Гајић: Најава бојкота избора инспирисана страхом од пораза

Ana Stevanović napustila SSP, nezadovoljna odlukom o bojkotu

"Posle pet godina odlučila sam da i formalno napustim SSP u kome sam od dana osnivanja i da podnesem ostavke na stranačke funkcije - članice predsedništva i internacionalnog sekretara. Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima", kaže za Danas Ana Stevanović, dosadašnja funkcionerka SSP, ističući da odluku o bojkotu izbora smatra pogrešnom..
 
Da bi razgovori, kaže ona, imali ikakvog izgleda za uspeh, „morao bi da dođe posrednik“.

„Koji bi bio neko ko bi usmeravao taj razgovor, ko bi se nalazio u sredini. Ja sam razgovarala sa kolegama, mi koji smo učestvovali u pravnom timu, u izbornim radnjama, od početka je naš stav bio da je dobro da to bude OEBS. Jedno je da li će OEBS i na koji način posmatrati predstojeće izbore, to je jedno pitanje, drugo se odnosi na primeni preporuka. Ta primena preporuka će dovesti do odluke da li opozicija učestvuje ili ne, imam utisak da žele da učestvuju, ali da ne mogu pod istim uslovima“, tvrdi Mandić.


https://n1info.rs/vesti/mandic-cini...es-blizi-dolasku-u-srbiji-nego-mackovom-repu/

Ovo je suština. Kada je bilo posrednika od 2020 do 2022 došlo je do dogovora. Kada ih nema onda nema dogovora.
 
1712872518947.pngĐilas: Hilu od demokratije važnije druge stvari
 
  • Haha
Reactions: PA8

1713122498999.png

Gajić: Nema razloga da opozicija traži spajanje izbora


a09c8e89d64baae1b70f4b5755e63a08-e1557600618637-1320x643.jpg


14. april 2024.

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da nema nikakvog razloga da opozicija traži spajanje beogradskih i lokalnih izbora, zato što, kako je rekao, Beograd čini petinu Srbije i mnogo je posla u glavnom gradu.

"Opoziciji je lakše da se organizuje i kontroliše izbore ako su razdvojeni. Na decembarskim izborima opozicija na više od 20 odsto biračkih mesta nije imala kontrolore, u Vojvodini na više od 200 biračkih mesta nije bilo niti jednog kontrolora iz opozicije“, naveo je Gajić.

On je ocenio da je jasno da opozicija nije u stanju da organizaciono iznese izbore.

"Jedno je priča u javnosti, a drugo su realne političke mogućnosti. Od 2012. godine imamo seriju poraza opozicije koje joj je naneo SNS", dodao je Gajić.
 
  • Haha
Reactions: PA8
Državotvorni :deda2:
Jeremić pismonoša, Gajić sa Zavjetnicom. :per:
Господин Гајић је са вашом коалиционом партнерком Zavijetnicom само у тој емисији иначе одличног Euronewsa. На изборе иде у коалицији са Доста Је Било и још са некима и оствариће бољи резултат него са лажним опозиционаром Вуком Поздерцем, тј. госн` Гајић ће без одвратног Поздерца да пређе цензус.
 
  • Haha
Reactions: PA8
1715936763458.png

EVO, TRČIMO! Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić uputio jasnu poruku Draganu Đilasu


1715936848277.png


16.05.2024.

Advokat Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke, na platformi "Iks" je odgovorio Draganu Đilasu, predsedniku Stranke slobode i pravde, koji je pozvao opoziciju da povuku svoje izborne liste.

- Evo, trčimo! - napisao je Gajić i dodao emotikone smejanja što jasno pokazuje kakav je njegov stav o pozivu Đilasa.


Inače, Gajić je pre par dana komentarisao odbijanje izbornih lista opozicije u više beogradskih opština navodeći:

- Kako misliš da vodiš grad ili državu ako nisi u stanju da pravilno popuniš obrasce za izbore, da vodiš računa o rodnoj ravnopravnosti ili podneseš listu pre nego što stupi na snagu izmena zakona koju si predložio, pa sad upadaš u neregularnost po izmenjenom propisu jer ne proveravaš biračko pravo na osnovu prijavljenog prebivališta sopstvenih kandidata?

Podsetimo, izborne liste opozicije odbijene su u više beogradskih opština, a razlog je, između ostalog, i taj što su na njima i kandidati za odbornike koji su menjali prebivalište posle 3. jula 2023. godine.

Naime, oni koji su menjali prebivalište posle 3. jula prošle godine nemaju pravo ni da glasaju, kao ni da budu birani. Do ovoga su dovele izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje su nedavno usvojene u Skupštini Srbije i to upravo na predlog opozicije.

Kurir.rs
 
  • Haha
Reactions: PA8
Odvjetnik Gajić je ipak mislim malo više glup nego pokvaren , čak kontam da on stvarno veruje da je istinska opozicija režimu čak i kad vidi naslove u Svinjformeru "Gajić razvalio , izdominirao ..." i kad ga zovu na Pink .Mislim on je sebe ubedio da su ga komunisti 3 puta streljali,isprdak jalove SPO slavske buržoazije ,rodjen u Marseju dok mu je otac koga su isto zli komunisti 3 puta streljali bio SFRJ konzul . Mada stvari idu svojim tokom pa će prikladno uzeti isto ili manje glasova nego što mu je SNS skupio potpisa , kao i ostali cirkuzanti Paja Dudlač ,Ćale za kevu , Radule i slični ...
 
SNS skupio potpisa , kao i ostali cirkuzanti Paja Dudlač ,Ćale za kevu , Radule i slični ...
Не лупај ботино, јер покрет "Ћале ово је за тебе" није губио време са вашим лажним опозиционаром бр. 1 Ђидом и његовим "условима за излазак на изборе" и потписе су почели да сакупљају још крајем априла.

А Ненародна странка и госн` Гајић излази у коалицији са дверцима и антиваксерима. Они нису имали проблем са потписима.
 
  • Haha
Reactions: PA8
Не лупај ботино, јер покрет "Ћале ово је за тебе" није губио време са вашим лажним опозиционаром бр. 1 Ђидом и његовим "условима за излазак на изборе" и потписе су почели да сакупљају још крајем априла.

А Ненародна странка и госн` Гајић излази у коалицији са дверцима и антиваксерима. Они нису имали проблем са потписима.
Niko nije imao problem sa potpisima , jer im je svima SNS skupio potpise. Ovde u NS radili su bukvalno ko singerica ,jedan dan za Rusku stranku , sutra Ćale za kevu i Odžič autonomaš , onda treći dan za Nestora... To što je Djido lažni opozicinar i saboter ,a ovi iz tzv. Biram Borbu politički imbecili , ne menja na činjenicu da je samo pitanje dana kada će se Odvjetnik Gajić i narkos Petar Djurić pojaviti na slavi kod Jovane Jermić,dok Zorica M pliva u bazenu,a Era i Deki Bulatović smatrau geopolitiku .
 

Back
Top