas pobiti,,.
Kramer je uveravao cetnike da su Rusi saveznici i da ce im biti drago da saradjuju sa JVuO.

Kada se Crvena armija primakla na 10.km. od Krusevca,njima u susret Keserovic salje svog coveka.
14.oktobra 1944 Keserovicev cetnik dosao je u pratnji jednog ruskog porucnika.U prisustvu Kramera,Keserovic i porucnik pali su jedan drugom u zagrljaj.Keserovic je izneo plan za oslobodjenje Krusevca,porucnik je prihvatio.
U tom trenutku Crvena armija usla je u grad,Ruski major koji je komandovao kolonom cestitao je Keserovicu i Krameru na pobedi.U ime Kraljevske jugoslovenske vojske Keserovic je grad predao Crvenoj armiji.Tada su se Kramer,Ruski major i Keserovic obratili okupljenom narodu ispred trga.

,,Zivela Ruska braca!,, odjekivala je masa na trgu.
Ruski major je uzviknuo-,,Ziveo Ruzvelt,,
,,Ziveo,, uzvratila je masa.
,,Ziveo Cercil,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Staljin,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Kralj Pera,,
,,Ziveo,,
Nemacki radio je objavio kako je major JVuO Dragutin Keserovic presao komunistima,koji su ga unapredili u majora.
To nije bilo tacno,pola sata pre zajednicke proslave,porucnik Kramer je bio razoruzan,a zapocelo se i sa razoruzanjem vojnika JVuO.
Kramer je poslat u zatocenistvo u Bugarsku,kasnije je oslobodjen.Sam Keserovic uspeo je da pobegne iz Krusevca sa vecim delom svojih snaga.
Tako je objavljeno preko Radio Moskve-,,Hrabre partizanske jedinice uz pomoc crvene armije oslobodile su Krusevac od Nemaca i cetnika,,.

И да трагедија буде већа, када су бољшевичке хорде упадале у села и градове, Дражини четници (не сви, част изузецима) су их дочекивали са сољу и хлебом! Најтрагичнији пример је Драгутина Кесеровића, команданта Копаоничке групе корпуса. Он је бољшевике дочекао у Крушевцу са помпом и музиком. А бољшевичком команданту изнео је на послужавнику со и хлеб! Затим је приредио величанствен банкет у највећем крушевачком хотелу. И док је Кесеровић држао здравице црвеноармејцима, дотле су бољшевици и партизани по Крушевцу разоружавали и убијали Кесеровићеве четнике. Један од Кесеровићевих команданата избегао је разоружање и покољ, те је успео да се неопажен увуче у хотел, где је пришапнуо Кесеровићу шта се догађа напољу. Драгутин Кесеровић је сместа напустио банкет, спустио се олуком у двориште и једва жив побегао из Крушевца.
Све је то био резултат раније, четничко-комунистичке сарадње Дражиног споразумевања са Титом, веровања да је СССР "мајка Русија", да су монголско-татарске хорде "браћа Руси", итд. итд. Зато су четници саветовали србске сељаке и сељанке да излазе на друмове пред "браћу Русе" с пуним корпама јабука и крушака и балонима шљивовице и препеченице :-) А "браћа Руси" не само да су узимали корпе и балоне, већ и снаше, :-), па су несретнице биле сретне ако би после недељу дана виделе своје куће!
И док се ово догађало усред Србије, политички пуномоћник Драже М. у иностранству је још увек писао и говорио о "Новој Русији", о "браћи Русима", смело тврдећи чак и ово:
"После искустава која је наш народ стекао у овом рату, совјетска Влада може врло брзо стећи искрено пријатељство свих Југословена, а нарочито Срба према Русији". (прим. ови наводи су узети из меморандума др Живка Топаловића "Књига о Дражи (ИИ), Виндзор, Канада, 1956.)

Да је, пак, било која сељанка у Србији била упитана у то време за мишљење о горњем, поготову још ако су кроз њено село прошла "браћа Руси", најречитијим доказима би демантовала главног политичког пуномоћника Ђенерала Михаиловића у иностранству!
Сви ови догађаји су просто ошамутили Дражине четнике, тако да више нису ни помишљали да остану у Србији, желели су да буду што даље од овакве Србије, притиснуте бољшевичким терором и неморалом.

Брате Дрињача у праву си,прво што се тиче битке за Крушевац четници су ме разочарали што су се борили против ,,Белих Руса,, и уосталом политика Драже Михаиловића према Совјетима је била веома лоша,по мени нама Српским националистима у 2.Светском рату већи непријатељ био је Совјетски Савез него Мусолинијева Италија или чак Вермахт.

Wieczeslaw:
Ja mislim da nije dobar nijedan i to zbog toga sto se svakom vrstom pristupa internetu finansiraju vlade zemalja koje nas mrze (a uz to i NATO, SB, EU, Jevreji, Komunisti, Zutaci, Crnci, Aboridzini, Indijanci i ostali tradicionalni srbomrzitelji) ...stoga, ja mislim da je u interesu ocuvanja srBske svesti i srBskog naroda najvaznije i najbitnije da se mi odmah sada odmah ratosiljamo kablova, antena i modema i pocnemo da komuniciramo putem prela, vasara, megafona i dimnih signala.......

Pfffffffffffffffffffffff, nisam mogao da odolim!!! Hahhahah, izvinjavam se, ali bilo je jace od mene !!!
XAXAXAXAXAXAXAXAXA KOJI SI TI KRALJ!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

drinjaca:
Ниси у стању ни своје име да напишеш на СРБСКОМ језику, пишеш свој псеудоним са
словима (W) који су страни нашој азбуци. Или те је срамота да напишеш ВИШЕСЛАВ. Очито је да си ти од таквих Срба који их је срамота да кажу да су Срби, да носе поносно своје србско име. Сутра би се као Србин звао и Џон само да своје дупе спасиш
да те не препознају као Србина. Познајем таквих анационалних типова.
Долазиш на разне теме овог форума и сам прозиваш и пецкаш једне те исте особе (БЛ, националиста и моја маленкост). Шта теби фали у животу? Узбуђење? Аааа
Болесниче исфрустрирани, иди лечи се док ти још није касно. И ПРЕСТАНИ ДА ПРОЗИВАШ И ДА КЛЕВЕЋЕШ и ако се већ не слажеш са нечијим мишљењем, онда или прећути или се КОРЕКТНО односи.
Ако већ неће газдарица да реагује на твоја бедне квалификације ја ћу да престанем комуникацију са тобом.
Kao prwo,chowek otje da pishe kako mu se pishe i ti neash nikakwa prawa da mu zbog toga bilo shta prebacujesh...
Za nacionalistu ne znam ali BL je idiot koji ne zna pravopis iz 6og razreda dakle on uopshte nema prawo glasa u bilo chemu shto prevazilazi one njegowe defaulte : ZHIVELA SRBIJA i sl...
Ne znam kakwa je istorija izmedju vas ali vidim da POJMA nemash kakwi su odnosi prema srbima u americi itd...
Tako da...informishi se pre nego shto napadnesh nekoga pliz...nekulturno je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back