Fudbalski kviz

Tacni odgovori su da je Kolumbija trebalo da bude domacin Svetskog prvenstva 1986. ali je morala da odustane od domacinstva zbog lose ekonomske situacije u zemlji , a drugo pitanje je , Madjari su dali najvise golova na jednom Svetskom prvenstvu , cak 27 , cini mi se 1954.

3. Nije Portugeza , ipak je malo veci i ozbiljniji klub u pitanju , ajde otkricu ja tacan odgovor , Ze Roberto trenutno igra za Palmeiras.

Ajmo novi set od 3 pitanja da se ne opustite :

1. U kojoj zemlji jos osim Spanije postoji prvoligas po imenu Real Sociedad ?

2. Brazilac Grafite nekada osvajac titule u Nemackoj sa Volsburgom i najbolji igrac i strelac Bundes lige 2009. se prosle godine posle 10ak godina vratio u domovinu i u brazilski fudbal , a pitanje je u koji klub ?

3. Koji klub je poslednji osvajac ukinutog evro takmicenja Kupa pobednika kupova ?

Ajmo novi set od 3 pitanja da se ne opustite :

1. U kojoj zemlji jos osim Spanije postoji prvoligas po imenu Real Sociedad ?

2. Brazilac Grafite nekada osvajac titule u Nemackoj sa Volsburgom i najbolji igrac i strelac Bundes lige 2009. se prosle godine posle 10ak godina vratio u domovinu i u brazilski fudbal , a pitanje je u koji klub ?

3. Koji klub je poslednji osvajac ukinutog evro takmicenja Kupa pobednika kupova ?

1. Ovo neznam ni sa Menadzera...Al neka bude Argentina...

2. Grafite ja mislim Sao Paolo? ili Sao Keatano kako li se vec zove...

3. Lacio :D

1. Алфонсо Перез, по бившем нападачу Барсе, Реала и Бетиса...Алфонсо је дао 2 гола нашима 2000...

Tacno ja ga pamtim po 'prvim' belim kopackama kad je igro za Betis protiv Barse u kupu vodili 2:0 i na kraju Barsa okrenula 3:2 tad je u igru uso i Srdjan Pecelj :) Nego zanimljivo je sto Alfonso nikad nije zaigro za prvi tim Hetafea iako je tamo ponikao nit je ikad odigrao utakmicu na tom stadion...

Ja pre mislim da je Dino Zof , mada ajde da ne postavljamo nova pitanja dok se ne odgovori na prethodna , kako bi izbegli nepotrebnu zbrku i konfuziju na ovoj temi.

Ajde dacu ja odgovore na moja 2 pitanja :

1. U Hondurasu jos postoji Real Sociedad

2. Grafite trenutno igra u ekipi Santa Kruz , to je novi prvoligas iz Resifea koji je prosle godine uspeo da izbori ulazak u Seriju A , inace bice jako interesantan gradski derbi Sport Resife vs Santa Kruz , izmedju navijaca ta 2 kluba bas vlada veliki rivalitet i animozitet i to je jedan od najvatrenijih derbija u Brazilu , pogotovo ce biti zato sto mislim da bas posle dugo vremena ova 2 kluba ce igrati zajedno u elitnom rangu takmicenja.

Poslednja izmena:
3. Dzo Kol trenutno igra u MLS ligi , mislim da je LA Galaxy ili New York City , nisam sad 100% siguran.

2. Moguce da je Bekam pre nosio 10ku.

Inace da Alfonso Perez i njegove cuvene bele kopacke , mada ja mislim da je Predrag Mijatovic pre njega nosio bele kopacke , koliko se sesam mislim da je Mijatovic na Mondijalu u Francuskoj 1998. igrao u belim kopackama :)

Mada najveca legenda po tom pitanju je nazalost pokojni Kamerunac Mark Vivijan Foe koji je kolabirao na terenu i preminuo na utakmici Kupa konfederacija , ja mislim protiv Francuske , on je bio cuven i jedinstven po tome sto je nosio 2 razlicite kopacke , odnosno razlicite boje , jednu crvenu a drugu zutu.

- - - - - - - - - -

E moja greska ovo za Dzo Kola , pobrkao sam ga sa Eslijem Kolom.

3. Dzo Kol trenutno igra u MLS ligi , mislim da je LA Galaxy ili New York City , nisam sad 100% siguran.

2. Moguce da je Bekam pre nosio 10ku.

Inace da Alfonso Perez i njegove cuvene bele kopacke , mada ja mislim da je Predrag Mijatovic pre njega nosio bele kopacke , koliko se sesam mislim da je Mijatovic na Mondijalu u Francuskoj 1998. igrao u belim kopackama :)

Mada najveca legenda po tom pitanju je nazalost pokojni Kamerunac Mark Vivijan Foe koji je kolabirao na terenu i preminuo na utakmici Kupa konfederacija , ja mislim protiv Francuske , on je bio cuven i jedinstven po tome sto je nosio 2 razlicite kopacke , odnosno razlicite boje , jednu crvenu a drugu zutu.

- - - - - - - - - -

E moja greska ovo za Dzo Kola , pobrkao sam ga sa Eslijem Kolom.

Tacno za Bekama nosio 10 pre 7....

Dzo Kol je trenutno u Koventriju treca liga odlicno poceo malo stomaka pustio al majstor sad opet neke povrede ima li su velika ocekivanja odlicno gurali al sad je pitanje oce li i u plej of...Mozda taj Dzo Kol je mogo biti 'tailsman' da nije pao u ruke Murinja i samo posto jedan sraf u masini...al kazem mozda imo je veliku karijeru iovako al ostaje taj znak pitanja...

Ajde nova runda kviza....

E da Dzo Kol igra u Koventriju, sad sam video , inace ekipa koja trenutno igra u trecoj ligi i bori se za ulazak u drugu ligu , odnosno Championship.

Inace secam se one simpaticne generacije Koventrija sa kraja 90ih kada su tamo igrali Mustafa Hadji, Muhamed Konjic, Dion Dablin, Daren Hakerbi, Noel Vilan, Geri Maklister, Ricard Sou, Dzon Aloizi, civeni svedski golman Magnus Hedman, imali su bas onako respektabilnu ekipu.

Ajmo novi set pitanja :

1. Koje 2 drzave drze rekord po broju klubova koji su bili klupski prvaci sveta ?

2. Navijaci kod engleskog kluba se zovu "Zulu" (Zulus) ?

3. Koji klub je bio cak 5 puta prvak Evrope ali nikad prvak sveta ?

1. Сигуран сам да је Аргентина, Бока, Ривер и Индепендијенте су сигурно бар једном освојили ово такмичење
3. Можда Ајакс или Бајерн

E da Dzo Kol igra u Koventriju, sad sam video , inace ekipa koja trenutno igra u trecoj ligi i bori se za ulazak u drugu ligu , odnosno Championship.

Inace secam se one simpaticne generacije Koventrija sa kraja 90ih kada su tamo igrali Mustafa Hadji, Muhamed Konjic, Dion Dablin, Daren Hakerbi, Noel Vilan, Geri Maklister, Ricard Sou, Dzon Aloizi, civeni svedski golman Magnus Hedman, imali su bas onako respektabilnu ekipu.

Ajmo novi set pitanja :

1. Koje 2 drzave drze rekord po broju klubova koji su bili klupski prvaci sveta ?

2. Navijaci kod engleskog kluba se zovu "Zulu" (Zulus) ?

3. Koji klub je bio cak 5 puta prvak Evrope ali nikad prvak sveta ?

1. Argentina i Brazil
2. (Zulu Warriors) Birmingham
3. Liverpool

Верујем да је бар један од Аграмових одговора тачан.
Волео бих да поставим ова 3 питања.

1. Ко је једини српски фудбалер који је успео да буде најбољи стрелац Лиге Шампиона?
2. У ком шпанском клубу је играло највише српских фудбалера?
3. У којем аргентинском клубу, не Ривер или Бока, су почињали, или касније играли Меси, Батистута, Валдано, Макси Родригез, Валтер Самуел, Марадона, Гаљего, Хајнце, Сенсини, Покетино, Балбо?

1.Милош Милутиновић.
2.Реалу!
3.Њуелс Олд Бојс, требало би бар, Марадона и Батистута су ту играли пре Ривера и Боке а мислим да је и Меси ту наступао.

1.Милош Милутиновић.
2.Реалу!
3.Њуелс Олд Бојс, требало би бар, Марадона и Батистута су ту играли пре Ривера и Боке а мислим да је и Меси ту наступао.

1. Тачно
2. Не Леки, ово би било превише лако
3. Тачно, са једном исправком-Марадона је за њих играо после Наполија...

Back