Fudbalski kviz

1. Argentina i Brazil
2. (Zulu Warriors) Birmingham
3. Liverpool

Bravo ; )

1. Brazil i Argentina su rekorderi, imaju cak po 6 klupskih prvaka sveta, brazilske klubove smo vec pobrojali a od argentinskih prvaci sveta su bili : Boka Juniors, River Plata, Estudijantes, Velez Sarsfild, Independijente i Rasing : )

2. Tacno , jeste Birmingam

3. Bravo jeste Liverpul , gubili su 3,4 puta od timova iz Juzne Amerike u Interkontinentalnom kupu , poslednji put od Sao Paula , mislim 2005. , a inace jednom mislim da nisu ni igrali taj mec , jer je tada sampion Juzne Amerike bila Boka Juniors , a u to vreme je besneo rat izmedju Engleske i Argentine oko Folklandskih ostrva , pa su odbili da se sastani jedni sa drugima, tako da te godine (1982.) mec Interkontinentalnog kupa nije ni odigran.

- - - - - - - - - -

Верујем да је бар један од Аграмових одговора тачан.
Волео бих да поставим ова 3 питања.

1. Ко је једини српски фудбалер који је успео да буде најбољи стрелац Лиге Шампиона?
2. У ком шпанском клубу је играло највише српских фудбалера?
3. У којем аргентинском клубу, не Ривер или Бока, су почињали, или касније играли Меси, Батистута, Валдано, Макси Родригез, Валтер Самуел, Марадона, Гаљего, Хајнце, Сенсини, Покетино, Балбо?

3. Htedoh i ja kazem Njuels Ol' Bojsi ali me kolega pretece :D

2. Mislim da je Atletiko Madrid

ЕДИТ за прво питање, заборавио сам да је и Милинко Пантић био најбољи стрелац Лиге Шампиона.

Тачно, Атлетико Мадрид. Пантић, Богдановић, Станковић(Јован), Пауновић, Његуш, Вукић, Савић(игра за Црногорце), тј. 7.
Нисам сигуран али мислим да сам неког изоставио...

Poslednja izmena:
Заборавих да те питам петак, како си поред свих оних Ковентријеваца изоставио Џона Хартсона, он је мени био скроз лик, онако ћелав и набијен...

Jel to bese onaj Skot ?

Pa znas ne secam se ja bas svih tako pomno , jer bio sam tad klinac , pa nisam ni pomno toliko pratio bas Koventri , vec tako secam se nekih imena kao kroz maglu.
Recimo najvise su mu u secanju ostali onaj Marokanac Mustafa Hadji ( kao recimo i onaj drugi cuveni Marokanac iz tog perioda, Nuredin Najbet) i Muhamed Konjic (mozda neobicnog zbog prezimena)

1. Brazil i Argentina su rekorderi, imaju cak po 6 klupskih prvaka sveta, brazilske klubove smo vec pobrojali a od argentinskih prvaci sveta su bili : Boka Juniors, River Plata, Estudijantes, Velez Sarsfild, Independijente i Rasing : )

2. Tacno , jeste Birmingam

3. Bravo jeste Liverpul , gubili su 3,4 puta od timova iz Juzne Amerike u Interkontinentalnom kupu , poslednji put od Sao Paula , mislim 2005. , a inace jednom mislim da nisu ni igrali taj mec , jer je tada sampion Juzne Amerike bila Boka Juniors , a u to vreme je besneo rat izmedju Engleske i Argentine oko Folklandskih ostrva , pa su odbili da se sastani jedni sa drugima, tako da te godine (1982.) mec Interkontinentalnog kupa nije ni odigran.

Ovo su mi bila 3 prilično lagana pitanja. Uvjerljivo najlakši set pitanja do sada. Evo, da malo elaboriram :D :

1. Do nedavno je Južna Amerika bila u prednosti pred Europom što se tiče broja naslova klupskog prvaka svijeta. Zatim, najveći broj naslova prvaka Europe je raspoređen između 5-6 europskih država ( naravno, neki imaju malo više, neki malo manje), dok su u Južnoj Americi 80% naslova odnjeli klubovi iz Argentine i Brazila. Tako da mi je bilo logično da su Brazil i Argentina točan odgovor.
2. Gledao sam dosta dokumentaraca o navijačima, tako da o tome znam dosta.
3. Znam da Real ima 10 ( svi to znaju), da Milan ima 7 i da je Liverpool bio na trećem mjestu s 5. Nedavno mu se pridružila Barcelona koja je u 10-ak godina s 1 naslova ( 1992. protiv Sampdorie) stigla do 5. Al pošto znam da je Barcelona bila svjetski prvak (svi to znaju), Liverpool je morao biti točan odgovor
EDIT: Sad sam provjerio, i Bayern ima 5 naslova. Al za njih znam da su osvojili. Pobro Guardiola plodove Heynckesovog rada.

Poslednja izmena:
Jel to bese onaj Skot ?

Pa znas ne secam se ja bas svih tako pomno , jer bio sam tad klinac , pa nisam ni pomno toliko pratio bas Koventri , vec tako secam se nekih imena kao kroz maglu.
Recimo najvise su mu u secanju ostali onaj Marokanac Mustafa Hadji ( kao recimo i onaj drugi cuveni Marokanac iz tog perioda, Nuredin Najbet) i Muhamed Konjic (mozda neobicnog zbog prezimena)

Велшанин, какав су трио чинили он, Ларсон и Сатон у Селтику...

Ајде ако ви немате, да још мало продубимо фудбалско знање.

1. Ко је једини фудбалер јерменског порекла који је успео да освоји Европско и Светско превенство(уствари пољско-јерменског, да будем прецизнији)
2. Ko je једини фудбалер индијског порекла који је икада играо за Милан?

Ајде ако ви немате, да још мало продубимо фудбалско знање.

1. Ко је једини фудбалер јерменског порекла који је успео да освоји Европско и Светско превенство(уствари пољско-јерменског, да будем прецизнији)
2. Ko je једини фудбалер индијског порекла који је икада играо за Милан?

1. Youri Djorkaeff

Btw, jel znaš koji još Armenac je osvojio SP?

Poslednja izmena:
Evo novi set od 3 pitanja :

1. Neko je pomenuo da su 80% klubova iz Juzne Amerike koji su bili prvaci sveta su iz Argentine i Brazila , ali koja 3 kluba iz Juzne Amerike su bili klupski prvaci sveta a da nisu iz Brazila ili Argentine ?

2. Koji engleski drugoligas ima najveci stadion ?

3.Dejan Rambo Petkovic je danas imenovan za novog trenera brazilskog drugoligasa Sampaio Correa koji ce pokusati da uvede u elitni rang takmicenja do kraja ove godine , pitanje glasi , iz kog grada je ovaj klub koji od danas predvodi Rambo ?

Evo novi set od 3 pitanja :

1. Neko je pomenuo da su 80% klubova iz Juzne Amerike koji su bili prvaci sveta su iz Argentine i Brazila , ali koja 3 kluba iz Juzne Amerike su bili klupski prvaci sveta a da nisu iz Brazila ili Argentine ?

2. Koji engleski drugoligas ima najveci stadion ?

3.Dejan Rambo Petkovic je danas imenovan za novog trenera brazilskog drugoligasa Sampaio Correa koji ce pokusati da uvede u elitni rang takmicenja do kraja ove godine , pitanje glasi , iz kog grada je ovaj klub koji od danas predvodi Rambo ?

2. Kardif

8 Mile :

1. Bravo jesu : Penjarol , Nacional i Olimpia iz Asunsiona , znaci 2 urugvajska i 1 paragvajski klub : )

2. Decky , verovatno mislis na "Milenijum" nacionalni stadion u Kardifu , koji jeste ogroman , ali Kardif Siti nije domacin na tom stadionu , vec svoje utakmice igra na Kardif Siti stadionu, nije Kardif a nije ni Lids ; )

3. Nenad : Nije Sao Paulo, mala pomoc , daleko su poprilicno geografski od Sao Paula a i od Rio de Zeneira ; )

8 Mile :

1. Bravo jesu : Penjarol , Nacional i Olimpia iz Asunsiona , znaci 2 urugvajska i 1 paragvajski klub : )

2. Decky , verovatno mislis na "Milenijum" nacionalni stadion u Kardifu , koji jeste ogroman , ali Kardif Siti nije domacin na tom stadionu , vec svoje utakmice igra na Kardif Siti stadionu, nije Kardif a nije ni Lids ; )

3. Nenad : Nije Sao Paulo, mala pomoc , daleko su poprilicno geografski od Sao Paula a i od Rio de Zeneira ; )

Da mislio sam na stadion u Kardifu gde se igra finale kupa.

Da da , to je doduse vise nacionalni stadion i vise onako za "svecane" prilike , neka finala , utakmice reprezrentacija u fudbalu i ragbiju, neke velike koncerte.....itd , Kardif Siti ne igra prvenstvene utakmice na tom stadionu.

3. Posto vidim da nema odgovora , odgovoricu ja :

Tacan odgovor je : Sao Luis , savezna drzava Maranjao na severu Brazila , otprilike nekih 3000 km udaljen od Sao Paula ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/São_Luís,_Maranhão

Evo novi set od 5 pitanja :

1, Jos jedno interesantno pitanje vezano za Rambov klub , naime boje ovog kluba su iste kao boje zastave jedne drzave u Juznoj Americi i iz tog razloga ovaj klub ima nadimak :

1. Kolumbijci

2. Bolivijci

3. Argentinci

4. Urugvajci

5. Peruanci

2. Koji klub je rekorder po broju osvojenih titula u Francuskoj ?

3. Koji jedini argentinski klub iz poznatog primorskog grada i turisticke destinacije Mar del Plate igra u prvoj ligi i ima ribu na svom grbu ?

4. Koji klub iz Bundes lige je do 80ih bio amaterski klub i 1982. bio i amaterski prvak Nemacke ?

5. Koji francuski prvoligas je lociran na najjuznijoj geografskoj tacki ?

Back